Last news in Fakti

19 Декември, 2023 06:21 6 160 71

Проф. Николай Витанов: Никакъв мир няма да има

  • професор николай витанов-
  • математик-
  • мир-
  • война-
  • коронавирус

Летят херувимчета и серафимчета и каканижат за мир, заяви математикът

Проф. Николай Витанов: Никакъв мир няма да има - 1
Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес, въпреки цялата каша и затъването на българското общество в блатото на некадърността, за мен е весел ден. Знаете, че по време на Ковида три години не можех да публикувам нищо от това, което правех като методология.

От това страдаха и хората, които работеха с мен. Крякащите юрдеци използваха тая работа и говореха, че Витанов бил шарлатанин и че не можело математика да се прилага при анализ и за прогнози на тази пандемия.

След като изтекоха трите години, започнаха да се появяват и публикациите на Витанов. Както ви е обещано, всичко се публикува на Запад. Тук няма да се публикува и една буква. Днес е поредният ден, в който канчетата на юрдеците ще бъдат набити с поредната публикация. Ето ви я ТУК!", с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна своя ежедневен коментар за случващото се у нас и по света.

"Както виждате, има и методология за изчисляване на разпространението на два варианта на вирус сред една популация. Монте Карло. Марш, юрдеци крякащи, да четете за Монте Карло методологията.

А-ха-а-а-а, казиното в Монте Карло. А-ха-а-а-а, Монте Карло методологията. А-ха-а-а, гледай го ти зловещия професор, как ги смятал нещата.

Да ви кажа нещо, докато човките ви пак са в калта, юрдечета мои. От мен да знаете – професор Мориарти отдавна е сред вас. А като гледате, докъде са стигнали броячите в края на този текст, може да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън.

Между другото, свиквайте човките ви да са в калта. Не съм свършил с вас. Тепърва ще става интересно с публикациите на зловещия професор.

И така , да караме нататък. А нататък ни чака месецът на Маркс.

Карл Маркс (ден 14)

…Оръжието на критиката очевидно не може да замени критиката на оръжията. Материалната сила трябва да бъде победена от материална сила. Но теорията също се превръща в материална сила, след като е обхванала масите.…

Теорията се превръща в материална сила, след като е обхванала масите, ни казва Маркс. Ето ви я силата, с която ви бълбукат ежедневно през Кукленото шоу. А защо ви бълбукат? Както виждате, Кукленото шоу става все по-диво и все повече ви го натрапват.

Първо беше “Пирогов". После, рязаха с флекс паметника на съветската армия. След това дойде цензурата. И ви крещят какви “демократи" били.

Никакви демократи не са. Но защо ви играят Кукленото шоу на бързи обороти. Какво не искат да видите? Какво искат да мине незабелязано?

Националното предателство. Искат да не забележите как ще ви фраснат двойното гражданство в конституцията. След което ще ви пращат чужденци да ви управляват.

Чужденци, клели са във вярност н а чужди държави. Еничари, на които няма да им пука и за майките им. Това прикриват с дивотиите, които ви размахват в ефир.

Писах ви. Скоро ще се появи списък с националните предатели. Тези, които ще гласуват горната глупост като конституционна поправка. И списъкът ще си има водач. Най-големият национален предател.

Да не вземете да забравите, какво ви пиша в момента. Добре го запомнете. И сега следва още покачване на оборотите на Кукленото шоу. Ма Шенген, ма Еврозона.

Всякакви мъгли, само и само да мине националното предателство. Не се отвличайте, гледайте добре как се извършва националното предателство и кои го извършват.

Маркс ви казва, как се стигна дотук. В главите ви бе набита “демократична идеология". “Демократична" само докато “демократите" добарат властта. После почва рязане на паметници и цензура. Оруел, 1984. Това ви чака.

Знаете добре, какво е мнението ми за този “елит". Наведени продажници с носове, орящи земята. Движат се според посоката на шутовете отвън.

Гледайте ги, как извършват националното предателство. И как се мъчат да ви отвлекат вниманието с дивотии.

“Елит" без собствена история. Всичко – следствие на шутове отвън. Как да ги уважавам тия, ми кажете. Че те са лесно предсказуеми.

Ето – шут отвън и ще променят конституцията, за да ни докарват бездарници с чуждо гражданство, клели се във вярност на чужди държави. Който още по-лесно ще бъдат управлявани с шутове отвън.

С две думи – да напомним – страната на шутовете. Шутове, които управляват както ги насочат с шутове отвън. Гледайте Кукленото шоу. И следете шутовете отвън. Това са съществуващите обстоятелства, при които “елитът" ви пише “историята" ви.

Стига с Маркс за днес, караме нататък.

Напред към войната в Газа. Върви си според прогнозата. А тя беше – дълга война с море от кръв.

Къде е проблемът? Маркс ви казва - не са само оръжията, теорията тук се превърнала в материална сила, след като е обхванала масите.

А каква е теорията. Теорията на палестинците е, че трябва да избият евреите. И това е материална сила – видяхте го от 7-ми докъм 10-ти октомври.

Теорията на Израел е, че трябва да изгони палестинците. И това вече е страшна материална сила, която води до огромните разрушения и жертви. И летят херувимчета и серафимчета и каканижат за мир.

Никакъв мир няма да има – действат огромни материални сили, които работят за война. Докато тези сили не бъдат занулени, мир на тая земя няма да има. Става дума както за силите на оръжията, така и за силите на идеите. Други сили трябват тук. А други сили няма. Затова – войната продължава.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 510 дни.

16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 613 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни.

Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.

Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва.

До празниците останаха 6 дни. Няма да има проблеми за празниците. Няма-а-а-а.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Коментар на математика във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Н Витанов Ковид Идиот!!!

    70 73 Отговор
    Кой му даде тази степен(професор) натози И Д И О Т.??

    Коментиран от #66

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    64 11 Отговор
    А защо нищо не пише за Украйна, в тези публикации, Витанов винаги обяснява как се развиват събитията в Украйна и как ще завърши войната там? Вероятно, тактично е пропуснато точно тук, във Факти.

    Коментиран от #14, #31, #40, #45

  • 5 Дааа

    37 27 Отговор
    Да си жив и здрав Витанке, винаги си с точни прогнози. Но и на теб ти е време да поспреш малко, че те завладяват числата...
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 39 Отговор
    Точен коментар Професор Витанов

    Коментиран от #9

  • 7 ТОЯ МНОГО НАПИСАЛ

    48 26 Отговор
    Малко казал.....пък и трудно му се лови мисълта бре......
  • 8 Как

    59 33 Отговор
    Този много си повярва а всъщност не е съвсем нормален’
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хахаха

    42 28 Отговор
    на коя ли ракия го е писал това " простфесора"?
  • 11 Льольо

    21 17 Отговор
    Написаното го знаят във всяка ЦДГ.
  • 12 Гъски, юрдечки и мисирки

    49 8 Отговор
    Като се прегледат коментарите, веднага си личат тежките странични ефекти от масовата ваксиназия. Във всички краткосрочни и дългосрочни прогнози се използват математически модели и методологии, както за разпространението на вируси и развитие на епидемии, така и при разглеждане
    на политически и икономически процеси.
  • 13 дядото

    36 11 Отговор
    изчетах написаното от проф.витанов.точно,впечатляващо,за онези които засяга-трудно разбираемо.те,а и част от коментиралите статията няма или не могат да разбират,че човешкия ум и стремежа към свобода не могат да бъдат нито заглушени,нито унищожени.нито с цензура,нито с репресии,още по-малко с насилие и оръжия.

    Коментиран от #27

  • 14 че какво да пише за окрайна?

    46 10 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Почват мобилизация и на жените от 27 до 60 години . Въпросът е - какво стана с мъжете ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЧЕТЕЦ 13

    14 15 Отговор
    ПРОФЕСОР--ВСЕЗНАЙКО ....ама друг път.
  • 17 Тенденция във факти

    22 15 Отговор
    Дълги статии, малко по същество....
  • 18 БКП

    37 26 Отговор
    Четох какво е ръсил за войната, нищо подобно не стана. Сега пак вируси са му в главата, кой му плаща на този объркан човек?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Юрдека

    30 17 Отговор
    Луд умора няма …
  • 21 Психо

    31 16 Отговор
    Този е за Карлуково.
  • 22 Витанов е физик Изучавал и писал

    26 28 Отговор
    "за Поривите на вятъра"??? Вятър има и в главата, Вятърничев "човек" , а погледнете му погледа!!! Пълен И. Д. И. О. Т!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТИ

    17 8 Отговор
    Сайта май е за кошчето....вече
  • 25 Баба Кина

    30 3 Отговор
    Така е, прав е! Навъдиха се много клоуни и палячовци. Вкараха ни в ново куклено шоу със шарлатани, изпреметачи и мекерета!
  • 26 Гост

    24 5 Отговор
    Страшна цензура витае Витанов. Мнението ти на челно място, специално подчертано.

    Коментиран от #35

  • 27 Гост

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "дядото":

    Те рупор са му дали, вие за цензура и заглушаване говорите...

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абе, къде са

    23 19 Отговор
    психиатрите. Този окончателно е изперкал, ама и факти са виновни, че допускат глупотевини на един луд.
  • 30 Анонимен

    29 3 Отговор
    абе, ФАКТИ... като сте решили да публикувате чужди мнения - ами публикувайте ги в оригиналния им вид! Защо така грозно сте му редактирали публикацията? Изрязали сте частта където говори за войната в Украйна. Много, ама много ниско паднахте.

    Коментиран от #54

  • 31 хихи

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Именно. ФАКТИ са му редактирали публикацията и момента за Украйна удобно са го пропуснали
  • 32 25678

    26 4 Отговор
    Толкова си прав, особено за политиците ни. Жалко е, че тези продажници и предатели ни съсипаха страната и хората. Така тази мафия е окупирала властта, че не знам... Не искам в Шенген, не искам евро, не искам война. Който иска да си стяга куфари и да се маха. Не искам хора, които живеят в чужбина дори да гласуват, камо ли да ме управляват! Този, който се е клел в друга конституция е направил своя избор и да си седи там! Стига Русия, стига евроатлантизъм, писна ми! 7скам България и хора, които милеят за нашия народ. Другите да ходят където щат! Аман!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    16 6 Отговор
    5. Западняците не са готови да седят по окопите и да се замярат с ръчни гранати с руснаците.Това едно. Второ – дори и да започнат да се замярат, пораженията ще са огромни. Геополитическата картинка се мени. Срещу доминиращият някога глобален Запад се изправи сила, равна, че и по голяма по размери. Какво остана от могъщия някога Запад. Розови фламинга? Розови еднорози? Неолибералната идеология съсипа могъщия Запад. Маркс казва, че теорията, влязла в общественото съзнание, се превръща в оръжие. Ами ето ви го – неолиберализмът е най-голямото оръжие на Путин. Къде са могъщите западни армии отпреди 80 години? Какво имаме сега? Маршируващи розови фламенга с цветни знамена, набити на “пилоните” им. И това ще го пратите да замяра руснаците с гранати? Ами, ами – тя меката му кетка ще изтърве гранатата в собствения му окоп.

    6. Гледаме пинчер-бауцариата. Забелязвате ли, че големите зверове нещо са се умълчали. Сал едни пинчер-бауцари облайват и дразнят тиранозаврите. Това е посоката на нашутването отвън в настоящия момент. След което наританият пинчер-бауцар например ще го вземат в Еврозоната. Че да му приберат валутния резерв. Елегантно – шут и пинчер-бауцарят остава без валутен резерв. Нова каишка за пинчер-бауцаря – който печата парите на една държава, той я управлява. Още – Шенгенец му размахват на пинчер-бауцариата. Ама трябва да приеме всичките, дошли незнам откъде юнаци, дето натоварват западните социални системи. Демек, на пинчер-бауцарията ще му изсипят

    Коментиран от #58

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ти да видиш

    13 11 Отговор
    До кога ще ни пробутвате този шизофреник Витанов с километричните му коментари, като се прави на голям капацитет по всичко. Нали е математик ? Къде се бута в политиката и войните ?
  • 37 Анонимен

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Публикуваният му тук коментар е ЦЕНЗУРИРАН. Цялата част за войната в Украйна е отрязана. Такива ми ти работи. Нещо за цензурата говореше?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Камелия

    14 9 Отговор
    Витанката е по-голям нарцис от Борисов и Радев взети заедно на квадрат. Медийните му участия по време на Ковида му внушиха, че е капацитет по всичко. След като един ден го видях как суетливо се въртеше на стола в студиото и се наслаждаваше на присъствието си престанах да го гледам и да взимам на сериозно прогнозите му.
  • 40 Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Пише, за уКрайна, че са на изкуствено дишане и са загубили войната ама тук по обясними причини са премахнали частта за уКрайна .

    Коментиран от #47

  • 41 Само питам

    11 11 Отговор
    Докога пропутинската фракция във Факти ще ни пробутва кремълската пропаганда опаковката като "различно мнение насърчаващо конструктивни дебати"?
  • 42 Шах

    9 10 Отговор
    Безсилието поражда омраза. Много омраза бе професоре!
  • 43 а ла хулио фишер

    0 2 Отговор
    а ла Хулю Фишер
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ами ДА...!

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Иначе нямаше да го публикуват тук...!
  • 46 Аспарух

    10 12 Отговор
    Русофилията води до тежки псих.заболявания.Нагледен пример от смахнатия професор.

    Коментиран от #65

  • 47 Петър

    10 5 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Да, зная, че Витанов пише за Украйна, но понеже това което пише и дава като прогнози за Украйна хем е неблагоприятно, хем се сбъдва, и заради това е орязан.

    Коментиран от #53

  • 48 Перо

    7 9 Отговор
    Олигофренът със сачма в главата, отново се развихри! Има измислена “методология” като шаман на обществото! Ами ако обществото прояви дисциплина и се намали заразата “методологията” отива на кино!
  • 49 Българин

    8 9 Отговор
    Защо на този психично болен човек не се оказва нужната медицинска психиатрична помощ, а го оставят да се излага по медиите ? Няма ли роднини да му помогнат ?
  • 50 555555

    5 8 Отговор
    Срязаха ви пипната връв с Русия,и сега врещите на умряло.
  • 51 АЛОУУУУ, ФАКТИ

    3 6 Отговор
    Немате ли нормални хора да пишат разбираемо......тия пасквили да си ги пишат с други .....професори
  • 52 Ама как така

    4 7 Отговор
    Точно беше мразен до оня ден от
    Русопутяци , Антиковидари и Изрожденци ..

    И изведнъж Оооо Чудо .
    .
    Тоя Бил Червен бе .
    Русопутяк се оказа .
    От Нашата Черга бе ...

    Хахаха

    Няма такъв Резил .
    Новия кумир на Родните Червеноперки .

    Хахаха
  • 53 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Петър":

    Той прогнозира през 2022 година завземането на Одеса и Харков. На базата на математически анализ. Толкова за прогнозите му.
  • 54 Петър

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Спомняш ли си, че преди три години Витанов беше много желан гост по всички национални мисирки? Тогава Витанов правеше много точни прогнози за Ковид-19 и беше много изгоден за мисирките, сега пак е точен в прогнозите си за развоя на войната в Украйна, но вече не е изгоден на мисирките и нито го канят по предаванията си, нито публикуват нещо от него.

    Коментиран от #56

  • 55 ТТТ

    5 1 Отговор
    Брей, брей. Ептен може да откачи човек в нашата си среда. Думи нямам.
  • 56 Павел

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "Петър":

    Оттогава се взе на сериозно и е готов да плещи всякакви глупости само и само да влезе в медиите.
  • 57 Кичо

    1 4 Отговор
    Щом такива екземпляри са професори,не се чудете,че сме последни по всички показатели ! Негодник и помияр !
  • 58 Кичо

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Безплатни са фантасмагориите и фантазиите,бре овен! всичките тези ,,велики,, сили са КРЪГЛА НУЛА без парите и търговията със най-богатата и развита част на света ! Китай се усети и започна да прави стъпки към Запада ,защото трябва да тъегува със Проссия само и със себе си ! Ама де толкова акъл у русофил
  • 59 Вергина

    2 1 Отговор
    По принцип не чета публикациите на професора, но този път съм съгласна с него, що се отнася до мнението му за международното положение.
  • 60 Ех Витанка, Витанка!

    1 3 Отговор
    Напоследък имаш тежък сантимент към детството си на село при баба и дядо и юрдечките от селския гьол! Това в рамките на шегата. Но ако наистина претендираш за достоверност и че си нещо като баба Ванга сред математиците благодарение на твоят "уникален" метод то защо не вземеш да познаеш числата от Спортния тотализатор! Тка ще смениш тази поизбеляла ризка и няма да изглеждаш като пълен идиот!
  • 61 нАКа 47

    1 0 Отговор
    Бах маааму! Не вярвах, че някой може да има по-голямо его от Бойко.
    За математическите модели е прав. С тях може да се предвиди почти всичко, стига да имаш достатъчно входни данни. Който не вярва е глупак!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Циник

    4 0 Отговор
    Абе умен човек ама някой и на него да му даде диагноза, че не отиват на добре нещата.
  • 64 Аз пък виждам един нарцис

    3 2 Отговор
    Когото Слънце отдавна не е огрявало.
  • 65 характерно

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Аспарух":

    за неолиберализма." Кой не скача е червен". Елементарен сте.
  • 66 Сандо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Н Витанов Ковид Идиот!!!":

    Идиот е този,който не разбира написаното от професора.
  • 67 Разбирачев

    1 0 Отговор
    Тоя пък разбира от всичко , егати математика... Ако знае и как да оправи държавата , ще се замисля дали не е някой таксиметраджия под прикритие.. пълна пародия да занимавате хората с такива персони !
  • 68 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Витанов кво си написал бе човек имах уважение към теб !? Кажи си просто какво ти направиха юрдеците , да нямаш предвид мисирките тогава не си сам !?
  • 69 Витакът

    0 0 Отговор
    До сега, каквото е казал, е закон. Просто железен.
  • 70 Витанката

    1 0 Отговор
    Този не е за търпение няма тема по която да не се е изказал многознайко изкуфял.и защо постоянно му публикуват глупостите че да си мисли колко е велик
  • 71 Малееее

    1 0 Отговор
    Наалото на статията вече забравих, средата не я помня ,а с края не съм съгласен. С една дума СЛОЖНО, КУХО и НЕРАЗБРАНО. Типично за академичен спор, публикация за имидж или просташко говорене.