Last news in Fakti

1 Юни, 2024 09:54 3 085 114

Русия трябва да обмисли "демонстративна" ядрена експлозия

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • ядрено оръжие-
  • владимир путин

Украинското ръководство твърди, че е необходимо да има възможност да нанася удари по руските сили и военни цели в Русия със западни ракети с голям обсег, за да може да се отбранява и да осуетява въздушни и ракетни удари и атаки с дронове

Русия трябва да обмисли "демонстративна" ядрена експлозия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Високопоставен член на руски мозъчен тръст, чиито идеи понякога се превръщат в държавна политика, предложи Москва да обмисли "демонстративна" ядрена експлозия, за да сплаши Запада и да го накара да забрани на Украйна да използва западни оръжия срещу цели в Русия.

Предложението на Дмитрий Суслов, член на базирания в Москва Съвет за външна и отбранителна политика, бе публикувано ден след като президентът Владимир Путин предупреди Запада, че членовете на НАТО в Европа си играят с огъня, като предлагат да се разреши на Киев да използва западни оръжия за удари дълбоко на територията на Русия и каза, че това би предизвикало световен конфликт.

Украинското ръководство твърди, че е необходимо да има възможност да нанася удари по руските сили и военни цели в Русия със западни ракети с голям обсег, за да може да се отбранява и да осуетява въздушни и ракетни удари и атаки с дронове. Тази гледна точка спечели известна подкрепа сред някои западни страни, но засега няма подкрепата на Вашингтон.

Русия, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, предупреди, че ще разглежда подобна стъпка като сериозна ескалация, която би въвлякла НАТО и съответните страни в директен конфликт с Москва, а това ще повиши риска от ядрена война.

Путин е отправял похвали към мозъчния тръст Съвет за външна и отбранителна политика и по думите му властите понякога възприемат политическите му идеи.

Суслов заяви, че Русия трябва да действа, за да разубеди Запада да не пресича една червена линия. "За да бъде потвърдена сериозността на намеренията на Русия и да убедим нашите противници в готовността на Москва ескалира, си струва да обмислим демонстративна (т. е. не бойна) ядрена експлозия", написа той в бизнес списанието "Профил".

"Да се надяваме, че политическият и психологическият ефект на ядрения облак, който ще бъде излъчен на живо от всички телевизии по света, ще напомни на западните политици за единственото нещо, което предотвратява войни между великите сили от 1945 г. и което те като цяло са загубили – страхът от ядрена война".

Суслов е поредният руски експерт в сферата на сигурността и депутат, според когото Москва трябва да извърши изпитание на ядрена бомба с цел сплашване на фона на войната в Украйна, което подхранва опасенията на западните експерти по сигурността, че Русия може да се приближава все по-близо до подобно изпитание.

Подобен ход, ако се случи, би могъл да постави началото на нова ера на ядрени изпитания от страна на великите сили.

Към момента няма коментар на предложението на Суслов от страна на Кремъл, според който руската ядрена политика остава непроменена. Същевременно обаче по-рано този месец Кремъл изрази недоволство от все по-агресивната западна реторика относно въоръжаването на Киев като нареди военни учения с тактически ядрени оръжия.

ЯДРЕН ТЕСТ?

Суслов предложи Русия също така да организира ядрени учения, да предупреди всяка страна, чиито оръжия се използват от Киев за атаки в Русия, че Москва си запазва правото да нанася удари по цели на тези страни по целия свят, а също да предупреди, че може да използва ядрени оръжия, ако тази страна след това отвърне с конвенционални оръжия.

През ноември Путин подписа закон, с който Русия се оттегли от международен договор за забрана на ядрените изпитания - стъпка, която, по думите му, цели да постави Русия на същата позиция като САЩ, които са подписали, но така и не са ратифицирали договора.

Тогава руски дипломати казаха, че Русия, която не е извършвала изпитания след разпадането на Съветския съюз, няма да поднови ядрените изпитания, ако и Вашингтон не го направи.

Съветският съюз извършва изпитание за последен път през 1990 г., а САЩ – през 1992 г. Единствено Северна Корея е извършвала изпитание с ядрена експлозия през настоящия век.

Русия този месец предупреди Великобритания, че може да нанесе удари по британски военни обекти и оборудване, както в Украйна, така и другаде, ако Украйна използва британски оръжия с благословията на Лондон за нанасяне на удари по руска територия.

Тя направи това, след като британският министър на външните работи Дейвид Камерън каза, че Киев има право да използва доставени от Великобритания оръжия, за да поразява цели в Русия.

Превод от английски език: Владимир Арангелов, БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хирошима

    32 5 Отговор
    Къде ли ще го демонстрират?

    Коментиран от #31, #94

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахаха хахаха

    38 23 Отговор
    Руснаците ще пробват Буревестниците по Варшава и Лондон

    Коментиран от #42, #47, #52, #114

  • 5 Предложение

    40 56 Отговор
    Демонстративната ядрена експлозия трябва да я проведат в Москва, като по този начин най-добре ще предотвратят разразставнето на войната, която започнаха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хехе

    33 52 Отговор
    да го демонстрират над Москва. Щото ако се пробват в Украйна, САЩ само това и чакат -- повод да се намесят директно и да смачкат Русия. И понеже руснаците много добре го знаят, всички брътвежи за ползване на ЯО си остават само празни приказки за надъхване :)

    Коментиран от #66, #86

  • 8 Жега

    51 16 Отговор
    Краварската база Диего Гарсия насред Индийския океан е идеалното място за тази демонстрация, защото мирни хора няма да пострадат. След като по най-жесток начин прогониха местното население и нагло се разположиха там краварите си направиха най -голямата база за оказване на натиск в Азия и Африка. Всички мръсни операции в онази част на света се извършват точно от там. Приключат ли с Диего Гарсия, блокира цялата краварска логистика в района насочена най-вече срещу Китай.
    Китай, Индия и Иран ще бъдат най-щастливия от този факт, а и ние също!

    Коментиран от #53

  • 9 Русофил

    21 13 Отговор
    Ядрен тест и после ... нищо. Тестове безкрай.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хм Хм

    12 22 Отговор
    Разрешение е дадено само за военни обекти, от които се извършват нападения срещу украинска територия, т.е. ракетни установки, военни летища и разбира се сваляне на бомбардировачи, които изстрелват планиращи бомби от руска територия. Всякакви други обекти са забранени.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ако мечтите

    17 22 Отговор
    бяха коне, далече щяха да стигнат... но за руснаците си остават само мечти
  • 14 Русия има един

    22 10 Отговор
    недостатък,все закъснява с реакциите и много жали.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 сащ е война

    36 17 Отговор
    сащ са единствените страна в света използвали ядрено оръжи и то срещу цивилни, и то когато войната бе предопределена и сащ не бяха под заплаха.

    Днес Русия е провокирана и е под заплаха - обстрелвана от НАТОвски ракети от украинска територия.
  • 17 Любо

    21 11 Отговор

    До коментар #12 от "Айде де":

    И ние чакаме действия от евроатлантическите лаладжии които са силни спални на думи , а иначе ядат бой навсякъде по света и си тръгват винаги с подвити опашки, а в Украйна пък направо ги помляха.
    Този път с руснаците си намериха майстора, а в лицето на Путин и гробокопача.
    Путин никога не блъфира!
  • 18 Аква

    20 13 Отговор
    Украйна, моли за мир. Мирни преговори и мирни договори. Само така можеш да спасиш част от себе си , но и света. МОЛИ ЗА МИР!

    Коментиран от #100

  • 19 Разочаровал съм се

    25 37 Отговор
    навремето от всичко руско което съм имал - кола, телевизор, хладилник, фотоапарат, радио, самобръсначка (електрическа), пералня. Всички съм ги поправял многократно и са пълна скръб. Видяхме им безаналоговите оръжия на руснаците - Армати, Сармати, СУ-57 и разбрахме, че където са победили е било заради огромния брой жертви, там живота на войника не се цени. Единствено не сме видяли ядрените им оръжия и ако те са като всичко останало няма страшно. Всъщност РФ няма ЯО, останало е съветското правено преди 40 и повече години.

    Коментиран от #30, #99

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тоя Дмитрий Суслов

    17 0 Отговор
    да не е син или внук на Михаил Суслов идеолога и стратега на Брежнев?
  • 22 А Москва и Питер

    8 11 Отговор

    До коментар #20 от "опциите засега":

    как ги виждаш, пиши и за това.

    Коментиран от #34

  • 23 Българка

    24 21 Отговор
    Както Русия използва ирански, северокорейски и от други държави оръжия за изпепелявамето на украинската земя и избиване на населението й, то така е справедливо и Украйна да го прави. Задължително е отбраняващите се да могат да поразяват базите, летищата, оръжейните складове, от които Русия сее смърт в Украйна

    Коментиран от #24

  • 24 Така е

    18 10 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Досега Украйна беше в жалката роля на боксьор, на който му е забранено да удря. Имаше право само да се пази. Е, как!
  • 25 ккк

    9 7 Отговор
    нито ще осуети нито нищо с този ход единствено само ще провокира повече бомби от Русия
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Калпазанин

    10 6 Отговор
    Защо ние дори да мислим, достатъчно ни е reuters и укрите да ни казват кой какво да прави

    Коментиран от #32

  • 28 Ти си

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Факт":

    И останалия свят с тях ........
  • 29 Екстра

    7 15 Отговор
    Да хвърлят една бомба в Киев, за демонстрация.

    Коментиран от #113

  • 30 Умен по цялата глава

    11 15 Отговор

    До коментар #19 от "Разочаровал съм се":

    Там е проблема на руснаците,че ЯО е произвеждано преди 40 и повече години и съхранявано в бойна готовност в силози.Там,въпреки сложните системи и отчаяни напъни за хидроизолация,,влагата съсипва цялото управление на ракетата.Осъзнали,че колективния Запад никога няма да ги нападне ,просто ги унищожават след 1990 та Празните силози и обслужващите системи ,тотално изоставени,могат да се видят на видеоклипове правени от руснаци..В този ред на мисли,няма реална информация какъв е Ядрения потенциал на Руския Агресор,но ако взривят демонстративно на Червения площад до Кремъл една ядрена бомба,която и без това след няколко години трябва да се рециклира,ще си направят голяма Услуга !!!

    Коментиран от #35

  • 31 000013

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хирошима":

    Да се надяваме да не се наложи да разберем или видим къде и как
  • 32 Ганчев

    12 17 Отговор

    До коментар #27 от "Калпазанин":

    Душевно болни русофили не могат да мислят.Една ракетка в зьдника на бункерното джудже и ще има мир в Европа.Кво ще става в Русия след това,нас не ни интересува.
  • 33 Гост

    10 15 Отговор
    Би било хубаво, тези скотове ще се самовзривят с поредното си безаналогово нескопосано желязо. Лошото е, че радиацията не признава границите на държавите точно както и тая паплач...
  • 34 Ганчев

    9 15 Отговор

    До коментар #22 от "А Москва и Питер":

    Червеният площад ще стане Черният площад.

    Коментиран от #49

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Така Така

    18 7 Отговор
    То няма много варианти, Западналите няма да се откажат да опипват почвата и да продължават напред към ресурсите наРусия. Това е тяхната цел По скоро на сащ е тази цел. Защото само тогава ще са спокойни,че европа няма даим избяга и вечно ще бъде поробена от тях
  • 42 ЗА ОСТРОВА Е НУЖЕН

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха хахаха":

    ЕДИН ПОСЕЙДОН И ВЪЛНАТА ЩЕ МИНЕ ОТ ЛОНДОН ДО ЛИВЕРПУЛ
  • 43 Време е да слезнат на Земята

    8 18 Отговор
    Ядpeният apceнaл нa Пyтин изnoлзвaшe ykpaинckи инжeнepи и тeхници зa noддpъжka, нo тeзи ykpaинци rи нямa вeчe oт 8 roдини и дokoлkoтo знaeм, noвeчeтo мeждykoнтинeнтaлни бaлиcтични pakeти нa Пyтин бяхa извън ekcnлoaтaция nopaди лиnca нa noддpъжka oт 8 roдини.
    Сera вneчaтлeниeтo e, чe зanлaхитe, oтnpaвeни oт тeзи мaфиoти, cлyжaт зa nлaшeнe нa нaceлeниeтo и npocтитe дyши, kakтo и зa дaвaнe нa apryмeнти нa nyтинonитeцитe c yвpeдeн мoзъk.
    Кaтo ce имa npeдвид oбщaтa дekлapиpaнa нeeфekтивнocт нa вoeннитe нa Мockoвия, мoжeтe дa бъдeтe cиrypни, чe: "Рeшeниeтo дa ce изnoлзвaт cтpaтerичeckи ядpeни opъжия e eдинcтвeнoтo, koeтo тe нe мoraт дa взeмaт." (цитaт нa Къpтиc Лий Мeй)
    Щo ce oтнacя дo тakтичeckитe ядpeни opъжия, тe вeчe ca npeдynpeдeни oт НАТО, чe ako rи изnoлзвaт в Уkpaйнa, щe бъдaт yнищoжeни c koнвeнциoнaлни opъжия.
    Пилoтитe нa F-35A npocтo чakaт зanoвeдтa. Освен това са предупредени от Китай, че това ще бъде червена линия.
    След като ръководството на РФ, чрез двойника на Путин, доброволно предаде една трета от РФ на концесия на Китай и де факто вече са васална страна, изобщо няма и да посмеят да извършат каквото и да е без санкция то Китай.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Умен по цялата глава

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Евро Пейка":

    Абсолютно сигурен.Видеоклипове на празни силози в Тубата колкото искаш...Обаче,като електроинженер ти обяснявам компетентно проблемите им с функционирането на една ядрена ракета...А като пример,едно касетофонче стояло в мазето ми 10 години,даже без захранване - платка,реостати,конектори - всичко беше на една голяма корозирала топка от влагата във въздуха...Проблема обаче не е в Количеството ЯО на Русия,защото виж една авария в Чернобил какво причини на цяла Европа и в частност на Българския Народ - абсолютен бум на ракови заболявания и генетични мутации !!!

    Коментиран от #57, #87, #110

  • 47 Хахаха, ама играчка-плачка!

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха хахаха":

    Защото нали знаеш на какво са предвестник Буревестниците!
  • 48 Айде

    9 10 Отговор
    Поредната наглост от Русия! Светът, обаче, ще ги отрезви!
  • 49 Няма да е черен

    6 11 Отговор

    До коментар #34 от "Ганчев":

    пак ще е червен, стопилката от червените стени на Кремъл ще го оцвети. Като се втвърди и изтине достатъчно ще може да мине и Т-34 по него.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Феликс Дж

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха хахаха":

    Описваното в статията има и друго тълкуване. Някои твърдят, че поведението на цялата АНТИРУСКА коалиция е продиктувано от желание да се провокира Русия за подобни действия и това да им развърже ръцете за навлизане на НАТО войски в Киевския Военен Окръг на СССР. Така че .................... още не е ясно как ще вървят нещата.

    Коментиран от #60

  • 53 Да бе

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Жега":

    Със същия успех и нато могат да плашат с ядрени удари. Защо вашата мизерия да се налага на страни извън вашата
  • 54 Лондон

    7 6 Отговор
    Само дори да си го помислите и вече ще се къпете в този ядрен облак !!!
    По-разумно ше бъде да спрете с тази реторика , защото ще бъдете ударени превантивно!!!
    Особено Митачето , той , горкичкият , всеки ден по една ядрена ракета праща , имавид на човек , който отдавна се къпе в този ядрен облак!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Рузки глупаци

    9 11 Отговор
    Рузия е безсилна и не и остава нищо друго освен да дрънка с ядрени оръжия.
  • 57 Атомните бомби

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Умен по цялата глава":

    са с делящ се материал Плутоний239. В него има Плутоний240 който има висока скорост на атомно деление и при наличие на повече от 7% в Pu239 прави атомната бомба негодна. Затова ядреният заряд се проверява за наличие на Pu240 и най-лесният е да се инсценира ядрен взрив при подкритична маса на Pu239. До пълноценен ядрен взрив не се стига, но чрез сложни измервания ядреният заряд е тестван за годност. В атомната бомба има източник на неутрони и атом на Pu239 може да захване един неутрон превръщайки се в Pu240. Делящият се материал се нуждае от тест периодически и на 12 г. се сменя с нов. Затова и поддръжката на ЯО е скъпа.

    Коментиран от #63

  • 58 Ами сега

    5 5 Отговор
    Обмисля който може да мисли, а Русия показва точно обратното.
  • 59 Булавата

    12 8 Отговор

    До коментар #55 от "Смотльо,":

    помниш ли колко време я поправяха, колко неуспешни старта направи? А оня физик на 77г. Анатолий Маслов дето го осъдиха на 17г. затвор за фалшивия "Кинжал" и колегата му Александър Куранов на 7г.? Американците догониха астероида Бену, една скала 50Х50 метра отдалечен на милиони километри от Земята, снимаха го отвсякъде, накрая сондата взе проби и ги прати на Земята с капсула, а основният кораб (Озирис Рекс) отиде да гони друг астероид(Апофис) за да го изследва през 2029г. Все ще улучат Кремъл с такава техника.

    Коментиран от #107

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 джо деменцията.

    12 10 Отговор
    До катo Русия не нанесен ядрен удар на една от страните подстrекателите , те цивилизованите демократични престъпници няма да спрат. Защото те само от сила разбират и тогава те уважават а не с диалог или дипломация да бъдат решени проблемите и с всеки изминат ден нещата натам отиват .
  • 62 Ама

    2 7 Отговор

    До коментар #50 от "Прехваленият "Кинжал"":

    Много ги разбираш оръжията , освен пиратки пиян на нова година , гърмял ли с с нещо друго ?
  • 63 добре де

    7 8 Отговор

    До коментар #57 от "Атомните бомби":

    Нямам задълбочени познания за ядрените реакции, но това което описваш са действия когато притежателите са отговорни хора. Не съм забелязал отговорност от руснак, а още по малко в тази война.

    Коментиран от #75

  • 64 777777

    7 7 Отговор
    По пътя на логиката малкия обсег на оръжията са за отбрана а големия обсег са за НАПАДЕНИЕ !? Какво иска Зеленски ,да се отбранява или да напада?Тоя артист май се подиграва с тия които му помагат,не приема преговори,май гледа да си унищожи населението под вещото ръководство на кликата на БАЙДЪН.

    Коментиран от #80

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 777777

    10 8 Отговор
    към №63 Да не би американците да са много отговорни,че няма година пропусната без да водят с някого война,и да не би да бяха много отговорни ,когато ВСВ свършваше и те пуснаха атомните бомби над Япония...голяма отговорност няма що!Сега се перчат,че те победили Хитлер,да не би американското знаве да се вееше над Райхстага в Берлин?Те се намесиха в края на войната,като видяха,че СССР ще превземат сами Германия.Малко се поразрови из историята,пък тогава приказвай !

    Коментиран от #72

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 😁.........

    9 5 Отговор
    На тия като им припари на задниците и започват с ядрените заплахи, появяват се на всеки кръгъл час, ний сега туй... онуй, изредят се всички пияндета да издикламират стихотворенията си и се скрият, няма да се отърве те от Атакамсите, другите далекобойни ракети и F-16, отдавна съюзниците трябваше да въоражат Украйна с модерно оръжие и сега само безаналоговата ви скрап и кокалите ви щяха да са само в Украйна.
  • 70 Гост

    7 6 Отговор
    Хубаво, че е Путин, че ако беше някой кат тоя на негово място досега земята да е пламнала цялата. Ама аз и Запада не разбирам с политиката им да се търси и предизвика беля с цената на всичко.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Айде бе

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "777777":

    Коя история, тази дето я пишат историците или тази дето я пишат политиците? Те са две различни, но аз не проявявам интерес като теб от измислени истории обслужващи .само интересите на тесен кръг политически субекти. Това не е история, а се нарича пропаганда
  • 73 Ъъъ

    7 4 Отговор
    Май ще го правите този тест на "Червения площад". Подобни измекяри, които опитват да плашат човечеството с ядрен холокост, нямат право на съществуване.
  • 74 Москва да обмисли "демонстративна" ядрен

    3 6 Отговор
    Москва да обмисли "демонстративна" ядрена експлозия, за да сплаши Запада

    НА МОСКВА НАЙ БЛИЗКАТА "демонстративна" ЦЕЛ Е КРЕМЪЛ. ДА ГО ДУМНАТ С ТАКТИЧЕСКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И СЛЕД ТОВА БОТОКСЪТ ДА ИЗЛЕЗЕ БЕЗАНАЛОГОВО ОТ БУНКЕРА НА КРЕМЪЛ НА БЯЛ КОН, КАТО ЕДИН ФЕНИКС. ЗАПАДЪТ ПЪК НАПРАВО ША НАПЪЛНИ ГЕТИТЕ И ША ТРЪГНЕ КЪМ МУСКВА НА ПАКЛАНЕНИЕ БОТОКСОГО ВОТ.

    Коментиран от #77

  • 75 Тези които отговарят

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "добре де":

    за руското ЯО много добре знаят, че ще са първите жертви на ядрената война и е обяснимо да послъгват за поддръжката му, още повече, че е опасна. Това да извадиш плутония от бомбата, да го смениш с нов е крайно опасно, рисковано и скъпо. Американската доктрина е, че силозите на стратегическите ракети, техните мобилни носители по земя, ЖП-релси, вода, под вода, въздух и космос трябва да се ударят с високоточно неядрено оръжие. Ядреното не е ефективно на фронта, то ще се използва ограничено за унищожаване на силно укрепени обекти под земята, големи военни бази, високо в атмосферата за мощен електромагнитен импулс. Използването му по големи граждански обекти може да бъде само за отмъщение ако срещу тях е използвано по този начин.
  • 76 Град Козлодуй

    3 1 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес😢
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Под Кремъл има

    3 3 Отговор
    множество тунели и скривалища и затова ще бъде използван дълбочинен ядрен фугас с не голяма мощност - 5-10кт. Взривът е подземен на 100м. под земята, радиацията е малка, няма ударна вълна във въздуха, няма и светлинно излъчване.
  • 80 НОМЕР 777777

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "777777":

    ИДИ НА ИЗСЛЕДВАНИЯ В НЯКОЯ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ИНСТАНЦИЯ, ЗА ДА ИМ ПОКАЖЕШ С КОЯ ЧАСТ ОТ ТЯЛОТО СИ МИСЛИШ. СИГУРНО ЩЕ СЕ ПРОЧУЕШ. ТОЙ И БОТОКСЪТ Е ХОДИЛ, НО ИЗСЛЕДВАНИЯТА МУ СА ОЩЕ СЕКРЕТНИ....
  • 81 ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    Измисли нещо друго, това дето си написал не е вярно.
  • 82 Сандо

    3 3 Отговор
    Полза няма - главите на западните политици издържат на всякакви удари.Само тяхната утилизация може да върне на света надеждата за едно нормално човешко съществуване.
  • 83 ПРИГОЖИН, ПРИГОЖИН

    2 5 Отговор
    АКО БЕШЕ ПОСЛУШАЛ ПАНДИЗЧИИТЕ, СЕГА БОТОКСЪТ ЩЕШЕ ДА СЛУША КОБЗОН, А ТИ ЩЕШЕ ДА ЯЗДИШ ЕЛЕНОВЪДА, КАТО СЕВЕРЕН ЕЛЕН....
  • 84 Нека да си обмислят....

    3 4 Отговор
    Каквито и стратегии искат, почвайте ги с Атакамсите.
  • 85 Винкело

    3 3 Отговор
    1961 година - Берлинската криза. На 30 октомври СССР взривява над Нова земя Цар Бомба. На 02 ноември кризата приключва.

    Коментиран от #89

  • 86 9744

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хехе":

    много точен коментар, ще им изпратят такъв залп от томахавки (някъде писаха за 2000) с конвенционален заряд, че ще им смажат всички бази около черно море
  • 87 Евро Пейка

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Умен по цялата глава":

    Ти си електро техник колкото аз сем сърдечен хирург ! А вземи си сканирам мазето защото има вероятно и ти да мухлясаш когато влизаш в него !
    И още , ракетните силози са комплектни съоръжения които нямат нищо общо с мазетата в панелките.
    Чернобил беше авария а не атомен взрив което са две различни неща и се моли да не се налага да търсиш последствията на второто !
  • 88 Митя С.

    3 1 Отговор
    Една демонстрация на Червения площад би била изключително ефектна !
  • 89 Сандо

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Винкело":

    Допълнение:взривната вълна обикаля три пъти земното кълбо и е засечена от съответните центрове.При това поради съображения за безопасност заряда е намален.Нова Земя е полигон,който е действащ и предложението е именно там да се проведе този тест.Решение обаче не е взето,като руското ръководство разчита,според мен неоснователно,на благоразумието на западните лидери.Но ако се направи,то това е наистина последната стъпка преди употребата на ЯО.

    Коментиран от #93

  • 90 Бамбука

    2 1 Отговор
    Международната червена линия я преминахте първо през 2014, после през 2022 година. Или вашата червена линия е по-червена от международната ?

    Коментиран от #92

  • 91 TV Бобов дол

    4 0 Отговор
    Немога да разбера как може да има толкова кретенясал народ който да агитира за ядрени удари от която и по която да е страна като че ли това по никакъв начин няма да го засегне !!!!!
    Радиоактивния облак и вятъра който го носи не признава граници , раси и нации !

    Коментиран от #96

  • 92 000013

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Бамбука":

    А аз мисля че червената международна линия в Европа бе премахната от някой през 1999 година или се лъжа
  • 93 Това вече е правено

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Сандо":

    преди 63г., филмирано е, бомбата е най-голямата от всички,та какво ново ще показват руснаците? Демонстрира се нещо ново, ненаправено от никого досега.

    Коментиран от #106

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Това е имал

    7 0 Отговор

    До коментар #91 от "TV Бобов дол":

    предвид Чърчил когато е казал,че демокрацията е една лоша система, но по-добра не е измислена. Простите хора са болшинство във всяка държава и при едни честни избори печели кандидата на глупаците. Примери в момента колкото искаш - по света и у нас.
  • 97 Ночко

    2 0 Отговор
    Поредния тъпа.ар,след време тоя ще се отрича от думите си
  • 98 Предложение

    4 1 Отговор
    Демонстративната ядрена експлозия трябва да я проведат в Москва, като по този начин най-добре ще предотвратят разразставнето на войната, която започнаха.
  • 99 факуса

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Разочаровал съм се":

    ами повечто сме по разчаровани от демократите,нищо от товеа което обещаваха не се случи,напротив,разбиха това което построиха руснаците,станхме по зле от развиващите се страни зарад едни банани,а мошениците избуяха под защитата на демократите

    Коментиран от #102, #104

  • 100 Повярвала си Копейка

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аква":

    Саше, ти само от руски медии ли се осведомяваш ?
  • 101 Иван

    1 3 Отговор
    Да, наистина - Западът си живее живота, а не е така - когато заплашват Русия, тя може да не иска това.

    Да речем - България каквото й кажат, ако ни кажат - и на латински ще почнем да пишем.

    Все още има държави, които са независими.

    Коментиран от #103

  • 102 Мне

    4 0 Отговор

    До коментар #99 от "факуса":

    Аххх, не позна. Не се случи това да лежат и да плюскат комунистическите готованци. Трябва да работят, а те за това си намират причини защо не го правят.

    Доволно много хора, които не чакат някой "да им даде" напълно реализираха мечтите си свързани с това да живеят в демокрация, защото можеха сами да решават и да си контролират живота.
  • 103 Мне

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "Иван":

    Русия заплашва Запада, а не Запада Русия.

    Пак си се объркал.

    Коментиран от #108

  • 104 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "факуса":

    Демокрацията не се налага насилствено отгоре надолу, а точно обратното. Демос означава „народ“, а кратос власт. От там и демокрация - „народовластие“. Ако народа не са демократи и не си упражняват властта, управляващите нямат интерес да ги подканят или да им слугуват. За да ти стане по ясно ще ти предложа един цитат още от началото на 19 век на най известната личност по това време, а и не само.
    “Не съм давал свобода, казват? Значи те още вярват, че свободата е едно парче книга, покрито с няколко подписа? Туй е работа на гражданите да поддържат своите права, своето достойнство, своята воля. Народът упражнява правата си, а не ги получава. Та нима аз трябваше да напомням длъжностите на гражданите? Това, изповядвам го, надминава моята добродетел. Те имаха деспота, когото заслужаваха, и освен това им съответстваше…” (Наполеон Бонапарт)
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Това вече е правено":

    Естествено е нито аз,нито обикновените хора да не знаем нито какво ново е направено,нито какво точно ще се изпитва.Но нали затова са изпитанията - за да се провери това,което е сътворено,като отрицателния резултат е също резултат.Но нека да е нещо старо,отпреди 63 години - важното е хората да видят опасностите от това оръжие и да си дадат сметка какви ще са последствията от употребата му.Защото в последните години на Запад масово се обработва населението относно последствията от ядрените удари.За тяхната пропаганда е по-важна Чернобилската АЕЦ и тя им върши прекрасна работа.За Фукушима мълчат,сигурно нямат свободно място за да пишат за нея.
  • 107 Армстронг Нийл

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Булавата":

    И всичко това под гордо развятото американско знаме забито на Луната...

    Коментиран от #111

  • 108 000013

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Мне":

    Май нещо бъркаш предупреждението със заплахата !
    Едно е да кажа "е сега ще скоча и ще те набия" а съвсем друго " внимавай че може да скоча и да те набия" . Различно звучи, нали?
  • 109 Мозък, тръст, пръст

    0 0 Отговор
    И после всичко в черен чувал.
  • 110 Бай Даньо

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Умен по цялата глава":

    Каква влага бе умник!? Всяка електроника за военни цели се прави с платки с конформал покритие контактите са със 30 микрона поне златно покритие и всички връзки са хехерметизирани. американците за това имат стандарт mil810, руснаците някой гост ... познай от къде го знам това .... нейде телвизиор Рубин нерде балистични ракети
  • 111 Това скоро

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Армстронг Нийл":

    ще се разбере, китайците са включили в лунната си програма посещение на мястото където са кацали американците. Едва ли ще се правят на ударени ако там няма нищо както направиха тогава руснаците. САЩ им обещаха мед и масло само и само да си мълчат за гафа. Това разбира се е предположение което китайците са се амбицирали да узнаят.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Екстра":

    и водородна бомба става
  • 114 да си знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха хахаха":

    Едно щракване на пръстите след това и русия бива изпелелена безславно от лицето на Земята.Само вие ли русоробски rлynaци не разбрахте,че съществуване то на русия зависи от настроението на запада и тоя блатен руски обор ще бъде превърнат в ядрена пепел за по млако от минута ?