Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 08:03, обновена 23 Февруари, 2024 14:31 5 080 129

Медведев: Изходът за Украйна? Обща държава с Русия или няма да остане нищо ВИДЕО

  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • украйна

От сегашната им държава, и то не е е сигурно, може да остане единствено регион Лемберг, заяви бившият президент на Руската федерация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както огромното мнозинство от нашите граждани очаквам с нетърпение победата в специална военна операция. И може би тук са съсредоточени всичките ни усилия. Очаквам завръщането на всички наши защитници, които участват в тази операция. Дали ще се получи или не е въпрос, който ще се реши тази година. Но тенденциите, които се оформиха сега, не са лоши. Всичко останало - страната живее, работи, развива се, въпреки всички трудности на сегашния живот. Надявам се всичко това да продължи и през останалите месеци от годината.

Това заяви пред ТАСС бившият президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев. Предлагаме ви още пасажи от интервюто му пред най-старата руска информационна агенция:

Качествата, които са ми се приписвали и ми се приписват, винаги са нечии субективни оценки. Тези, които искаха да ме видят като либерален политик - а това са определени кръгове на Запад и някои кръгове или хора у нас - те го видяха. Това означава, че в действителност аз останах същият. Друг е въпросът, че, разбира се, в сегашната ситуация оценките се промениха и те се промениха по една проста причина - защото смятаме, че ние, Руската федерация, сме били третирани несправедливо и затова се появиха по-сурови оценки.

Но що се отнася до моите вътрешни оценки и чувства, смея да ви уверя, че те не са се променили коренно. Вероятно като всеки политик съм имал илюзии и малко по-различни идеи, но те не са се променили много. Съвсем наскоро президентът каза, че сме флиртували с тях твърде дълго.

Когато отношенията се нормализират, абсолютното мнозинство от сегашните политици на Запад ще потънат в политическа забрава, ще изчезнат. А за някои ще кажа, както казвам напоследък: някои от тях просто ще умрат. И затова тези, които искат да изграждат отношения с Русия, трябва да демонстрират това в пряка, неприкрита, откровена форма. Има такива хора и, разбира се, техният брой ще расте, но в този смисъл аз съм абсолютно сигурен, че в близко бъдеще няма да има голямо сближаване със Запада, със Западна Европа, със Съединените американски щати, с англосаксонския свят. Твърде дълбока пропаст се е образувала между нас и ще бъде много, много трудно да я преодолеем.

Западните медии бяха пълни със заглавия, че Русия е пред колапс, ще се разцепи на части, Русия няма достатъчно сила, за да устои на атлантическата военна машина и т.н. Събитията се развиват по съвсем различен сценарий.

Ако говорим за сигнали, че е време да си вземем почивка, време да започнем преговори, тогава до голяма степен това, разбира се, е толкова хитър ход от страна на Запада. Не е много сложно, честно казано, но предложенията са предназначени да гарантират, че ще спрем специалната операция, руските земи няма да се върнат в родното си лоно и в този момент те ще получат почивка, ще се концентрират и ще се извършат доставки на различни западни оръжия, а след това ще предприемат нова контраофанзива, която ще бъде малко по-успешна от провала, който се случи миналата година. Това е и целта на подобни публикации.

Със сигурност Авдеевка е голям успех за руските въоръжени сили. Всички, които са участвали в тази операция са герои. И трябва да говорим за това директно. Такъв укрепен район, създаден в района на Авдеевка, не е създаден за година или две. Това са наистина много сериозни структури, укрепления, защити и това направи възможно да се удържи това селище. Следователно това беше трудна задача, но нашите въоръжени сили се справиха блестящо с нея. Искам още веднъж да поздравя всички за това събитие.

Трябва да гарантираме напълно нашите интереси. Първо, изпълнение на задачите на СВО, за които говори президентът. Второ, да създадем необходимия защитен кордон, който да предпазва от всякакви посегателства върху нашите земи: не само от обстрели, но и от активни настъпателни действия. И само в този случай ще може да се признае, че задачите са изпълнени.

Ако в резултат на всичко, което се случва, нещо остане от Украйна, тогава вероятно такава държава има шанс да оцелее, макар и не много голям. И във всеки случай този въпрос, разбира се, ще бъде на дневен ред след известно време. Ние трябва да гарантираме бъдещето на Русия и без поражението на тази националистическа, профашистка клика в Киев, този режим трябва да падне, той трябва да бъде унищожен, той не трябва да остава на този свят.

В определен момент от СВО ще бъде превзет и Киев. Какво ще остане в тази териториална единица, сега не мога да я нарека държава, не знам, може би регион Лемберг с център в град Лемберг, ако поляците са много загрижени за това, или някои други региони . Но това е сложен не само военен, но и политически процес. И не само въоръжените сили, не само войските, но и самите хора, които населяват тези земи, трябва да имат думата в този процес.

Много пъти съм казвал, че сегашната украинска държава е опасна за самите украинци. И за тях този избор изглежда така: или живот в нормална, обща държава с Русия, или във всеки случай на някакви принципи, близки до обща държава, или безкрайна война. Те трябва сами да направят този избор.

Каква е перспективата пред Зеленски?

Това е вторичен въпрос, но съдбата му със сигурност е тъжна - в историята на страната си, в историята на света той ще остане като кървав клоун, който стана известен благодарение на медийни публикации и който не донесе нищо добро на своя народ. Е, сигурно ще бъде запомнен с това, че свири на пиано деликатно с отделни части от тялото си. Това е всичко, което мога да кажа за него.

Но не това е важното. Но факт е, че самите елити, които сега управляват в Киев, трябва да напуснат. Някои ще бъдат така любезни да го направят, други ще бъдат принудени. И трябва да се появят съвсем други хора, които да осъзнават своята отговорност за бъдещето на хората, населяващи това сложно, все още съществуващо образувание, наречено „Украйна“. Когато се появят такива хора, можем по някакъв начин да преговаряме с тях.

Въпреки че ние не отказахме преговори дори с тази клика, вие сами знаете какво направиха те: те забраниха тези преговори за себе си и дори опитите на западните държави да ги тласнат в тази посока все още не са довели до успех. Можете да разберете защо. Защото осъзнават, че щом кажат: „Готови сме за преговори с Руската федерация“ – а условията ни са ясни: това ще е признаване на постигнати резултатите от СВО – веднага ще им откъснат главите, ще ги съборят. . И затова те естествено се опитват колкото е възможно повече да забавят момента, в който трябва да опаковат багажа си и да заминат за Варшава или Лондон, но това е в най-добрия случай. В най-лошия случай е ясно какво ще се случи.

По отношение на бившия президент на Украйна Виктор Юшченко, който заяви пред Дойче Веле, че руснаците са 140 милиона малки путинчета, които трябва да бъдат унищожени

Той е рядко срещан изрод с отвратително лице, с толкова отвратителна муцуна, че е неприятно дори да го гледаш по телевизията. Но ние трябва да предадем тази информация на всички: на световната общност, естествено, на нашите граждани, на военнослужещите, които защитават страната ни. Това е мнение въпреки оценката ми за този персонаж, бившия президент на Украйна. Опитват се да ни упрекнат в нещо, а бившият президент на Украйна прави такива изявления. Същността му обаче беше ясна, поне за мен, още през 2010 г., когато аз като президент бях принуден да дам най-суровата оценка на лидера на Украйна, което беше изключително необичайно за онзи период - все пак се опитахме да се справим с тях по някакъв начин. Но още тогава той по същество започна активно да се движи към НАТО и подготовката за война с Русия. Това дори не е Кучма, който каза, че Украйна не е Русия. Това е съвсем различен персонаж. Затова моето мнение е, че това трябва да се говори, за да го знаят всички.

За отношенията със САЩ

В следващите години, десетилетия няма да има нормални отношения със Съединените американски щати след случилото се. И като цяло, ние сме абсолютно безразлични към това кой е начело на властта в Съединените щати. Да, претендентите имат личностни характеристики. Въпреки че, гледайки сегашния президент и предишния, винаги имам чувството, че гледам герои от комикси, в известен смисъл, герои, които изричат ​​мемета, формират мемета и които са причина за безкрайни шеги и всичко, с което са пълни интернет и социалните мрежи. Защо говоря за това? Сравнете например Байдън, от една страна, и Рузвелт, Айзенхауер, Кенеди, Никсън, Форд и дори Рейгън. Е, това са принципно различни политики. И това вероятно е голям проблем за Америка.

Сега ще кажа още нещо: какво прави Америка силна? Когато говорят за дълбоката държава, това е просто много силен държавен апарат на средно ниво, който не се интересува кой е на власт: демократ или републиканец, смешен дядо, който забравя имената на лидери на други държави, или е напълно силен лидер. Този държавен апарат държи всички в ръцете си. И точно това позволява на Америка да преодолее различни препятствия. Всъщност създаването на такъв държавен апарат е много сериозна и голяма задача и към това трябва да се отнасяме с уважение, това им позволява да преодолеят много трудности. Но дори този държавен апарат не е в състояние напълно да премахне проблемите и противоречията, които може да донесе този или онзи лидер. Като гледате какво става на границата с Мексико... Трудно мога да си го представя при друг президент. Има пряко неподчинение на федералната власт и върховният ръководител на Съединените щати не може да направи нищо по въпроса, когато му казват: „Няма да изпълнявам вашите инструкции. Ние няма да изпълняваме решенията на Върховния съд. Ние не се подчиняваме на Националната гвардия, ние се подчиняваме на нашите закони и имаме собствена охрана. Ние ще изпълняваме тези задачи". Това е толкова колоритен и красноречив щрих, показващ дълбочината на противоречията. И те са свързани с факта, че САЩ се опитват, въпреки отслабващата си сила, да играят първа цигулка на международната арена.

В този случай наистина е трудно да не се съгласим с редица законодатели в Америка - да укрепят собствената си страна, да се справят с тези проблеми на границата, да решат най-належащите социални проблеми, които съществуват във всяка държава, включително богата Америка, те харчат стотици милиарди долари за страна, която повечето американци не знаят къде се намира. Е, това е добре известно. Попитайте къде е тази Украйна? Те ще прекарат дълго време в търсене къде е и какво е на картата на света.

Ясно е, че тези пари до голяма степен отиват за поддържане на военно-промишления комплекс на Съединените щати, но, от друга страна, те не се изразходват за социални задачи, за икономически задачи. Следователно, давайки подробен отговор с кого е по-добре да работим, няма абсолютно никакво значение с кого работим. Защото сега имаме пряк антагонизъм и тази пропаст няма да бъде преодоляна през следващите години.

За вътрешните проблеми на САЩ

Сега всички очакваме сключването на договор за приятелство и сътрудничество между ТНР и ДНР – Тексаската народна република и Донецката народна република. Но нека говорим сериозно

Съединените щати са федерация, федерацията има повече вътрешни проблеми, знаем от опита на Съветския съюз и нашия опит, но въпреки това е много силна държава.

Най-важното е защо се стигна до това? Защото има разделение на ценности, ако искате, дори цивилизационно, между части от Америка. И отношенията между привържениците на Демократическата партия и Републиканската партия. Преди това те се смееха и казваха: „Да, това е едно и също нещо, всичко е голям капитал, но те имат една позиция, има само определени моменти, които използват по време на предизборната кампания.“ Но сега вече не можете да кажете това. Въпросът не е в разликата в идеологията, а в това, че не се чуват и дори се мразят. Вижте отношението на електората на демократите към Доналд Тръмп. Те го мразят повече от всички нас взети заедно, защото го виждат като заплаха. И обратното, Тръмпистите, консервативното крило на Републиканската партия, вярват, че този курс, курсът на демократите, с тази неистова глобализация ще доведе Америка до задънена улица. Следователно, Make America great again е лозунгът за съживяването на вътрешните сили на Америка. Това всъщност си е техен проблем, но дори преди 20-25 години беше невъзможно да си представим, че това ще се случи. И това се случи именно поради некомпетентния курс, следван от ръководството на САЩ след разпадането на Съветския съюз.

Между другото, не си мислете, сме много щастливи от това. За нас е по-важно там да има спокойна ситуация, отколкото да настъпи управленски колапс или да избухне някаква непредсказуема гражданска война, както в 19 век. Поради една проста причина: Америка все още е най-важният глобален играч. Америка има колосален военен потенциал, Америка е наш пряк противник в този смисъл, а от друга страна партньор за преговори за ядрения потенциал. Америка, за съжаление на световната икономика, е водещият емитент на резервна валута. И ако тази валута се срине, тогава всъщност ще има последствия за всички. Трябва да сте наясно с това. Необходимо е постепенно да изместим долара от първите позиции, трябва да има набор от резервни валути - нещо, за което говорим от десетилетия. Но ако внезапно изтеглите долара, няма да има икономически просперитет в света. Трябва да има баланс между резервните валути в света, трябва да развием цифрови валути – това е бъдещето, но трябва да разберем рисковете, които съществуват.

Американците се възползваха много добре от слабостта на Европа. Те са отвоювали от тях редица икономически сфери и напълно осигуряват сигурността им, тоест европейците вървят в строй по заповед на САЩ.

Второ, в Европа лидерите изчезнаха. Пристигна поколение от бледи технократи, които споделят само евроатлантически идеали. Вместо да се занимават с националните си проблеми, те изпълняват заповеди от Вашингтон. Да, има изключения, като Фико или Орбан, но това само потвърждава правилото. А всички останали са хора, които нямат собствена позиция.

Отново, сравнете Макрон и много от неговите предшественици. Да, същият Митеран, когото Байдън бърка с Макрон. Франсоа Митеран и Еманюел Макрон са различни президенти. Може би това ще бъде важна информация за тях. Не говоря за генерал дьо Гол. Сравнете чернодробния вурст на Шолц и Кол (Хелмут Кол - Федерален канцлер на ФРГ от 1982 до 1998 г.) или Шмид (Хелмут Шмид - Федерален канцлер на ФРГ от 1974 г. до 1982 г. ). Това са различни политики.

Предишното поколение имаше, както се казва, вътрешната сила да възразява по въпроси, важни за техните страни. Това не означава, че са минали на наша страна или са се отказали от някакви европейски идеали. Не, но можеха да възразят. До такава степен, че в периода, когато Дьо Гол беше президент на Франция, Франция преустанови участието си във военния компонент на НАТО, считайки го за правилно. Можете ли да си представите някой дори да спомене това сега? Да, те ще го разкъсат на парчета, ще кажат: „Да, веднага ще ни нападнат, казаците отново ще галопират около Париж и просто ще има световен колапс!“. Следователно там няма с кого да си говорим. Ако се появят такива хора, ще бъде по-лесно да намерите общ език с тях. Надявам се, ако не утре, то вдругиден да се появят. Просто хората ще поискат такива хора да дойдат, защото ще почувстват, че сегашното поколение политици не оправдава надеждите им.

За ситуацията в Близкия изток

Това е ужасен сън за героя в Киев, че цялото внимание ще бъде насочено към други събития. Липсата на внимание го прави несигурен, чувства се ненужен

Иран заема много балансирана, спокойна позиция и не се оставя да бъде въвлечен в каквито и да било разправии. Това говори за мъдростта на ръководството на Ислямска република Иран.

Но в крайна сметка, колкото и банално да звучи, САЩ отново са виновни за всичко, което се случва там. Кой блокира прилагането на резолюцията на ООН от 1947 г. за създаване на еврейска и арабска държава? Американците го блокират от много десетилетия. През първите няколко десетилетия те се държаха повече или по-малко нормално, а след това спряха да бъдат активни тук. И разбираме, че контролният пакет акции в селищата в този регион до голяма степен е в джоба на Съединените щати. И колкото и да си играят израелските власти с автономията при вземане на решения, това със сигурност не е така и те до голяма степен зависят от финансовата и военна помощ от Съединените щати.

Следователно, ако САЩ искаха мир в Близкия изток, поне чрез създаването на две държави, тези решения щяха да бъдат изпълнени. Но е много по-добре конфликтът да се управлява от гледна точка на ръководството на Съединените американски щати. Разделяй и владей. По-лесно е да дадете на всеки по малко и да покажете своята незаменимост. Освен това те повярваха в това, отново след изчезването на Съветския съюз от картата на света. Защото Съветският съюз все още беше доста активен в провеждането на своята политика в Близкия изток. Тогава възникна вакуум и САЩ решиха, че те контролират нещата. Но резултатът е конфликтът, който тече в момента. Хиляди мъртви. Това е тъжно.

За ядреното въоръжаване

Неумишлено избухване на ядрен конфликт не може да бъде отхвърлено, затова всички тези игри около Украйна са изключително опасни. От време на време тези умници в НАТО говорят за това, че ще доставят самолети на Киев. Какво е това? Атака срещу Русия. Дори няма да описвам повече какво може да се случи. Въпреки че това може да се случи почти случайно, а не умишлено, то може дори да не бъде санкционирано на ниво от цялото ръководство на НАТО и Съединените щати. Затова, уви, е възможно подобно развитие на събитията.

Трябва да направим всичко това да не се случи. За съжаление всички пълноценни инструменти за контрол и ядрено възпиране вече са унищожени благодарение на усилията на западните страни, защото дори последното споразумение, което някога подписах с Обама и което беше удължено от Владимир Владимирович заедно с Байдън вече е изчерпано. Други споразумения също са практически неефективни.

Това не е разпалване на страсти. Това е само повод да се замислим къде сме. Навремето Хрушчов и Кенеди едва не започнаха ядрена война, беше много отдавна, не беше вярно, беше заради Куба, беше заради нещо друго. Каква е разликата? Няма. Ситуацията е още по-напрегната. Тогава нямаше конфликт между Русия и Америка, но сега има. Като този.

За враговете на Русия

Тук всичко е просто: мразя тези, които смятам за врагове на страната ни. И днес тази категория не е виртуална, не е оценъчна, а обективна, за съжаление. Що се отнася до нашите приятели, те са много, те живеят в различни страни, те са обикновени хора, има милиони от тях, стотици милиони, просто погледнете социалните мрежи. Това са лидери на големи държави, които са приятелски настроени към Русия. Нека просто кажем, че нашите приятели условно включват всички, които не принадлежат към политическата класа на англосаксонския свят. Това е много голям брой държави, техните лидери, да не говорим за обикновените хора. Следователно тук всичко е просто.

За убийството в Испания на пилота-беглец Максим Кузминов

Казано накратко - за кучето, кучешка смърт. Това е всичко.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то

    74 85 Отговор
    Русия не е държава, а ОПГ.

    Коментиран от #18, #39, #52

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Правилно

    22 44 Отговор

    До коментар #2 от "джамбазов гея":

    си я написал с малка буква, но теб още не е освободила от робията. Добре че ние се освободихме от нея.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    68 55 Отговор
    Няма по-голям тъпанар от този идиот.

    Коментиран от #83, #88

  • 8 Машала бе Медведка

    70 17 Отговор
    Ти голям избор си им оставил... Или да е ваша Украйна или ако не искат пак да е ваша отново.

    Коментиран от #46

  • 9 Голем смех

    71 59 Отговор
    Абе алкаж, Украйна в най-лошия случай ще последва съдбата на Германия след ВСВ, ще има територии, които ще останат под руска окупация, чието население ще тъне в мизерия, а по-голямата част от Украйна ще стане член на ЕС и НАТО и хората там ще живеят със стандарт няколко десетки пъти по-висок отколкото в окупираните от русия територии. Няма какво друго да се случи. Историята се повтаря, точно както в Гермяния - от съветската страна на стената се произвеждаха някакви жалки подобия на автомобили - трабант и вартбург, а от западнате се произвеждаха Мерцедес и БМВ. Където е минал руски кален ботуш следва само мизерия, режим на тока и купони за хляб.

    Коментиран от #16, #40, #67, #90, #128

  • 10 Нафърфории

    60 18 Отговор
    Запада трябва да е благодарен, че Путин, а не Медведев е начело на Русия. Тоя е пъти по хард от него. Окото няма да му мигне да удари и прибалтийските държави джуджета, както и Молдова.

    Коментиран от #25, #127

  • 11 Абе

    52 51 Отговор
    Болният мозък тръгнал да колонизира чужда държава. Защо ги търпят още тези ненормални орки?

    Коментиран от #68

  • 12 Дали

    38 27 Отговор

    До коментар #2 от "джамбазов гея":

    Накой в Путлеристан ще напише " Слава на България", чи ни даде писмеността и християнството?

    Коментиран от #31, #121

  • 13 Обективно

    34 20 Отговор
    Точно и ясно казано

    Коментиран от #54, #72

  • 14 Мда

    21 14 Отговор

    До коментар #2 от "джамбазов гея":

    Такива като теб никога няма да са свободни, а вечно ще робувате и то на чужда държава.
  • 15 Не е проблем

    19 20 Отговор
    Кордон ще има ушанки..достатъчно висок за да не можете да излизате от там самички
  • 16 Смех, смех

    37 34 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    Ама през сълзи. Руснака може и в землянка да живее и пак ще оцелее. Накарай джендърите да живеят така и да воюват. Нещо много голи задници лъснаха, няма бомбички, няма самолети, няма парички, а икономиката на Русия расте. Само с пропаганда не става.

    Коментиран от #28, #35, #56, #86, #120

  • 17 Нали

    34 28 Отговор
    уж не искаха територии? Нали уж освобождаваха руснаци? Какво стана с мнението на украинците дали искат да са част от Русия или не?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ето ви

    2 1 Отговор
    Поли грее
  • 20 Ртртттъ кккйх

    1 2 Отговор
    Ьцбнннбж йхгфдс
  • 21 Това е кумира

    21 24 Отговор
    На копейките.
    П.с: Путлер, върни тялото на Навални.
  • 22 Ето си ЗК

    1 0 Отговор
    Във ФК на
  • 23 Демократ

    31 35 Отговор
    Това е истинския облик на империята на злото, заплаха за цял свят. Зловещи и кръвожадни варвари са начело на тази нещастна държава, обучени в КГБ на човеконенавист , жестокос и насилие. Нашенците,които я обичат да заминават за Москва. България има нужда от чист въздух.
  • 24 Одвободила

    35 32 Отговор

    До коментар #2 от "джамбазов гея":

    ни е царска Русия, не СССР и не КГБйска Русия днес. Провери си фактите. Болшинството от българите НЕ искат да чуят за Русия. Русофилите гласувате за Възраждане. Еми малцинство сте и продължавате да намалявате 😆
  • 25 Хаха

    29 26 Отговор

    До коментар #10 от "Нафърфории":

    Много е смел, ама на приказки от бункера. Страх го е да си покаже нослето извън Кремъл
  • 26 един

    24 21 Отговор
    Сякаш ви виждам,как от външна за вас война ще премините към вътрешна-гражданска война,така че по-кротко Мечков!
  • 27 Аз съм веган

    19 19 Отговор
    Алкохолизиран клоун.
  • 28 Голем смех

    36 26 Отговор

    До коментар #16 от "Смех, смех":

    Съгласен съм, че руснака може да живее дълго в мизерия, те така си живеят от векове и не правят нищо по въпроса :) хахахахахахахахаха :) Разумните хора обикновено се стремят към напредък, а при руснаците има единствно застой от няколко века :) Вероятно това е нормално за хора произлезли от блатата на московията :)

    Коментиран от #129

  • 29 мдаа

    26 23 Отговор
    Пещерен комунизъм. А мислех, че са изостанали само с 35 години.
  • 30 Българин

    30 23 Отговор
    Путин върна русия в 1917-та година. Като цяло и днес е поредният ден, в който благодаря на съдбата, че не съм се родил в русия.

    Коментиран от #33

  • 31 неее

    19 13 Отговор

    До коментар #12 от "Дали":

    Няма да чуеш, защото не ги оценяват. Писмеността я изопачиха, а християнството при комунистите не вирее.
  • 32 поллитър

    9 12 Отговор
    алкашиевич
  • 33 зловещо

    22 13 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Мумията им е изпила акъла. Да знаете докъде води идолопоклонничеството.
  • 34 Петър

    27 24 Отговор
    Медведев е един от най-глупавите и ограничени хора, които съм виждал! Завършен идиот!
  • 35 Шаро

    20 6 Отговор

    До коментар #16 от "Смех, смех":

    Прав си и ако (недай боже), се стигне до по-голям сблъсък, ние и румънците имаме по-голям шанс за оцеляване от немци и франсетата, защото сме минали през мизерията.
  • 36 Петъшки пияния пудел

    10 14 Отговор
    е започнал по отрано и ще се събуди във вторник
  • 37 Един

    16 17 Отговор
    За тебе Медвед изхода е Хага.
  • 38 Петка Чапаев

    7 14 Отговор
    А когато е трезвен, той е много добър и отговорен човек.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Братле,

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    Пробвал ли си да спреш наркотиците и да се лекуваш?

    Коментиран от #44

  • 41 Соросоидна гняс

    18 11 Отговор
    Вие и квичи на умряло, значи нещата се развиват добре!
  • 42 Ибряяя

    16 14 Отговор
    Медвежонък, ако те пратят на фронта ще напълниш първи гащутите. Много е смешен като се надруса! Чудя се на тия руснаци как могат да мрат за такава измет!
  • 43 Задунаец

    11 12 Отговор
    Браво медведев, браво братушка дарагая! Не прочетох цялата високопарна тирада, защото още от първите изречения така се развълнувах, че не можах да стигна докрая и не знам дали споменаваш и България, но ние задунайците те очакваме да освободиш и нашата губерния. И да върнеш Корекомите, моля те!

    Коментиран от #57

  • 44 Голем смех

    13 11 Отговор

    До коментар #40 от "Братле,":

    Не взимам наркотици и не се наливам с алкохол до припадък, все пак съм Българин, а не руснак :) Виж, руснаците са с традиции в тва :)
  • 45 БСП за България и Радев

    19 12 Отговор
    Голямо БРАВО на другарят Медведев! Шапки долу! Великан! Много точно описание на ситуацията в територията на "хората от покрайнините" (буквален превод на думата "Украйна"). Отделно правилен и точен разбор на световната политика и реалност
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ивайло Табаков

    17 12 Отговор
    Всичко, което казва е не на 100%, с на 1000% вярно. Жалко че не са го питали, кога ще е денацификацията на България

    Коментиран от #51, #76

  • 48 киро

    8 7 Отговор
    да мре плебса, през това време синът му лежи по плажовете на куба

    Коментиран от #49

  • 49 Куа Либре

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "киро":

    Всекиму своето е казал народа
  • 50 az #СВО

    8 9 Отговор
    Отличен 6!

    Честит празник!
    Днес е Денят на съветската армия/Ден на защитника на Отечеството!
  • 51 Реалист

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "Ивайло Табаков":

    Е айде де, че това денацифицира е го чакате като Лада от Мототехника през 85-та
  • 52 А пък

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Че то":

    САЩ не са. Дрън дрън та пляс.
  • 53 Бамбука

    8 7 Отговор
    Нищо ново от Русия. Цялата им история на управление е "проба - грешка". Проследете отношението към всички бивши управляващи през миналия век - велики, супер велики, после всеки един управник е пратен с кошчето. За съжаление така е и със съдбата на Украйна. Признават я, след време следват гранични провокация, действия целящи смяна на управлението, от две години - война. Забравиха за православие, братя и т.н. Никой не знае кога войната ще приключи и с какъв край, но Зеленски ще остане в историята като един от най-силните защитници на свободата в европа.
  • 54 Дааа

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "Обективно":

    Интервюто го има в ютуб, час и 50мин. много е интересно! Това, което Путин дипломатично премълчава, Медведев го казва в прав текст!
  • 55 Жоро

    12 8 Отговор
    Българи не плюите,това е самата истина.Тез американци нищо хубаво няма да донесат на България и Европа.Само воини,болести и заробване.
  • 56 Мда

    10 7 Отговор

    До коментар #16 от "Смех, смех":

    Руснака си е така от време оно - мизерен жизнь

    Коментиран от #59

  • 57 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Задунаец":

    ПН Х
  • 58 Путинофил

    8 5 Отговор
    путин знае, че НАТЮ е Гола вОда и затова нападна Украйна!
  • 59 Мъда

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Мда":

    Роди ли негърче от синьочерните кози гьотверенче
  • 60 Бийк

    10 7 Отговор
    Още от ранните часове на деня сме принудени да виждаме повърните на една руска пропаднала друсалка
    Много се е активизирал тези дни и вие не пропускате да ни "информирате" за халюцинациите му
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Лерой

    9 5 Отговор
    Гладна мечка просо сънува ... на гол гАз малък x y и
  • 63 Заради двама шизофреника

    9 6 Отговор
    Още по-вече ще го отнесе целия руски народ. А може и да изчезне за да не се появи втори путлер и друбна мечка.
  • 64 пиянството на един народ

    11 4 Отговор
    Ей, това не са ли глупави пиянски брътвежи.?Висока самочувствие на самозабравил се средностатистически простак,алкохолик.
  • 65 Браво на Медведев..

    10 10 Отговор
    Право куме в очи!
  • 66 ха ха

    6 5 Отговор
    Мечко пак се е напил и халюцинира...
  • 67 Шче не вмерла

    8 13 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    "където е минал руски кален ботуш" там няма Авдийвки и Бахмути, няма натовски диверсанти и холивудски рамбовци. Жалко за огромното число обикновени граждани на Украйна, които кървавия клоун изпрати на смърт, която с нищо няма да помогне за "перемогата", а само ще удължи агонията. Пре тази година съдбата на "новата Германия " ще бъде решена още в мандата на пос...ерания президент на САЩ . Бързам да те успокоя, че остатъкът от Украйна или няма да бъде в НАТО или ще бъде разделена без остатък. Но не се разстройвай. Американците пак ще кацнат. Ако не на луната, то някъде другаде.

    Коментиран от #73

  • 68 Моряка

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Чужда държава?А ти как си с мозъка?Джипито знае ли?Поне направление взе ли си?
  • 69 Кой разбрал,

    4 5 Отговор
    разбрал! За останалите... няма смисъл,ще го разберат по трудния начин!
  • 70 Сороси нещестни,

    6 10 Отговор
    що не си коментирате в капитал,днес или други," ваши "медии!Тук само замърсявате ефира!Безродници

    Коментиран от #71, #74

  • 71 Трябва да се затрие руската семка

    9 5 Отговор

    До коментар #70 от "Сороси нещестни,":

    Тогава няма да има и русофили, защото няма да има кого да филят.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Голем смех

    9 8 Отговор

    До коментар #67 от "Шче не вмерла":

    Американците кацнаха на Луната доста пъти, а руснаците все каца на кра на историята и накрая седят гладни в калта и мигат :) хахахахахаха вие копейкаджиите го чакате тоя запад още от 1917-та да загни, да фалира, ам авсе не ви се получава и все седите гладни, докато на запад хорат аживея съ стандарт няколко десетки пъти по-висок от вашия :) хахахахаха
  • 74 русофиля нещастна

    6 5 Отговор

    До коментар #70 от "Сороси нещестни,":

    що не си коментирате в дума, пик или други," ваши "медии!Тук само замърсявате ефира! Майкопродавци.
  • 75 Аха, ОБЩА държава значи!

    10 8 Отговор
    Тоест Медведев КОСВЕНО признава, че Украйна е самостоятелна, независима и суверенна страна, която чрез война, рекет, изнудване да стане ОБЩА държава с Русия! Браво, на това му викат "политик". Тоест все една аз да дойда у вас, да спукам мъжа ти от бой и да Ви предложа да станем "общо семейство". Тоя нормален ли е?

    Коментиран от #81

  • 76 Ние ще се погрижим

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ивайло Табаков":

    За вас.Не сме много демократични.
  • 77 Хаха

    6 5 Отговор
    Обща държава ? Нали са нацисти бе откачалник, за каква обща държава говориш ?
    Хайде почвайте сега да слагате минуси руски шушляци ....
  • 78 Мдааа

    10 5 Отговор
    За русофилчетата и путинистите тук ще преведа. Всеки който не е съгласен с Кремъл е фашист, по стар комунистически обичай !
    Мисля че всии осъзнават колко откачено е това изказване от путинската клакьорка
  • 79 МАЛЕЙЙЙЙЙЙ

    6 5 Отговор
    Колко промити и бетонирани мозъци има в тая русия.
  • 80 Пияндета,сър

    5 4 Отговор
    Ето го бе,минимум 3 промила в кръвта и вече е смел….смях на макс
  • 81 Домакиня

    1 2 Отговор

    До коментар #75 от "Аха, ОБЩА държава значи!":

    Ама как ще го спукате моя мъж от бой? Ама той е много як... той е супер дупер и само да знаеш как контранаступва...ама само като има някой зад гърба си...
  • 82 Павел пенев

    8 6 Отговор
    Браво на Медведев, точно това е формулата която трябва да се приложи към укронацистите.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 В.В.П.

    8 8 Отговор
    Браво ,Медведев..!!.По силна РОССИЯ ..ЕС и сащ ще плачат..Преди 160 гид ,Линкълн каза същото..и обедини севера и юга .С 5 ГОД гражданска война ..
  • 85 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Държавата се прави със сила ..Пример България..Окрайна ,се създаде с референдум...Ахахаха ..Гавна ,баци..Даййй,Медведев!!!.
  • 86 Щото

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Смех, смех":

    руснакът не живее, а съществува. Ей това и ней-големия проблем на московията - кофти матрял. Руснакът започва да живее като напусне Матушката си.
  • 87 АРЕС Z

    2 3 Отговор
    Това е истината,казано от Велик Държавник кратко и ясно,иначе само 200 за фашиста.
  • 88 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Е, най-накрая ще се самоубия!Нищо не върви!
  • 89 Васил

    5 3 Отговор
    Обща държава с кочината наречена Рашистан не думай!
  • 90 8979

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    А от където е минал западен ботуш в колониите добре живеят мафията и предателите . Половината население на Изт. Европа отиде да слугува в Западна Европа , за да получават нормални заплати ....колкото колониите в Африка забогатяха , толкова и бившите соц. държави ще забогатеят Така че не давай пример със западните държави , тяхният стандарт на живот не е нашия..34 г. минаха и не стана по-добре , а стана още по-лошо...
  • 91 българин

    2 4 Отговор
    Най-после нещо смислено от алкохолизираната пияндура, да една държава, Украйна, ще свърши работа и крепостните реално ще получат човешки права, рано или късно от световния злокачествен тумор русия и папер няма да остане.

    Коментиран от #93

  • 92 От Германия

    8 5 Отговор
    Промиване на мозъци като в Нацистка германия пропаганда в стил гьобелс. Все едно чета интервю на Volkische Beobahter (Народен наблюдател) органа на нацистите с гьобелс или хитлер Абсолютно 1:1
    Интересно ще ми защо Факти публикува това За пропагандна или поучителна цел ?

    Коментиран от #100

  • 93 АРЕС Z

    3 3 Отговор

    До коментар #91 от "българин":

    К-Р-Е-Т-Е-Н

    Коментиран от #95

  • 94 "за кучето, кучешка смърт."

    9 1 Отговор
    А за медведев, мечешка смърт, хайка и обстрелване.
  • 95 много важно какво казал подлогата фил

    3 2 Отговор

    До коментар #93 от "АРЕС Z":

    К-Р-Е-Т-Е-Н.И.С.Т набеждава други за К-Р-Е-Т-Е-Н.
  • 96 рога4

    7 0 Отговор
    След като се лутаха дълги години, руснаците най-после стъпиха на правилния път за развитие - сталинизма. Тоест единственият, на който са способни.

    Коментиран от #123

  • 97 Хахахаха

    7 0 Отговор
    А между другото, пусин казваше преди войната, че нямал претенции към територията на Украйна. СВО-то било само за демилитаризация и денацификация на Украйна, а излезе че е за територия и няма нищо общо с хората. Разбрахте ли сега русофилня?

    Коментиран от #99

  • 98 !!!?

    10 2 Отговор
    Малки путинчета в "руский мир" !!!?

  • 99 путлера е копи-пейс на сталин

    10 1 Отговор

    До коментар #97 от "Хахахаха":

    сталин каза същото за полша като подписваха пакта молотов-рибентроп за подялба на света.
  • 100 Умен по цялата глава

    8 2 Отговор

    До коментар #92 от "От Германия":

    Това е Руската пропаганда...После троловете повтарят като Папагали дадената им Насока..Между другото,след като не успяха да свалят законно избраните в Украйна и да ги сменят с Колабиранти,руснаците просто решиха да Окупират с Война цяла Украйна и да я анексират към Руската федерация.Нямат обратен път назад...Другия вариант е Преврат в Русия,което е малко вероятно...
  • 101 Украйна

    4 5 Отговор
    е де факто историческа Русия! Киев, Харков, ОдеССа, Запорожие са руски градове!

    Коментиран от #102, #103, #104, #106

  • 102 Русия не е съществувала

    8 3 Отговор

    До коментар #101 от "Украйна":

    Киев, Харков, ОдеССа, Запорожие са градове на Киевска Рус.

    Коментиран от #124

  • 103 няма де факто историческа Русия

    6 1 Отговор

    До коментар #101 от "Украйна":

    Имало е московско княжество и Киевска Рус. Чети не драскай, тролска работа само дращите опорки.
  • 104 !!!?

    10 1 Отговор

    До коментар #101 от "Украйна":

    Историята на Медведев започва с Ленин и завършва с Путин !!!?

  • 105 Ами Киевская Русь

    2 8 Отговор
    Или само Русь, както се е наричала (Киевска я кръщават историците, за да я отграничат от Московская Русь, която също е била само Русь) е същата тази Русия. Русия, Русия шматки неграмотни!

    Коментиран от #107, #108, #109

  • 106 Първи император Александър II

    8 0 Отговор

    До коментар #101 от "Украйна":

    На 3 март (19 февруари стар стил) 1861 г. император Александър ІІ издава „Манифест за всемилостиво даряване на крепостните с правото да бъдат свободни селски жители и за устройството на техния бит“ От благодарност синовете на крепостните убиват Александър ІІ със семейството му. Преди 1861г. всички владетели имали благородническа титла князе защото е било княжество московие на Киевска Рус

    Коментиран от #125

  • 107 Абе копейко, стига с опорки

    9 0 Отговор

    До коментар #105 от "Ами Киевская Русь":

    Нямало е московска русъ, имало е московско княжество, шматкО.
  • 108 !!!?

    8 1 Отговор

    До коментар #105 от "Ами Киевская Русь":

    Московията никога не е била Русь ! Тя е сурогатно царство-Улус - симбиоза между Московското княжество и златната монголска Орда от 13 век и земите които сега владее са земите на Монголската империя. Не случайно бившият монголски президент напомни този Факт на самозваните историци от Кремъл !!!?

  • 109 абе опоркин,

    7 0 Отговор

    До коментар #105 от "Ами Киевская Русь":

    Покажи ми карта на която пише "Московская Русь"

    Коментиран от #110

  • 110 Самозваната руссия

    5 0 Отговор

    До коментар #109 от "абе опоркин,":

    Ще се настани в старите си граници / московско княжество/ без излаз на море.
  • 111 Свещ запалете и благ Молебен отслужете

    7 2 Отговор
    Че Като гледам какво направиха руснаците с най близките си "братушки" и народ, говорещи на един език и на какъв жесток геноцид, кланета , разрушения и убийства руснаците подложиха Украйна и украинците "така както турчин не ги е клал" , само затова че искат да се откъснат от руската зависимост на подчинение и са избрали свой собствен и независим път на развитие към Запада, за да са свободни и да са членове на Европейски съюз и НАТО и че Москва иска и се заканва на украинците да изпитат още по голяма болка , Супер голям шанс и Исторически съдбоносен късмет е имала България с българските "братушки комунисти" като самопредлагаща се да стане съветско руска република, Че през 1997г е успяла да свали проруското правителство на Виденов без да се намеси тогава Русия за да я "денацифицира" с някоя специална военна операция и да УСПЕЕ да се освободи от задушаващата руска примка, като на "най вярната и братската страна на Балканите" , но и най бедната и ограбена за 45 години руска колония и зависима страна , за да успее да стане самостоятелен член на НАТО и на богатия Европейски съюз...!!!

    Коментиран от #112, #113

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 У ред ли си? самостоятелния член на НАТО

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "Свещ запалете и благ Молебен отслужете":

    "....за да успее да стане самостоятелен член на НАТО и на богатия Европейски съюз...!!!...."
  • 114 Хасан Хаспела

    7 0 Отговор
    Алкохолен делириум, на изпаднал в абстиненция кремълски клоун. Няма такъв палячо, като Медведев, който от бивш президент на голяма държава, да бъде назначен, за "заместник председател" на някаква си службица. Но, не може да му се отрече, че е толкова див и неконтролируем, че дори бункерният дядка е вдигнал ръце от него и го е оставил да си прави, каквото си иска и да плямпа, каквото му дойде на езика.
  • 115 Какви ги дращиш?

    0 4 Отговор
    Какъв общ едик? Българския е по близък до руския от колкото украинския. Къде руски език, къде украински? Явно не си чул нито руска реч, нито украинска. И какво пишеш за 1997г. ?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Мазно турско кафе

    1 3 Отговор
    Ами прав е човекът.Чао 00 крайна,мич,ка ви пайна,нямате вече фандък и за Уайнаа.
  • 118 Хасан Хаспела

    0 4 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!
  • 119 Хасан Хаспела

    4 0 Отговор
    А у нас в България, ще бутаме "Альошата". После и "пасольството". Мутрофанова, ще стяга "чемадана" и "вперьод, родина мат завьот".
  • 120 Хи Хи Хи

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Смех, смех":

    Руснака не живее..той вегетира. И така еот векове. Докато другите бнароди сс естремят с всяко поколение да живеят по-добре, то рушняка си е свикнал с мизерията, за него това е ежедневие. Така че... смех, ма голем смех ..
  • 121 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дали":

    Ич се не надявай.. Днес гледах един контент, на който една кифла не даваше на украинците да пишат на кирилица, щотоб била тяхна.. а да видиш коментарите им.. света е започнал от тях..Когато им написах, че когато е имало Търновска, Прславска и Охридска книжовни школи те с си бърсали задните части с бъз и коприва из падмасковние блата, да видиш как свиха ушите и не смеят да се обадят
  • 122 Надежда

    0 4 Отговор
    Силата е в обединението. Доказателството е, че СССР победи фашизма в Европа. А Руската империя победи в Руско-Турската война 1877-1878 г. Тогава предшествениците на днешните украинци и руснаци са били един народ, били са братя.
  • 123 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "рога4":

    Кантората "Рога и копита" я закриха още през 1930г.Ако не вярваш,питай Остап Бендер.Сигурно си изпаднал от
    някой от последните чували.И затова вместо полуфабрикат за гребен си останал обикновен рогач.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Търновец

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Първи император Александър II":

    Грамадната Руска империя я направиха Немците - чак до Сахалин я разшири Екатерина Велика - Немкиня, тя покани примерно 100000 Немци, с през 1914 и 1940 имаше погроми срещу Немците
  • 126 бай Даньо

    1 3 Отговор
    Рядко добър анализ на Медведа за Америка, вселената и всичко останало. Четете хора , ама не през призмата на "западните ценности" или между редовете под вола теле , а четете думите на Путин, Медведа и Лавров по номинална стойност защото имат смисъл .
  • 127 Пригожин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Нафърфории":

    Видяхте ги колко са смели нали?
  • 128 Баба, цоцолана

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    Смешно, стандарта се е обърнал още преди 10 г във фащ мизерстват над 10000000 милиона
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.