Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 16:28 3 847 14

Браво, момчета! Футболните национали занулиха домашното насилие

  • национален отбор-
  • домашно насилие-
  • футбол

Вместо българинът да си бие жената и децата, хейти футболистите, Боби и сърбина

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази есен, освен кандидатите за кметове на населени места, обект на безпощадния хейт на българите стана и националният отбор по футбол, който не спира да пада и няма победа вече в девети мач. Всяко зло за добро, както мъдро някога са отбелязали предците на същите тези хейтъри.

Малцина могат да оценят огромната полза от националният ни отбор по футбол, именно в ролята му на "маче у дирек". Националите се превърнаха в истински отдушник на гнева на българина, породен от всичко, което му се случва или не му случва в личния живот. Огромна част от негативизма, който би бил насочен под формата на вербална и физическа агресия към най-близките му, нашенецът пренасочва към клетите момчета по къси гащета и непознатите им майки.

Сигурен съм, че едно изследване на семейното насилие тази есен би показало осезаем спад на случаите. В това отношение също сериозна е ролята на фейсбук, където можеш да се изявиш като последна инстанция ала Торквемада и да пратиш клетите ритнитопковци директно в пъкъла. Пишеш в мрежата "отпадъци", "отрепки", "боклуци", "позор", "падение", "дъно", "трагедия", и някак ти просветва - станал си изразител на общественото мнение, което е опияняващо, а семейството ще си отдъхне за малко от битовия ти гняв. Кой би се занимавал с идиотщини като тази, да реже ближния с макетно ножче?!

Тук своята роля оказва и сръбският треньор на националите, който само със своята принадлежност към западната ни съседка, също привлича гняв, ярост и злост. "Сърбинът още ли не си е отишъл?! Боклук! Сърбе на върбе! Неустойка иска наглецът. По-добре Миле Китич". И напълно естествено с градация на вулгарността и претенциите се сещаме и за Западните покрайнини. И си ги искаме. За Боби Михайлов е ясно - неговото споменаване така или иначе си върви с Преслава.

Да, нелепо е, но пък жената и децата си почиват, макар и неспокойни, че си ги оставил на мира, което им е странно. Затова по-добре е националите ни да продължават да падат, още по-добре е в отбора да играят мигранти, а най-добре треньор да е ислямист, потомствен атентатор. В екипа на треньора да присъстват цигани, ЛГБТ-представители, а защо не и вегани. Тогава никой няма да си спомня колко е сладко да си набиеш жената и да нариташ гадните дечица, дето ти се пречкат, цапотят, искат пари и вдигат шум.

И всичко това е толкова постижимо. Просто националите ни трябва да продължат да губят. Един успешен отбор не би бил от полза в усилията ни за справяне с битовото насилие. Радостта си е радост, гордостта си е гордост, но гневът от личните неудачи си иска персонализация. В тази връзка не е лошо да се помисли за държавна политика по въпроса - да не допускаме националния отбор по футбол да стане успешен. Та нали затова е национален - да ни е полезен? В общи линии по въпроса вече се работи, но не дай си боже нещата да тръгнат към оправяне. Тогава горките съпруги и дечица...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук

    23 2 Отговор
    Собственикът на факти употребява думи,за които на нас ни трият мненията или банват.
  • 2 факт

    18 4 Отговор
    Това е написано от гей !
  • 3 Никой

    21 0 Отговор
    Стоичков , Балъков рекламни лица на хазарт. Българския футбол построен от хазарта и изцяло зависим от него. Борисов раздаваше клубове на олигарси. Упадъка на българския футбол има дълбока връзка с епохата на Борисов, сам виден и таланлив футболист. От българските футболни школи нищо свястно не излиза,затова внасяме " таланти " от Бразилия и Африка.
  • 4 Тома

    13 0 Отговор
    За джибрил михайлов всичко е шест
  • 5 Факт

    6 1 Отговор
    А защо па Бил гейтс и Урсула да ми продават ваксини я ги нещем
  • 6 гумата

    13 0 Отговор
    Mda. Победният марш на българските футболисти успя да достигне историческото последно място! За този резултат са виновни есенните листа, Перловската река, Дилян Пеевски, Бойки Борисов и жълтите павета, но в никакъв случай футболистите, всеки от които е пръснал една торба пари за многозначителни татуси. Те не са жалки лекета! Не! Те са спортисти с висок морал, който се различава от онзи на подлите носители на футболни умения, които се класират за всяко футболно първенство.
    Породените вопли на запалянковците всъщност са само илюзия. Илюзия бе присъствието на онези , обявени по телевизията 10000 зрители на стадиона. Всичко това е едно недоразумение! Просто не сте разбрали! Момчетата имат голямо желание за огра, но понеже са българи затова са все ощетени от съдиите и подлия сръбски треньор, който само ние виждаме какъв е и само тук не се е старал повече. Да де, ама на терена някой трябва да тича и да вкарва голове и това не са всички други, а онези 11 михлюзи с татусите, които са научени да получават победите си наготово.
    Сори, ама на Запад-онзи мръсен западащ капиталистически Запад, никой от тези футболни деятели и спортисти няма да си намери работа!
    Начело с президента на БФС!
    Този спорт наси само позор и разочарования и не заслужава никакви субсидии! Превърнал се в място за отглеждане на паяци и мишки, които дават пълномощни за вечния живот на президента на БФС и кликата му!
  • 7 Въгларово

    5 0 Отговор
    Казанджията пренебрегна в началото много играещи в България момчета- Чочев.
    Докара неговорещи български език.
    Огромен брой повикани и никакъв гръбнак на отбора, никакъв синхрон.И затова ли не е виновен?
    Пловдивчанинът с 4 гола за националния отбор се държи нагло , вместо да си подаде оставката, поради несправяне .
    Един бивш кмет пък уби рибата. Бил построил стадион.Той,с негови средства ли? Това за кариерата в чужбина на Бербатов и другите е още по- смешно.На тези корифеи винаги други са им виновни. А дали ако се оттеглят в Сърбия, Пловдив, Сливен,няма да свършат едно голямо добро?
  • 8 браво бе

    5 1 Отговор
    факти за вас модернатора ви не работи отпуск ли е?
  • 9 Оптимист

    0 4 Отговор
    Да ви успокоя , ще става и по-зле. Гледах и слушах новият началник на БФС Бербатов . Който за тридесет минути не каза нищо умно и конкретно , само въртеше една и съща грамофонна плоча, като истински български политик от прехода. Някой ще каже , по зле от това едва ли . Оптимиста казал -може може.
  • 10 Ироничен

    0 1 Отговор
    Неуспешен опит да бъдем интересни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пловдив

    0 1 Отговор
    Вече два мои коментара ги трият и ще бъда още по-пестелив. Каква е тази дума "хейти" ? Ако и сега ме изтрийте, ще е прекалено. Просто защо се употребяват такива думи. Пак питам, какво е това "хеити". Е, то остава пак да ме изтрийте.
  • 14 Пловдив

    0 1 Отговор
    НАВЪН Е СТУДЕНО И МОДЕРАТОРА ДА ГЪЛТА ПОВЕЧЕ ТОПЛА СПЕРМА. ТОВА МОЖЕ И ДА НЕ ГО ТРИЕ, ЗАЩОТО МУ ХАРЕСВА.