Last news in Fakti

26 Август, 2023 19:00 9 165 190

Явор Дачков: България е примитивна държава

  • явор дачков-
  • корупция-
  • държава-
  • българия

В цивилизованите общества тази фаза отдавна е довела нещата до развитие след жестока и безмилостна борба за откъсването от животинския свят

Явор Дачков: България е примитивна държава - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И нещо съвсем встрани. България е примитивна държава. Нищо, че се води на 1300 години. Винаги е била такава. В нея обществените отношения (и поръчки) са джунгла - хейт и взаимно изтребление без смисъл, освен смисъла на оцеляването. Животински дискурс.

Това обобщи във "Фейсбук" Явор Дачков.

В цивилизованите общества тази фаза отдавна е довела нещата до развитие след жестока и безмилостна борба за откъсването от животинския свят. Ние дори нямаме истински глад и истинска гражданска война в историята си.

Преувеличенията на комунистите и антикомунистите са лековати на фона на жестоките битки по онези времена в други страни. И това е, защото нямаме характер и нямаме топки, както му се иска на Асен Василев в другия смисъл на думата. Сега на съвсем страничния и второразряден на фона на това патетично въведение въпрос - идеята да се вземат колите на дрогирани и пияни шофьори е прекрасна и трябва да се задържи.

Това несмаслено, примитивно и неадекватно население, въоръжено с минималната власт на машина с двигател, скоростна кутия и педал за газ, трябва да бъде мачкано и озаптено по някакъв начин. Може да не е най-законният, но кои от големите престъпници на България бяха осъдени и вкарани по затвора по закон? Или ги отстрелват в гората или ги канят за разпит по незначителни провинения. Тук е животинска джунгла и всеки опит да се въведе работещо правило, което да респектира животните е добре дошло. Голяма работа, че не е законосъобразно.

А да ти карат в насрещното с двеста е нормално. На тази патология трябва да се сложи край. Не е дребнотемие, а основа за по-големите неща. Когато се научим (с извинение за обръщението като за дебили) да не се газим един друг по улицата и да градим чисти тоалетни (пак с извинение за баналния пример, но е основополагащ) ще можем да разширим тъпия си хоризонт и за по-далечни неща от Черепа, мерепа и верепа.

P.S. Да те е страх да пътуваш по окаяните пътища на България и да те е гнус да влезеш в публична тоалетна на театър са признаци на примитивен модус вивенди. Разговорът за цивилизацията и града (по Ортега и Гасет) започват след като настъпването на дивата селва е превъзмогнато от крепостта на хората.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 комунист

    146 20 Отговор
    След като номенклатурата свали с преврат Живков,разделиха си парите на България, разделиха си България, създадоха мутрите, създадоха партиите,назначиха си синдикати...и чакай демокрацията и нормалния живот . Комунистите не са спрели да управляват България от 9 септември 1944 година

    Коментиран от #13, #37, #161

  • 3 яворчо, яворчо.

    53 93 Отговор
    Няма го финансовия ти благодетел вече и взе да се изпускаш в гащата!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оградиха МОЧА с желязна ограда.

    60 70 Отговор
    Направиха резерват за комунисти.
    Ще водят туристи да гледат пациентите.
  • 8 Кресна

    47 63 Отговор
    Няма как да не е след като на примитивни същества като теб им се дава трибуна .Погледнете властта в България и е ясно ,че е такава .Примитивни същества са начело на България .

    Коментиран от #132

  • 9 а ла Хуля Фишер

    14 34 Отговор
    Дачков , идеш навреме за ескалатора.
  • 10 Вярно, примитивна територия

    66 72 Отговор
    Щом 33 години след падането но комунизма, не можем да бутнем една МОЧА...

    Коментиран от #174

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ха-ха

    36 40 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен-_ Язовец":

    Каква сородня е този? тъмно червен отвсякъде

    Коментиран от #14

  • 13 1122

    49 13 Отговор

    До коментар #2 от "комунист":

    Да, и особено се гордеят с идеологията си - да примитивизират. Простите, бедни и безправни хора лесно се управляват.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Изкуствено създадена държава

    68 48 Отговор
    Няма как след 500 години турско робство, след 200 години гръцко робство, след 80 години руско робство и след 4 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, да имаме нормална държава!
    Не е реално!

    Коментиран от #17, #166

  • 16 Сталин

    97 31 Отговор
    За 30 години западна демокрация България се превърна в бананова република и най смешната колония на Сащ,защото само примитивни цървули управляваха държавата сложени на власт от посолството

    Коментиран от #167

  • 17 реално е

    31 18 Отговор

    До коментар #15 от "Изкуствено създадена държава":

    Вие отивате в историята, държавата продължава напред.
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    56 16 Отговор
    Опорката за соросоидните триполови мегафони е една..... КОМУНИСТИТЕ, МИЛИЦИОНЕРИТЕ, ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ПУТИН, МОСКВА...... Горните създали Мутрите, а в същото време от мизерията, хаусът, престъпността в която е набутана България плячкосват окупаторите и си построиха и 4 - и военни бази..
  • 19 Сталин

    87 22 Отговор
    Демокрацията е единствено за бананови републики от колониален тип ,класически пример е България.Ако Сащ признаят една държава за демокрация ,това е парола и означава че тази държава е под тотален политически контрол на Сащ,същото е признаването на една държава за пазарна икономика,това е парола че икономиката на държавата принадлежи на западните мародери и е под техен контрол.
    Сериозните държави , имат несменяем пожизнен лидер който познава и решава проблемите в дългосрочен план,защото това е дълъг процес ,такива държави са Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела.На всеки 4 години Сащ сменят агентурата си от политически про ститутки чрез изборен процес и ако някой национално отговорен лидер не работи за интереса на Сащ бива сменян чрез платени протестери и цветни революции,пример са правителствата на Петър Младенов,Жан Виденов и Орешарски и някои политически лидери като Волен Сидеров биват тормозени.САЩ обикновено подбират агентурата си от доказано пропаднали компрометирани типове и нищожества ,като Тулупа и Киртака които разиграват театър за пред простолюдието,а зомбираните български овце от българските медии на ЦРУ изпадат в екстаз от тези "лидери"/ нищожества.Единствената бюлетина на българина за по добър живот е куршума за агентурата на тези западни мародери,но тъй като българина е същия мишок като "лидерите" си това едва ли ще се случи,така че надежда всякаква вие оставете и продължавайте да блеете на празна демократична поляна

    Коментиран от #38, #41

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сталин

    61 18 Отговор
    С Бан@набългерия е почти приключено ,за 30 години западна демокрация България е тотално съсипана и превърната в най смешната бананова република,сега когато тези нищожества Тулупа и Киртака които ще бъдат назначени на власт в България ще вкарат страната във война за интереса на западните мародери

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Госあ

    57 14 Отговор
    Аз откога пиша за простолюдието…държава на 1300 години, ама 500 години - негативна селекция, Ганьо се е учил от най добрите да върти далавери и на тарикатлък. По време на комунизма е имало селекция, защото е имало производство. А за това производство трябва кадри. От домати, до Елка и Правец, които са се изнасяли по цял свят. Правец само в СИВ, Елка абсолютно по целото земно кълбо. И доматите - също се изнасяха. А готованковците си бяха секретари/ки. Те не обичат да мислят и работят. Демокрацията зорлем ги накараха да се правят на мислещи, а селектираните, като видяха на къде отиват нещата и какво ще се случи - се изнесоха. С 200. Та така.

    Коментиран от #45

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Добре

    23 40 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    Бе Копейко Продажна .
    Интересно е че Раша , е още по голяма Бананова Държава .
    Виж им само дружките от Африка .

    И пак запада ли е виновен .

    Хаха

    Между другото няма помен от безплатното зърно ?

    Хахаха

    Коментиран от #42

  • 26 истина е

    56 6 Отговор
    Примитивна държава е защото е управляват лъжливи и крадливи политици !! За 33 год. и един за свет не става !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кво да кажат

    19 18 Отговор

    До коментар #22 от "Ами, вижте примитивните отговори":

    За всичко им е виновен Сорос .

    Хахаха
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ганя си иска пъдар

    24 31 Отговор
    Той е роб по рождение.
    Сега иска Путин да му е падар.

    Коментиран от #32

  • 31 Сорос

    9 21 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен-_ Язовец":

    Ли ти е пак Виновен ,
    Хаха
    Нищо чудно , толкова ви в капацитета .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 🇧🇬🇪🇺💯

    18 6 Отговор
    Да, точно казано, всичко за Корумпираната Територия?!

    Германия, Япония, Китай не са гениални но са Дисциплинирани!
    Заради и затова имат Световни Носещи Икономики, основна причина е достъп до най големият Пазар в Света, Съединените Щати!

    Друга основна причина е че Културата в Япония, Германия и Китай е инсталирана с помоща на меча, специално Япония, Ерата на Самурайте която продължава 260 години постоянна война за да бъде заменена с Ерата на Шогуната - Исао Токугава 1645 г. “приблизително!

    В България “разбирачите” са много,
    “Всеки Сам Си Преценя”?
    Корнела Нинова

    Коментиран от #48

  • 36 историк

    33 11 Отговор
    Въпреки 500+100+45 години циганизация, България все пак се запази като българска държава. Не си мислете , че онези на запад и изток са много цивилизовани, просто са озаптени със жестоки закони .
  • 37 Блогър от Москва

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "комунист":

    Като гледам по плюсовете ,тука Има поне 13 човека луди.Няма коммунист капиталист който с е отрекъл от идеологията ,Има коммунист предател.Сиреч - капиталист просто.Това кьв е бил преди ,не е важно.Но българина се страхува да не му вземат имотеца и американците с Това го плашат и така управляват

    Коментиран от #49

  • 38 Давай

    11 24 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Към Раша , Сталинчо.

    Щом не ти харесва България , какво правиш още тука ?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Един от виновниците си и ти!

    11 19 Отговор
    Душеприказчик на убиецът на СДС Иван Костов! Днес руски четирихилядник, който трови хората с отвратителната си пропаганда!

    Коментиран от #46

  • 41 Потресаващи

    6 14 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    тъпни!

    Коментиран от #53

  • 42 Блогър от Москва

    17 5 Отговор

    До коментар #25 от "Добре":

    Как да няма ,Има,распределят го.А защо от западните пристанища не пускат бесплатно те искуствени тоторове,които Русия преди година подари на Африка?Щото сё надяват да ги откраднат ,а?
  • 43 🇧🇬🇪🇺💯

    18 12 Отговор
    Но БКП са крадци и мошеннци, окрадоха Земята на най Бедните, натириха овцете в групов лагер, за да им откраднат Земята още Веднъж 1989 г. тридесет години по късно едно и също ДС капитализъм!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бесен-_ Язовец

    19 30 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    България беше добре до 1944...после комунистите окрадоха българският народ до последната му кокошка.....а после убиха всички интелигентни и умни българи, И в годините на тяхното управление, където видеха умен българин го пращаха в лагерите на смъртта

    Коментиран от #51, #52

  • 46 Блогър от Москва

    17 5 Отговор

    До коментар #40 от "Един от виновниците си и ти!":

    Не ,човека му дойде акъла за разлика от вас продуханите соросоиди
  • 47 България

    18 6 Отговор
    загуби втората балканска война и двете световни.
    От тогава външни сили определят битието на българина, просто не ни се позволява дори да имаме самочуствие като народ. Замислете се защо сега дори медиите са собственост на компании от Сърбия, Гърция, Турция.

    От около 105г на българина му е забранено да е с вдигната глава.

    Коментиран от #60

  • 48 Госあ

    13 5 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Специално за Япония и Китай има и друго, че и Корея без да я познавам, там хората имат усещане за социум. Това си пролича и по време на пандемията, специално в Япония нямаше абсолютно никаква превишена средна смъртност, а жертвите в Китай при такова население бяха направо незначителни. Също така, ценностната система на средноинтелигентния човек е друга, той не е почасов работник живеещ за уикенда, а има амбиции за развитие и умения в това което прави. Лукса е на последно място. Иначе, за меча съм съгласен, но го намирам за необходимост, за да не се самозабравят някои.

    Коментиран от #64

  • 49 ХоХоХо

    18 3 Отговор

    До коментар #37 от "Блогър от Москва":

    Нещо си в грешка.....У нас май върлите комунисти станаха най върли капиталисти

    Коментиран от #55

  • 50 ха сега де,

    8 17 Отговор
    " България е примитивна държава "

    За да се изразиш по този начин значи искаш да кажеш "от най примитивните". Добре де, тогава населението което я обитава какво е? Освен от най примитивните примати друго не може да бъде, а Явор Дачков вероятно им е водачът на стадото, който е най примитивния примат.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Госあ

    9 8 Отговор

    До коментар #45 от "Бесен-_ Язовец":

    Например Благовест Сендов със сигурност е умен българин, а баща му е бил обявен за враг на народа. Айде бегай !

    Коментиран от #66

  • 53 Сталин

    9 6 Отговор

    До коментар #41 от "Потресаващи":

    Заради такива диви цървули като тебе сме на това дередже
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Блогър от Москва

    8 4 Отговор

    До коментар #49 от "ХоХоХо":

    Те не си запазиха идеологията,Като китайските комунисти.Не правиш ли разлика?А Като не вярааш в коммунизма ,какъв коммунист си? Това българите не го разбрахте.Акъл -море,глава - шамандура.

    Коментиран от #59, #63

  • 56 На България и Русия

    7 9 Отговор
    демокрацията просто не им понася. Алергични са към нея!
  • 57 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 9 Отговор
    Правилно. Щом толкова години поръчкови дрънкала съществуват, и то съществуват охолно, защо да не обвиним държавата? Това също влиза в хилядите изявления призвани да формират манталитета на българина. А за това вече се плаща и то добре. Нали господин-другарю?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ХоХоХо

    3 7 Отговор

    До коментар #55 от "Блогър от Москва":

    Вие пък сте глава море, акъл шамандура. Един чушкопек не може да направите

    Коментиран от #62

  • 60 Блогър от Москва

    14 4 Отговор

    До коментар #47 от "България":

    До 1944 и после 1989 годините ги извади от 105.България ,а не БГ беше държава,на която запада нищо не можете да каже
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Блогър от Москва

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "ХоХоХо":

    Чушкопека е сложна машина.Никой народ и държава не го произвежда ,освен БГ.Другите правят по прости неща ,ракети,спьтници,самовари ,компютри,атомни реактор и тн
  • 63 Госあ

    11 7 Отговор

    До коментар #55 от "Блогър от Москва":

    Грешката на руснаците беше, че не запазиха комунизма си и те. Разбира се, с перестройка и то не голяма. На Китай им трябваше по значителна и я направиха успешно. Подведоха се по американците, а руснака има голяма душа и усещане за принадлежност и Отечество. Можеше да се развият много по - добре. Гопника в Кремъл, дори се изказа, че СССР произвеждал галоши !!! А сега видяхме космическата програма. Гопник - много хубава руска дума. Отнася се и за наш’те плодзеленчукари, които станаха елит след демокрацията

    Коментиран от #69

  • 64 🇧🇬🇪🇺💯

    8 11 Отговор

    До коментар #48 от "Госあ":

    Дори примитивните племена в Африка имат повече Дисциплина от “Веуиките Българи”?
    Комунистите приравняват всичко на нула, 1944 г. , изтриват за две Генерации (40 г.) всичко за българско за да получат “безформена маса глина” от която формират Пост - Тоталитарно Общество което върви по Техни Ноти!

    Не Гласувайте, протеста е най добрата форма на несъгласие!

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Блогър от Москва

    19 10 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    И понеже комунистите окрадоха българите за това 1989 г 90 процента от българите бяха с лични апартаменти и къши,а не Като западняците - под наем,а?

    Коментиран от #72, #81

  • 67 Госあ

    11 4 Отговор

    До коментар #64 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Няма да повтарям отново коментара си. Всъщност, само през комунизма имаше селекция.

    Коментиран от #76

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Блогър от Москва

    7 7 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Нали виждам ,всички грешки от перехода тука сё оправят.И да под ръководството на Путин.Така че гопник си по скоро Ти.

    Коментиран от #73, #75

  • 70 Българин

    18 6 Отговор
    За съжаление Дачков е прав

    Коментиран от #172

  • 71 Путинодебил

    9 14 Отговор
    Няма как да следваме просия толкова години и да не сме примитивна държава. Такава е кремълската политика.А ти си петоколонник на пусьо, благодарение на соето това става!
  • 72 Госあ

    14 9 Отговор

    До коментар #66 от "Блогър от Москва":

    С къщи и с апартаменти и с отлична мрежа за обществен транспорт за времето си. Въпреки че истинският комунизъм, не предполага да оставяш наследство.
  • 73 Госあ

    2 7 Отговор

    До коментар #69 от "Блогър от Москва":

    Ако визираш СВО, да, това е грешка от прехода но да видим как ще я оправи. Лично аз, му пожелавам успех най искрено. Но всичко друго е батак. Гопник 💁 както вече казах. Не може изобщо днешна Русия да се сравнява с СССР и дори с царска Русия.
  • 74 Комунделите

    8 11 Отговор
    като теб я направиха такава. Така е като избихте интелитенцията 1944-1960-та. Привитивизмът дойде от СССР ,КПСС и БКП.

    Коментиран от #77

  • 75 У сурата

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Блогър от Москва":

    Виждам, направо ви оправя.

    Коментиран от #84

  • 76 🇧🇬🇪🇺💯

    20 6 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    Селекцията през комунизма беше доста посредствена, това което правеше България икономическа сила беше външни пазари, не от най добрите но все пак външни където България можеше да пласира Селскостопанска Продукция и Друга Такава?

    В момента в който Иван рещи че не може и няма да субсидира идеята на “комунизма” със средства и суровини, като ефтин Петрол, и т.н. всичко изчезна в небитието!
    Българските Комунисти, успяха да си раздадат още Веднъж Народна Собственост за втори път след 9ти Септември без да имат никакви права върху същата, затова България Днес е най Корумпираната Държава в ЕС?!

    Коментиран от #82

  • 77 Госあ

    17 8 Отговор

    До коментар #74 от "Комунделите":

    За пореден път ще уточня, че търговците и лихварите не са интелигенция. Интелигенция са такива като Вапцаров, Гео Милев, Смирненски например. След 45г, България от страна на цървулари, въжеплетачи и овощари става космическа държава.

    Коментиран от #87, #88

  • 78 Комунделите

    5 11 Отговор
    като теб я направиха такава. Така е като избихте интелитенцията 1944-1960-та. Привитивизмът дойде от СССР ,КПСС и БКП.

    Коментиран от #140

  • 79 12345

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Адрес 4000":

    Защо?Защото не лиже 4000 подметки като тебе.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Смях

    7 12 Отговор

    До коментар #66 от "Блогър от Москва":

    30-40 години са изплащани тези коптори (един живот) как не те е срам? Някои западняци живеят под символичен наем, в държавни жилища, но 80% живеят в собствени къщи с двор.

    Коментиран от #90, #173

  • 82 Госあ

    7 4 Отговор

    До коментар #76 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Написал съм и другата такава. Провери. А, и ваксини и ензимни препарати (биотехнологии), освен електрониката. Евала на Киро гела, че поне остави нещичко от това.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Блогър от Москва

    12 5 Отговор

    До коментар #75 от "У сурата":

    От БГ ли виждащ ?Ти не можеш да видиш че БГ умира,а виждащ че Русия е зле?!?!Сигурно си ясновидещ
  • 85 ТаУмВзе

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Адрес 4000":

    Факт и то за жълти копейки.
  • 86 Адрес 4000

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "Блогър от Москва":

    Да тавариш
    Мисли съвсем нормалЬно
    За блатна тинтява каквато е
  • 87 Объркал си се

    13 13 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    Терористът Вапцаров и останалата комунистическа плазма са далеч от интелигенцията. А за какви лихвари бълнуваш... не знам. Избити са лекари, учитери едри и дребни предприемачи, офицери и още много читав и буден народ. И на тяхно място се нанесоха неграмотни , бездуховни, но верни на Партията.

    Коментиран от #91

  • 88 🇧🇬🇪🇺💯

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    No Man is an Island, Шекспир.

    Само огромни Континентални Държави могат да бъдат “self sufficient” и ако не са това е защото са се подчинили на “абсурда” като категория?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Блогър от Москва

    12 5 Отговор

    До коментар #81 от "Смях":

    Тристайни коптори ли бе?Или къщите на два этажа?Ти в час ли си че на банките първо им плащаха лихвите по заемите ,а не Като Сега главницата?Че процент те бяха мизерни?Че повече о хора имаза пари да си ги купят със спестявания?
  • 91 Госあ

    11 6 Отговор

    До коментар #87 от "Объркал си се":

    Лекари не са избивани, на моят дядо са му взели частният рентгенов апарат. След това са му позволили да отиде в Австрия за операция, но действително късно. Но, това е личен въпрос. Ако са били лекари като Менгеле, със сигурност и с право. А учителите…не знам, някои може в зависимост от това на какво са учили и какво допълнително са правили като извънкласна дейност. не сме останали без учители, особено предвид високото качество на образование по време на соца, надскочило многократно много пъти предишното. Относно Вапцаров, без коментар, като сравним културата тогава и сега, е съвсем излишно да се коментира.

    Коментиран от #99, #124

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ива

    18 4 Отговор
    Поздрав за Дачков за точния коментар!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ха ха

    6 4 Отговор
    според свинските очички цивилизованост е силния да бие слабия и да му отнема собствеността по фалшив закон , за да върви демокрацията и пладнешкия грабеж населението трябва да бъде мачкано ? това да не е от теория на клептокрацията 2023

    Коментиран от #100

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Пъли

    2 3 Отговор

    До коментар #91 от "Госあ":

    глупости.

    Коментиран от #102

  • 100 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 5 Отговор

    До коментар #97 от "ха ха":

    И копейките им коленичат в тинята.

    Коментиран от #112

  • 101 Млечин

    6 6 Отговор
    Добре де,г-н Дачков,разказвате истории от времето на Хобс.Ясно е,че това е пътят на примиривните общества.Ако си чел внимателно Арнолд Тойнби-българската цивилизация завършва със Самуил.Около 400-500год.Смятай ги.....От там на сам само ядове и разправии.Османското владичестсво са петстотинте най- мирни години в българската история.Четете Захари внимателно.Бенковски е палел къщите на хората,за да излизат да се бунтуват.
  • 102 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Пъли":

    Пъли, относно първата част на коментара, можеш да изразиш мнение. Но относно втората - не можеш. Разбираш ли ? Ей затова трябва да играе меча 😉 Да се научите за кое може да се правят свободни съчинения и разсъждения и за кое не.
  • 103 НАБЛЮДАТЕЛ

    7 6 Отговор
    Да ти имам костюма, Дачков. С толкова интелект и трудолюбие, ако не беше гавазин на другарите - от глад си умрял. Лошото е че в тая държава прилично съществуват само такива като тебе. Можеш ли ме разбра?. Надали. Думи като МОРАЛ и СЪВЕСТ са изтрити от речника ти отдавна, ако въобще ги е имало.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Факт

    7 2 Отговор
    Днес само Пепи Волгин не сме чели .
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Казуар

    14 7 Отговор
    Дачков, България е примитивна държава, защото такива като теб са много.
  • 109 Синя София

    13 2 Отговор
    България е примитивна държава,защото политици, журналисти,учени и всякакви уж авторитети са тотално примитивни
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    на клептократите ли ?
  • 113 Дачков е дебил русофил !

    10 6 Отговор
    Отвратителна особа !
    Роза 🌹 Емилова.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този индивид

    4 4 Отговор
    Обича дърти баби
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Горд

    12 4 Отговор
    Едно от нещата с които се гордея е, че никога не съм гласувал за Бойко Про.стака и за Киро Пр.остото.! Жалкото е ,че (ще цитирам един професор) тази територия е населена с 80 % де.били и те определят как да живеят освен тях самите, и всички останали!

    Коментиран от #141

  • 118 комунист ☆

    6 5 Отговор
    На Ви "демокрация" !
  • 119 Уса

    1 7 Отговор
    Примитивна,но в добрия смисъл а не по бълнуванията на болните соросоиди.Яворе,американец да типрадне на масата докато обядваш хубаво да ти стане соросоид червен.Как пък всички червенушки станахте соросоиди и покафенехте от злоба
  • 120 Тоя мрази и майка си...

    6 8 Отговор
    Защото го е родила....
  • 121 йхнкхйких

    5 3 Отговор
    Правилно Яворе ,това е клоаката на света !
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Блогър от Москва🇷🇺

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Госあ":

    Май и на тебе Ти крадът ника от време на време ,а?

    Коментиран от #168

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Милчо лаков

    2 5 Отговор
    Люба Кулезич го храни доволно.Гледал съм ги на пазара Кр.село как си пазаруват богато и си гукат като гълъби....Питайте я Кулезич,като е от Ямбол,как са взели апартамент в блока на Киноцентъра-Дойран и ЕмилМарков(Гоце Делчев)
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Тц тц тц

    5 13 Отговор
    На това му се вика да плюеш по родината и своите братя и сестри срещу жълти стотинки.Как не го е срам не знам...
    Безродник!
    После не се чудете когато чужденците не ни уважават.Все се намира един такъв да ни нагласи.Грях му е на душата!
  • 130 Стоян Хлебаров

    8 12 Отговор
    Явор Дачков е най яркото доказателство за примитивизма на България!
  • 131 Прав е, макар поводът да е друг

    12 6 Отговор
    Абсолютно е прав - т.н. демокрация не е за прости хора! Вие които сте против казаното, не знаета кой ви е съчинил азбуката - без Гугъл не може да откинете! И да цитирам другаря Буда - вие сте прости, и аз съм прост - за това така добре се разбираме!
    Историята на Паисий е преписана от атонските архиви едва през 1760 г. - какви 1300 г., какви пет лева! !300 - 200 византийско и 500 турско
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 провинциалист

    4 5 Отговор
    "Ние дори нямаме истински глад" - ами това е световно постижение бе, Явка! Трябва за пример да ни дават! Кой им дава микрофона на тия?!!!
  • 134 Тик так

    13 2 Отговор
    Примитивна държава е ,защото чалга певица и чужди ритнитопковци могат да съберат повече хора на едно място отколкото митинг и протест от който зависи бъдещето на цялата държава.
  • 135 Я стига,

    0 3 Отговор
    Карън! Вземи се в ръце и организирай филипиките в по-смислена структура! И мене не ме брой към безобразията ви.
  • 136 Северомакедонец

    3 2 Отговор
    Най-сетне България от развита стана официално развиваща се държава. СДС, СДС...45 години стигат..Поредното подивяване на популацията. Е не е било винаги .но такъв е момента. а можехм еда говорим на говорим латински или фарси....
  • 137 Пипи

    5 7 Отговор
    Е с такива примати като тебе ква да бъде?
  • 138 Дачков-

    9 10 Отговор
    руско мекере!
  • 139 БЪЛГАРИЯ

    5 5 Отговор
    200 ГОД ВИЗАНТИИСКО РОСТВО, 500 ГОД ТУРСКО РОБСТВО, 45 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО 33 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКО РОБСТВОЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ГОДИНИ Я ИМА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #142, #148

  • 140 Град Симитли

    8 3 Отговор

    До коментар #78 от "Комунделите":

    Дачков е много работи, но не и "комундел"!
    .... А прехваленият ви "елит" е докарал 2 национални катастрофи
  • 141 Моряка

    11 2 Отговор

    До коментар #117 от "Горд":

    Е,проф.Иво Инджев малко се увлече.Не сме дебили,а мълчаливи овце,на път за скотобойната.И гласуваме с овче възхищение за скотобойника.Заслужаваме си изчезването от историята от територията.Ще останат само най борбените- циганите.Те,макар и малограмотни,се поддържат,а не се самоизяждат като нас.

    Коментиран от #150

  • 142 Моряка

    10 6 Отговор

    До коментар #139 от "БЪЛГАРИЯ":

    Е,до сега сме оцелели,даже под лошото руско робство нарастнахме с 3 милиона,а сега,под братското американско робство,намаляхме пак с 3 милиона.Братството продължава.

    Коментиран от #143, #146

  • 143 За глупашка пропаганда

    2 3 Отговор

    До коментар #142 от "Моряка":

    минус 50 рубли!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 ИСТИНАТА

    1 5 Отговор
    Прав си Дачков! И ти си от тях!
  • 146 Патриот

    5 3 Отговор

    До коментар #142 от "Моряка":

    БЪЛГАРИТЕ

    На мястото на МОЧА,
    искаме паметник на Аспарух!


    "Отнеми на един народ историята, паметта и моралът му-
    първото поколение ще е тълпа,
    второто вече е стадо!"

    Гьобелс го е казал много точно!
    Кой разбрал, разбрал!

    Коментиран от #147, #151

  • 147 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #146 от "Патриот":

    Не, луна парк, където да водим децата.
  • 148 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "БЪЛГАРИЯ":

    Де е България!!??
  • 149 Рибонзон

    3 5 Отговор
    А тоя е примитевен руски тролл.
  • 150 Горд

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "Моряка":

    Поправка, колега..
    Не Инджов, а Христов

    Коментиран от #152

  • 151 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Патриот":

    Точно така.Посланниците и българския им слугинаж всичко това успешно го отнеха.Мисля,че сме навлязли успешно във второто поколение.
  • 152 Моряка

    4 2 Отговор

    До коментар #150 от "Горд":

    Случайна грешка,извинете.Проф.Иво Христов ,разбира се.Много го уважавам.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Якото турско "съжителство"

    15 2 Отговор
    Първо - България не е на 1300 години, така се водим по чуждата история, писана от чужденци.
    Второ - Няма как България да е била винаги примитивна държава, защото до преди 14-15 век, когато в Европа и голяма част от Азия е имало само три държавообразуващи и континентални фактори като римската, франкската и българската империя. Като в последствие само Българската такава просъществува и създава модел на държава на национална основа ,по която всички нови страни-държави в Европа по-късно поемат по тоя път.
    Трето - примитивизмът идва тук с османското нашествие, но заради нас не засяга Европа - или както казва Проф. Санте Грачоти, Италия:
    “Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време”
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 фен

    5 1 Отговор
    Е държава, управлена от ДВ, няма как да не е примитивна ...
  • 158 Алфа херинга

    7 0 Отговор
    Хора, за каква демокрация говорите? Демокрация е народовластие, равенство пред закона и равен достъп до властта. Къде точно виждате това в България? Референдуми ли признават? Законът е равен за всеки ли? Кои влизат във властта? Ние си живеем във всичко друго, но не и демокрация.
  • 159 Аз полковникът

    7 4 Отговор
    Отивай в Русия... гнусен си
  • 160 а бе

    1 3 Отговор
    не очаквях че, има такива тъпи простаци
  • 161 А50

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "комунист":

    До власта се добраха шофьорите на бившата номенклатура и никой от тях не е бил комунист както и кирчо са просто тарикати
  • 162 Буха ха

    5 0 Отговор
    Да те е гнус да влезеш в кенефа на театъра

    Култов!
  • 163 Румен Американеца

    3 2 Отговор
    Каква демокрация като народонаселенито е тъпо стадо овце? Историята не познава случай стадо овце да изгради демократично общество без овчари, доячи и колячи.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Пънтев

    3 2 Отговор
    Дачков или да харизва България на съседите, или да мигрира в естествено създадени държави
  • 166 Поправка

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Изкуствено създадена държава":

    Византия не е Гърция! Това е източна римска империя в която гърция е част от народите в нея! Че после гърчоля се издигат на важни постове в нея е друг въпрос!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #124 от "Блогър от Москва🇷🇺":

    Крадат го, но си личи. Критиките към Путин, които имам са си мои. Нямам предвид начело на Русия да застане някой продажен, наведен соросоид, но Путин заедно с кръговете олигарси не водят Русия към просперитет. Действително сега не е момента за критики, защото тази СВО е напълно обективна и предизвикана и затова си позволявам рядко да пиша критики. Също така, отчитам факта, че Путин действително има голямо търпение и провежда операцията при минимален брой цивилни жертви от украинска страна, но в един момент ако се наложи, трябва да бъде и по твърд. Оценявам и геополотическото положение и сложността на ситуацията, също.
  • 169 Име

    3 2 Отговор
    България си е много добре - не е примитивна, нормална страна сме, имаме си качества.

    Не знам какво да кажем, има проблеми, но не са фатални толкова, разхождаме се спокойно по улиците.

    Поддръжката на тоалетни пък е - въпрос на пари и - на желание, това са неприятни места - все пак.

    Има тоалетни и по 1 лев един вид - не знам вече. Точно това е неатрактивно за занимание. Ще се стискаш както се вика.

    За пътните инциденти, чак пък толкова - с 200 в насрещното, но има всякакви идиоти.

    Коментиран от #170, #175

  • 170 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #169 от "Име":

    Ами България не е никак добре, как можеш да се разхождаш по улицата при толкова висока битова престъпност ? При толкова прегазени пешеходци и толкова пътни инциденти. Курортите ни вече изобщо не са за разходки, въпреки че аз си намирам все още необезобразени кътчета и по Черноморието и по планините. Как да задържиш младите, когато могат да избират да работят само в сферата на обслужването. Обслужващ персонал на нек’ви гопници. Изключая единствено ИТ сферата, където работата за сериозни програмисти за сериозен софтуер е пак ограничена. Повечето от тях са отново в обслужването. Иначе съм съгласен, че тоалетните не са най големия ни проблем, ако оставим настрана факта, че се изливат на плажовете. Това е проблем.
  • 171 САТЪРА НА ХАНА

    4 1 Отговор
    Из заключителната реч по време на Лайпцигския процес 1933 г.
    Димитров: Aз се отнасям сериозно към съда и не мога да оставя без възражение всичко, което се каза тук. Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин". Вярно е, че българският фашизъм е див и варварски. Но българският народ, който е бил 500 години под чуждо иго, без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма за комунизъм – такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин Председател: в коя страна фашистите не са диваци и варвари?
  • 172 12356748

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Харесва ви да се самоунижаввате ли, господине? Потърсете специалист, още не е късно...
  • 173 Блогър от Москва

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Смях":

    А колко народ живееше в жилища на държавата и на предприятията ,сиреч ведомствени ,вообще не Ти е ясно.Нищо.Зеро.На минимальным наеми. По малки от западняшките ,със сигурност
  • 174 Абе нали

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вярно, примитивна територия":

    преди трийсет бутнахте мавзолея... Какво се промени ? Бутането не решава въпросите. То е толкова примитивно действие, колкото и карането в насрещното. Когато нямаш и неможеш да направиш полезни и смислени неща с устойчив ефект - буташ. Шум да става.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Блогър от Москва.

    1 0 Отговор
    Явно Ти е добре на тебе.Получаваш или искарваш добри парочки и си живуркаш,Като един прост консуматор.Не те интересува че страната няма селско стопанство ,сиреч не е продоволствено независима,промишленост няма

    Коментиран от #177, #178, #179

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Блогър от Москва

    1 0 Отговор

    До коментар #176 от "Блогър от Москва.":

    .Курортите и българите не ходят там ,щото морето пълно с екскременти,Защото някой е строил без да предвиди канализация!!!!Образованието деградира,по точно чалгира ,Като културатата.Спорт?Сравни медалите вземани от НРБ и Сега.!!! Народа массово работи в чужбина.

    Коментиран от #180

  • 180 Блогър от Москва

    2 1 Отговор

    До коментар #179 от "Блогър от Москва":

    В БГ се лекуаат само зъби,другого е по клинични пътеки,не за лечение ,а за обогатяване на болниците.Армията - по малка от полицията.Между впрочем така е било и след Първата Световна война ,която България губи.Мазно живее само платената отвън политическа класа.Платена с еаропарите.Те пък са аппарата с който страната се поддържа да не умре.Като кислород в реанимацията.А народа мълчи.Спи.За Това Дачков нарича БГ примитивна.

    Коментиран от #181, #182

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Блогър от Москва

    1 0 Отговор

    До коментар #180 от "Блогър от Москва":

    Ама как да е .През 500г турско" присъствие" българите са ги клали ,вземали са им децата и те пак не са излизали на борба.Виж в Гърция и Сърбия колко въстания е имало и в България.Сега ,Като им подхвърлят и възможноста да изкарат пари в ЕС,кой ще излезе да протестира?Никой.Никой
  • 183 Блогър от Москва

    2 0 Отговор
    .Примитивна държава.Прав е Дачков.Примивния човек Като Има да яде и не му пука че ще му направят децата хора с неясен пол и говореши на чужд език.
  • 184 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Най-важно е здравето!
  • 185 ...

    0 0 Отговор
    Жалко, че на нашата улица не е жив вълко и жена зойкашивачката да го попитам за дядо му работещ в цк на бкп какъв човек бе Дядото на Явор Дачков. Лична приятелка бе зойка, с две деца, Мария дъщеря им завърши икономика и работеше в телевизията и след 1989 бе уволнена от работа. Имаха земя, Зойка я обработваше в града и си живееха, а кой е нямал късмет никога, никога няма да има, колкото и кадърен, умен, работохолик да сте. Жената бивша ли е иле не на Дачков, разтяха локуми като журналистка в един от каналите люба колезич. Те си заработват прехраната 78 години, а наивниците им се вързват с лъжите по разни кабелки и сайтове. Никой не ви гледа колко ум имате. Много еродирани безпартийни и всякакви бяха ударени, нищо, че Зойка бе по проста и от природно интелигентните хора. Улицата е точно където в една близка къща до тях бяха поставени снимките на кирчо и Асен... В близосъ до нощният магазин. До светофара. Всичко на вятъра от деди и сие. Сега и от божков ще си заработят парите, а вие яжте цяло лято домати хляб и круши. Справедливост който търси отива в отвъдното от 100 години, 1923,100 г ли са, 100 са. Улица Липа, много ви здраве от отвъдното.
  • 186 ...

    0 0 Отговор
    И дачков, дядо ти и там колегите на дядо ти, след 1989, когато бяха намалени пенсиите им от 147 на 47 лева, децата и зет им без работа с малолетно дете, Зойка, мъжат й Вълко цк на бкп, ги подкупваха от домашни с нот акт градини за един килограм грозде и някоя домата, да станат членове анти за царя в бкп и да гласуват за бкп бсп. Много мръсотия е имало и продължава да има с безпартуйните хора. Преди 2 години, 3 г може би на кои от общината дадоха за 2,4 хиляди земя, пак на комунистите с връзки с кмета, а безпартийните, да, живков на мъжа и на зойка приятелката след 1944 са им предлага ли бкп, но отказали, защото са идеалисти, защото баща им на единият пребит в учадтъка и в затвора и умира след не дълго време, а жената баща й умира на 27 г преди 100 г богат, от род, историци не всичко писано истината, а живите още говорят. Та Дачков и сие си заработвате, а другите, за да се лекуват ядат боб, картофи 35 години. Ограбиха от народа, за да имат 400 милиона по банки. Милиона в бедна Бг.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Видя ли го как трийна с гумичката,толкова ли съм страшен с моите разсъждения,остават хиляди глупости във форума,а моите писания ги дебне като копой ,въх колко влияние съм набрал!!!
  • 189 Габрово

    2 1 Отговор
    Яворче,далече си от Глен Гулд !
  • 190 влади

    1 0 Отговор
    Днес живеем в третата българска държава. И тя на 115 години. Преди 1300 е имало българска държава за 300 години, след това през 13 век Втора Българска държава. Между тях има определена приемственост. Но между Втората Българска държава и третата, няма никаква проемственост, не е запазено нищо от държавническата традицияи и управляващата класа. Така че, днес живеем в една държава, която е на малко повече от 100 години, през повече от половината от които е васална на Русия. Това са фактте!