Last news in Fakti

20 Февруари, 2014 15:14 1 397 4

България не трябва да има крайни позиции по отношение на Украйна

  • нина дюлгерова-
  • българия-
  • крайни-
  • позиции-
  • украйна

Ситуацията е под някакъв контрол да не се случват кървави сблъсъци

България не трябва да има крайни позиции по отношение на Украйна - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 Интервю на Даниела Големинова с проф. Нина Дюлгерова пред БНР

Проф. Нина  Дюлгерова коментира ситуацията в Украйна в предаването "12+3": Ескалацията  на напрежението в Украйна върви към затихване. Ситуацията е под някакъв контрол да не се случват кървави сблъсъци. Сериозно се намесват политиците и дипломатите.  Управляващият политически  елит е далеч от мисълта за война с непредвидими последици.

След като има договореност между Германия и Русия, на срещата на външните министри днес, каквото и да се реши - ще бъде кратковременно. Всичко, което върви от ЕС и от САЩ, върви в сферата на политически предложения.

Българската позиция  ще следва решението на ЕС. Всяка по-активна намеса  трябва да е в рамките на политическото пожелание. Тази криза ще приключи и ние ще продължаваме да живеем с тази държава и с този народ. Там има силна българска диаспора. Не трябва да имаме крайни позиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    1 0 Отговор
    Какво разбираш ти Дюлгерова ? С тази физиономия ?
  • 2 DK120662 .

    0 1 Отговор
    Щом смяташ, че физиономията определя мисленето и знанията, вероятно дори физиономията ти да е на "фотомодел", под "каската" ти има нещо не по-голямо от орех!!
  • 3 Монго

    0 1 Отговор
    То е ясно, двете големи сили си мерят пи*ките за свери на влияние и някъде между тях се мота ЕС...
  • 4 Бай Иван

    0 0 Отговор
    България е най добре да си гледа собствените батаци а не проблемите на комшиите!