Last news in Fakti

14 Юни, 2023 13:00 2 347 78

Има от какво да пазим децата. И това не е ЛГБТИ

  • джендър-
  • лгбти-
  • софия прайд-
  • гей парад

Къде е проблемът в такава държава - в мирното шествие един ден в годината, в което едно малцинство иска дребни, банално административни права за себе си и близките си?

Има от какво да пазим децата. И това не е ЛГБТИ - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един ден ще стане ясно, че либералите, гейовете, Сорос и американците не са в основата на нито един проблем в България. И че важните проблеми са гниели грозно, докато такива като "Възраждане" са залъгвали хората.

На 10 юни, събота, привърженици на "Възраждане" нахлуха в кино "Одеон" и саботираха прожекция на филм в програмата на София Прайд. Обвиненията в "педофилия", които те отправиха към ЛГБТИ общността, са част от глобална тенденция в политическия живот от Унгария до САЩ, която има своите корени в антисемитската и военната пропаганда. Тя експлоатира и проблеми като трафика на деца, но насочва обществената енергия към тормоз над "различните" вместо да търси решения.

Обвинения без доказателства

"Оставете децата!", "Внимание, педофилия!", "Да се спре вируса на ЛГБТИ" гласяха плакатите на "Възраждане". Онлайн различни хора обясняват, че става дума не за омраза срещу гей общността, а за защита на децата от разврата и педофилията, които уж проповядват хората с различна сексуална ориентация. "Доказателствата" обикновено са картинки и обработвани снимки, видеа и конспиративни източници, лесно проследими до определен извор и още по-лесно оборвани с факти.

Грабвайте децата

Децата са оголен нерв. В тази сфера трудно можем да боравим с хладен разум и желязна логика. Желанието ни да защитим децата е инстинкт, дълг. На какво трябва или не трябва да ги учим, дали трябва да гледат телевизия или да играят видеоигри, кога и как да разговаряме с тях на чувствителни теми и като смъртта или секса - всичко това подлежи на преговори в обществото. Защото децата са не само личен, но и обществен проект: от това как ги възпитаваме днес зависи общото ни утре.

Към тази чувствителност се добавя инстинктът ни на недоверие към групи, които се представят като "различни" и които приемаме за "други". Те могат да бъдат чужденци (напр. бежанци, имигранти), с друга вяра (напр. проповядващи исляма) или с друга сексуална ориентация. Тези два когнитивни капана ни правят особено податливи на внушения. Затова не е чудно, че този тип пропаганда е сред най-старите и успешни методи за манипулиране на общественото мнение.

В началото на 1990-те сръбските медии и власти използват фалшивата новина за 41 уж убити от хървати бебета и деца, за да оправдаят последвалите масови убийства на хърватски военнопленици. През Средновековието съществува т.нар. "кръвна клевета срещу евреите", според която евреите убиват християнски деца и използват кръвта им за ритуали. Кишиневският погром в Руската империя през 1903 година е провокиран от местни антисемитски вестници и православни владици, набедили евреите за смъртта на две деца. Убити са 49 евреи, мнозина са ранени, изнасилени са много жени, разрушени са 1500 къщи, ограбени са магазини.

Глобалното крайнодясно и педофилията

През XIX и XX век крайнодясното в Европа системно използва антиеврейска пропаганда за набиране на последователи, набеждавайки евреите за всякакви обществени проблеми. Освен евреите нацистите преследват и хомосексуалните. След зверствата на Холокоста "кръвната клевета" се споменава все по-рядко.

Още през втората половина на XX век хомофобската пропаганда в САЩ обвинява гей обществото в педофилия и тормоз над деца. В наше време педофилията се превръща в основна линия за дезинформация и очерняне на всякакви врагове, включително политически. Тя е нишка в редица крайнодесни конспирации като QAnon. Така на 4 декември 2016 Едгар Мадисън Уелч нахлува с оръжие в пицарията "Комет Пинг Понг", защото съдържание в интернет го е убедило, че членове на Демократическата партия злоупотребяват с деца в мазето на ресторанта - конспирацията "Пицагейт". През 2017 е осъден на четири години затвор. Атаките срещу ресторанта продължават до ден днешен.

Не било хомофобия, а "защита на децата"

В този контекст се появява и "защитата на семейството": нов говор за противопоставяне на равноправието за хора с различна сексуална ориентация. През 2013 руският президент Владимир Путин подписва указ, с който забранява "пропагандирането на нетрадиционни сексуални връзки". Голяма част от хомофобската пропаганда може да се проследи до руски източници, но крайно религиозните общности в САЩ също разпространяват такова съдържание.

Организациите за "защита на семейството" рядко се занимават със социални политики, образователни програми или конструктивен диалог за промени. Те по-скоро следват религиозна и хомофобска стратегия. На страницата на "Поход за семейството" в България например няма нито една конкретна политика или инициатива, свързана с децата, образованието и семейството, но за сметка на това се "подкрепя брака като доброволен съюз между мъж и жена".

На 23 май 2023 стана ясно, че католически свещеници в щата Илинойс, САЩ са блудствали с над 2000 деца от 1950 година насам. Въпреки честите подобни разкрития за покриване на злоупотреба с деца, активистите в САЩ, които "защитават семейството", не протестират срещу религиозни институции. Дори самите са често свързани с тях (българските активисти също имат връзка с религиозни секти и дори заявяват като своя цел "реевангелизацията" на обществото). В момента американските "защитници на семейството" активно се противопоставят на т.нар. "драг кралици" - мъже, които влизат в провокативни женски образи.

Юмруци вместо аргументи

По-показателно е обаче е как говорим за морал в България, в която чалга културата неизменно присъства на детския рожден ден или на завършването. В която мутренският манталитет на бързото каране, дрогата и далаверата е желаният начин на живот. В която полуголи мъже и жени танцуват по екраните в ресторанти, барове, институции, болници, в която лайфстайл продукцията банализира пошлостта. В която хазартът е единствено изключение в редица закони. В която студентите не могат да идат безплатно в музей със студентската си книжка, но могат да влязат с нея в чалготека. В която е прието хетеросексуални мъже да подвикват простотии на непълнолетни момичета и млади жени на обществени места. В която Ванко 1, трафикант на непълнолетни, е успешен бизнесмен…

Къде е проблемът в такава държава - в мирното шествие един ден в годината, в което едно малцинство иска дребни, банално административни права за себе си и близките си?

В началото на май 19-годишен преби 17-годишно момче в Западен Парк, защото "имал глас на обратен". След това виновните казали, че са част от група, която "прочиства парка от хомосексуалисти". Ще мине време. Може да има още бити - заради това как говорят, как се обличат, кого обичат. Може да има и горене на книги, може да има още свастики по фасадите. Повечето зверства в човешката история са извършени все от загрижени "спасители".

Един ден обаче ще стане ясно, че тези хора - либералите, гейовете, Сорос, Бил Гейтс и американците - не са в основата на нито един проблем в държавата. И че важните проблеми са гниели грозно, докато ние сме изгаряли сламени чучела. Едни хора ще са направили политическа кариера и ще са си осигурили старините. Техните деца вероятно ще растат в други светове.

Къде обаче ще растат нашите деца? И кога ще пораснем ние?

***
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    44 4 Отговор
    Няма да ги опазите от Z
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 0 Отговор
    Затворите прозореца ‼️

    Коментиран от #4

  • 3 срамота

    81 2 Отговор
    Няма бъдеще за ДВ, щом подкрепят тази зараза!

    Коментиран от #27

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    71 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Прозорецът на Овертон" ‼️

    бавно , стъпка по стъпка, ще смачкат всичко човешко 🤔

    Коментиран от #53

  • 5 Не чети

    87 1 Отговор
    Долна пропаганда.
    Само че позицивта на възраждане и подобни се цензурира и подтиска в медиите, докато вашата се рекламира и разпространява.
    Двоен стандарт нещо?
  • 6 Град Симитли

    38 0 Отговор
    Чи да беше се подписал, а?!
  • 7 ганя

    65 2 Отговор
    колкото и да ревете анонимници, няма да стане в България на вашата, както с пландемията например!
  • 8 Зеленски съм - здраво пахнем и просим

    49 2 Отговор
    Гнус да го хване човек от гавренето на зелето.

    "Къде е проблемът в такава държава - в мирното шествие един ден в годината, в което едно малцинство иска дребни, банално административни права за себе си и близките си?"

    Викам тази година булгаргейпарада да е у Берлин - оттам спокойно сбърканяците могат да търсят дребните си права у бугарско.
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 1 Отговор
    Какво стана с онази партия ❓❓❓
    Преди години :
    "Партията на педофилите е “абсолютно законна”
    Холандия стана първата страна в Европа, в която съществува партия на педофилите. Независимо, че възникването на такава нееднозначна партия, която пропагандира сексуалните отношения с непълнолетни и детската порнография, се сблъска с вълна от масови протести и съдебни искове, съдът в Хага произнесе следното решение: партия на педофилите е абсолютно законна, доколкото “правото на учредяване на политическа партия е едно от основните права на демокрацията”.
  • 10 ИВАН

    47 2 Отговор
    Нулева толерантност към богоненавистната извратенящина .... българина все още е здраво свързан със земята и с природата и разбира, че те са по важни от всякакви технологични и модернистични приумици на случайни хора
  • 11 Боби

    4 57 Отговор
    Колко и да му говориш на Ганьо, той си остава един тесногръд селяндур. Все някой друг му е виновен, че е некъпан, неграмотен, неуспял селяндур. Няма смисъл.

    Коментиран от #14, #19, #33, #47, #63

  • 12 DW - Пропаганден машинен

    46 1 Отговор
    Дойче Зелето па вие на умряло, че не могат да си прекарат трансджендъpcките "ценности"!!! В САЩ тези "ценности" от "ден Прайд" станаха "месец на Прайда", а скоро, ще, станaт и "година на прайда" и задължителни! Който не вярва да види, какви ги говори и върши Белия дом т. е. господарите на DW!
  • 13 От къде на къде

    41 1 Отговор
    ДВ ще дава коментар и налага мнение в чужда държава, още повече от анонимен автор...???
    Защо трябва да ни се налага това??? Който има желание и влечение - да ходи да си ляга и да прави каквото си иска с когото си иска!!! Защо трябва да ни се показва, налага и пропагандира това..!???
  • 14 Бобке

    23 1 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Кой ти е забранил на теб каквото и да било???

    Коментиран от #23

  • 15 Адам Хилтън

    36 0 Отговор
    Дойчепеде! Оставете децата намира! Ако това ви е "обидно", не се чудете що ви викат педота!
  • 16 Чудя се

    42 0 Отговор
    Наистина ли тези отЛГБТИ вярват,че като малцинство,могат да се налагат със сила на многото хора,които са против.Досега кой им пречеше да си бъдат каквито са си,но започвайки да искат ТЕ,ТЕ да ни възпитават децата,не са познали.Аз съм баба на две прекрасни внучета и НЕ ИСКАМ да съм родител под номер.Даже противоестествено ми се вижда да ви казват маминка. Аз съм жена и съм горда БАБА.Липсата на морални норми ме вбесява.Да си знаете,че и търпението на българина има предел.Чудя се кой има изгода,да насъсква хората един против друг.
  • 17 Гост

    39 1 Отговор
    DW слабички сте по история.... Содом и Гомора говорят ли ви нещо? Сега е пи-зле положението...
  • 18 гост

    43 2 Отговор
    1. Защо при такива "парливи" статии никога не се посочва автора?
    2. Сексуалната ориентация и сексуалния живот са в сферата на т.н. "интимен живот" който човешката цивилизация никога не е приемала за публичен.
    3. За това всеки има право да прави с органите си каквото си иска защото са негови, НО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЗАВИРА ОРГАНИТЕ СИ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА, КЪДЕТО ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО НЕ ИСКА ДА ГЛЕДА ПОШЛОСТИ /най- меко казано/.
    4. Нека се събират и общуват в клубовете си и да не се смятат за "изключителни" защото са със специфични сексуални потребности.
    5. Абсолютна забрана да демонстрират СЪС и ПРЕД ДЕЦА!
  • 19 Ето това е

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Не си прав,но почваш с обидите.Ами толкова ти е културата.Запомнил си няколко обидни думи и ги хвърляш в пространството.Ти пък сигурно си много Убав.Противоестествено е ВАШЕТО поведение и моля,НЕ НИ ГО НАЛАГАЙТЕ.

    Коментиран от #22, #29

  • 20 Един ден на всички

    26 1 Отговор
    по света ще стане ясно че точно ЛГБТи Сорос са най голямите виновници за нещастията по света!

    Коментиран от #35

  • 21 Пич

    25 0 Отговор
    Ето отровното състояние на ДВ ! Опитват се да ви натрапят германскя нов начин на мислене , който безопасно доведе до там , че маймуни изнасилват германките , а после германците обичат рокли и ходят по протести , на които крещят - и аз съм жена ! Толкова е безопасно !
  • 22 Боби

    1 29 Отговор

    До коментар #19 от "Ето това е":

    Аз дори не живея в София, но да попитам: Какво ви налагат? Ако искаш отиваш да гледаш филма, ако не искаш, не отиваш! Обаче да казваш на другите какво могат и не могат да гледат, си е жив фашизъм. Удивен съм, че Волен ви клати по тая "патриотска" схема толкова години, а сега Костя пак по същата схема ви думка и вие пак се връзвате. Fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me, сеште ли се?!

    Коментиран от #30, #44, #78

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Крис

    22 0 Отговор
    гейовете, Сорос и американците са в основен проблем в България.
  • 25 Абе,ей

    26 0 Отговор
    Спрете да се каните да ни побърквате децата!!!Значи,аз вкъщи ще им казвам,че си имат майка и татко,баба и дядо,а вие се каните в училище да им забраняват да споменават тези думи.И при пълното съзнание,че децата са с неоформена психика.На разните третополови кой им е обяснявал нещата--никой.Просто са си такива и това е Защо не ни оставите на мира децата те да си се определят сами какво им е добре.Насила го правите,а после ние сме ви криви.
  • 26 Точен

    26 0 Отговор
    Най-долу четем, че статията изразявала мнението на автора и Дойче зеле можело да има и друго виждане. Конкретен автор обаче не е посочен, а в началото е написан като такъв именно Дойче зеле. Тези или са шизофреници, или ни имат за канарчета, но при всички случаи дори и тях ги е срам да се подпишат индивидуално под този пасквил.
  • 27 Точен

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "срамота":

    Те не я подкрепят, ТЕ я прокарват.
  • 28 Хахаха

    14 0 Отговор
    Лжб нещо си е основния проблем и точно сорос е голям проблем със неговите кампании
  • 29 Ваксинираните анти ваксъри

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ето това е":

    Транслейгнатите джендовци се борят против половото обучение, като госпожа импексова, кани отвън да се разберат по мъжки!!!! Как се разбира жена по мъжки?

    Коментиран от #32

  • 30 Ето това е

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Боби":

    Ти даже не осъзнаваш , какво става на практика.Почва се постепенно.С пропаганда и докато се усетим ,ще са го узаконили и наложили.Явно нямаш деца,защото иначе ще знаеш,че едно дете ще отиде от любопитство.Не съм аз проблем,моята психика е оформена.

    Коментиран от #37

  • 31 Малко логика

    17 1 Отговор
    Ако DW каже нещо, значи истината е обратното.
  • 32 Ето това е

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксинираните анти ваксъри":

    Явно не си чувал за МЕТАФОРА,метафора,бе човек,образно казано,за да се засили мисълта!!! Не носете вода през девет кладенеца,за да наложите нещо противоестествено.Милиони години еволюция искате да зачеркнете.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 пфууууу

    20 1 Отговор
    либералите, гейовете, Сорос и американците СА ГОЛЯМ проблем в България. НЕ ВИ ИСКАМЕ, НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ГНУСННИ ТВАРИ
  • 35 Ехе много си закъснял с наставленията

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Един ден на всички":

    Явно не си прочел глави 18 и 19 от Битие.
  • 36 Господ

    8 1 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ СОДОМ И ГОМОР!!!
    ДА НЕ ВИ ГИ ПРИПОМНЯ АЗ!!!

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Човека КоZа

    14 0 Отговор
    Да де, ама вече под флага и протекцията на лгбитн минават и MAP (Minor Attracted Person) демек педофили. Дори си имат собствен флаг (за справка- Гугъл) така, че дойче зеле да не ми говорят "за едно малцинство иска дребни, банално административни права за себе си и близките си"
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 сащ е сатана

    5 1 Отговор
    лъгъбътъ е извращение! Да на Р------А-С-И-З--М--А! Не на г---е---й---и---зма!
  • 41 Хмм

    11 0 Отговор
    Хич не ми пречат ако приемат отказа ми за демократично право на избор. Но проблема е, че не се отказват да нахалстват, че и на всичкото отгоре се узверяват когато им кажеш истината, а културното обръщение ги побърква
  • 42 Найте ли

    11 0 Отговор
    Секи един,дето се е родил,е излезнъл от някъде.....
    Нищо против разни многополови,но спокойно може да им се казва от къде са излезли...
    Пример-От на м...ти пу...та!
  • 43 ХАХАХА

    11 0 Отговор
    Абе докога зелето ще публикува анонимни размисли и страсти на някой соросоид?
  • 44 Бобче

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "Боби":

    изклатената личност тук, очевидно си ти!!! И не намесвай воленовци, копейки и т.н., не ни дреме за тях!!!
    Кажи нормално ли е да се правят и показват филми със сексуални наклонности за 12-13 годишни деца??? Още повече и с обратни наклонности??? Закона в РБ какво казава за сексуланите контакти и възрастовата граница???
    Правете каквото си искате, само не опитвайте да убеждавате и повличате неизградените все още личности - децата!!! Нека всеки сам извърви пътя си и избере какъв да бъде!!!
    Навсякъде на обществените места сме ви приели и се държим културно и с уважение - какво още искате??? Стига с това размахване и кряскане - аман от вас!!!
  • 45 Иван

    10 0 Отговор
    DW да си гледа германските джендърчета и лгбти,че те са цъфнали, та вързали! А не да ни дава акъл!

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Сладур,

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Обществото не носи вина,че не може да си намериш приятел.Ако не се получава с широкогърди гановци,може да опиташ с широко изцъкленисти Асеновци.
  • 48 Егати логиката

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "Имено това е":

    Дай сега,да вземем да се наведем и на обратните,че само на тях не сме козирували.Хайде да предположим,че ние насила искаме да ги накараме да разберат,че природата е създала мъж и жена,а не трети пол ,и да ги накараме да си легнат с обратния пол.Няма да им е добре,нали?Е..и на нас не ни е добре,като ни обясняват ,че са прави.Прави,прави,колко да са прави,като не са.Може ли третополово същество да създаде поколение--не може.И как точно ще продължи да се развива светът.Може ли мъж да роди-не може,нищо,че опитите продължават.Ами тогава кое е нормално и кое не е.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Лошото

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Иван":

    е че разкатаха фамилията на една подредена и логична за мен държава до преди 20-30 години...
  • 51 Господ

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бог да пази България":

    АЗ СЪМ СЪЗДАЛ-МЪЖ И ЖЕНА!!!
    ВСИЧКИ ДРУГИ ИЗ. В РА ТЕНО СТИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ!!!
    ЯСЕН ЛИ СЪМ, П. Е Д. И???

    Коментиран от #52, #55, #56

  • 52 Ти що си СОДОМ ИЛИ ГОМОР

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Господ":

    Прочети глави 18 и 19 и се определи. Не се пиши за всевишен в Евангелието господни има доста примери за такива като теб.
  • 53 десносектантски либерuст

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вече привилегиите се наричат "банално административни права"
    Речника им става все по-богат!

    Коментиран от #54

  • 54 Мдаа

    0 4 Отговор

    До коментар #53 от "десносектантски либерuст":

    Ти си нямаш идея какво значи думичката "привилегия".
  • 55 Пародия

    1 9 Отговор

    До коментар #51 от "Господ":

    Чекисти, путлераси и комуняги цитират "Господ".

    Коментиран от #59, #67

  • 56 Транслейгат джендовецо,

    0 5 Отговор

    До коментар #51 от "Господ":

    ВСИЧКИ КОПЕЙКИНИ ИЗ. В РА ТЕНО СТИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ!!!
    ЯСЕН ЛИ СЪМ, П. Е Д. И???

    Коментиран от #61

  • 57 Някой

    9 0 Отговор
    Статия от пе.дер за пе.дери. Намериха си враг. Ама то, всеки който погледне дори леко накриво някой от ЛГБТ общството, веднага се превръща във враг. И така, 99% от населението сава враг на 1%.
  • 58 Спрете

    6 0 Отговор
    Спрете да ни обяснявате кое е важно и кое не,защото все ние сме прецакани,да не казвам другата дума.Не било важно--ами защо тогава се занимават някои хора да ни изнервят,налагайки го.Има разни начини всички да са спокойни,без малцинството да се опитва да властва.Навремето се срамувахме да кажем,сега "бием барабана"."О времена,о нрави!."
  • 59 Господ

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Пародия":

    ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕТО МИ ИЗ РО ДИ!!!
  • 60 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Може да държите политиците за ....... Но народа не можете рано или късно ще се съвземе за БГ няма значение кога ще е или какви последствия ще има за тях те просто ще ги отхвърлят пак каквото ще да става след това. Това винаги е било и винаги ще бъде
  • 61 Господ

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Транслейгат джендовецо,":

    ТИ ЩЕ СИ ОТ ПЪРВИТЕ НАКАЗАНИ ИЗ ВРАТ ЕНЯ ЦИ!!!

    Коментиран от #68

  • 62 Алфа херинга

    11 0 Отговор
    Анонимен автор и също така, какви са тези несъществени и банални искания на ЛГБХ и последният да затвори вратата? За пръв път чувам, някой който има искания да прави парад?! Протест да, ама парад. За какво парадират, че са гейове ли? Какъв е смисълът на това? Все едно да правя парад, че съм хетеросексуален.
  • 63 ама друг път

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Лорд Минчев ви го каза ..... има ли нещо неясно !?!
  • 64 Емили

    6 0 Отговор
    Имам право да водя деца на каишка в Мола колкото си искам!
  • 65 ТрампЛин

    2 6 Отговор
    На първо място е влиянието на чалгата и Чалгаря! Израждане са сбирток със затихваща функция!
  • 66 Защо

    8 0 Отговор
    Чудя се защо западните страни не се постараят да ни приближат до техните икономики по някакъв начин,щом сме в един съюз,а не спират да ни пробутват всяка шантави идея,която се роди в главите им.
  • 67 Виж сега

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Пародия":

    Това е война на нрави.Няма как едни хора,които дори не разбират,че те не са виновни,но са обратното на нормалното,да искат да ни възпитават децата.Децата са най-ценното нещо ,заченато по нормален път,но няма как да обясним това на тези хора.
  • 68 Транслейгнат джендовецо,

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Господ":

    ТИ ЩЕ СИ ПЪРВИЯ НАКАЗАН ИЗ ВРАТ ЕНЯ КО!!! ПИШЕЩ СЕ ЗА ГОСПОД. САМИЯ БОГ ЩЕ ТИ Е СЪДНИК.

    Коментиран от #70

  • 69 АЙДЕ НА ПАРАД

    3 0 Отговор
    НА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ ЩЕ ИМА КОНКУРС ЗА НАЙ ГОЛЯМА НАДЕНИЦА ЗА ГЪЛТАНЕ НА НАЙ ГОЛЯМ БАНАН И НАЙ ШИРОКА ДЕЛВА ЩЕ Е СУПЕР
  • 70 Господ

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Транслейгнат джендовецо,":

    НЯМАМ АЗ КОЛЕГИ!
    ЕДИН Е ГОСПОД!
    И ТИ, БОГОХУЛНИКО, ЩЕ ГО УСЕТИШ!!!

    Коментиран от #72

  • 71 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Киселото зеле, дори и да се именува немско, като гние излъчва само джендървоня и лъжи.
  • 72 Ти усети ли

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "Господ":

    Ми го, транслейгнало джендовисте!

    Коментиран от #73

  • 73 Господ

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ти усети ли":

    Кое да усетя, бе, меката мебел ли?
    Вий ако ставахте за нещо Пен дер ляците, нямаше по цял ден да си търсите по форумите тапа за г@зо.

    Коментиран от #74

  • 74 Не съм

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Господ":

    Господ. Секретаря му съм. Затова с малки букви пиша. Само шефа може с големи... Ама си легна... Уморен му е.
  • 75 Катя

    9 0 Отговор
    Проблемът е, че всичко това се налага от посолствоТО, без да има допитване до хората.
    Т.е. това си е фашистки тоталитаризъм - способ на управление, за справка учебника по политическа икономика, управление на масите от 83 година.
    Жалкото е , че докато де разпадне тази голяма глупост ще се похабят поколения...

    Коментиран от #76

  • 76 Един от тримата глупаци

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "Катя":

    Ето една която е внимавала на лекции и може да мисли.
    Адмирации, госпожо!
  • 77 П-КИ по Масата

    1 0 Отговор
    Ва--ща м)@ама ЛГБТИ - атлантици, искате кастрене с гомняна лопата!(((((
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.