Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 11:00 3 059 2

Българските талибани

  • георги харизанов-
  • бежанци-
  • сирия-
  • талибани-
  • депутати-
  • българските

Виетнамските общежития в София какъв точно лагер са, и до кога?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


Талибаните са афганистанска племенна организация, съставена от пущунски сунити, обучавани дълго време в религиозен фундаментализъм предимно в съседен Пакистан. С годините талибаните се превърнаха в световен синоним на брутално погазване на правата на другомислещите и друговерците, на жените, на правилата извън тяхните собствени. Талибаните станаха синоним на хора, готови с помощта на всички методи на терора и мъченията  да постигнат вижданията си, за това как трябва да изглежда обществото им. Независимо от установените етични норми в останалия свят.

В сериала „The Newsroom” по НВО, всепризнатия гениален сценарист Арън Соркин, чрез героя на актьора Джеф Даниълс – телевизионния водещ Уил Макавой, въведе един изключително сполучлив термин за крайнодесните фракции на републиканската партия на САЩ, известни и като Чаената Партия, финансирани от братя Кох.

А именно – американските талибани.

Американските талибани, според Соркин, са хората, които наричат Обама комунист и арабин, които са готови да воюват с всяка точка на света на всяка цена, които са склонни да срутят финансовата система на целия свят с бойкот на тавана на дълга, хората които изграждат струващата милиарди стена между САЩ и Мексико.

Паралели между България и САЩ биха могли да бъдат направени в много малко насоки. Паралели между България и Афганистан – също.

Как обаче да наричаме хора, които веднъж попаднали в парламента моментално забравиха, че България има гигантски икономически,  демографски, социален, криминален, финансов и политически проблем примерно не с 3000 сирийци и 7000 алжирци, а с 1.500.000 /един милион и половина/ роми, български граждани?

Как да наричаме хора, които наричат бягащите от войната „измет”, „сган”, „канибали” и „главорези”, а в същото време подминават с депутатските си лимузини гетата населени с българи с малко по-тъмен цвят на кожата?

Как да наричаме политиците, които насъскват хората от малките населени места срещу бегълците от войната, а после гузно побягват от същите тези хора, когато бъде подвигнат въпроса за кражбите, набезите, побоите, грабежите и убийствата които се случват всяка нощ? Всяка нощ, господа политици?

Българските талибани, това сте вие!

Вие сте тези, които карате едни хора да мразят други хора просто защото са различни. Защото именно омразата е това заради което съществувате. Омразата ви вкара в меките кресла, омразата ви вкара в лимузините от които ни показвате среден пръст, омразата напълни джобовете ви.  

Вие сте тези, които нехаете за българите от Мечка, от години тероризирани от мургавите българи в селото.

Вие сте тези, които нехаете за българите от кварталите в големите градове, от години тероризирани от мургавите бълари от гетата.

Вие сте тези, които ходите в гетата само преди избори, а после търсите друг виновник и катализатор който отново да подлъже хората да гласуват за вас.

Вие сте тези, които искате бодлива тел и огради, а нехаете какво се случва всеки ден на границата, на територията, която така ревниво пазите.

Вие сте тези, които няма да спрат каруцата с крадени дърва, заради която убиват горския стражар.  Защото ще загубите евтини гласове.

Вие сте тези, които няма да затворите пунктовете за крадено желязо, в които се носят фенерите от паметника на Левски. Защото ще загубите евтини гласове.

Вие сте тези, които няма да махнете социалните помощи за мургави българи, които не пращат децата си на училище. Защото ще загубите евтини гласове.

Вие сте тези, които няма да махнете социалните помощи за мургавата българка с деветте деца, въпреки че знаете че тя ги ражда само за да вземе парите, а те децата после ровят в кофите ви. Но там дори не е и вашия боклук, защото вие боклук нямате – вие се храните в ресторанти.

Вие, господа, сте българските талибани. Оградени от същите тези огради, за които мечтаете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Yosifov

    2 1 Отговор
    Браво !

    Политиката е дългосрочен бизнес и не трябва да се избират за лидери хора, които са израснали близо до ТКЗС и не са преодоляли комплексите си…
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 1 Отговор