Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юли, 2023 10:30 1 733 78

НАТО като единствен инструмент за възпиране на руския ядрен тероризъм

  • украйна-
  • война -
  • русия-
  • чвк вагнер-
  • частни военни компании-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • преговори-
  • нато-
  • тероризъм-
  • владимир ростоцки

Кремъл се опитва с всички сили да запази контрола над окупираните територии, като взриви Каховската водноелектрическа централа и заплаши с катастрофа в Запорожката атомна електроцентрала. Москва директно изповядва ядрен, екологичен и хуманитарен терор на Европа като цяло за постигане на имперските си цели

НАТО като единствен инструмент за възпиране на руския ядрен тероризъм - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Режимът на Путин винаги е бил терористичен. Руският диктатор започна възхода си на власт с терористични атаки срещу своя народ, а след това се разпространи и в други страни. Това се потвърждава от взривените жилищни сгради в Москва и Волгодонск, Втората чеченска война, отхвърлянето на част от Грузия, действителната окупация на Беларус, пълномащабната агресия срещу Украйна, зверствата в Сирия и африканските страни. Русия никога не е избягвала по-малките терористични актове - убийството на Литвиненко в Лондон, Хангошвили в Берлин, опитът за убийство на Скрипал в Лондон, отравянето на Навални.

Сега Кремъл се опитва с всички сили да запази контрола над окупираните територии, като взриви Каховската водноелектрическа централа и заплаши с катастрофа Запорожката атомна електроцентрала. Москва директно изповядва ядрен, екологичен и хуманитарен терор на Европа като цяло за постигане на имперските си цели.

Мотивиращият фактор за Русия за повишаване на градуса на заплахите и омразата към света е закъснялата и недостатъчна реакция на световната общност на предишни терористични атаки. Усещайки всепозволеността и липсата на консолидация на световната общност, руските терористи всеки път извършват все по-мащабни престъпления. Рано или късно, поради липсата на политическа воля на отделни световни лидери, Москва може да направи нещо непоправимо – да застраши съществуването на човечеството.

Отговорът на въпроса "как да противодействаме на Русия?" лежи на повърхността. Путин и неговите терористични войски се страхуват от обединените усилия на световната общност, тъй като не са в състояние да се бият на равни начала с целия цивилизован свят. Срещата на върха във Вилнюс има всички шансове да се превърне в повратна точка в историята на световната сигурност, отбелязвайки решимостта на Алианса, в чиито интереси са експанзионистичните посегателства на една терористична държава, наречена Русия. За целта Украйна трябва да получи във Вилнюс ясни гаранции за членството си в НАТО, което в резултат ще стане основа за сигурността на цяла Източна Европа. Срещата на върха на Алианса може да предотврати всепозволеността на най-големия ядрен терорист на 21 век, докато светът все още има шанс да избегне катастрофата.

Трябва да се разбере, че заплахите от Русия, включително ядрените, няма да изчезнат, дори ако тя загуби войната. Още повече, че именно ядрената психоза ще преобладава в кабинетите на Кремъл при всяко неблагоприятно развитие на събитията за Кремъл. Тогава не само експлозията на атомна електроцентрала, но и директното използване на ядрено оръжие може да стане реалност.

Още сега трябва да мислим, че освен гаранциите за сигурност на Украйна, стои въпросът за целесъобразността на връщането на тази източноевропейска страна в клуба на ядрените държави. Това се дължи на факта, че Русия от самото начало на войната до днес заплашва Украйна с използване на ядрено оръжие и ядрена терористична атака. Само паритетът в притежаването на ядрено оръжие може да вразуми горещите глави в Кремъл. В този случай Северноатлантическият алианс ще получи не просто нов член в най-опасното направление, а добре въоръжен, включително собствено ядрено оръжие.

Ако Киев не бъде поканен в НАТО по време на срещата във Вилнюс, това ще има дългосрочни негативни последици за цялостната архитектура на сигурността на европейския континент. Путин и всички негови съратници ще приемат нерешителността на Алианса като картбланш да продължат отмъщението си срещу Запада и да извършат нови, по-разрушителни терористични атаки на континента. Москва може да оцени забавянето на атлантическата интеграция на Украйна като разединение на демократичната коалиция, което ще я тласне към война вече срещу страните-членки на НАТО.

Само по себе си пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна беше напомняне защо срещата на върха в Букурещ беше катастрофална за европейската сигурност. Тогава Украйна и Грузия можеха да получат ПДЧ, но Западът не успя да постигне консенсус. В резултат на това три месеца след срещата Русия нахлу в Грузия, а през 2014 и 2022 г. атакува Украйна. Ако сега Алиансът повтори същата грешка, Русия ще има допълнителна увереност, че за всички терористични атаки, извършени в нейната история, няма да носи никаква отговорност.

В близките дни Северноатлантическият алианс има уникален шанс, ако не да предотврати, то значително да отслаби в обозримо бъдеще възможността за какъвто и да е терор и катастрофи на европейския континент. Срещата във Вилнюс е най-доброто място и време за решителни стъпки в тази посока, докато все още има време и възможност да се избегне нова причинена от човека катастрофа, извършена от руските окупатори.


Автор: Владимир Ростоцки, руски политолог

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    9 31 Отговор
    Да-да, той дрОгаря Си, така си мисли, да остави путлер, да предизвика някой да бомби с ядрено оръжие в съседтво. Какво си мислят рушляците, че само те могат да стрелят с ракети??? Само да посмеят и ответният удар ще дойде от чайниците.

    Коментиран от #19

  • 2 честен ционист

    7 21 Отговор
    Прокситата на Русия, в които е и България ликвидираха окончателно НАТО за някакви си 18 год.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хохи

    29 7 Отговор
    нато не е инструмент а прът в колото на нас
  • 5 Ядреният терорист

    43 11 Отговор
    са САЩ които хвърлиха атомни бомби в Япония без нужда и убиха стотици хиляди хора.
    Гащите ви треперят от Русия
  • 6 Историк

    7 28 Отговор
    Отлична статия.
  • 7 Така така

    31 8 Отговор
    Нато не е светът нато е нишо друго освен група закоравяли престъпници и лъжци Независимият сеят ше ви разбие защото вие сте империята на Злото
  • 8 пешо

    35 7 Отговор
    от НАТО по големи терористи няма
  • 9 Който не е със САЩ е терорист!

    35 8 Отговор
    A на САЩ кой ще го възпира?
  • 10 от друг ъгъл

    31 4 Отговор
    "Българските" атлантически мисирки пеят една мантра от няколко дена е го вчера нап. мавъра или индиеца, както му викат на мисира от бтв вика "Украйна, като част от споразумението си даде ядреното оръжие на Русия"!? Сори мавър обаче това оръжие никога не е било тяхно, а на Русия и просто разположено там!
    Сегашната неземна глупост да се въоръжи отново Украйна със западно ядрено оръжие, ще доведе само до едно, сещате се до голямото Бум☢️ !
    Зануляване!

    Коментиран от #12, #21

  • 11 А стига , бе !

    31 6 Отговор
    Все нови неща научаваме от евроатлантическата пропаганда ! Вероятно Русия е виновна и за атомните бомби над Хирошима и Нагасаки ?

    Коментиран от #14

  • 12 Историк

    5 16 Отговор

    До коментар #10 от "от друг ъгъл":

    "Сори мавър обаче това оръжие никога не е било тяхно"

    Било е на СССР, и като наследник на част от СССР си е било точно тяхно.

    Коментиран от #24, #38

  • 13 Адам Хилтън

    19 5 Отговор
    Единствената държава използвала "ядрен тероризъм" досега е САЩ - срещу Япония.
  • 14 Историк

    4 18 Отговор

    До коментар #11 от "А стига , бе !":

    Не, но СССР е виновен за започването на ВСВ заедно с Хитлер.

    Коментиран от #26

  • 15 Алфа стомана

    19 7 Отговор
    За коя свобода и сигурност говори автора? За това, че цялата територия на източна Европа е частна корпоративна собственост подчинена на законите на САЩ? Или за пречупените кръстове, които започват все по-явно да се появяват пред очите на хората, по един или друг начин? Всички виждаме анти-човешката политика водена от САЩ. Тези, които отричат очевадното за сребърници, са предатели на човечеството и съответно ще си понесат последствията! Момента наближава и няма къде да се скриете!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пресценър на партия Азия рома

    5 15 Отговор
    1.Благодаря трябва да стане азиатска държава.
    2.Трябва да въведе рублата.
    3.Трябва да стане задунайска губерния.
    4."Гражданите" трябва да са под Вечна диктатура.
  • 18 Яне Сандански

    15 5 Отговор
    Че по големи терористи от НАТО има ли?
  • 19 факуса

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    скоро може и да не си варненец,както сте тръгнали да борите най голямата ядрена сила,варна ще една от мишените,а може и сталинец да се пишеш

    Коментиран от #23, #25, #54

  • 20 История с документи

    7 10 Отговор
    През цялото си съществуване от 3 века московлии са терористи, убийци и крадци!
    Нямат нито един светъл период.
  • 21 ТрампЛин

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "от друг ъгъл":

    Ясно! Всичко което е притежавал СССР е руско. Сега разбирам напъните на путин да завладее Украйна, Грузия, Чечня, Казахстан, и всички останали Станове, да съживи СССР. Ами няма да стане! Резултата ще е в полза на НАТО и Китай и тогава действително ще имаме Свят без русия.

    Коментиран от #37

  • 22 Историк

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "Ежко Бежко":

    Ех, как в "разказа" ти липсваше групата на ЕДИНСТВЕНИТЕ ДОКАЗАНИ национални предатели - русофилите, които вече 140 години подкрепят врага на българската държавност и държава - Русия. За сметка на това (и без изненада) пак буташ руските ЛЪЖИ за това как са ни "асвабадили". Още преди да ни овладеят, българските възрожденци са предупреждавали какво значи рузкото "асвабаждение".

    Коментиран от #29

  • 23 Варна

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "факуса":

    Няма такава опасност.
    Тук живеят децата на олигархията на Путлер, пазени от най-вярната им мафиотска организация - ТИМ.
  • 24 факуса

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    путин ще поправи грешката в картата,според новата история,пак ще требе да учиш

    Коментиран от #27

  • 25 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #19 от "факуса":

    Руските еничари показвате какво представлявате всеки път щом стане дума да избирате между България и Русия. Затова и първото нещо, за което се хващате, когато интересите на руските фашисти са застрашени, е да заплашвате собствената си родина с ядрено унищожение от русНАЦИте.
  • 26 Така така

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Виновни са Полша и разбира се сащ за подстрекаването им. Нещо да ти напомня на това днес?

    Коментиран от #31, #48

  • 27 Историк

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "факуса":

    Ти затова си на тоя хал - защото още откакто са те излъгали комунистите за това, че руските фашисти са те "асвабадили", не си пипвал. То и тогава не си пипвал, но някой "услужливо" ти е указал най-важните точки от руската пропаганда и оттогава твърдо "ги разбираш" нещата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ежко Бежко

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Историк":

    Дреме ми кой кога и за какво ни е освободил. Има исторически факти. Не Токай дългата ръка на Русия в моя разказ. Ти си едно доказателство на тезата ми. Абе що не се хванете гуша за гуша европодлоги и руски предатели па дано да изтрезнеете и разберете, че политиците ви водят за носа. Те са предателите. Вие сте кукли на конци, особено ти.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Историк

    4 9 Отговор

    До коментар #26 от "Така така":

    "Виновни са Полша и разбира се сащ"

    Типичен прийом на фашистите е да търсят най-циничното обяснение включващо защо жертвата на агресията им "(сама си) е виновна". Стар НКВД/КГБ метод, който руския фашизъм използва и днес.

    Това няма да помогне на руските военопрестъпници, разбира се. Сега не е 1938ма.

    Коментиран от #36

  • 32 От оня свят

    11 5 Отговор
    Единствената терористична държава е Сащ, и единствената държава, която заплашва света със ядрено оръжие е Сащ, и единствената държава, която е използвала Ядрено оръжие по мирното население е Сащ, и единствената държава, която трябва да бъде унищожена за да настъпи мир на Земята е Сащ.
  • 33 Ежко Бежко

    4 8 Отговор
    Всички коментиращи тук сте жалки остатъци от един достоен някога народ. Разделени сте на две, американските подлоги сте ясни, другите са пишман родолюбци, дето си късат ризите от любов към родината. Двете групи си мерят дулата на танковете по форумите, докато политиците опоскаха държавата. Пропуснах и трета група, тези с навирените носове, според които няма за кого да гласуват, всички са мекерета демек.
    Те това сте скъпи сънародници. Свестните са в чужбина, както едно време хъшовете. Но този път Русия няма да дойде да ни освободи, ще останем роби навеки. Коментариите ви между две ракии нищо няма да променят.
  • 34 Историк

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "Ежко Бежко":

    "Дреме ми кой кога и за какво ни е освободил."

    Така е, втората най-добра теза на русофила, след като бъде хванат в лъжи от ФАКТИТЕ, че Русия го е "асвабадила" е да твърди, че не го интересува кой го е "асвабадил", защото така не се налага да отговаря на въпроса защо лъже/се преструва че не знае какво е причинила Русия на България.

    Коментиран от #40

  • 35 Ежко Бежко

    3 2 Отговор
    Яко ме трият тука. Ега ти демокрацията.
  • 36 християнин

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    В Русия живеят 180 националности, които имат равни права, та в този ред на мисли да наречеш Русия фашистка държава е признак на хора, които мразят всички останали и в душите си са съвкупност от нацисти и фашисти, но за да прикрият това обвиняват в собствените си грехове другите, но това е докато са живи, след смъртта отиват на правилното за тях място, което не е никак приветливо, и затвор като тези в средновековието със всичките им мъчения ще ви се сторят като летен лагер с леки тренировки.

    Коментиран от #39

  • 37 от друг ъгъл

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "ТрампЛин":

    Специално за ядреното оръжие е нужна отговорност! Ако украинците сега го имаха, щяха да го използват, косвени доказателства са опитите им да взривят АЕЦ и взривения язовир! А в исторически аспект единствените, които са го използвали срещу хора и то два пъти са САЩ! Връзваш фактите САЩ са господари на Украйна и е повече от ясно, защо Русия е трябвало да си прибере ядреното оръжие!

    Коментиран от #43

  • 38 Хистори ченъл

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Тексас а и още няколко щата многократно са изявявали желание за отцепване от САЩ, мислиш ли, че ако се стигне до такова САЩ, ще позволят на техни територии да остане ядрено оръжие?
    Чакам отговор, но не джендърско клинчене, а логичен, отговорен и обоснован отговор!

    Коментиран от #42, #50

  • 39 ТрампЛин

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "християнин":

    Равни права? На какво? Да нямат държава, да говорят чужд език, да им опоскват територията….да нямат препитание и да са готови да мрат на фронта за да нахранят семействата си???
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Адрес 4000 - обича факти

    4 5 Отговор
    Оля да превежда и пуска материал против Майка Русия
    Случва се по-рядко дори от преминаването на халеевата комета
    Факти медията ,която обгрижва най-добре и двете гледни точки,ама мааалко повечко милее за Майка Русия
    Но само маалкичко
    Иначе са безпристрастни ама мааалкичко припечелват покрай интервюта и статии на руските инфлуенсъри в България
    Но само мааалкичко,колкото да не останат без денги за хлебец
    И са едни такива безцензурни, само маалкичко трият ако някой обиди майка русия,ама само маалкичко
    Но иначе са евроатлантическа медия,някой да не си помисли нещо друго :)
  • 42 Историк

    4 7 Отговор

    До коментар #38 от "Хистори ченъл":

    Личи си, че освен от история нямаш представа и от право.

    Сравняваш примера на една ИЗЧЕЗНАЛА държава и нейните наследници с хипотезата САЩ да продължи да съществува и отцепили се от нея територии да имат претенции. Това е толкова грубо непознаване на правната материя, че чак ми е жал къде се опитваш да се изявяваш. Не става само с приказки, не разбрахте ли, трябва и ЧЕТЕНЕ!

    Коментиран от #47

  • 43 ТрампЛин

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "от друг ъгъл":

    Ако….Щяха…..и още четири реда лъжи! Не вървиш!!
  • 44 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #40 от "Ежко Бежко":

    Ей сега ще проверим колко си "умен" и даже ще проверим принадлежността ти.

    Путлер фашистки диктатор ли е?

    Коментиран от #45

  • 45 ТрампЛин

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Историк":

    Защо изобщо се вързваш на тези глупави опити за манипулация?

    Коментиран от #53

  • 46 Другарят Си

    4 3 Отговор
    Ние ги предупредихме .
    Няма да ги жалиме Руските тъпанари ако ползват ЯО .
  • 47 Хистори ченъл

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Историк":

    Казах без джендърско клинчене, но явно не ти достига IQ да схванеш?
    Точно ти не ми говори за право и история, защото си толкова далеч от тази материя и това не ти е Прайд и крясъци под 🌈-та!
    Очаквах разумен отговор, но получих поредния самовлюбен джендър!

    Коментиран от #51, #52, #57

  • 48 ХА ХА

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Така така":

    Айде стига глупости бе ХА ХА ХА
  • 49 кокорчо

    4 3 Отговор
    ако го няма нато няма да има и тероризъм
  • 50 Дай линк,

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хистори ченъл":

    Кога Тексас е искал да се отцепи от САЩ.Само да не е от Лента.ру.
  • 51 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хистори ченъл":

    Когато някой ти обяснява защо правиш грешка, вместо да се опитваш с наглост да се измъкнеш се скривай и започвай да мислиш какво ти е казал.
  • 52 ТрампЛин

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хистори ченъл":

    На хипотетичен въпрос очакваш реален отговор? Ти ум имаш ли? СССР не съществува! САЩ съществува! Какво по-ясно от тава? Украйна се отказа от ядрените Си оръжия в името на Мира и Сигурноста, а получи нож в гърба!
  • 53 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "ТрампЛин":

    Не се "връзвам", аз знам с какво си имам работа, но им удря директно в мазола, когато с един въпрос сваляш маската им. "Труда" им се обезмисля.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ИВАН

    4 5 Отговор
    Натю е единствения дразнител на планета Земя, и ако го нямаше, света щеше да е много по чист и екологичен ...

    Коментиран от #56, #58

  • 56 Историк

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "ИВАН":

    О, да, без НАТю света щеше да е осеян с прекрасни хора като Саддам, Младич, Кадафи, Солеймани и т.н.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ТрампЛин

    5 6 Отговор

    До коментар #55 от "ИВАН":

    НАТО бил дразнител? В този дразнител членуват близо 30 Държави. Всички са дразнители, терористи…..само русия е вече за мирисане?

    Коментиран от #60

  • 59 Нострадамус

    2 5 Отговор
    Империята на злото ще се разпадне, от нея ще остане само Московията, робството ще се върне и всички руснаци ще работят като роби за нормалният цивилизован запад.
  • 60 Булба67

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "ТрампЛин":

    Нато е туморът на света , само 30 държави ( ама с какъв генезис ,робовладелски, пиратски, колониален , затрил милиони по света) ! И защо Де Гол ги Изгони от Франция през 1966 та чак 2009 ,не припариха Там!

    Коментиран от #63, #64

  • 61 Гладен

    2 1 Отговор
    Доказателства за написаното в статията има ли г-н Ахмед или просто това ти наредиха да пишеш

    Коментиран от #62

  • 62 ТрампЛин

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Гладен":

    Превод и редакция на Оля Ахмеди! Автора е руснак! Има и там хора които “чуват петела”.
  • 63 ТрампЛин

    1 5 Отговор

    До коментар #60 от "Булба67":

    Кого е изгонил Де Гол?

    Коментиран от #77

  • 64 ТрампЛин

    1 5 Отговор

    До коментар #60 от "Булба67":

    И не е ли по-уместен въпроса, защо Франция влезе в НАТО? Защо Финландия влезе в НАТО? Защо Швеция и Украйна искат да влезнат в НАТО??? Няма да питам Защо се разпадна Въшкарския Договор?

    Коментиран от #78

  • 65 Трол

    1 5 Отговор
    Правилно! На агресията трябва да се отвръща с агресия! Не за друго,а защото руските терористи от друго не разбират и с добро не може да стане...
  • 66 Митко

    4 1 Отговор
    Бре колко са сляпи нашите българи! Испратете комисия в Запорожье и ще видите кой обстрела и станциями и мирните хора. А на този Монгол не само оръжие, но и хляб не бива да му се дава. Просяк
  • 67 И за кво им е на руснаците

    4 1 Отговор
    катастрофа в Запорожката атомна електроцентрала, щом имат най-големия ядрен арсенал - няма да пуснат атомни бомби, а ще се занимават с аварии в електроцентрали???
  • 68 Ани

    2 1 Отговор
    Какъв ядрен тероризъм бе псевдо журналистически подлоги. Затова ли нато е обградила с бази цяла Русия. Колко са американските бази около Русия и колко руски има около Америка. Скоро, скоро всичко ще приключи и жална им майка на американците и европейските им пудели
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Русенец

    0 0 Отговор
    Camellia Blagost
    Европейский хакер и предприниматель Ким Дотком считает, что США готовы подорвать Запорожскую АЭС из-за провала ВСУ в контрнаступлении.
    По мнению Доткома, ядерная катастрофа станет «двигателем войны». Европа и Украина уже не вывозят боевые действия, а вот подрыв атомной станции послужит для них «мотиватором» и лишь американцы, сидя на другом континенте, будут счастливы этому, ведь тогда продажи оружия взлетят до небес.
    На Западе, кстати, Кима Доткома связывают с журналистской сетью Джулиана Ассанжа, который вскрыл немало военных преступлений США
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 носете новите дрехи

    0 0 Отговор
    щот после ше е късноооо ареееее
  • 75 в америка

    0 0 Отговор
    сериозно са убедени че ще оцелеят след ядрен конфликт. хахахах голем майтап
  • 76 фашистки рашастан в изолация

    0 0 Отговор
    Русия е терористична държава,поставена под изолация от света и превърната в предградие.Ако не е НАТО,тези руски терористи няма да имат спирка.Комбинацията от слаба и отчаяна военна сила с имперски интереси + ядрено оръжие е много опасна.Русия нападна всичките си съседи с цел кражба на територии и ресурси.В същото време никой досега не е нападал Русия.Сами си правете изводите.
  • 77 Булба67

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ТрампЛин":

    Въпросът е след като ги изгони къде отидоха натовските бази- при Фашиста Франциско ФРАНКО!
  • 78 Булба67

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "ТрампЛин":

    За Швеция май - не е сигурно, а в нато са всички Пиратски държави!