Last news in Fakti

16 Декември, 2023 19:01 7 669 191

Западът постави Путин в шах, но не успя да го матира

  • русия-
  • владимир путин-
  • нефт-
  • газ-
  • кремъл

Владимир Путин веднага разбра, че му е отредена роля в този конфликт и той трябва да я изиграе

Западът постави Путин в шах, но не успя да го матира - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пищното посрещане на Владимир Путин на 6 декември 2023 г. от двете най-мощни петролни монархии в Персийския залив смая западняците. За "работното си посещение" в Саудитска Арабия и след това в Обединените арабски емирства руският президент пристигна, ескортиран от четири от своите изтребители бомбардировачи Сухой СУ-35С, които получиха разрешение за кацане. Арабските изтребители западно производство се издигнаха в небето само за да нарисуват белите, сините и червените ивици на знамето на Руската федерация. Това пише в анализ за френския вестник Le Figaro геополитическият експерт и военен кореспондент Рено Жирар.

Парий на международната общност след неуспешната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г., обвинен от Международния наказателен съд в Хага, Владимир Путин знаеше как търпеливо да изчака времето си, за да се върне на дипломатическата сцена. Възможността му беше дадена от възобновяването на израелско-палестинския конфликт. Гневът на арабско-мюсюлманските лидери и население нараства към Америка, която те критикуват за безусловната ѝ подкрепа за Израел във войната му в Газа.

Следователно това голямо завръщане се случи през Портата на Ориента, чиито контури руският президент отдавна владее. Според възприятията на Близкия изток, мащабът на сегашните разрушения в Газа напълно е изтрил спомена за Мариупол. Американското вето, наложено на 8 декември 2023 г. в Съвета за сигурност на ООН върху проекторезолюция на Емирството, изискваща хуманитарно прекратяване на огъня, и за която гласуваха 13 от 15 членове, засили в Близкия изток усещането, че Съединените щати не могат повече да играят ролята на "честния посредник".

Путин веднага разбра, че нему е отредена роля в този конфликт и той трябва да я изиграе. След пътуването си до Персийския залив той прие иранския си колега в четвъртък в Москва, след което разговаря почти час в неделя с израелския премиер. За международен парий това не е лошо.

Руското изявление след този дълъг телефонен разговор за войната в Газа лаконично показва, че Русия е "готова да предостави всякаква възможна помощ за облекчаване на страданията на цивилни и за успокояване на конфликта". Дори на практика да има малък шанс Русия скоро да успее да "обезвреди" конфликта, тези думи са ефективни от гледна точка на пропагандата. Външно те укрепват влиянието на Путин в "глобалния Юг"; вътрешно, това изглажда имиджа му пред руския народ, чиито гласове той ще търси на 17 март 2024 г., за да получи пети мандат. Би било преувеличено да се каже, че петролните монархии, неутрални в руско-украинския конфликт, биха искали доброволно да се финландизират, но е ясно, че в момента се оформя известно изравняване между Русия и богатите арабски петролни режими. Този равнис се основава на общи политически и икономически интереси.

Политически петролните монархии и Русия споделят една и съща ненавист към уроците по правата на човека, които Западът обича щедро да раздава, и същото недоверие към неговия вкус към санкции, които те смятат за войни. Спомняме си, че на Г-20 в Буенос Айрес през ноември 2018 г. двама лидери, считани за черните овце на международните отношения, прекараха времето си заедно, утешавайки се един друг: Владимир Путин и MBS (Мохамед Бен Салман, принцът наследник, управляващ Саудитска Арабия) . Първият беше обвинен в анексирането на Крим и намесата си в украинския Донбас през 2014 и 2015 г.; вторият за убийството на 2 октомври 2018 г. в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на опонента Джамал Хашоги, колумнист на Washington Post. Изправени пред морален тормоз от Запада, се оформяше нещо като ос на солидарност за авторитарните режими. Тази солидарност между черните овце ни напомня за Договора от Рапало, подписан на 16 април 1922 г. между Ваймарска Германия и Съветския съюз на Ленин. Това ще доведе до тайна помощ за германско превъоръжаване, което ще се извършва на съветска територия през 20-те години на миналия век.

От икономическа гледна точка интересите на петролните монархии от Персийския залив и Русия са съгласувани, откакто последната се присъедини към ОПЕК+ през 2016 г. В сряда, 6 декември, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Русия решиха заедно да намалят производството си на петрол, за да спрат спада на цените. През 2022 г. много западни коментатори обявиха края на Путин. Вярно е, че той направи гигантската грешка да подцени украинската воля за съпротива и да надцени стойността на руската армия. Той току-що показа обаче, че все още не е мъртъв политически и че си остава шахматист на добро ниво.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    243 143 Отговор
    Путин е единственият защитник на православието и нормалността срещу сатанинските секти отвъд океана.Господ му помага!

    Коментиран от #5, #9, #29, #133, #138, #158

  • 2 КОТарАК

    122 195 Отговор
    ако нямаше нефт на безценица , как и дали щяха да посрещнат джуджето?

    Коментиран от #42, #50, #132, #188

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фигаро горе Фигаро долу

    173 109 Отговор
    Французите са големи шегаджии, "парий" с когото се съобразяват САЩ, Китай и прочие. Когото крале и султани посрещат като месия. С кого го сравняват? С оня който чакаше да си спомнят, че пристигал или с тяхното макронче, с късото панталонче, на което даже бат Бою изкара акъла?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПУТИН ШАМПИОН !!!

    196 39 Отговор
    Русия е последната надежда на човечеството! Еврпа е превзета от сатаните, и цяла Европа с нетърпение очаква Русия да ни отърве от сатаните!

    Коментиран от #7, #141

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха-ха-ха

    155 11 Отговор
    "Арабските изтребители западно производство се издигнаха в небето само за да нарисуват белите, сините и червените ивици на знамето на Руската федерация. "
  • 9 Швейк

    39 164 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Безбожникът Путин защитник на православието?
    Боже,защити ни от защитника.

    Коментиран от #75

  • 10 Свободен

    41 153 Отговор
    Путин и арабите имат и още нещо общо.
    Без Запада са пълни нули!

    Коментиран от #85, #110

  • 11 Фактите

    164 29 Отговор
    Колективният Запад успя да качи Русия на военни релси. Сега военно-промишления комплекс на Русия работи на пълни обороти. Дано Путин да остане ръководител на Русия още дълго време, защото е разумен и не се знае кой хардлайнер ще дойде след него.

    Коментиран от #47, #142

  • 12 Истината:

    167 22 Отговор
    Докато Западът постави Путин в шах, но не успя да го матира,
    Путин постави Колективният Запад ( НАТО, ЕС и Хамерика) на Колене!

    Коментиран от #16

  • 13 ха ха

    21 79 Отговор
    Там е заровено кучето - спиране на спада на цените на петрола. Всички искат намаляване на производството и го декларират, въпросът е могат ли да си го позволят. Приходите от петрол за Саудитска Арабия и Русия се изчисляват като цена умножена по изнесено количество. Количеството петрол се определя от технически фактори - не е лесно да се пусне спряна инсталация, а и спирането изисква разходи. Цената е по неясна. Имат модели, но много зависи и от появата нови играчи и състоянието на икономиките по цял свят. Намаляването на производството може да не донесе достатъчно високи цени за да покрие нарастването на разходи в бюджетите на РФ и СА. Тогава проблем става контролът, защото който лъже повече ще печели повече. Затова и помпозното посрещане. Като на мафиотска сбирка: "Ще се надлъгваме ли или ще си сътрудничим?" Бъдещето ще покаже.

    Коментиран от #20

  • 14 И все пак

    150 20 Отговор
    Сега щяхте да пишете на книжовен турски език със столица Анкара, ако не е била Русия.

    Коментиран от #35

  • 15 обективен

    115 14 Отговор
    НАТО и САЩ се абасраха и разбраха ,че ще загубят Майдана , от където тръгнаха срещу Русия ! Сега ако започнат да пазят и Молдова ,и тя ще пламне !
  • 16 Абе

    48 6 Отговор

    До коментар #12 от "Истината:":

    Най-вече ЕС.
  • 17 НАБЛЮДАТЕЛ

    25 104 Отговор
    Не оплаквайте Запада. И така всичко цивилизовано което ползвате идва оттам. И не забравяйте, че войната ще свърши когато Чичо Сам реши, че Путин вече не е опасен за цивилизацията. И друго не забравяйте - журналистите които четете и смятате че ви ограмотяват са хора на ЗАПЛАТА. "Който плаща той поръчва музиката"

    Коментиран от #26, #189

  • 18 !!!?

    29 26 Отговор
    Шах на Путин...!!!?

  • 19 А бил в изолация

    91 6 Отговор
    "След пътуването си до Персийския залив той прие иранския си колега в четвъртък в Москва, след което разговаря почти час в неделя с израелския премиер. "

    Коментиран от #67

  • 20 НАБЛЮДАТЕЛ

    20 40 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха":

    Малка подробност. Себестойността на барел петрол от Залива е 6 до 10$, а себестойността на барел в Русия е средно 35$. / руския е на север, а при минусови температури петрола не се различава от грестта/ Та не само количеството е важно.

    Коментиран от #24, #37, #52, #62

  • 21 бай Иван

    124 13 Отговор
    На фона на това как изритаха Джонсъна и деменцията , как оставиха Блинката цяла нощ да виси кат прани гащи . Как оставиха Шолци да виси на летището ....
    Императора го посрещнаха с почести !
    Същото беше на срещата в Китай където гости от 150 държави го аплодираха .

    Коментиран от #25

  • 22 Бамбука

    19 68 Отговор
    Пищно пристигане, пищно посрещане, пищни срещи и ....цената на петрола не мръдна на международните пазари. Панаири, панаири пееше Лили Иванова.

    Коментиран от #39, #65

  • 23 ПО ТОЧНО

    110 8 Отговор
    ЗАПАДА МУ ДАДЕ ШАХ , АМА ТОЙ ГИ МАТИРА............
  • 24 Курд Околянов

    118 11 Отговор

    До коментар #20 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    И друго. Арабите имат само петрол и пясък, а Русия притежава цялата Менделеева таблица в огромни размери.
  • 25 Курд Околянов

    122 7 Отговор

    До коментар #21 от "бай Иван":

    А Урсула се върна от Пекин с туристически полет.
  • 26 Объл наблюдател

    34 5 Отговор

    До коментар #17 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    ама си умен, та чак дрънкаш или пишеш за участие?
  • 27 След като путин каза, че

    17 63 Отговор
    всички руснаци ще отидат В Рая, Рая спешно подаде молба за членство в НАТО!
  • 28 Вовкодав

    4 35 Отговор
    Асвабадитель
  • 29 Осама бин Ладен

    6 30 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Ние сме православни мюслита ,
  • 30 Русофила проф. Иво Христов го каза:

    16 64 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“
  • 31 Не наблюдател

    83 6 Отговор
    запада ли на теб ти е стандарт за цииливизованост? Смешко, все едно западняк като пръдне и ти да викаш че ти смърди ама на шанел 5...
  • 32 Русофил

    18 84 Отговор
    Русия мрази не само Украйна!
    Русия мрази целият свят !
  • 33 Путинофил

    13 66 Отговор
    Аз харесвам путин! Не съм си и представял, че точно водача на глутницата рашисти, ще прати ватниците за „зелен хайвер“ поне за 200 години напред!
  • 34 абе мушмороци

    103 10 Отговор
    Путин направо ви счупи празноумниците.Мат с 3 хода.За да си голям политик трябва да си и голям мъж ,а не джендър аномален.
  • 35 А ако

    20 55 Отговор

    До коментар #14 от "И все пак":

    Не беше България сега рушляците щяха да пишат на чингиз хански

    Коментиран от #46

  • 36 Странен народ са руснаците!

    21 83 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе развяват руски знамена в Германия и крещят: „ Слава путину“!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #171

  • 37 ха ха

    9 57 Отговор

    До коментар #20 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Точно. Има и още куп параметри. Примерно танкерите - има 3 вида. По спомен, едни са 2 млн барела, вторите са 1 млн, а третите са 600 хил. Първите не могат да минават през Суецкия канал, а последните се използваха за превози от Русия до Европа. Неподходящи за маршрута Русия - Китай. Цялата каша, която създадоха санкциите оскъпява допълнително доставката на руски петрол. Друго перо е търговията във валута. Руската централна банка се напълни с рупии и няма какво да ги прави. Индия така плащаше за петрола. Друг сериозен проблем са резервните части. Всичко това за руснаците е нелегален внос, който е на по-висока цена и допълнително прави неизгоден петролът им. За да купи от тях някой ще има завишен риск от санкции, по-висока цена за транспорт, по-висока цена за валутни операции... Част от тези разходи се прехвърлят върху производителя - Русия. Всички разходи по поддръжка и нелегален внос на резервни части са за Русия.
    И последно, при подем в световната икономика СА и останалите несанкционирани ще са в по-изгодно положение да увеличат добива по-бързо.
  • 38 007

    17 82 Отговор
    Путлер откъсна страната си от цивилизацията и я хвърли при азиатските диктатури и авторитарни режими!!! Да им е честито!!! Да си вземат и бг путин лизците !!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #40, #59

  • 39 Ааа

    3 18 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    Мръдна надолу
  • 40 008

    63 6 Отговор

    До коментар #38 от "007":

    А в БРИКС е 2/3 от населението на земята.
  • 41 Гориил

    53 5 Отговор
    Само Бог може да управлява държава като Русия. Не си приписвайте заслуги за нещо, което никога не сте имали.
  • 42 Всъщност,

    71 9 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    За всички нормални хора е ясно, че Путин постави Колективния Запад в шах, а не обратното. Мат, разбира се, скоро ще последва
  • 43 Джендър

    60 5 Отговор
    Тая статия не я харесвам. Разбрах, че света не е само САЩ и ЕС.
  • 44 луна 25

    8 37 Отговор
    Цирка с посрещането не променя с нищо световната ситуация.
  • 45 Артилерист

    61 5 Отговор
    За сдружението на 50-те около САЩ каквото и да направи Путин все е лошо. Ето сега руският президент се опитва да спре кланета на палестинците, да се намери решение на тази хуманитарна криза, но пак се търси нещо подмолно, нещо, което да изкара едва ли не, че Русия е по-виновна от американците, които прощават всичко на Израел. И защо? Ами защото Путин отишъл при арабите, а пък те му устроили кралско посрещане, че даже и на изтребителите му позволили да кацнат! Е, те това е наистина скандално и недопустимо. Путин да се сдушва с петролните монархии, които се отнесоха толкова, не само негостоприемно, ами почти враждебно към техния мъдър и жизнен водач Байдън. Ако перифразираме един от нашите най-велики поети за западната мазна, гъвкава и хлъзкава пропаганда, бронебойни аргументи няма открити...
  • 46 И все пак

    14 26 Отговор

    До коментар #35 от "А ако":

    Всичките ни светци и азбука са гръцки. Така е и в Русия.
  • 47 дядо поп

    43 8 Отговор

    До коментар #11 от "Фактите":

    А Запада си е твърдо , две нули!
  • 48 хахаха

    48 8 Отговор
    "Западът постави Путин в шах, но не успя да го матира".
    И поради таз проста причина сега западът е в цайтнот и цугцванг. :)))))

    Коментиран от #53

  • 49 Кресна

    73 8 Отговор
    Да наричаш парий държава която преди войната в Украйна непрекъснато повтаряха че е равносилна на икономиката на Испания или Италия ,и в същото време след над 25000 санкции и оръжията на целия запад ,губят и военната война и икономическата .Кой е парий в случая? Френския вестник по скоро може да нарича парий,Франция ,Германия ,Англия ,но не и Русия .Русия се е доказала като самодостатъчна държава .2 години преди войната в Украйна имаше едно проучване в Германия ,коя държава колко може да издържи ако се затворят границите и за износ и внос .Оказа ,че единствената държава която може да оцелее 544 дни е само Русия .Сащ са с дни на оцеляване 132 дни ,Испания и Италия с която сравняваха Русия се оказват с 14 дни и с 22 дни .И вижте дните на Англия ,само 9 дни .Това ли се нарича парий? Който вярва на лъжите на запада ,ще поканя в Москва ,ще живее и ще поема разноските му за седмица за да го разведа в цяла Москва и сам да си направи сметка какво е Москва и какво е София и колко години ще са нужни на България да се доближи ,ме да достигне този "парий".За сведения на някой хора в България ,в къща на 2 етажа с обща квадратура 165 квадрата съм платил за ноември за отопление на всяко кътче в къщата ни огромната сума от 31 български лева .Някой ще ми напише ли колко плаща в България за отопление на цялата си къща ?

    Коментиран от #68, #69, #73, #143

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Значи

    60 6 Отговор
    Западна Европа е забогатяла векове наред от колониите си в Югоизточна Азия, Африка, Южна Америка, а сега е без тях. Остава и без склада си Русия, от която източваше евтини ресурси. Идва края на богатата Европа.

    Коментиран от #64

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 !!!?

    10 33 Отговор

    До коментар #48 от "хахаха":

    Западът беше шест десетилетия в "цайтнот" докато СССР грохна !!!?

    Коментиран от #55

  • 54 нннн

    49 6 Отговор
    Не щат, бе! Араби, африканци, индийци, китайци, руснаци, латиноамериканци и др. не искат да са колонии на англосаксите. Пък на Европа(и България) й харесва.
  • 55 хахаха

    13 5 Отговор

    До коментар #53 от "!!!?":

    мога ли да ти задам един прост въпрос? Поради каква причина слагаш на всяко твое изреченийце три удивителни и една въпросителна? За едни даскал по БЕЛ питам...чуди се човека...:))))
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 БАНко

    13 0 Отговор
    БОЖЕ , КАКВА ПОМИАРНИЦА !!!
  • 58 САЩисан русофил

    10 29 Отговор
    Ама що все русофилите и руснаците цвилим от глад,нали господарите от масква сказали че ще блеснат житата и ще вървим към светли бъднини

    Коментиран от #63

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Марда

    41 8 Отговор
    Мата предстои но не за чичо Вова. Ще става все по- скъпо и невъзможно за обикновения гражданин на ЕС. Оборете ме, ако можете, че цените ще паднат с поне 20 процента в следващите 2 до 3 години! Чакам. Кокоркин, Хапарцумян, Делян джукестото и онова кривогледото от "пряка демокрация".... Колко да е пряка, тя си е директна- нацията не се справя и обеднява.
  • 61 Момчил

    17 4 Отговор
    Точно обратното е очевидно. Статия за наивници.
  • 62 А в США

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Каква е цената
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мда крайно

    36 5 Отговор

    До коментар #51 от "Значи":

    Време е имперска Европа да си върне дълговете натрупани от ограбване, масови убийства и есплотация на природните богатсва от други държави . Няма как тази схема да върви вечно

    Коментиран от #66

  • 65 Е какво не

    23 5 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    Мръдва дизела беше 2.40 лятото сега е 3.00 лв . Пипето не ти мръдва.
  • 66 Значи

    28 1 Отговор

    До коментар #64 от "Мда крайно":

    Те не искат да върнат на гърците античните гръцки артефакти, та дългове ще връщат.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Порно

    10 30 Отговор

    До коментар #49 от "Кресна":

    Парното е сравнително достъпно, но миналата зима за отопление на майка с газ няколко месеца сметката не падна под 600. Бил съм в Русия неведнъж, и познавам добре ситуацията. Москва е като рекламен проспект, но примерно в Красноярск живота е застинал 30 години назад. Не говоря и за селата по Енисей, пък и за Дудинка, там живота е застинал в 1930.

    Коментиран от #80, #81, #191

  • 69 1010

    6 42 Отговор

    До коментар #49 от "Кресна":

    Тава изследване го е правил някой русофилски сайт,раша не произвежда нищо,95 процента внос включително храна,в русия винаги е глад и мизерия

    Коментиран от #79

  • 70 Съвсем скоро

    8 22 Отговор
    Тези богати Източни монархии ще вкусят и от меда и от жилото на “Руский мир“.......дано само не е само жилото!
  • 71 Хорхе

    2 0 Отговор
    Пуснете диалога 58- 63. Не е коректно. Единия цапа, другия не може да почисти. Щоо!?
  • 72 Путин

    35 7 Отговор
    Шах и мат на евроатлантическите фашисти
  • 73 АСЕН

    26 1 Отговор

    До коментар #49 от "Кресна":

    А АЗ ПЛАТИХ ТОК 88ЛВ ЗА ЕДНА КУХНЯ
  • 74 Я го знам !

    17 2 Отговор
    Вовачката е старо граничарско куче - медалист.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 666

    3 13 Отговор
    Фигаро не беше ли комунистически вестник...

    Коментиран от #103

  • 77 Гуци гуци прасенце

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРЪКА АЛИ":

    Шиши ти ли си .....идва Коледа.
    Нещо си под напрежение защото червеното герданче май май не е през юни.
  • 78 В шах

    34 5 Отговор
    беше поставен “великият” запад, а не Путин, нещо сте сбъркали. А кой е парий ще говорим след известно време.
  • 79 Кресна

    46 8 Отговор

    До коментар #69 от "1010":

    От купувач на пшеница се превърна в продавач номер 1 .Младите като теб не изкарали и 1 лев в живота ,в Русия им се предлага ако се занимават със селско стопанство ,заем за къща без лихви ,и заем за техника без лихви .В България така ли е ? Само последните 10 години в русия занимаващи се със земеделие са нараснали с 22 хиляди и от тях 18 хиляди са под 37 години .Продължавай да четеш западна преса и финландците си отвориха очите за лъжите ,но е твърде късно .
  • 80 ццц

    15 3 Отговор

    До коментар #68 от "Порно":

    и с каква баржа си се завлякъл чак в Дудинка, що не направиш един филм за "Дискавъри" или "Нашънъл джиографик"?
  • 81 Кресна

    55 4 Отговор

    До коментар #68 от "Порно":

    До някъде си прав ,но кажи ми една държава където провинцията е като столицата ? Какво е в провинцията в България ? От Благоевград сън и си идвах тази година ,само къде не се разплаках като видях състоянието на града и колко народ е останал .Реших да се кача в градския автобус ,не съм се возил от 1996 година ,какво да ти кажа,смрад на пот и то имаше само 6 човека в него .В Русия има много неща за желаете ,но най малко ние в България имаме право да критикуваме състоянието в Русия ,нека си погледнем нашата къщичка в какво състояние е и то след 16 години в ЕС .Все по жалка и грозна картинка ,или не е така ?

    Коментиран от #90

  • 82 0101

    7 38 Отговор
    В раша 65 процента от територията и ,е необработваема ,кво руско селско стопанство,кви пет лева,на запад ядем телешко , не пшеница ,телетата лятото ги качват с лифт горе в Алпите ,но за русофила ,е важното да слушат пропагандните руски лъжи

    Коментиран от #89

  • 83 Раша е на бунището

    12 34 Отговор
    Казахстан и Азербайджан им се отвориха очите ,дадоха петрола си на западни и американски компании,не искат руските крадци
  • 84 Бесен-_ Язовец

    36 8 Отговор
    Соросоидния парийй продължавайте да си мечтаете за краха на Руската Федерация
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Матей преображенски

    35 6 Отговор
    Затова сега Путин ги матира,един по един западните лидери от патриции изпадат до ранга на плебеи,губят си значението,реномето и уважението,които се привързаха към колесницата на американските империалисти.Запада губи перспективи за развитие,сам се набута в упадъчни извратени практики,надявайки се ,че останалите ще се подлъжат от лошия пример и ще подражават маймунски както досега.Но обратът вече е факт,никой не се впечатлява от западните парадоксални чудатости и нелепи хрумвания,които имат за цел да всеят хаос по света и да го хвърлят в предсмъртни конвулсии.
  • 87 Уса

    28 8 Отговор
    Путин си играе със запада,който си няма никаква представа от шаха
  • 88 Бай той Толстой

    20 8 Отговор
    Скоро руският четворен ще навлезе в коридорите на европейските тесни и хлъзгави обятия,както трябвале да бъде след Всв.Но не е късно.Една православна литургия в Амиен.На старобългарски език.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Бай той Толстой

    15 4 Отговор

    До коментар #81 от "Кресна":

    Те софиянци така си миришат.
  • 91 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    31 6 Отговор
    ОНЯ ЖЕНЕНИЯ ЗА БАБА СИ МНОГО ЩЕ ИМА ДА ЧАКА ПУТИН ДА МУ СЕ ОБАДИ!
  • 92 Гръка у гърция

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГРЪКА АЛИ":

    Путин е велик и той диктува правилата
  • 93 о-крайна

    26 6 Отговор
    заминава в киреча. След този бой западът още дълго няма да посмее да си вре носа в делата на Мечката. А ако иска, може да опита, ракети има за всички.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ех, пиленца

    26 5 Отговор
    розови, не познавате Русия, още нищо не сте видели…
  • 96 Всичко скоро

    29 7 Отговор
    ще свърши. о-крайна ще бъде по-малка, Русия ще бъде по-голяма, а зад океана скърцат със зъби. Керванът си върви, кучетата си лаят.

    Коментиран от #137

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 РУСИЯ ИМА СИЛА ДА УНИЩОЖИ СВЕТЪТ

    6 9 Отговор

    До коментар #97 от "ДАНО РУСИЯ РУСНЕ ЯРЕННА":

    АМА Я Е СТРАХ ДА Я ИЗПОЛЗВА

    Коментиран от #102

  • 100 Западът умря

    30 8 Отговор
    Ресурсите са повече в такива страни, като арабите, Русия, Китай, Африка. Сащ се спасяваха до сега с печатене на зелена хартия, а Западна Европа с работа, но и с евтини ресурси, евтина енергия. След окончателното скъсване на отношенията между тези два блока, западна Европа вече отива в канала, но и сащ вече с техния долар, няма как да си плащат за ресурсите. Путин знае, въпрос е на още малко време и победата е за тях.

    Коментиран от #139

  • 101 Русия е с пречупен гръбнак

    10 27 Отговор
    Раша са в тотална изолация ,ресурсите и капитала го държат Запада и САЩ ,за Русия остава да пътуват към ссср ,

    Коментиран от #104

  • 102 ИДВА КРАЯ НА СВЕТЪТ

    19 8 Отговор

    До коментар #99 от "РУСИЯ ИМА СИЛА ДА УНИЩОЖИ СВЕТЪТ":

    А КАТОО РУСЯ ЗАПОЧНЕ ИСТИНСКА ВОЙНА НЕ КАТО БРАТОУБЙСТВЕНАТА -СМЕШНАВОЙНА - НАТО ЗАГУБИ ВОЙНАТА СМЪРТ ЗА НАТО И ЕУ СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ =И АКО НЕГЛАСУВАЩИТЕ СЕ ВДИГНЕМ НА ВЪСТАНИЕ ЩЕ ПОМЕТЕМ СГЛОБКАТА ИЗРОДСКА И ЩЕ ОБЕСИМ КУЧЕТО БОЙКО БОРИСОВ- СМЪРТ ЗА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ - СВОБОДА ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ха ха ха

    31 9 Отговор

    До коментар #101 от "Русия е с пречупен гръбнак":

    Е, да: Китай+Русия+ Индия+Южна Америка+ Африка + Турция + арабските страни са в изолация??? А то се оказва, че 85% от света бил в изолация? Какво означава това? Че тези 15% западнали сами са се изолирали от света. Това го виждаме в последните години вече постоянно. Никой не посреща "лидерите" на западналите сериозно. На срещата за климата немците се опитаха да убедят цял свят, че е добре да се спре бензин, газ, нафта, ток и да се мръзне, понеже "светът отивал на кино", ни останалия свят им се изсмя и заложиха на атома. А немците даже и АЕЦ -оветв си спряха. Никой не ги взе на сериозно. ЕС вече е едно нищо.

    Коментиран от #105

  • 105 ТрампЛин

    14 7 Отговор

    До коментар #104 от "Ха ха ха":

    Аржентина току що се отказа от членството си в Тухларната!
  • 106 ТрампЛин

    9 20 Отговор
    Путин-цето е в патова позиция! Нагази дълбока кал от която няма излизане! When you pray for rain you will have to deal with the mud!!!
  • 107 Мара да го побара

    19 9 Отговор
    Путин е велик и диктува правилата свиквайте демократчера

    Коментиран от #108

  • 108 ТрампЛин

    11 16 Отговор

    До коментар #107 от "Мара да го побара":

    Путин-цето диктува само на 5-6 държави в Африка! На всякъде другаде го използват на принципа-Болен на креват се еВе!
  • 109 Павел пенев

    23 8 Отговор
    Дипломатическите стъпки на г-н Путин в близкия изток бяха зашеметяващ и в този смисъл той не е парий а патриций.

    Коментиран от #136

  • 110 Павел пенев

    26 10 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    Само че запада зависи от изтока,там са суровините,работната ръка и парите. На запада останаха кражбите и колониалното робство от миналото и фалиралите банки от настоящето.

    Коментиран от #111

  • 111 ТрампЛин

    16 8 Отговор

    До коментар #110 от "Павел пенев":

    Където са технологиите и парите, там е и хляба! Работната ръка на Изтока, може да държи инструмент с който да храни диктаторите, но може и да държи оръжие с което да ги прати по дяволите!
  • 112 соломон предателя

    32 9 Отговор
    Сега започва интересното от една страна Китай като икономическа и политическа сила и под влиянието й не само Африка но и Арабският свят. В същото време Русия С такива големи петролни производители като С. Арабия, Иран, отчасти Ирак, Венец уела, ОАЕ си координират добива и при необходимост увеличават или намалят . Евтините природни ресурси които получаваха цивилизованите Европейци вече е история ; 170 долара плащаха за 1000м3 газ ---- а сега около 390 долара за 1000м3 на Холандската борса най-ниска цена . Китай ограничи износа на някои редки материали само със специално разрешение. Досега Европейците като покупатели диктуваха цените а сега производителите вече диктуват и определят.. Може да имате технологии но нямате ли или цените на ресурсите щом са високи губите конкурентоспособноста което означава рецесия което започнахме да наблюдаваме и това е само началото След време ще видим кой е бил добър или лош шахматист и кой е матиран.

    Коментиран от #113, #114

  • 113 ТрампЛин

    12 7 Отговор

    До коментар #112 от "соломон предателя":

    За каква конкуренция става дума? Конкуренция от кого и в коя сфера? Микро чипове?
  • 114 ТрампЛин

    11 6 Отговор

    До коментар #112 от "соломон предателя":

    Следи паричните потоци и миграционните потоци и ще ти стане ясно!
  • 115 3.14К

    7 2 Отговор
    Трябваше ли да се напишат толкова глупости, за да се стигне до последното изречение, което освен имената е единствено верно.

    Коментиран от #127

  • 116 Естествен Интелект

    7 10 Отговор
    Направихте му рокадо на торбичките по-долу....
  • 117 Аз не...

    22 10 Отговор
    ...вдявам, когато си деиндустриализиран, не произвеждаш нищо, защото ЕС ти забранява, нямаш суровини и производствени мощности, имаш право само безропотно да купуваш и то на цени, на които ЕС от първата скорост каже, тогава ти не си ли роб?
  • 118 Така се посреща

    19 12 Отговор
    Победител ! Запада кво се бил смаял , тепърва ще има да се смайват.
  • 119 Ъхъъъъ

    21 10 Отговор
    През 2022 г. много западни коментатори обявиха края на Путин и сега не можеш да ги намериш за коментар същите тези.... Обаче за това пък БайДън и Блинкен ако си спомняте ги приеха тези същите с ден закъснение и в залата за плебеи. Нали помните ?
  • 120 НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД

    3 9 Отговор
    НЕ ПИТАЛ РУСИЯ И РЕШИЛ ДА СТАНЕ

    Коментиран от #121, #123

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ДА Е1БАМ СВЕТОВНИЯ НОВ РЕД

    11 6 Отговор
    КАЗА ПУТИН И АЗ
  • 123 НОВ РЕД РОБОТСКИ

    6 10 Отговор

    До коментар #120 от "НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД":

    АКО ПОБЕДИМ РУСИЯ А ДАНО АМА НА ДАЛИ

    Коментиран от #124

  • 124 ХОРАТА АКО НЕ ИЗБИЕМ РОБОТИТЕ

    5 8 Отговор

    До коментар #123 от "НОВ РЕД РОБОТСКИ":

    НА МАЙРОСОФТ РОБОТИТЕ ЩЕ ИЗБИЯТ ХОРАТА ПО ЗЕМЯТА
  • 125 Пак натръствам!

    11 14 Отговор
    Когато си деиндустриализиран, съответно нямаш производствени мощности и инфраструктура, нямаш природни суровини за производство за масовите необходими вносни стоки, нямаш енергийни ресурси за да захраниш съответно йайвито и да били производствени мощности и все още залъгваш населението си, че си матирал този, който има вси1ко горепосочено, си за лудницата.... поради тежка и остра форма на шизофрения!
  • 126 Абсурдистан

    5 17 Отговор
    А защо някой си мисли, че матирането на Путлер е добър ход? В тази недемократична държава винаги има вариант да дойде на власт накой по-смахнат. Доказано е от историята!
  • 127 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #115 от "3.14К":

    И последното изречение не е вярно. За да си добър шахматист не е достатъчно да жертваш пешките и офицерите, а да спечелиш партията. Тя все още се играе!
  • 128 Накратко

    21 10 Отговор
    Няма опасност западът да спечели територията на о-крайна. Там си е било руско и ще си остане. А за Крим Русия е водила няколко войни и никога няма го види никой друг.

    Коментиран от #135

  • 129 Путин просто е друго ниво като човек

    19 10 Отговор
    Не е нито нелепият нагъл Блинкен , нито дегенерата БайДън. Нормално е и отношението към него да е друго.
  • 130 На луната бяхме, ама май .....

    18 9 Отговор
    Путин: Мирът в Украйна ще настъпи, когато Русия постигне целите на своята специална военна операция...точка ! Байдън: много искам да ви отговоря .. но какво питахте? Айде после че отивам да спя..... Блинкен: ценностите ,безценностите , аз ще ходя у Китай ...от Китай ама теб някой да те е канил? Виза някой да ти е дал ?
  • 131 Западът постави Путин в шах

    22 11 Отговор
    По точно казано е : Събудиха мечката и сега врясъци и паника а Украйна го отнесе мощно
  • 132 Ако бай пън

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    не беше военнопрестъпник, може би щяха да го уважават...
  • 133 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Вие Сте Лицемер и Менте Отец
  • 134 Аз съм

    13 11 Отговор
    Путин не е в шах, а е при Жириновски и Хитлер. Явно се визира посещението на самозванеца менте-диктатор.
  • 135 Не си познал!

    14 0 Отговор

    До коментар #128 от "Накратко":

    Това не ти селската кръчма където проблема се решава по средновековни "правила"....
  • 136 Забелязал...

    10 5 Отговор

    До коментар #109 от "Павел пенев":

    Ставаш... за най-древната професия...
  • 137 Тъй, тъй

    12 3 Отговор

    До коментар #96 от "Всичко скоро":

    И като се събуди разбра, че си се прибрал по чорапи от кръчмата.
  • 138 В Отвъдното

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    при Жириновски и Хитлер, където е в момента,няма кой да му помага...
  • 139 Умрял ти е

    12 7 Отговор

    До коментар #100 от "Западът умря":

    атрофиралия "мозък".

    Коментиран от #144

  • 140 Русофоб

    13 14 Отговор
    Зомбираните русофили се съревновават кой да напише по-голяма глупост за да получи максимален брой лайкове 😂😂😂 Вижте първите им коментари! 🤣
  • 141 Иди на скенер

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "ПУТИН ШАМПИОН !!!":

    ,че имаш сериозни проблеми в кратуната.
  • 142 То затова сигурно

    12 16 Отговор

    До коментар #11 от "Фактите":

    русляците просят оръжия от Северна Корея и Африка?
  • 143 Явно за теб

    16 6 Отговор

    До коментар #49 от "Кресна":

    Москва и Русия означават едно и също....? 🤣🤣🤣Абе откъде ви намират такива "капацитети"...?
  • 144 Атрофирал си ти

    17 12 Отговор

    До коментар #139 от "Умрял ти е":

    Първо, те над 80% получиха от генната терапия с инжекциите (от такива "терапирани" с това, вече не стават хора)
    Второ виж вече какво стана с генофонда? Не е европейски. Ела, ела в централна Европа им после говори. Знаеш ли, преди 2 дена немската полиция в Берлин написа а отворено писмо на родителите на Берлин, че не могат да им защитят децата/младежите на Коледните празници и Нова година. В Нойкьолн (квартал на столицата) от много време вилнеят арабски и други банди и там немците са безсилни, щом и полицията вече не може да защити немците в тези квартали. Та, това е днес "великият Запад"!
    Умря!
  • 145 Русофилите писали тук

    12 18 Отговор
    са ниско платени, руски пpocтитyтки и нищо друго.
  • 146 Редник

    19 12 Отговор
    Добър анализ на френския Фигаро.
    Все повече западняците взеха да се усещат, че работата отива на изуй гащи. Народите по цял свят се обединиха срещу нео колониализма и налагането на неразбираеми за тях демократични ценности. Китай, Индия, Африка и арабския свят са други култури, с друг морал, традиции и т.н.
  • 147 Партията "шах" все още

    11 16 Отговор
    се играе и този шах, даден на феодална Русия ще бъде и мат... Русия заминава в небитието при крайцера Москва и СССР.
  • 148 Ха-ха-ха

    19 8 Отговор
    На запад могат ли да играят шах? Всички добри шахматисти са руснаци.
  • 149 Някой

    15 14 Отговор
    Ролята на късия диктатор е да затрие максимално много руснаци в тази война и естествено да прати РФ на бунището на историята.

    Коментиран от #152

  • 150 Забелязал...

    18 14 Отговор
    Джуджето мъртво, ако имаше поне малко ум, сега Русия нямаше да е във война и в тотална, международна изолация със стотици хиляди убити руснаци в Украйна... Мата на РФ е неизбежен и предизвестено още от 24.02.2022г.

    Коментиран от #151

  • 151 ох котьо ....

    17 11 Отговор

    До коментар #150 от "Забелязал...":

    Запада е мазохист . Поредния кръстоносен поход към Русия се провали . За кой ли път .....
  • 152 Джон Миършаймър

    14 13 Отговор

    До коментар #149 от "Някой":

    Ние, Западът, сме основните виновници за кървавата баня в Украйна, а не Путин.
  • 153 Дъглас Макгрегър

    16 10 Отговор
    От НАТО са имали план за удар по Русия от Украйна .
    Макгрегър добави, че като част от този план през 2014 г. в Украйна е извършен държавен преврат, а по-късно на власт е доведен Владимир Зеленски.

    По-рано американският полковник заяви, че руската армия ще бъде принудена да марширува чак до полската граница, ако Западът не предприеме стъпки за разрешаване на украинския конфликт. По думите му, Западът трябва да спре военната подкрепа за Украйна, за да предотврати по-нататъшна ескалация на конфликта.

    Коментиран от #181

  • 154 Жоро

    16 9 Отговор
    Макгрегър:
    „Вашингтон, заедно със своите приятели в Лондон и някои други столици в Европа, реши, че има възможност да унищожи Русия. За тази цел те решиха да използват Украйна, която подготвяха за този сценарий в продължение на много години“, каза той.

    Макгрегър добави, че като част от този план през 2014 г. в Украйна бе извършен държавен преврат и след като Порошенко е подготвил условията за бъдещия конфликт, по-късно на власт бе доведен предвидения за фронтмен на операцията Владимир Зеленски.
  • 155 така е

    14 12 Отговор
    План за стратегическо поражение на Русия американците имали още от Обама 2014, започнал санкции с цел социална нестабилност. А най активен за война с Русия бил не Тагарев а Джон Болтън съветник на Тръмп по безопасност и на всяко заседание предлагал, да започнем война с Русия, ала на десетия път изтеглил къса клечка и вбесен Тръмп посочил вратата
  • 156 Вяра

    18 11 Отговор
    Американците просто не са се издигнали до нивото на нравствено съзнание. Максимумът, до който са достигнали, е правната регламентация, което красноречиво ги разкрива като общество (система) на принудата и административния диктат. На американец и да му говориш за морал (и особено за двойни стандарти), той просто няма архетип да те разбере. Нравствеността е недостижима за определени народи и един от тях е американския (сигурен съм, че други такива също принадлежат към англосаксонската група).
  • 157 истината

    19 12 Отговор
    Всеки който е тръгнал да превзема Кремъл но не е успял с малко ... , стига на два метра под земята завинаги ...
  • 158 Елементарно!

    14 14 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Русия заминава при крайцера Москва, русофили... С писането на глупости по форумите и социалните мрежи Украйна няма как да бъде победена.
  • 159 вуйчо Ваньо

    21 11 Отговор
    Ако искаш да правиш сериозен анализ, не трябва да използваш махленски изрази, защото тогава написаното олеква. А по същество - ако ти се интересуваше от истината, щеше да отбележиш, че в продължение на 3 месеца преди началото на войната президентът на РФ искаше разговор със САЩ и НАТО, за да бъдат обсъдени притесненията му за сигурността на РФ. Това даже по нашите телевизии го показваха, цензурата все още беше по-рехава. И, разбира се, признанията на Меркел и Оланд говорят, че Западът е подготвял тази война.
  • 160 на руските на руските фашисти

    10 16 Отговор
    И Господ не може да помогне в тази война...
  • 161 Дарвин

    17 11 Отговор
    Всичките прецеденти ги създава Западът. Финландия също има поети ангажименти за неутралитет, но това не попречи на США диктаторски да я натикат в НАТО. Да не говорим за раната, която агресията на НАТО в бивша Югославия и нейното разпарчетосване, нанесе на целия Хелзинкски процес в Европа. Впрочем, народите неслучайно избраха тъкмо неутрално Хелзинки като нарицателен топос за олицетворяване на сигурността си. Пък тя каква се оказа... американското шило, дето в торба не стои, буквално се изходи (едно такова миризливо и кафяво) върху европейската сигурност.
  • 162 гумата

    9 19 Отговор
    Още много пъти ще се срещат, сокато хората все повече купуват електрически автомобили и стават независими от петрола. Пищните изпълнения в арабския свят са на привършване и скоро никой няма да иска д ги вижда. Така, че онзи младеж от Фигаро да иде да се снима. Русия и ОПЕК просто остават в миналото на технологиите. А да се прави връзка с терористичния акт на палестинците и после да се замазва с нападението на евреите е чиста руска пропаганда. Какво направиха в Кремъл, когато бяха изклани запалени живи и осакатени по ужасен начин стотици хора?А араните които цяла нощ празнуваха ? Как може да се подмине подобно безсрамие и да се пише за ядосаните араби?! Не си мислете, че в свят на изверги може да има мир.
  • 163 грантово ангажирания жълтопаветник

    15 13 Отговор
    Забележете кога се прокрадват тъдява американските тролове, обикновено след полунощ, в малките часове на деня, за да блудстват чрез слово необезпокоявани и да ядат по-малко бой в преки дискусии.
  • 164 привидения в мъртва мъгла

    14 11 Отговор
    На туй лудото соросче не му издържаха нервичките след прочитането на предългото интервю, разкриващо гледната точка на истината. Оказва се, че доминиращата американска гледна точка се оспорва от маргинализиран американец.
  • 165 Факт е, че!

    16 19 Отговор
    Ако подлия, мъртъв диктатор не беше вкарал своя башибозук в Крим и Донбас през 2014 година, сега стотици хиляди руснаци и украинци щяха да са живи и здрави... Пригожин го каза ясно , че в Украйна не е имало никакви бомбардировки и нацисти, или пък лошо отношение към рускоезични украинци, а режима в Кремъл е искал своя марионетка в Киев... Русия е зло с тези фашисти около джyджето мъртво и затова ще бъде напълно демилитаризирана и дефашизирана.

    Коментиран от #174

  • 166 баба мара

    7 13 Отговор
    след повече от година един ам преподавател стигна до извода кога и нашите даскали ще го проумеят и да престанат да говорят простотии по медиите преговори и мир да спрем войната и смъртта
  • 167 наблюдател

    18 12 Отговор
    Историята казва , че най агресивните народи и цивилизации отиват в канализацията . Факт. В момента гледаме западната цивилизация как с агресивни стъпки върви смело към мръсния канал на историята. Вярно е , че оставят следи , паметници и т.н. но какво от това ?! Някаква поука ?
  • 168 Целта остава същата

    16 10 Отговор
    До последния бандера .
  • 169 дългия

    15 11 Отговор
    Каквито и измислици да пускат, това няма да заличи позора от унижението в полева битка на колективния Запад.
  • 170 Гросмайстор

    17 17 Отговор
    Само типични, мозъчни инвалиди може да се надяват Русия да победи в тази война.

    Коментиран от #184

  • 171 Кремък

    21 2 Отговор

    До коментар #36 от "Странен народ са руснаците!":

    Има един още по- странен народ,който е шест милиона,изнесъл е два милиона нероби,развява укрински знамена и се командва от камериерката на една амбасада
  • 172 Експерт

    18 16 Отговор
    Какъв шахматист може да е едно джудже вкарало цяла федерация във война (със стотици хиляди убити руски войници) и тотална, международна изолация? 😂 Няма по-пропаднал руски държавник в цялата история на Русия, от този бивш, посредствен агент на КГБ...
  • 173 мдаааа

    13 0 Отговор
    Не е проблем че има русофили и русофоби , проблема е че има c0pосоиди някаква злокобна идеология която унищожава всичко добро и умно сътворено от хората. Ако не бъде преодоляна... c0pосоидната идеология ще погуби цивилизацията.
  • 174 мдаааа

    3 1 Отговор

    До коментар #165 от "Факт е, че!":

    Веднага слагай термометър... явно имаш много висока температура и скоро ша съ пръснеш...
    Бълнуваш, не се ли усещаш...
  • 175 Ний ша Ва упрайм

    10 1 Отговор
    мдаааа за ужаст на еурогейатлантиците там го посрещнага като Месията. Сигурен съм че така ще госрещне и БГ народа в провинцията напр. Плевен
  • 176 Човек

    4 11 Отговор
    След време Путин ще бъде злодеят във филмите за Зеленски. Руските деца ще гледат и ще псуват родителите си, че са оставили този глупендер да съсипе държавата им.

    Коментиран от #187

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 По точното е

    9 1 Отговор
    Путин матира САЩ, а васалите на САЩ, се матираха сами!

    Коментиран от #182, #183

  • 181 Цялата тази операция е

    8 1 Отговор

    До коментар #153 от "Дъглас Макгрегър":

    Подготвена, планирана, финансирана и се провежда от хазари. В сащ на власт са хазарите. В Украйна след СССР най6богати станаха пак те. Игор Коломойски, Хазар беше казал на Зеления още 2012 г, че ще.го направи "президент"! А ние така и така виждаме, че всичките ни "избрани" за президенти, правителства и НС са артисти. Ез защо тогава да не вземат професионален артист за тази важна за тях роля, създаване на хазарска държава, като част от историческите руски земи? Хазарите са имали някога хаганат в централна Азия и руския княз Светослав ги е разгромил. Те за това ненавиждат всичко руско и от години се опитват за реванш. Има даже такова исторически видео в Ютюб: "Светая Рус против Хазарии"!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 6 Отговор

    До коментар #180 от "По точното е":

    Хихи, така я матира, че от могучая остана само леш в чували и скрап, гойдаааа капейки съдрани‼️

    Коментиран от #186

  • 184 инфо

    3 0 Отговор

    До коментар #170 от "Гросмайстор":

    Далеч си от майсторлъка, още повече от "грос". В подобни ситуации не става въпрос за "надежда", а за обективни реалности. За да ги познаваш си трябва много четене и логичен анализ. Явно ти липсва доста. Емоционалните ти тежнения не струват нищо и не променят процесите.
  • 185 Така

    8 1 Отговор

    До коментар #182 от "Гориил":

    вие всеки жалък трол на ПП и ДБ! От сутрин до вечетр, вие и се гърчи жалко! Боли го, ама вие!
  • 186 Браво

    6 0 Отговор

    До коментар #183 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    папай лукчиту и фащай куклите! Отвратиме от САЩ и фашистите!
  • 187 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 8 Отговор

    До коментар #176 от "Човек":

    Няма да има такива деца, няма и да има такава държава, Зеленски я унищожи за няма и две години, а копейките нека си стенат по сметищата!
  • 188 факуса

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    ха на бесценица,що тогаз политико пише,че го купуваме над тавана,а има и мнооого други неща,скоро и други ще търсят вниманието му,а теб ще ти обръщат внимание само червеите
  • 189 факуса

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    хубаво наблюдаваш ама чети история,какво стана с македонски,римската империя,заминаха,ред е и на западняците
  • 190 бай Иван

    10 0 Отговор
    "Пищното посрещане на Владимир Путин на 6 декември 2023 г. от двете най-мощни петролни монархии в Персийския залив СМАЯ"западняците.

    Когато считаш и пишеш в статията си за човек като Путин като за "Парий" /презрян ,безправен човек или такъв от ниските касти в Индия каквото е значението на думата /,значи има нещо сбъркано в представите ти . Желаното не е това, което е действителността. И когато твоите "очаквания" като журналист , не са като реалните, това говори много лошо за теб и професионалните ти умения , а не за действителността. И когато фантазията ти се сблъска с действителността ,да знаеш винаги губещи са фантазиите , а и човека в чиято глава са те.
  • 191 бай Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #68 от "Порно":

    "Парното е сравнително достъпно, но миналата зима за отопление на майка с газ няколко месеца сметката не падна под 600. Бил съм в Русия неведнъж, и познавам добре ситуацията. Москва е като рекламен проспект, но примерно в Красноярск живота е застинал 30 години назад. Не говоря и за селата по Енисей, пък и за Дудинка, там живота е застинал в 1930."

    Така , така аз пък бях наскоро в едни села във Видинско .Боже,че там живота е спрял при Освобождението от турското присъствие преди 150 години. Пропаднали къщи , един двама старци се мандъхерцат на площада. В общината студ , читалището затворено и замръзнало с век назад. на площада малко евро роми дето гледат от де да измъкнат нещо или да разглобят тякое и друго черчеве да се греят с чаветата, щото други деца няма. Вода има чат пат на седмица. Евроатлантическо развитие и идилия в съвременна България.И ЗА ВСИЧКО ТОВА Е ВИНОВЕН КОЙ-ПУТИН!