Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юли, 2023 10:00 4 504 118

Зеленски в София: "Видях човек, готов да се бори докрай"

  • володимир зеленски-
  • екатерина бончева-
  • румен радев-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • българия-
  • софия

Неговото говорене не беше клиширано. Не беше баналното говорене, на което сме свикнали при политици от такъв ранг.

Зеленски в София: "Видях човек, готов да се бори докрай" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДВ: Госпожо Бончева, участвахте в дискусия с украинския президент Зеленски в София. Какъв е основният извод от тази дискусия и защо според Вас Зеленски дойде в България - да благодари или да иска нещо повече?

Екатерина Бончева: Това беше една от най-нетрадиционните срещи, на които съм присъствала - в такъв формат, с такъв политик. В тази среща нямаше новина. Володимир Зеленски повтори казаното и в Министерския съвет, и пред президента, благодарностите към България. Но това, което запомних от тази среща, тъй като бях на метър-два от него - видях един естествен, искрен и много разговорлив Зеленски. Неговото говорене не беше клиширано, не беше баналното говорене, на което сме свикнали при политици от такъв ранг. Той просто излъчваше енергия, която като че ли захрани и аудиторията. Просто с този човек се създава една естествена връзка.

Още новини от Украйна

Нямаше преструвки, нещата се говореха едно към едно. Направи ми впечатление например, че когато стана въпрос за НАТО, той каза: "Заслужаваме си мястото в НАТО. Ние се виждаме там, но ако НАТО иска да ни помогне, защото вратата за нас явно е отворена, те трябва да го покажат, за да ни мотивират". Зеленски говори доста за мотивацията, която също е енергия, тя е състояние, което не може да бъде винаги еднакво силно. Зеленски каза: "Ние трябва да мотивираме и хората в Украйна, и хората в страните, които ни подкрепят. Как си представяте живот вече две години в окопите, как да мотивираме тези хора, които живеят там? Как да мотивираме страните, които ни подкрепят?". Става дума за процес, в който енергията се изтощава, но това, което ги захранва тях, е не само военната помощ, която им се изпраща, но и чисто психологическата и морална подкрепа, която и ние този път, слава Богу, показахме.

ДВ: Дали помагаме на Украйна достатъчно или можем и още?

Екатерина Бончева: През цялото време, явно и при всички предишни срещи, Зеленски достатъчно ясно е изразил благодарността си. Той каза: "Ако ние загубим, и България ще загуби. Ако Русия спечели, вие какво ще правите? С тези оръжия няма как да се отбранявате". Украинският президент даде пример с Полша, която предоставя оръжия, защото знае откъде чака своята защита. И тук ще вметна нещо, което ми хареса, казано от министър-председателя Денков: всички сме израснали с думите "Свобода или смърт" - най-яркият девиз на това, за което се бори Украйна днес.

ДВ: А как мислите - тази визита ще обедини ли или ще разедини духовете в България, що се отнася до войната в Украйна и нашето съдействие?

Екатерина Бончева: Мога само да имам надежда. Всички, които бяха на тази много добре организирана среща, бяха хора, които смятаха, че визитата трябва да доведе до обединение в парламента - с изключение на крайни позиции като на "Възраждане" или безлични позиции като на БСП. Аз мисля, че ще ги обедини, като имаме предвид, че беше приета и декларацията в подкрепа на Украйна.

Колкото до обществото - то все още е силно разединено. Не се наемам да кажа, че то ще бъде убедено и обединено от думите на Зеленски, но едно общество се води от своите лидери. В крайна сметка те решават, всичко зависи в голяма степен от тяхното поведение оттук нататък и според мен Зеленски доста внимателно и деликатно намекна за това.

ДВ: Можем ли да кажем, че по някакъв начин Зеленски затъмни българските политици, с които се срещна?

Екатерина Бончева: В политически план не мога да кажа - той е много различен, но през говоренето му и от неговото искрено и неподправено поведение виждаш един човек, който напълно разбира защо е отказал още в началото на войната самолет да го отведе на безопасно място, както му е било предложено. Той се различава доста от нашите политически отговорни лица. Аз лично видях човек, който е готов да се бори докрай.

ДВ: Според Вас дали Зеленски е усетил, че България е в морална криза?

Екатерина Бончева: Не знам дали е усетил проблемите, които и днес съществуват тук. Може би той от разговорите си с хората, с които се е видял, е разбрал за някои от тях. Но определено е разбрал, че съществува разделение в България, защото думите му бяха: "Аз разбирам всяка позиция. Но когато е имало война - на друг континент - никой от нас не я е усещал и всеки е смятал, че това е нещо далеч от него. Сега войната е тук, войната е при нас."

Смятам, че политическата картина в България му е доста ясна. Моето усещане е, че той е бил наясно къде идва - като имаме предвид, че поканата е дошла лично от премиера Денков. Със сигурност той е поискал подкрепа и със сигурност тази подкрепа ще му бъде дадена. Тук бих искала да спомена нещо, което каза Мария Габриел по време на дискусията: "Този ден е от дните, които се помнят цял живот, благодарение на вас, президент Зеленски". Смятам, че това е много точно казано.

ДВ: Това е безспорно, но какво би казала по същия повод руската пропаганда в България, която е традиционно силна?

Екатерина Бончева: Това ще го разберем в бъдеще. Но да спомена и акцента, поставен от Зеленски, докато говореше за Русия. Той каза: "Голямата пропаганда е, че войната е създала дефицитите, че тя е създала енергийния и продоволствен дефицит. Не войната - Русия и един човек създаде този продоволствен дефицит. Големият проблем обаче в Русия, и то от 30 години, е дезинформацията." Той каза нещо, което и за нас е ясно - проблемът там е, че те не разсъждават, а вярват сляпо на един фашистки режим. И затова Русия е последният поробител в Европа.

ДВ: Днес украинският президент е в Турция, която несъмнено играе много по-важна роля в цялата ситуация, отколкото България. Какво може да се очаква от тази визита?

Екатерина Бончева: Аз мисля, че той трябва да потърси подкрепа навсякъде, където би могъл да я получи. България и Турция са несъразмерни във всяко едно отношение, но дори и малката подкрепа, която Украйна получи тук, е важна за мотивацията на украинците.

Зеленски даде ясно да се разбере, че и хората в Украйна трябва да бъдат мотивирани, да знаят, че имат подкрепа и че тази война няма да продължи безкрай. Защото, както заяви той, руснаците убиват деца. "Казах това на президента, който заяви: "Ние сме срещу този конфликт". Господин Радев, това не е конфликт - това е война".

Володимир Зеленски нарича нещата с точните им имена. Неговата страна е във война, но той печели подкрепа, защото е лидер. Лидерът е човек, който може да мотивира и поведе своите хора, както и да акумулира подкрепа отвън.

На финала на визитата си в България, след срещите с премиера Николай Денков и с президента Румен Радев, украинският президент участва в дискусия с политици, посланици и общественици в Националния исторически музей в София. Сред присъствалите бе и журналистката Екатерина Бончева, която от 17 години е член на Комисията по досиетата. С нея разговаря Биляна Михайлова.

Автор: Биляна Михайлова


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шака Зулу

    110 38 Отговор
    И ние видяхме човека, готов да маа гащи и да проси пари и оръжие от цял свят.
    Нема такава война, тоя не се завърта по Киев за повече от ден-два!

    Коментиран от #59, #78

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 зрител

    104 40 Отговор
    видях един циркаджия и превключих на канал 18+ ......
  • 5 Офф..

    79 13 Отговор
    Той до края а Путин съвсем до края,кого ще развълнувате с това? Всеки да си търси мястото от двата края на Барикадата,дотам ни докарахте с вашата омраза,г-да и дами Управляващи..
  • 6 тоя зеленкьото

    83 19 Отговор
    Дали е имал предвид соросоидчето с вид на умрела мишка ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гаглей

    39 87 Отговор
    Много силен човек ще остане в историята, и в учебниците. Като герой
  • 9 Сатана Z

    90 25 Отговор
    Ами,като го е видял колко е борбен,да беше си го взел със себе си в Украйна.За нас ,Българите,тоя си е обикновена подлога и не работи за хората си ,а за чужди интереси.

    Z
  • 10 12343211

    54 17 Отговор
    Попитайте го с кого лети в самолета!?
    Дали когато е сам, лети!?
  • 11 Перничанин

    80 24 Отговор
    бончева , позор си ти
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Симитли

    74 23 Отговор
    Стига с тоя Зеленски!
  • 14 фен

    89 23 Отговор
    Видях един нечовек, който, след като изпрати на смърт 500 000 човека, иска да изпрати там още толкова! И това, само за интересите на спонсорите на ДВ!
  • 15 Слава на Украйна!

    26 73 Отговор
    Слава героям!
  • 16 На Дундуков се срещнаха

    38 68 Отговор
    един духовен великан и велик лидер и една руска мижитурка.
  • 17 Достатъчно

    22 5 Отговор

    До коментар #7 от "Иванова":

    и то си му личи
  • 18 Абе

    44 31 Отговор
    Хахаха,ЖАЛКА ПОДЛОГА!! СЛАВА НА РУСИЯ И КОМУНИЗМА
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шаман Дур

    62 17 Отговор
    Той наистина ще се бори докрай, но не неговия край, а края на украинския народ. Американският сенатор ви го каза още в началото
  • 21 Гост

    47 12 Отговор
    Е кво па различно в посещението. Доде, набра кво можа и си отиде. Не разбрах набра ли реактори?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 37 Отговор
    МУНЧО ZEЛЕНОЧОРАПСКИ ,......... ГНУСНО ВЕЩЕСТВО ........ ФАКТ ¡
  • 24 Додо

    66 20 Отговор
    Възхищавате се на човек,който всеки момент е готов да стреля по ядрена централа,с всички последици за поощряваща го Европа.Човек взривил Каовската дамба и предизвикал екологична катастрофа,само и само да прекара тридесет човека на сигурна смърт под Антоновския мост,за да се подмаже на Срещата във Вилнюс.Отдавна съм престанал да вярвам,че в Европа са останали някакви здравомислещи политици,които да виждат по далеч от носа си.Президентът ясно каза на неблагодарното зелено човече да внимава със заигравката с ЗАЕЦ Запорожие.Единствено Той има разум в главата,за разлика от стадото плу-же/ци наоколо.
  • 25 Коч

    49 16 Отговор
    В авиацията не са кашици, но все пак Радев трябваше да върне Зеленски заради неопрятен външен вид, да го избръснат, облекат в президентски дрехи и чак тогава да се представи по устав! на практика стана - Дойдох, преиграх, нагрубих....!

    Коментиран от #27

  • 26 К.Копейкин

    39 17 Отговор
    Аз пък видях само банда гнусни фашисти.

    Коментиран от #44

  • 27 пусто атланчическо преклоничество

    47 12 Отговор

    До коментар #25 от "Коч":

    Грешка беше , че въобще го прие .

    Коментиран от #71

  • 28 Кокаински

    25 5 Отговор
    Не е сигурно какво е видял, нито къде го е видял.
  • 29 Кочо

    47 10 Отговор
    Президента Зеленски пропусна да навести своите сънародници по курортите и да изрази съпричастност!
  • 30 34567

    50 15 Отговор
    Аз пък видях едно влечуго и просяк
  • 31 пешо

    41 15 Отговор
    стигате с тоя боклук , омръзнахте на хората

    Коментиран от #47

  • 32 Евро гниди

    34 8 Отговор
    Видях само наведени гебраелката уби змея
  • 33 нннн

    37 9 Отговор
    В ДВ всичко се чете наобратно. Истината е обратното на това, което пишат.
  • 34 Да да,

    27 7 Отговор
    до последния украинец!Скоро ще е!
  • 35 Фен

    35 7 Отговор
    Чудя се. Как ли се буди сутрин човек, който си изкарва парите, работейки за ДВ!? Тотална пропаганда, без право на собствено мнение. ОК. Но да подкрепяш всячески една братоубийствена война, с над половин милион убити!? Има и по - достойни начини да се изхранваш.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пха ха ха ха

    27 7 Отговор
    Принуден от менторите си да се бори до край и до последният украинец
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Укропат

    21 6 Отговор
    После пред нас в бункера сподели: Видях плазмодиитенажългария ,които много лесно манипулирах.
  • 40 лек въпрос

    19 1 Отговор
    17 години в комисията по досиетата.....как е издържала на този нечовешки труд ????
  • 41 Укропат

    10 5 Отговор
    А и другото което сподели: Имаше кой да ги оближе! Много ми хареса.
  • 42 Честито

    13 29 Отговор
    На всички Копейкаджии .
    500 дни Специална Военна Обосрация.
    Хахаха

    Колко мъка и сълзи от Червените Чаршафи , 500 Дни у още при Бахмут.
    А щяха да ходят в Берлин Лондон Париж

    Хахахаха

    Коментиран от #45

  • 43 Макс

    14 29 Отговор
    Президент Зеленски и Украйна пишат своята героична история .Путин е причината за световната слава на Зеленски . Путин е причината Украйна да бъде въоръжавана, военно обучавана и кандидат-член на ЕС и НАТО. Путин е причината НАТО да се разраства , добавяйки нови страни-членки . Президент Зеленски ще остане в историята като лидер на велика държава, остояла своята свобода и независимост . Путин ще остане в историята като диктатор, терорист и военнопрестъпник, управлявал държава, която заслужава презрение и изолация .Слава на Зеленски!Слава на Украйна !

    Коментиран от #46

  • 44 Костя

    12 31 Отговор

    До коментар #26 от "К.Копейкин":

    Аз видях един Летец , подлога на Мутрофанова.
    Който изпълняваше робски задачите поставени от Кремъл.

    Коментиран от #48

  • 45 оправяне нема да знаиш

    20 5 Отговор

    До коментар #42 от "Честито":

    Теб ваксинираха ли те с пфайзер ваксина , от тая дето Урсула я доставя , личи ти .

    Коментиран от #49, #112

  • 46 Тази сутрин

    7 23 Отговор

    До коментар #43 от "Макс":

    Въпреки голямата опастност от Руски ракетен удар по Змийския Остров.
    Зеленски поднесе цветя на загиналите Украински Герои.

    Поредно доказателство за смелостта на Украинския Президент.

    А другия веднага Хваща Самолета и бърза да се изнесе от Масква , когато видя жегата в Ростов на Дон.

    Коментиран от #62

  • 47 555555

    9 21 Отговор

    До коментар #31 от "пешо":

    На руската пета колона може и да е омръзнал но на нас Българите не.

    Коментиран от #51, #58, #93

  • 48 верно ли това виде

    9 4 Отговор

    До коментар #44 от "Костя":

    Ходи на очен лекар , имаш сериозни зрителни проблеми .
  • 49 Като

    7 17 Отговор

    До коментар #45 от "оправяне нема да знаиш":

    Костя и компания ли , против ваксините но Ваксинирани .
    Хаха
    Личи ти ,Червено чаршавче
    Хаха

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хахаха

    14 4 Отговор
    Всички подлоги на фронта..

    Коментиран от #111

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 мухльо

    3 12 Отговор

    До коментар #49 от "Като":

    Аз отговарям за себе си , не за разни Костя и подобни ,
  • 56 Ти да видиш

    22 3 Отговор
    Е добре де... гледам в ю туб в Чехия зеленчука посрещнат официално като държавен глава с ритуали и фанфари.... а у нас КАТО ПРОШЛЯК посрещнат от тоя и оня даже и по милост от Президента ...крит по кюшета и таксита да не го ощипе некоя!!!

    Коментиран от #61

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ХАХАХАХА

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шака Зулу":

    САЙТЧЕТО С АЛТЕРНАТИВНА РЕЛАНОСТ ЖАЛКИ ФАШИСТИ... НАРКОМАНИ
  • 60 ДИДО

    23 6 Отговор
    тая бонева има акъл на патка зеленски говори само банално и клиширано А ТАЯ ПАТКА ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕ

    Коментиран от #65

  • 61 не ме интересува кво праат другите

    22 5 Отговор

    До коментар #56 от "Ти да видиш":

    Всеки носи отговорност за себе си , аз тоя въобще го не искам тук , ни с фанфари , ни увит в чаршафи като ханъма да го не урочаса някой.
  • 62 Зеленски поднесе цветя на загиналите Укр

    15 5 Отговор

    До коментар #46 от "Тази сутрин":

    Ама той или портрета му... щото по принцип не смее да припаси до укрия... все се разхожда некъде да проси!!
  • 63 Това е положението

    10 7 Отговор
    проблемът там е, че те не разсъждават, а вярват сляпо на един фашистки режим. И затова Русия е последният поробител в Европа.
  • 64 Натегач до натегача

    17 7 Отговор
    Тагаренко кри Шмъркача под леглото си три дена, преди да го покажат. После колите на кортежа му хвърчаха като самолети, а гаранция и той не е бил в тях, а преоблечен с рокля, се е изнизвал през задните входове. За това човече може да се каже всичко друго, но не и герой. Дойде като тиха... прррц(такова въздух от едно място) и така се изниза. Единствено остави юроатлантици с влажен кравешки поглед и с трепет в сърцата, дали са се натегнали добре
  • 65 Нормално

    4 7 Отговор

    До коментар #60 от "ДИДО":

    Такива неща не могат да бъдат разбрани от такива като теб с повредени мозъци.
  • 66 Хахаха...

    22 6 Отговор
    Тоя наркоман ще го изкарат светец.То бива,бива промиване на мозъци,ама едва ли ще ме убедите,че Зеленики е апостол на свободата.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мнение

    13 6 Отговор
    Видяла член как се бори с наркоманската си зависимост! Наистина,не е новина!
  • 70 Хаха, също толкова

    19 6 Отговор
    енергичен когато забрани книгите на най-големия писател от украина - Гогол, пишел на руски, и още един влак с глупости които прави, като надруса...и си остава най-големия просяк на украина, спедтил няколко милиарда в личните си сметки, човек да се погнуси от лоша актьорска игра
  • 71 Гост

    7 14 Отговор

    До коментар #27 от "пусто атланчическо преклоничество":

    Дявол под прикритие неможе да откаже на сатаната. Радев е фашист в агнешка кожа
  • 72 Видяхме

    14 7 Отговор
    От президент клоун става,но от клоун президент не става
  • 73 Момчил

    20 8 Отговор
    Зеленски това иска - да жертва всички украинци до последния. Не че ще ми липсват особено - тия дни се върнах от море и как да ви кажа ... Предимно украинци ,почиващи на курорт и сякаш не само на децата ,а и на родителите им липсваха първите 7 години. Като някакви диваци излезли от гората са. Огромна липса на елементарно възпитание,крясъци до късно нощем,претенции по заведенията ,непоносими п.остаци поне по моите впечатления.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 0000

    13 4 Отговор
    Госпожо, Зеленски е актьор по професия ,и то добър.

    Коментиран от #101

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този

    9 4 Отговор
    поне един костюм да беше сложил. Все пак е президент.
  • 78 "Въй аскарбили наш президент"

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шака Зулу":

    А президент не нада аскарблятся.
  • 79 Павел пенев

    12 6 Отговор
    Този човек е готов да се бори докрай,защото краят му е близо.
  • 80 Пригожин

    15 8 Отговор
    Видяхме един нарко ман и наще " евроатлантици " да тичат кой по хубава сви рка да му направи
  • 81 Вельо Дойчев

    16 6 Отговор
    Видях една банда просещи, нагли гамени, които се държат така сякаш цял свят им е длъжник!
    А е точно обратното.
    Мисля, че Радев не трябваше да ги приема въобще след половинчасовото закъснение и облекло не по протокол.
    Нямаше в цялата делегация двама с еднаква униформа-като излязла на лов дружина бяха.
    А външният министър-по дънки и ризка... При президента, който не ги е канил...
    Гащници!!!
  • 82 !!!?

    5 4 Отговор
    Радев към Зеленски: Мир, мир, мир ! Зеленски към Радев: Победа, Победа, Победа !!!?

  • 83 Вельо Дойчев

    13 4 Отговор
    Видях една банда просещи, нагли гамени, които се държат така сякаш цял свят им е длъжник!
    А е точно обратното.
    Мисля, че Радев не трябваше да ги приема въобще след половинчасовото закъснение и облекло не по протокол.
    Нямаше в цялата делегация двама с еднаква униформа-като излязла на лов дружина бяха.
    А външният министър-по дънки и ризка... При президента, който не ги е канил...
    Гащници!!!
  • 84 Макробиолог

    15 7 Отговор
    Видяхме човека облечен в зелен потник да говори не истини от рода на --в Украйна живеят равноправно100 националности ,при положение че бяха забранени партии и език на около 30-40 % от населението. Нашия президент съвсем дипломатично му каза --войната не е решението,защото няма как да му каже публично--война срещу ядрена сила ,особено срещу първата ядрена сила,не може да бъде спечелена по една проста причина--помоща на съюзниците винаги ще е лимитирана и ограничена от съображения за собствената им сигурност.
  • 85 Павел пенев

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    А ми ти Станкушев за човек ли го имаш? Двамата с Асен Агов преди години бяха елитните психопати на БНТ под ръководството на СДС.Те са от групата на Коко лакея и Петко със синята мръсна ризка. Фашистки манипулатори и Гьобелсови пропагандисти на обикновените българи. Но палачинката винаги се обръща, а лагера Слънчев бряг в Ловеч си е на мястото.
  • 86 Иванчо

    8 3 Отговор
    До последнего Украинца😊
  • 87 баба Елена

    10 4 Отговор
    Само питам , редно ли беше присъствието на детето с китката на срещата с Зеленски.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Истината

    4 0 Отговор
    Боли изтривачо - пръховете умират в канала - запомни го !

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ууу3

    9 4 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ КУКЛОВОД , ....

    Коментиран от #97

  • 92 Гошо

    6 5 Отговор
    Паметник му направете, паметник на наркомана
  • 93 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "555555":

    Какъв българин може да бъдеш пък ти? Преди се кланяхте на изток, сега на запад. Всъщност сте толкова наведени, че освен обувките, въобще не виждате останалото и въобще не знаете дори на кого се кланяте.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Смешен

    13 3 Отговор
    Много се прехласнахте по поведението на президента с фланелката госпожо. Това е извънредното, да иска от всички в махленски разговор. Толкова украинци у нас живеят приютени в хотели категория лукс. Но вие май не знаете, колко много българи виждат повече от вас.
  • 96 Да кажа

    13 3 Отговор
    Под въздействието на кокаина зеления е много словоохотлив и същевременно агресивен! Всеки психиатър ще го потвърди! Стига сте се възхищавали от тоя циркаджия, виновен за смъртта на хиляди хора!
  • 97 Не бе

    7 4 Отговор

    До коментар #91 от "ууу3":

    Еврейска кукла на конци.
  • 98 ИВАН

    7 3 Отговор
    Тоя хубаво се бори, ама умират младите момчета от неговия народ и по негова вина, и защо я започнахте тази война - какво толкова искаше Русия, защо не се разбрахте като братя, а се биете за кефа на нато.
  • 99 МАЙКА

    8 3 Отговор
    видях човек убиваш животи , видях не човек , не знаещ кого защитава продавач на човешки души , дявол , предател НО не и човек който заслужава да живее в този ВЕК . Не знаете какво величаете и какво ви предстои , този така наречен ,, човек " има за цел да ни вкара във ВОЙНА замислете се и разберете каква е истината , и защо е тук МИСИОНЕР НА ДЯВОЛА и ЗЛОТО.

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 И не само

    5 7 Отговор

    До коментар #75 от "0000":

    Зеленски е добър актьор!Зеленски е юрист по образование!Така че,примирете се орки!Той не е професионален убиец като любимия ви Путин!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Аватар

    4 1 Отговор
    Какво казал,какво направил,как бил облечен Зеленски...И какво от това?След визитите в Рим,Берлин,Токио дойде и в България,както се твърди,по покана на Денков.Той е тук заради интересите на Украина.Ако те съвпадат с българските интереси добре,но ако не съвпадат тогава какво?Или е задължително да съвпадат?
  • 107 Станчо

    3 2 Отговор
    Аре стига вече през час панегирик за Зеленски, абе вие го изкарахте Исус Христос Суперстар.
  • 108 Шейлок

    2 1 Отговор
    Видя ли дедо поп,дето те анатемосваше и как полицията го арестува?
  • 109 Вирус

    0 2 Отговор
    Абе на снимката още малко и академичето ще му пълзи хахаха никакво чувство за достойнство ама като са му казали така от Козяк
  • 110 ДВ във вас виждаме лъжци

    3 3 Отговор
    Долни и жалки лъжци сте ДВ, краварски при това!
  • 111 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Хахаха":

    Аз това го говоря от началото на блицкрига:
    Другари русофили, пара на фронте, Родина Мать зовет!
  • 112 Копейкин Костя

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "оправяне нема да знаиш":

    Отговори на въпроса, товарищ. Кога непобедимая и легендарная ще превземе Киев? За Берлин Париж и Лондон няма да питам, щото е в сверата на фантастиката!!!
  • 113 мАнгел Джандбаз

    0 0 Отговор
    Аууу, моята любов Екатерин ДС-БонБончев .....
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ти си

    0 0 Отговор
    Офффф ......
  • 117 Според

    1 0 Отговор
    френските медии, посещението на Зе в София, било сходно на концерта на Елтън Джон в Стокхолм ...
  • 118 ЗЕЛЕНСКИ Е МИЛИАРДЕР ОТ ПРЕПРОДАЖБА НА

    2 0 Отговор
    ОРЪЖИЯ И ПРИСВОЯВАНЕ НА ПАРИ - ОБВИНЕН Е ОТ СЕНАТОРИ В САЩ ЗА ТОВА ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА ................. ТОВА Е НЕГОВОТО ЗАНИМАНИЕ , ТОЙ Е БОКЛУК ! ЗАПАДА ГО ПРИЕМА ПОРАДИ СЪЩИТЕ ЗАНИМАНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА !