Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юни, 2024 08:00 4 112 104

Макрон може да взриви всички ключалки, които ни пазят от Трета световна война

  • русия-
  • франция-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • еманюел макрон

Същността на въпроса е, че Украйна, въпреки цялата си смелост, не може просто, поради демографски и материални причини, да си върне сама всички територии, завзети от Русия

Макрон може да взриви всички ключалки, които ни пазят от Трета световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Декларирайки подкрепата си за ракетен обстрел по руска територия, след като преди това призова за изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, френският президент Емануел Макрон създава риск от ескалация на континента. Това свое притеснение споделя на страниците на френския всекидневник Le Figaro Пиер Льолуш, бивш френски министър и специалист по международна политика.

Две години и половина след избухването си, напът ли е войната в Украйна да въвлече Русия и Запада в една обща война? За да се разбере това, трябва да се има предвид, че освен Кубинската криза от 1962 г. войната в Украйна е първият случай от 1945 г. на военна конфронтация, включваща не по-малко от четири ядрени сили: Русия срещу САЩ, Обединеното кралство и Франция. Между двете има една буферна държава - Украйна, в сърцето на континент, покрит с ядрени оръжия...

В Куба, където целият свят навремето трепереше, кризата продължи само десетина дни и беше съсредоточена само върху военноморска блокада. В крайна сметка, както знаем, кризата беше разрешена чрез тайни преговори и споразумение, също тайно, в което руснаците се съгласиха да премахнат ядрените си ракети със среден обсег от Куба, в замяна на изтеглянето на американските ракети, разположени в Турция. В Украйна, въпреки насилието на боевете и тяхната продължителност, войната беше сдържана досега от добре познатия на всички риск от неконтролируема ескалация към тотална ядрена война. Именно това накара двата лагера да спазват две правила, които постепенно са се наложили. От една страна, да избягват пряка конфронтация между силите на двата лагера. От друга страна, да се ограничи географският конфликт в рамките на територията на Украйна, като се избягва преливане на територията на Русия или върху тази на НАТО.

Проблемът е, че когато лятото наближи, година след провала на украинската офанзива през юни 2023 г. и докато военната ситуация на място сериозно се влошава за украинците, европейските съюзници, между другото паникьосани от идеята за победа на Тръмп в Белия дом, която би поставила под въпрос самото бъдеще на НАТО, планират да се включат много по-силно в конфликта на страната на украинците, с риск да бъдат взривени двете ключалки, които досега бяха направили възможно ограничаването на този конфликт.

Първата ключалка, изрично посочена от Джо Байдън през февруари 2022 г., е известното "Без ботуши по земята". Съединените щати ще подкрепят Украйна, включително чрез изпращане на въоръжение, но ще се въздържат от разполагане дори на един войник на украинска територия. Това, по думите на американския президент, "е с цел да се избегне Трета световна война". Тази първа ключалка беше разбита на 26 февруари от президента Макрон, който обяви намерението си да изпрати френски и западни сили на фронта. Повтаряно многократно в продължение на три месеца, френското предложение започва да събира подкрепата на някои изложени на риск страни, по-специално Балтийските държави и Полша. От друга страна, САЩ остават абсолютно враждебни, както и Германия, Италия и други страни. Следователно дебатът се развива към изпращане, ако не на бойни сили, поне на "инструктори", които биха помогнали за обучението на украински войници на място, а не в бази, използвани в момента в Германия и Полша. Но е очевидно, че веднага щом войниците на НАТО стъпят в Украйна, те рискуват да се превърнат в мишена на руснаците, повличайки очевиден риск от ескалация: Какво бихме направили в този случай? И кой ще контролира ескалацията?

Втората ключалка, този път изразена негласно, която направи така, че възпирането да се поддържа в продължение на две години и половина, е, че войната остава ограничена до украинска територия и няма да прелее нито на руска територия, нито на тази на НАТО. Конкретно Западът успя да достави оръжие на стойност 200 милиарда долара в Украйна, без руснаците да се опитат да прекъснат този поток на полската граница например. Но в замяна използването му остана ограничено само до територията на Украйна, включително Крим. Това правило обаче не се прилага за самите украинци, чиито собствени далекобойни оръжия , особено дронове, опустошават корабите на руския флот в Черно море, както и нефтените рафинерии, разположени в Русия. Това второ негласно правило също е напът да бъде нарушено тези дни. След руската офанзива, стартирана на 10 май около Харков, президентът Зеленски и неговият генерален щаб изглежда успяха да убедят много европейци, та чак и генералния секретар на НАТО, че Украйна не може да продължи да се бие с "белезници на гърба". Руснаците атакуват безнаказано от тяхна територия с ракети с управляеми бомби, а на украинците е забранено да реагират на тези пускови обекти. Оттук и идеята, че трябва да взривим тази граница и както казва президентът Макрон, "трябва да позволим на украинците да неутрализират военните обекти, от които са били изстреляни ракетите, с които е атакувана Украйна". Следователно ние сме на прага на нова фаза, потенциално изключително опасна при ескалацията на конфликта, за която е от съществено значение да бъдат взети всички мерки. Преди да стане твърде късно, трябва да се надяваме, че уроците от 1914 г., както и тези от Кубинската криза, ще бъдат внимателно преосмислени от онези, които ни управляват.

Същността на въпроса е, че Украйна, въпреки цялата си смелост, не може просто, поради демографски и материални причини, да си върне сама всички територии, завзети от Русия. Това, че Зеленски се опитва да интернационализира конфликта и да играе основно с картата на ескалацията от негова гледна точка е напълно логично. Това ли е жизненоважният интерес на Франция обаче? Да се ангажираме с подобна изключително рискова логика, със сигурност е вариант, който трябва да обмислим, но на който също трябва да измерим всички последици и който заслужава истински дебат пред нашия народ, който е най-обезпокоен.

Изпращането на наши войници в Украйна не е подновяване на операция "Бархан", каквото и да казва Макрон. Удар по Русия с френски ракети непременно има основен политически и стратегически смисъл, който трябва да се вземе предвид и в този случай да бъдем готови да поемем всички последствия. От моя страна оставам привързан към дума, която никога не е била произнасяна досега: думата "преговори". Целта на тази война трябва да бъде: не да се избегне Украйна да загуби, а да се избегне да загуби твърде много.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    100 13 Отговор
    Макрон може да взриви всички ключалки, които ни пазят от Трета световна война, затова да си гледа бабата !

    Коментиран от #9

  • 2 плюс минус

    77 10 Отговор
    Може би не е ментално добре.

    Коментиран от #92

  • 3 ХАХАХА

    93 14 Отговор
    Че защо да не ги взриви ,когато акъла липсва се раждат глупотевини . На тоя не само акъла му липсва ,ами ни дете ни коте има да мисли за тях . Една бабушкера има ,а и тя не се знае дали го интересува ,че други неща се говорят.
  • 4 Госあ

    90 10 Отговор
    Всички ротшилдови слуги са психопати и макарон не прави изключение. Тоя направо е профилиран.
  • 5 Един

    16 73 Отговор
    Може да взриви ключалката на Путлер.
  • 6 УКРАЙНА🇺🇦

    15 82 Отговор
    Хайде стига сте плашили хората с тази прорашистка пропаганда

    Коментиран от #18, #31

  • 7 АБВ

    14 72 Отговор
    Путлер е този който ще взриви нещо
  • 8 да де

    92 14 Отговор
    Какво може да се очаква от същество оженило се за баба си.

    Коментиран от #12, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Франция

    62 5 Отговор
    явно е че има бизнес (оръжия,самолети,пво договори за прадажба явно растът)за Франция за искат
    конфликта да продължи
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХАХАХА

    56 8 Отговор

    До коментар #9 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Аман от к ...... ски укро натрапници.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Майна

    53 8 Отговор
    Няма вече значение кво ,,лае,, Макрон..
    Руските са близко до границите ,,краварски..
    Понимали?

    Коментиран от #33, #62

  • 16 според сексолозите с тоя бабурляк МАКРОН

    64 6 Отговор
    ОТДАВНА Е НЕФЕЛЕН В ЛЕГЛОТО И ЗА НЕГО ЖИВОТА Е БЕЗМИСЛЕН , ДОКАТО ПРИ ПУТИН Е ОБРАТНОТО !ТАКА ЧЕ МАКРОН И БАЙДЪН СА КРАЙНО ОПАСНИ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ В НЯКОИ СВИНЕКОМПЛЕКС !

    Коментиран от #22

  • 17 Умник

    59 5 Отговор
    Що да не ги взриви? той деца няма, а в правителствения бункер има място и за него и за баба му. Ще си изживее живота в охолство при всички случаи. Пенсията с деменция отвъд океана и той така.
  • 18 Умник

    42 5 Отговор

    До коментар #6 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Ако знаят хората каква е реалността за управляващите ще им настръхнат косите, не само ще се уплашат.
  • 19 Ццц

    46 4 Отговор
    Персоналът мре като нощни мушици по фаровете на кола, а печалбата е тлъста. Никое друго нищожество не е било така щедро към американските оръжейни концерни като Джоузеф Байдън и на тях им се ще да продължат конфликта. До сега го правеха с продукцията си, сега подгатвят почвата и за вносен персонал. По начина на говорене може да се прави извод кой друг политик е техен, освен Джоузеф. В "диктатура" като Русия президентът прави олигархията. В "демокрация" като американската олигархията прави президента. А сега деца кажете: всички знаем кой взема решенията в Русия, но межете ли да кажете кой е в САЩ? Джоузеф? 😂. Гласувайте, за да е демократично...
  • 20 МОЛЯ МОЛЯ

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    ЗА ДЯДО СИ
  • 21 АРЕС Z

    45 4 Отговор
    От един индивид незнайно от кой пол като Макарон може да се очаква всичко,а и той е Господин Никой,маша в ръцете на Рок...лер,който го държи с компромати за оргиите му с нег.... и пола му.
  • 22 Ццц

    28 2 Отговор

    До коментар #16 от "според сексолозите с тоя бабурляк МАКРОН":

    Няма да е хуманно за прасетата да вкараш тия бубулечки при тях. В Германия се пазят едни такива музеи със специални бани, без канал. За там са тия, както и Бетамин и украинския амфетамин и всеки от тяхната порода.
  • 23 ЗАЩО ПУТИН СТОИ ТОЛКОВА

    39 7 Отговор
    ДАЛЕЧ ОТ МАКРОН
    АМИ ГНУС ГО Е
  • 24 мекият макарон

    41 4 Отговор
    Макарон е сбърканяк за него отдавна свети червената лампа, но никой не й обръща внимание! Кой нормален се жени за баба си!?
  • 25 И защо Макрон да е виновен....

    15 60 Отговор
    В какво?, защото Украйна храбро се сражава за свободата си вече трета година при не равностойни условия ли?, кой нападна Украйна?, а кървавият убиец и садист Путин той с нищо не е виновен така ли?, той сигурно е гълъбчето на мира, добродушният дядя Вова по когото лошите украинци стрелят и не му позволяват най приятелски да ги изколи, Запада бил помагал на Украйна... Че на кого да помага? На Русия ли?, американците били виновни, европейците, НАТО.... А руските диви варвари които разрушиха безпричнно цяла държава, и избиха стотици хиляди хора те не са виновни в нищо, ама Макрон е виновен и останалите европейски лидери, просто да оставят психясалото джудже спокойно да избива украинците, голяма логика няма що....

    Коментиран от #28, #34, #46

  • 26 Аз мисля

    28 3 Отговор
    Че на макрон ключалката е взривявана многократно от някой черен брат, франсе
  • 27 Бай араб

    8 16 Отговор
    Точно сега е момента Р.Радев да свика среща на лидерите на държави поддържащи Путин и строго да разкритикува политиката водена от Макрон, твърдо да застане зад действията на Кремъл заедно с другарите си от Возраждане
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Моше на въже

    32 3 Отговор
    За разлика от бездетния и откачен п..рас Макрон,който Родшилдите назначиха за френски президент и който държат на къса каишка с отвратителни гей компромати за което той е готов на всичко за тия рептили ,то във Франция има и огромна маса нормални хора като този експерт ,които мислят за бъдещето на Франция и на децата си и не желаят тоя откачен гей Макрончо да стане причина за трета световна ядрена война.
  • 30 Анджо

    6 27 Отговор
    От такива страхливец акъл не ни трябва.
    Тоя боклук не може да разбере, че ако русия спечели, ще стане още по лошо и в последствие може да има ядрена война, но не и сега. Путин и той ще се опита да съсипе Европейската икономика, но няма да стане. Слава богу , че Меркел вече не е на власт, тая е най големият предател на Германия.

    Коментиран от #71

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 МИНА

    18 1 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    ПРИБЛИЖАВАТ КУБА!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Коментар

    28 2 Отговор

    До коментар #25 от "И защо Макрон да е виновен....":

    Не пречи подобно на Италия и Турция да се изкажат против намеренията на Макарона да пали световни войни въпреки че сме член на НАТО.Не е нужно да се навираме между шамарите.Италия и Турция също са натовски държави обаче си нямат НПО-та подлоги да пишат глупости там като теб...Аман от вашата укро пропаганда!Даже и театър разигравате!Вместо да драскате си заминавайте на фронта,а не да се чудите как и други държави да подпалите!

    Коментиран от #47

  • 35 Абе

    12 2 Отговор
    Верно ли на макарон баба му имала патка?
  • 36 Дедо

    3 22 Отговор
    Да поканиш гост и да седнеш на пет метра от него е проява ,на неуважение и арогантност. Не го правят нито американският ,нито китайският лидер, нито кралското семейство на Англия. Само руското страхливо деденце си позволява такова смешно държане.

    Коментиран от #55, #66

  • 37 Инна

    21 2 Отговор
    Чудя се (и читателите на Le Figaro също се чудят) как Макрон възнамерява да разреши кризата в Африка?
    Французите вече бяха изгонени позорно от Нигер, Буркина Фасо и Мали. На път са да ни изгонят от Нова Каледония.
    Франция бяга, и то много бързо - откъдето, като цяло, въпреки всички прокламирани лозунги, тя никога не искаше да си тръгне.
    Но колко добре беше на французите в Африка! Африка даде всичко, ако не напълно безплатно, то с такава отстъпка, за която човек дори не може да мечтае (ако например преговаряте с европейски партньори за търговия).
    През двете години след фиаското в Афганистан Франция не направи нищо друго, освен да избяга. Бягството, ако се дефинира в термините на политологията, се нарича загуба на влияние. В психологически план – загуба на лице.
    Днес Франция е притисната в ъгъла, лишена от трибуна за всякакви маневри на международната арена.
    Франция, чийто национален символ е галският петел, се превърна в заек, преследван от ловци.
    Мисля, че в безкрайните степи на Украйна някогашното величие на Франция ще бъде напълно погребано.
  • 38 МИНА

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Джоли Роджър☠☠☠":

    ТОЧНО ТЯ ВОЙНАТА Е НА ПРАГА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 39 И те като нас

    17 1 Отговор
    Избрали си негодник да ги управлява и сега мърморят. И французите имат първи и втори акъл.
  • 40 макаронът опъва нервите

    19 2 Отговор
    не само на Путин, но и на апапите си от глутницата на нато и накрая ще му загреят врата с шамари и ще го изпратят. С шутове.
  • 41 Определено

    27 1 Отговор
    макрон има психичесkи отклонения и няма семейство, няма какво да губи и го треска мания за величие... тия са най-опасни
  • 42 Васил

    4 23 Отговор
    Макрон има топки и здраво мислещ докато останалите са мишоци даже Байдън с деменция има повече акъл от останалите.

    Коментиран от #45

  • 43 Макс

    4 23 Отговор
    Защо Макрон ? Путин е този , който наруши и счупи световния мир и всички ключалки към него . Върви някаква пошла пропаганда , опитват се да прехвърлят вината върху Макрон, Шолц, Байдън и всички други , освен към лидера на световното Zло , преминал всякакви нормалности , най-високото УмоПомрачено същество , единственото и неповторимо копие на хитлер самият диабло путин .

    Коментиран от #72

  • 44 Факт

    4 22 Отговор
    Факт е че рашистите вече от няколко години обстрелват украинската територия с дронове и ракети от Иран и снаряди от Северна Корея, но според самите рашисти украинците нямали право да отговарят с чужди оръжия! Рашисти сър!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кой печели

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "И защо Макрон да е виновен....":

    В тази война няма добри!
    Както са я подкарали, ще воюват не до последния украинец, а до последния човек.
  • 47 съветник на радев

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Коментар":

    Снишавай се , не коментирай .
  • 48 Факт

    4 2 Отговор
    "" България е на 14-то място в света по подкрепа, оказвана на Украйна. Това заяви посланикът на България в Румъния Радко Влайков в предаването “Check media” по румънската телевизия b1, съобщава БТА.


    “Даваме 0,3 на сто от нашия брутен вътрешен продукт за помощ на Украйна. България дава същата помощ като САЩ и Великобритания (б.р. - в проценти). Испания, Италия, Франция дават по-малко. Тези числа показват колко подготвени сме да помагаме на Украйна”, подчерта дипломатът.

    Попитан как българското малцинство в Украйна се справя на фона на войната, Влайков припомни, че там има над 200 000 българи и че само в Одеса живеят 60-70 хиляди наши сънародници.

    “Те имат същите проблеми като украинците в страната", добави той" "
  • 49 Както

    13 2 Отговор
    Върви войната докато участниците и узреят за преговори от Украйна ще е останала една трета. А такава сила какви претенции ще предявява на преговорите. А ако жужи изтрещи само една тактическа ракетка с ЯО
    тогава светът ще си ЕМ.
  • 50 Предложение

    15 3 Отговор
    Дайте пушка на Макрон и го пратете на Восточния фронт. :)))))
  • 51 Факт

    11 17 Отговор
    Факт е че Путин е този който започна идиотската война срещу Украйна! Факт е че тази идиотската война може да се превърне в Третата световна война. Факт е че нашенските путинисти три години се кефеха и радваха как рашистите унищожаваха украинските рускоезични градове избивайки мирното им рускоезично население. Факт е че сега нашенските путинисти започнаха да осъзнават че и те самите могат да пострадат от войната и започнаха да говорят за мир а досега три години разправяха как за няколко дена Русия ще окупира цяла Украйна. Мир в Украйна ще има когато последния руски окупатор бъде прогонен от Украйна?
  • 52 Бай араб

    9 5 Отговор
    Р.Радев трябва да вдигне юмручето против запада подкрапен от всички създадени с руски пари партии и твърдо да се бори против фашизма и капитализма ,а не само да обира рублите
  • 53 КЛЮЧАРЯ

    11 2 Отговор
    Макарона не е човека, който решава.
  • 54 До беге анцузите

    6 14 Отговор
    Тва е положението, пречат ви комплексите,гарнирани с неграмотност и некомпетентност. На Франция може само праха да дишате. Макрон за сега се държи най-,адекватно,пукайте се! Хахаха!Учете китайски ще ви трябва в Русия
  • 55 Инна

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Дедо":

    Успокой се!
    Вашите “цивилизовани” медии ви обясниха всичко тогава.

    За особено надарените:

    Френският президент Еманюел Макрон отказа да си направи PCR тест за коронавирус в Русия, когато пристигна за разговори с президента Владимир Путин, така че между тях беше спазена дистанция, съобщи Ройтерс, позовавайки се на два източника, близки до френския президент. По-конкретно затова президентите са седели на четириметрова маса по време на преговорите, уточнява агенцията.

    Според събеседниците му на Макрон е бил предложен избор: да се тества и да получи възможност да общува с Путин на по-късо разстояние или да откаже и да спазва безопасно разстояние.

    „Бяхме много наясно, че това означава без ръкостискане и тази дълга маса. Но не можехме да им позволим да получат ДНК на президента“, каза един от източниците пред Ройтерс, цитирайки опасения за сигурността, ако Макрон бъде тестван от руски лекари.

    Коментиран от #70

  • 56 Българин

    4 13 Отговор
    Макрон има 2700 ядрени ракети! Така че той се е подготвил отлично за една ядрена война. И всеки трябва да се съобразява, защото живота ни зависи от това, с какво настроение се е събудил френският президент!
  • 57 Сиромах

    9 3 Отговор
    Тоя явно е решил да се доказва като мъж на бабичката!Много му се иска да остане в историята като Наполеон 2,но със сигурност Айфеловата кула ще му се види твърде ниска!
  • 58 Този бабое.

    10 1 Отговор
    Не му е чиста работата. 100% демон
  • 59 Илиев

    10 2 Отговор
    Този го следват комплексите от рождението му,защото като мъж,мрази жените.Спрете кучето,докато не е охапало стопанина си.
  • 60 Чочо

    8 2 Отговор
    Макрон,също трябва да бъде съден в Хага.
    Затова,че "организира" трета световна война!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Как е положението в Куба?

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    Руската флотилия акостирали там с ракетите?

    Коментиран от #69

  • 63 Кирил

    5 12 Отговор
    Трета световна може да бъде избегната само чрез категорична победа на Украйна.
  • 64 Всъщност

    5 12 Отговор
    Путин се опитва да взриви всички ключалки, които пазят света от трета световна война. Западът откликна на зова за помощ на Украйна и категорично му показа, че няма да я остави в лапите му. Путин обаче отказва да се изтегли и продължава да убива украинци. Той активно търси третата световна война и ще я получи. Всички ще пострадаме, но накрая Русия няма да съществува. Идните поколения ще живеят в един по-добър свят.
  • 65 Жоро

    8 13 Отговор
    Всеки който нарича агресията на Русия "конфликт в Украйна" - е платена путинска подлога. Проблема не е Украйна - а Русия. Докато не се намери "крайно" дългсрочно решение как тази Империя на Z-лото (както самите руснация вече я наричат) да се трансформира или изолира от света - да преговаряш с нея е все едно да преговарям с раково образование: докато вие си говорите - то си се развива. С война или без война докато Русия не бъде спряна нищо няма да се промени, само може да става по-зле.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дедо

    7 1 Отговор
    Е че млада баба имаш макрончо

    Коментиран от #68

  • 68 Деди педи

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Дедо":

    И ти ли си модерен?
  • 69 Инна

    8 3 Отговор

    До коментар #62 от "Как е положението в Куба?":

    Хавана, 6 юни (Prensa Latina) Отряд от руски военни кораби ще пристигне в пристанището на тази столица следващата сряда, съобщи Министерството на революционните въоръжени сили на Куба днес в бележка.
  • 70 Петър

    4 10 Отговор

    До коментар #55 от "Инна":

    Много ясно, че президентът Макрон е под перфектно наблюдение и не е заразен с корона. Много ясно, че няма да се тества при най-големите отровители на света. Много ясно, че Путин е един страхлив плъх. Той затова започна войната. Хвана го шубето, че демокрацията ще прескочи от Украйна към Русия и той ще загуби властта, което в Русия означава куршум в тила. Путин не може да съществува без да убива всички неудобни. Той е самият дявол.

    Коментиран от #73, #79

  • 71 факуса

    11 4 Отговор

    До коментар #30 от "Анджо":

    ами русия нема начин да загуби а ес сам си разби икономиката с тъпата си политика
  • 72 Антитрол

    13 6 Отговор

    До коментар #43 от "Макс":

    "Путин е този , който наруши и счупи световния мир и всички ключалки към него"

    Хайде бе така ли ти казаха от посолството че Путин е "счупил световния мир" а пък господарите ти не са счупвали нищо когато нападнаха Ирак, Либия, Сирия, Югославия и когато организираха кървави преврати и поставяха неофашистки марионетки на власт.

    Коментиран от #76

  • 73 Инна

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "Петър":

    Вам следует посетить врача!

    Коментиран от #84

  • 74 Не мисля че света въобще се

    12 2 Отговор
    интересува от глупостите на Макрон. Провален политик като него вече не впечатлява никой. Позор е за Франция и народа на Франция
  • 75 Тиквун

    4 2 Отговор
    Между фашизъм, комунизъм и демокрация разлика НЯМА!
    Доказателство за това са поведенията на Макарон, Натеняху, Сорос, Хилърито, Бай Дън и Зеленски.
  • 76 Петър

    6 9 Отговор

    До коментар #72 от "Антитрол":

    Така ли ти казаха от руското посолство да говориш? Защото твоят господар Путин не нападна Чечения, Грузия и Украйна и жертвите му вече не са повече от милион. Защото не участва в редица войни в Близкия изток и Африка, където крепи диктатурите. Колко ти плащат за да си продаваш душата в служба на дявола?

    Коментиран от #82, #86

  • 77 Инна

    5 3 Отговор
    Украйна има само две възможности: ескалация или неприятно споразумение, пише бившият съветник на Държавния департамент Кардън в статия за The American Conservative (TAC). Киев избра да продължи конфликта, а Вашингтон реши да го подкрепи.

    Поддръжниците на Украйна отчаяно търсят начин да спрат напредъка на Москва. Но никой от тях не може да обясни защо въпросът кой управлява Херсон, Запорожие, Луганск, Донецк (или дори Одеса и Харков) е достоен за пряка конфронтация с Русия.

    Авторът смята, че въображаемият американски интерес към Украйна е просто даденост, която се приема като факт и не се поставя под въпрос. Той обяснява това с „клубоглавие“ – самоизмама, която се свежда до „оценка на ситуацията единствено въз основа на вкоренени предразсъдъци, отхвърляне на всякакви доказателства за противното“.

    Америка упорства в глупостта си и поема слаба ядрена сила в името на страна, чието стратегическо значение за САЩ е абсолютно нулево, заключава авторът.
  • 78 Айде

    4 4 Отговор
    Така ли!? А путин има ли въобще ключалки или да се предаваме, докато не е избил цяла Европа! Глупаци!
  • 79 Малко тъпо

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Петър":

    Достатъчно е френския презиндент да е бил на тази среща за да остави достатъчно свое ДНК, така че обяснението за отказ от тест е нелеп!
  • 80 хе хе

    2 6 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) унищожиха най-съвременният и скъп руски изтребител Су-57 е бил унищожен, съобщи Главното управление на разузнаването на украинското министерство на отбраната. Това е първият поразен такъв боен самолет в историята.

    В съобщението на сайта на разузанаването се отбелязва, че "на 8 юни, на територията на летище "Ахтубинск" в Астраханской области на Русия, разположено на 589 км от фронтовата линия е бил поразен многоцелеви изтребител на държавата-агресор Су-57".

    За доказателство се привеждат спътникови снимки на мястото, на което е бил бойният самолет и се съобщава: "На снимките се вижда, че на 7 юни Су-57 стои цял, а на 8 юни около него вече има кратери от експлоции и характерни петна от пожар, възникнал в резултат на огневото поражение"

    Коментиран от #81

  • 81 Пилот

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "хе хе":

    Опорките трябва да се повтарят нали - и най вече укропропагандата. Защо ли даже и на първата снимка където ужким е неударения самолет се вижда през него - да не би да са го направили прозрачен руснаците. Калпав фотошоп за успокоение на нашите козячета и повдигане на духа на бандерите.
  • 82 Да питам,

    4 3 Отговор

    До коментар #76 от "Петър":

    забеляза ли кога Путин стана лош?Да не би да е когато започна да оспорва ролята на хегемон на Запада?

    Коментиран от #83, #85, #93

  • 83 Че той Путин по....

    1 3 Отговор

    До коментар #82 от "Да питам,":

    Никакъв начин не може да оспорва ролята на Запада като хегемон, той просто един неудачник.
  • 84 Абе него дали ще го посети врач...

    2 5 Отговор

    До коментар #73 от "Инна":

    Не е твоя работа, ти по най бързия начин трябва да посетиш аерогарата и да хванеш първият самолет за Москва.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 само

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Ти си един":

    ако Тьотя разреши.
  • 91 небрежнев

    2 3 Отговор
    Le Figaro е орган на Френската комунистическа партия.
    Ако имате някакво колебание дали комунистите лъжат, огледайте се за Светлото бъдеще, където всички сме равни, няма разлика м/у града и селото, няма разлика м/у мъжа и жената, няма граници, няма пари, всеки работи каквото може, а получава каквото иска, няма бедни и богати, няма частна собственост...
    Сега обясняват, че са за мир, докато подкрепят завземането на територии, чрез избиване на хора и унищожаване на градове. Комунистите са за равенство, но лидерите им са вечни и със статут на богове.
    Като чуеш комунист да обяснява как ще устройва света, то виж как лично той се е устроил!
  • 92 Ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Въпроса е ако Макрон не е психически добре както казваш защо другите му се връзват .......
  • 93 небрежнев

    0 2 Отговор

    До коментар #82 от "Да питам,":

    Че кога Путин е бил добър, та да стане лош?
    От ленинградски "гамен" с лоши оценки, през агент на КГБ, който зачерня човешки съдби, та до организатор на затворници и убийци за превземане на чужди земи?
    Колкото е добър Хитлер, или Кадафи, Осама, Пиночет и подобните масови убийци, три пъти по-добър е Путин. Ще разберем "добротата" му когато дойде следващия руски вожд.
  • 94 Лудият Макрон

    5 0 Отговор
    Най много него да го взривят скоро франсетата.Вчера и метрото даже беше спрял и всички възлови магистрали. Другият пък перко Байдън го удари на туризъм, тръгнал да ми посещава стоте национални обекта и простотии.... А що глупости малоумни надрънкаха просто не е истина.
  • 95 Смешно и малоумно, куче лае по мечка

    5 1 Отговор
    Препратките на Зеленски към ролята на Путин в Сирия и Сахел сочат някои от причините, поради които френският империализъм предприе тази монументално безразсъдна политика. След като войните, които НАТО и Франция започнаха в Сирия през 2011 г. и Мали през 2013 г., не успяха да постигнат целите си за смяна на режима, правителствата на тези страни поканиха руски войски да им помогнат. Това възмущава френския империализъм, който смята, че има право да контролира тези страни в бившата си колониална империя.
  • 96 Смешно и малоумно, куче лае по мечка

    2 1 Отговор
    Твърдението на Зеленски, че Франция подкрепя „културата и международното право“, е прозрачна лъжа. Правителството на Макрон безмилостно подкрепя продължаващия израелски геноцид в Газа.Неонацистката лоялност на украинските ударни части, рутинно отричана във френската медийна пропаганда, изплува миналия месец, когато се появиха съобщения, че базата на френската армия в района на Крез обучава неонацисти в украинския батальон Азов, които носят големи татуировки „SS“.
  • 97 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 1 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА БАБИЧКАТА.
    ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
  • 98 Чуждестранният легион

    2 5 Отговор
    Руските измекяри ще бъдат бъхтъни докато не им измъкнем и последното кюлче злато от джоба и последния златен зъб
  • 99 Смешно и малоумно, куче лае по мечка

    2 1 Отговор
    Това празно позоваване на демократични традиции и противопоставяне на нацизма е в пряко противоречие с действителното съдържание на политиката, която империалистическите сили провеждат. В действителност Вашингтон и неговите съюзници в НАТО подкрепят крайнодесните сили в Украйна и крайнодесния режим в Израел да водят империалистическа война и подкрепят геноцида. Всички твърдения, че водената от САЩ война в Украйна се води в името на „демокрацията“, са лъжи. Вчера президентът на САЩ Джо Байдън говори на честването на Деня D в Нормандия и представи войната като „борба между диктатура и свобода“. В действителност Украйна е диктатура, чието правителство зависи политически от фашистите, които идолизират Холокоста. Правителството брутално преследва противниците на неговата война и грубо потиска свободата на изразяване. За Антивоенните настроения в Украйна, които те наричат ​​продукт на „дезинформация“ естествено се премълчава. Терора в Украйна е повсеместен. От какво се страхува най-много киевският режим? Страхува се от женския бунт. Да накараш войниците да стрелят в тълпа от жени е много по-трудно, отколкото да ги накараш да стрелят в тълпа от мъже. И ако украинските жени излязат на улицата, за да защитят съпрузите и децата си от пращане в месомелачката, това може да е капката, която да прелее чашата.

    Коментиран от #101

  • 100 Емко Бабин

    2 1 Отговор
    Аз взривявам ключалката... на баба Бриджи редовно... Други не мога, пък и баба не дава... Тя ме кара да виря гребена, щото иначе ще ме смени с по - младо петле...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Пинчер зад ограда

    1 1 Отговор
    Макаронът е къш и чиба от Западна Африка. Затова лае като пинчер зад ограда.
  • 103 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Мда научих още една мръсна дума "преговори"
  • 104 Име

    0 0 Отговор
    Сигурно е роднина на Клод Льолуш, режисьор. Интересно защо пускат коментара след посещението на объркващия Байдън!