Тема: Украйна

24 Юли, 2024 22:33 1 794 24

Посещението на Дмитрий Кулеба в Китай – важна стъпка към справедлив мир и стабилност

  • дмитрий кулеба-
  • ван и-
  • украйна-
  • китай

Украйна се интересува от стабилно развитие и се стреми да се присъедини към Европейския съюз и НАТО

Посещението на Дмитрий Кулеба в Китай – важна стъпка към справедлив мир и стабилност - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От 23 юли до 25 юли 2024 г. министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба е на посещение в Китайската народна република, което стана първото посещение на ръководителя на външнополитическото ведомство от началото на мащабната агресия на Русия. Това посещение, осъществено по покана на китайския външен министър Ван И, се превърна в значителна стъпка в укрепването на украинско-китайските отношения.

На 24 юли се състояха преговори между Дмитрий Кулеба и неговия китайски колега в град Гуанджоу. Основната тема на дискусията беше търсенето на начини за спиране на руската агресия и възможната роля на Китай за постигането на устойчив и справедлив свят. Министрите обсъдиха начините за сътрудничество за гарантиране на сигурността и стабилността в региона, както и възможните стъпки за прекратяване на руско-украинската война, пише cyprus-daily.news.

Още новини от Украйна

Руските пропагандисти се опитват да представят посещението на Дмитрий Кулеба в Китай като търсене на изход от трудна ситуация или дори като доказателство за готовността на Украйна да капитулира. Москва активно дискредитира позицията на Украйна, като насърчава стратегия за „налагане на мира“. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изрази недоверие към думите на президента Владимир Зеленски за възможността за преговори с Москва, като обвърза изявленията му с предизборната ситуация в САЩ и го обвини в пропагандиране на „Формулата на мира“. Тези твърдения обаче са неоснователни. Украйна не се намесва в изборните процеси в САЩ и е готова да си сътрудничи с всяка администрация за постигане на устойчив и справедлив мир.

Участието на голям брой страни в първата среща на върха за мира свидетелства за глобалното значение на установяването на мир в Украйна. Войната разрушава системата за сигурност, унищожава перспективите за развитие и неутрализира принципа на хуманизма в света. Русия изпитва конкуренция за гласове от страни от глобалния юг, докато се опитва да разпространи влиянието си. Неотдавнашното посещение на руския президент Владимир Путин в КНДР свидетелства за милитаристичните неоколониални стремежи на Русия в азиатския регион и нейния фокус върху тоталитарните режими. Украйна, напротив, отчита нуждите на тези страни, по-специално в продоволствената сигурност.

Официален Киев е отворен за преговори и е готов да работи за постигането на устойчив мир. Дмитрий Кулеба обясни в Китай логиката на въвеждането на „Формулата на мира“, която предвижда интегриран подход за прекратяване на руската агресия и установяване на стабилен мир не само в Украйна, но и в Европа и на цялата планета. Украйна се интересува от стабилно развитие и се стреми да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Руската агресия възпрепятства осъществяването на плановете за положителни трансформации, забавя международните търговски процеси и взаимноизгодното взаимодействие на международния пазар. Гласовете на международната общност са жизненоважни за прекратяване на войната и установяване на траен мир.

Посещението на Дмитрий Кулеба в Китай беше важна стъпка в укрепването на международните отношения и намирането на пътища за мирно уреждане. Украйна демонстрира отвореност към диалог и желание за постигане на справедлив свят, желание да допринесе за глобалната стабилност и сигурност, което отговаря на интересите на всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шмъркан

    17 5 Отговор
    Кои са тия на снимката,да не са портиера на летището в Пекин и колегата му от Кииф ???
  • 2 ФАТКИТЕ

    33 2 Отговор
    КАТО ПАТКИТЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ ТАКЪВ ТЮЛЮГЮВЕЧ.
  • 3 Хм...

    36 2 Отговор
    Абе факти, тая статия що си няма автор бе?
    Скромност?
    Абе като че ли е по скоро срам, a?
  • 4 Справедлив мир

    35 3 Отговор
    Не влизате в нато отказвате се от 4те области крим даже него броя имате армия от 30000 човека и без това ги избихме другите

    И повече никога не си помисляте да се правите на селски терикати

    Справедливо ли е
    Справедливо е
  • 5 Русия попиля НАТО

    37 2 Отговор
    Помните ли как Запада брутално излъга Русия с Минските споразумения и въоръжи и подготви укро армията за война и си мислеха, че ще победят руснаците. А сега когато губят, реват за мир. Защото грози капитулация укрите и разпад на НАТО.

    Ейся ше видите кон боб яде ли и как Путягата ви върти на шиш..
    Лъжливи евроатлантически отворковци!

    Свидете ли сме как западните лицемерите публично обърнаха унизени палачинката

    Коментиран от #17

  • 6 Мда

    31 2 Отговор
    Щом украинците отидоха в Китай, значи нещата с украйна са много зле. Капитулацията на украйна е неизбежна...

    Коментиран от #16

  • 7 Хм...

    26 2 Отговор
    И двете статии по темата нямат автор.
    Що бе? Да не би на летището кулеба да го посрещна заместник председателя на местния селсъвет?
  • 8 Ти да видиш

    19 2 Отговор
    Нацистите отишли на просия при китайската комунистическа партия, а какво стана с тяхната декомунизация!?
    Те и краварите скачат на Китай, но китайската комунистическа партия им е сред най-големите кредитори!!!
    Да живее комунизма!
  • 9 Ха-ха-ха

    18 1 Отговор
    Защо никъде не пишете какво са казали китайците на Кулеба?

    Коментиран от #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 нннн

    17 1 Отговор
    На Зеленски и компания работата е стричена и на фронта, и във вътрешен и международен план. Искат да излъжат Русия за четвърти път(Минск 1, Миснк 2 и Истанбул), но няма да им се получи. ,,Веднъж стомна за вода, дваж..."
  • 12 Гориил

    16 1 Отговор
    Чудно ли е, че Си Дзинпин отказа да участва в конференцията за „формулата на мира“ на Зеленски, която се проведе в Бюргенщок, Швейцария през юни. Въпреки че киевският хетман лично покани председателя на Китайската народна република, Пекин не видя смисъл да обсъжда края на конфликта без участието на Русия.
  • 13 Трийте,трийте!

    15 1 Отговор
    Нацистите от факти ще се бият до последно, дълго след като всичко свърши, така както бедните кукундрели от жълтите павета се бият с комунизма!
  • 14 Китаецът

    10 1 Отговор
    му е набил голямото канче.
  • 15 Гориил

    11 1 Отговор
    Западът тества възможностите, но не дава съгласие. Украйна все още има последните си сили и потенциал. Този ресурс, според Запада, трябва да се използва максимално. Смисълът на крайния сценарий е да се навреди на Русия. Но самата Русия активно и решително ви вреди в най-чувствителните и горещи региони на света. Вие сте попаднали в капан. Кръгът е затворен.
  • 16 Ъхъ

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    Опитват се да избегнат безусловната капитулация и търсят посредници! Само, че не украинците (те нямат толкова мозък), а НАТО в момента се предава пред могъщата Руска армия Освободителка!
  • 17 Ъхъ

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русия попиля НАТО":

    Време е терзиев да свали знамето на Бивша украйна и да си навре колът отзаДи, целият!
  • 18 Факт

    6 1 Отговор
    Китай е непреклонен.
  • 19 Уса

    8 1 Отговор
    Мир може да има само при истински комунизъм без фашисти,олигарси,мутри и алчни капиталисти
  • 20 Артилерист

    3 1 Отговор
    "Големият" форум за мир в Швейцария беше пълен провал за Запада. Той трябваше да обвини Русия във всички земни грехове, но там отидоха второстепенни чиновници, които се упражниха в бла-бла и толкова. Щом Кулеба, този отявлен натегач пред американците, е отишъл в Китай, значи се търси китайско съдействие капитулацията да не е пълна. Нещо много усилено за преговори взеха да говорят укровермахтенци, а?
  • 21 Госあ

    1 1 Отговор
    западните рекетьори все още си мислят, че могат да поставят условия на Китай и Русия. Да въоръжават сепаратистите в Тайван и да вкарат натовски бази в Украйна.
  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ха-ха-ха":

    В WeChat няма абсолютно нищо по въпроса…
  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ... " АЛЛА БАЛА -ПОРТОКАЛА --- БАБАТИ СЕ НАПИКАЛА --- ЧУШ " !?!?!?!?
  • 24 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Как мисли че ще погледна китайците на подобни груббиянски изрази от Кулеба като руска агресия,членство в нато и ес,украинската формула за мир.Така ли е разговарял Орбан по тези въпроси,много се съмнявам.Изобщо тоя Куулеба е голям дървеняк и мисли,че всичко което хвърчи и се яде.Това не ти е да нахълташ в България и да искаш майка си и баща си,в Китай таакива мурафети не минават.