30 Юли, 2024 08:59 4 672 95

Транссексуален до Христос – не, благодаря!

  • париж-
  • олимпийски игри-
  • откриване-
  • тайната вечеря-
  • христос-
  • исус-
  • декамп

Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме, обяви Ан Декамп

Транссексуален до Христос – не, благодаря! - 1
Кадър: A scene from the Paris 2024 Olympics Opening Ceremony
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Организаторите на Париж 2024 се извиниха на католици и други християнски групи, разгневени от кичозна картина на церемонията по откриването на Олимпийските игри, която пародира известната картина на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. Извинение за какво – за екстравагантността, за провокацията, за препратката, за неудобството до Исус Христос да има транссексуален, за търсения ефект. Да, ефектът от „Тайната вечеря“ се получи, определено. Лоша реклама няма. Така е!

Но…

Сегментът, който наподобяваше библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, които споделят последно хранене преди разпятието и включваше драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, предизвика... Предизвика реакция от Католическата църква и религиозното право в Америка.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение, към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността, каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция. - Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме.“

Търсен ефект - първо удряш вярата, а после достойно казваш, че съжаляваш. И това е така, защото Франция, макар да се гордее с богатото си католическо наследство, също има дълга традиция на секуларизъм и антиклерикализъм. Богохулството е не само законно, но също така се счита от мнозина за основен стълб на свободата на словото.

Католическата църква във Франция заяви, че осъжда церемония, която "включва сцени на присмех и подигравка с християнството".

В Германия епископът на Пасау Стефан Остер каза: „Впечатляващо начало на надяваме се мирни игри. Странната „Тайна вечеря“ обаче беше ниска точка и напълно излишна в контекста.“

Томас Джоли, артистичният директор и „мозъкът“ зад пищната церемония по откриването, каза, че религиозната подривна дейност никога не е била неговото намерение. И пак стигаме до онова „но“, спрямо което ефектът е постигнат. Всички говорят и коментират.

„Искахме да говорим за многообразието. Разнообразието означава да бъдем заедно. Искахме да включим всички, толкова просто“, каза още Джоли.

Може и да е толкова просто, но транссексуален до Исус Христос – не, благодаря.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде да не се правим на тънкообидени

    6 109 Отговор
    И да си заравяме главите в пясъка като, че ли не знаем, че на онази оригиналната вечеря какво са били присъстващите.

    Коментиран от #16

  • 2 Някой

    138 5 Отговор
    Провал на западния либерастски строй. Наистина гледаме упадъка на Запада в реално време. Има сигурно още какво да видим - далеч по унизително и пошло. Но краят ще бъде изчезването на западната цивилизация, и може би това е закономерно след такъв упадък...
  • 3 Тая говорителка само се извинява

    122 2 Отговор
    казионно.
    Много добре са знаели това какво ще предизвика щото са коскоджамити ескперти и ПиАр-и.
    Така че нарочно са го направили.
  • 4 💨.💨💨💨

    121 3 Отговор
    След дъжд качулка . Показаха пошлото и после извинявайте . Другия път ще е още по пошло .
  • 5 Гост

    90 5 Отговор
    Заслужават да изравнят с земята цялата Франция . Може да пуснат германците те имат опит с това .
  • 6 между другото

    106 3 Отговор
    Това синьото "нещо" в подноса е Татко Смърф, а не Христос. А на трансверзалите ще кажа, че негативното отношение към тях е точно заради такива изяви. Правете си цирковете в заведенията за драг кралици, а не по телевизията!

    Коментиран от #28, #36, #50

  • 7 погнусен

    118 2 Отговор
    Абе , каквото и да усукват и да обясняват - истината е , че това си беше изродско шоу , сътворено от изроди ! Гнусотията , пошлостта , гаврата с най голямата религия на планетата няма как да бъде обяснена с "многообразие" на възгледите . Това си беше сатанизъм в чист вид . Няма да гледам нито секунда от т.нар. "Олимпиада" , защото такова "откриване" напълно ни разкри , че това е Олимпиада(та) на абсолютното падение на западната цивилизация !

    Коментиран от #79

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пич

    65 2 Отговор
    А католическата църква мишкува.....
  • 10 Механик

    82 5 Отговор
    Е, те сега те ще скочат всички козяци, украинци, атлантици и пр. да защитават това омерзително зрелище. Само гледайте как ще се нахвърлят на нормалните хора.
    п.п.
    Но казаното в статията може да се сведе до по-къса реч.
    Станистите отвориха прозореца на Овертон. Да, отвориха го.
    Днес ние сме отвратени. Утре те ще повторят шоуто и ние вече ще сме изморени да се борим. Ще позамълчим. После вече ще сме отегчено-свикнали (зер от нас нищо не зависи). И на края вече ние ще сме само СВИКНАЛИ и вече това ще е нормално. Няма да прави впечатление на никого.
  • 11 Сандо

    71 4 Отговор
    Каквото и да се говори и пише,истината е ,че Християнството на Запад е в упадък и този упадък умело се подкрепя и управлява от заинтересовани сили.Същите тези сили вече се насочиха на Изток към следващата си цел:Православието.Вече станахме свидетели на разрушаването на Украинската църква и на започналите атаки срещу Българската православна църква.

    Коментиран от #19

  • 12 Питам:

    91 1 Отговор
    Защо не включихте и сцена с Мохамед ? Защото знаете, че "Олимпиадата" ви веднага щеше да бъде прекратена и то С МНОГО ЖЕРТВИ !

    Коментиран от #46

  • 13 Бегай

    31 0 Отговор

    До коментар #8 от "Оффффис":

    Бе , Дионисий , това е като тебе - До...полов !
  • 14 УдоМача

    75 1 Отговор
    На закриването да се подиграят и с пророка Мохамед да видят тогава какво ги чака. Шарли Ебдо ще е като инцидент в детската градина, спрямо това, което ще започне да се случва из цяла Франция.
  • 15 Ако "транс-а" режисьор иска реклама,

    68 1 Отговор
    ами много е просто! Да вземе да вклю4и и Мохамед вътре в пърформанса и на другият ден като му отрежат тиквата муджахидините и ще остане жив ве4но в нашите сърца! Ха-ха-ха-ха!
  • 16 това в Гейската Библия ли го 4ете?

    46 0 Отговор

    До коментар #1 от "Айде да не се правим на тънкообидени":

    това в гейската библия ли го 4ете, дето ти я завщала прабаба ти?
  • 17 Аз съм

    6 37 Отговор
    Западната цивилизация щяла да изчезне... Добре де, вие да не си мислите, че човечеството ще съществува вечно? Всички ще изчезнем така или иначе. Хетеро, хомо, драг, транс. Един ден всичко ще е минало. Що се косите за дреболии.

    Коментиран от #21

  • 18 Да попитам

    57 1 Отговор
    Като са толкова авангардни французите, защо не ни показаха и Жана Дарк с брада и мустаци?
    Май обичат да са "провокативни" само на чужд гръб.

    Коментиран от #22

  • 19 така ви изглежда, ама не е баш така

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    щото тия крайно левите дето победиха, щото се обединиха срещу уж десните във Франция, ами те левите, то4но са ултра привърженици транс-джендър идеологията, за зелената сделка, но същевременно са за Путин, Палестинците и Хамас, както и за излизане от Евросъюза!

    Коментиран от #45

  • 20 Сащ убива България

    52 2 Отговор
    Проучване за ЛГБТ нагласите сред българските ученици започва фондация.

    "Въпросите на проучването са публикувани в интернет-страницата на „Сингъл степ“. От фондацията питат учениците какъв пол се определят, какви проблеми имат в училище заради различната си сексуалната ориентация, как се отнасят съучениците и учителите им към тях, къде се чувстват несигурни в училище, като се изброяват като възможни отговори: тоалетната, съблекалнята и др.

    Сред посочените спонсори и партньори са: посолствата на САЩ, Великобритания, Франция, фондация „Америка за България“, Националната мрежа за децата, Национален фонд „Култура“, американската фармацевтична компания „Гилеад“, Уникредит и др..."
    -
    Започват от най-скъпото, ценно и лесно манипулируемо - децата. Ако не вземем мерки ще ни направят като тях - сатанизъм, перверзии, пошлост...

    Коментиран от #26

  • 21 ами докато сме от Западната

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз съм":

    ще се косим, а ти като си от "Ляво ОРИЕНТИРАНАТА" затова не ти пука!
  • 22 той Волтер я е направил дармадан

    42 1 Отговор

    До коментар #18 от "Да попитам":

    преди векове тая Жана, но когато туриш толкова известен извратен джендър да се прави на режисьор и да ти прави световен спектакъл, то естествено спктакъла ще е СВЕТОВНО ИЗВРАТЕН!
  • 23 ЗАПОЗНАЙТЕ АВТОРА НА СПЕКТАКЪЛА

    27 1 Отговор
    С Д-Р ГИЛОТЕН! Ха-ха-ха-ха-ха!
  • 24 !!!?

    24 17 Отговор
    Християнската религия днес е разпъната на Кръст - от една страна един подполковник от КГБ избива без никакви угризения на съвестта християни в Украйна, а от друга страна в Париж се излъчи един пошъл "олимпийски" Гей кавър на "Тайната вечеря" !!!?

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 резултата е 4е бащите на у4ениците

    37 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сащ убива България":

    изявили силно желание за сексуален контакт с майките на хората от проекта!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Така де

    41 1 Отговор

    До коментар #6 от "между другото":

    Джендърите точно затова са первезни, защото искат да демонстрират перверзиите си пред всички, а не само на тях си.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 !!!?

    18 31 Отговор

    До коментар #27 от "@@@":

    Не много отдавна болшевики и комунисти взриввяваха християнските храмове и избиваха поповете...,а Путин и неговия пророк Кадиров, и сега избиват християни, и рушат храмове...!
    Америка ти е виновна...!!!?
  • 31 Леля Гошо

    40 1 Отговор
    Някои от културните, изискани, авангардни, широкоскроени и пр. мои приятели и познати твърдят че са харесали откриването. Дали наисгина са го харесали или позират, това само те си знаят. Никой обаче не можа да обясни връзката между педеризмите, джендерастиите и олимпийските игри
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тц тц тц

    36 1 Отговор
    Вече не може да се гледа телевизия от такива.Едно е да гледаш филм на ужасите и да знаеш,че е измислица,а всъвсем друго е да гледаш по новините символите на Апокалипсиса.
  • 35 Протестиращ

    44 1 Отговор
    "Многообразието" съвсем не беше пълно! Защо не беше представено малцинството на серийните убийци?! Техните права и техният културен принос кой ще защити?!
  • 36 миииии

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "между другото":

    много точно!!!
  • 37 Уса

    21 1 Отговор
    В сащ се възражда ККК по този наболял въпрос тъжно ще боли,но няма как много се разпуснаха
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 франсетата като са горди с творението си

    33 1 Отговор
    Защо го свалиха от сайта на олимпиадата ?
  • 40 Елада

    27 0 Отговор
    Какво ще да прави Тайната вечеря насред Олимпийските игри?
    Все пак това спортно събитие възниква в Древна Гърция. Защо не търсите връзката с 12 те богове на Олимп, с разгулните празници на Дионисий?
    Култът към телесното съвършенство не е присъщ за християнството.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 няма извинение ЗА ИЗВЪРТЕНЯЦИТЕ

    25 1 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩИ ФРАНЦИЯ И ЕС !ПЪК И Е ПРОСТОТИЯ САМИ ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ ! МОГАТ САМО ДА ИСКАТ ИЗВИНЕНИЕ ОТ ХРИСТИЯНИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ С КОИТО ПРЕКАЛИХА ФАТАЛНО ! ТОВА ИМ Е И ПРИСЪДАТА ДА ИЗГОРЯТ НА КЛАДА !
  • 43 Госта..

    23 1 Отговор
    А дали на следващата олимпияда няма да ни "представят" - "Сънищата на Мохамед на скалата ",заради многообразието и мултикултурата .Въпросът е доколко са смели транссексуалните "сценаристи "
  • 44 селяндурска работа

    20 4 Отговор
    е това откриване на олимпиядата .
  • 45 Кооо

    24 3 Отговор

    До коментар #19 от "така ви изглежда, ама не е баш така":

    Много обърка нещата с крайно левите и Путин.Вие соросите постоянно мислите за Путин накрая може и да се заобичате

    Коментиран от #53

  • 46 Правилно

    24 2 Отговор

    До коментар #12 от "Питам:":

    Нямаше също сцена, на която да се защитават правата на наркоманите и алкохолиците. Много едностранчиво шоу.
  • 47 РУСИЯ НЕ Е ВИНОВНА ЧЕ УКРИТЕ СВАЛЯТ

    19 4 Отговор
    РАКЕТИ НАД ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА СИ ЗА ДА ОБВИНЯТ ПОСЛЕ РУСНАЦИТЕ !РУСИЯ ЩЕ СВЪРШИ ВСИЧКИ ЗАДАЧИ ПОСТАВЕНИ ОТ ПЛАНА ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ И ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ НА УКРИЯ !

    Коментиран от #51

  • 48 Румен Първанов

    25 1 Отговор
    Европейски ценности ! Да не забравяме и Евровизия !
  • 49 любител

    21 2 Отговор
    какво друго освен простотии очаквате от франсетата да покажат като на най богатия мъск дъщерята има пиш--------а. хахаха
  • 50 Така е

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "между другото":

    Европа върви точно по стъпките на Содом - самодоволни перверзници.
  • 51 Така де

    2 14 Отговор

    До коментар #47 от "РУСИЯ НЕ Е ВИНОВНА ЧЕ УКРИТЕ СВАЛЯТ":

    Най-напред ще денацифицира себе си.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ко прайм ся

    3 18 Отговор

    До коментар #45 от "Кооо":

    И аз харесвам Путин - върна Русия 50 години назад.

    Коментиран от #74

  • 54 Поредният невежа

    3 24 Отговор
    Поредния неразбрал! Прочети малко по темата, и ще разбереш че с сцената няма общо с "последната вечеря" , а с Дионисиевите пирове. Дръжте религията далеч от светцките дела.Откриването на олимпийските игри не се прави за религиозните, свещеници не участват в игрите и така трябва да остане.Проблемът ви се нарича тесногръдие.

    Коментиран от #59, #65

  • 55 Фончо

    15 1 Отговор
    Но имаше и дете, после изчезна. Приличаше на момиче, но може да е било момче
  • 56 Д-р Гълъбова

    20 2 Отговор
    Не видях нищо свързано с педофилите и техните права! Защо???
  • 57 Иван

    24 1 Отговор
    Беше гнусно, грозно, кичозно и най вече безсмислено. Ето така намразих Париж и игрите също. Ако са търсили ефект, постигнаха го, ефект на отвръщение.
  • 58 Стария моряк

    2 9 Отговор
    Пак не сте разбрали! Това беше "Закуска на тревата" от Клод Моне

    Коментиран от #69

  • 59 Правилно

    11 1 Отговор

    До коментар #54 от "Поредният невежа":

    Запази си перверзното мнение за себе си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Жеко

    28 1 Отговор
    Всички западни държави си замълчаха за подигравката .
    Само Иран привика Френския посланик и призова християните да вземат отношение.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Лека

    19 1 Отговор
    Всички обратни на бесилото! Нагли, тъпи и нахални изроди!!!
  • 64 ЕвроАтнатическите ценности в ступор

    31 1 Отговор
    Поредния голям спонсор SAMSUNG също напуска потъващия кораб на Олимпиадата!
    "Технологичният гигант Samsung отменя рекламен договор на стойност 1 милиард долара с Международния олимпийски комитет и Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

    Излизането от рекламния договор, който беше валиден до 2028 г., беше причинено от сериозни опасения на южнокорейската компания относно обществената реакция след откриването на игрите. Церемонията по откриването предизвика твърде много негативни мнения в корпоративни, светски и спортни среди.

    Технологичният гигант е основен спонсор на олимпийски събития от близо 30 години."
  • 65 Тесногръдие би било,

    8 4 Отговор

    До коментар #54 от "Поредният невежа":

    ако този спектакъл откриваше ПараЛГБТ олимпийски игри.
  • 66 МоленРуж

    14 1 Отговор
    Наврете си Ценностите в седалището на кльощавата евробаба.Слава!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 веселяк

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Стария моряк":

    "Пак не сте разбрали! Това беше "Закуска на тревата" от Клод Моне". А къде беше тревата?

    Коментиран от #70

  • 70 Снуп дог

    10 0 Отговор

    До коментар #69 от "веселяк":

    Изпуших я бе!
  • 71 Историк

    4 17 Отговор
    Само една "малка" подробност: НЕ Е "ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ", а картината "Празника на боговете" на Ян Хименез ван Бийер от 1635 година и изобразява бакхусов пир.

    С други думи, къде от незнание, къде нарочно, тези, на които им е поръчано да плюят по Олимпиадата свършиха свето и повлякоха тези, които не знаят за какво става дума.

    Авторът да си избере от кои е.

    Коментиран от #73

  • 72 Чичака

    22 1 Отговор
    И тия ще воюват срещу руснаците !?!?!?
  • 73 Айсамани

    21 0 Отговор

    До коментар #71 от "Историк":

    Тъй,тъй.Това са искали да кажат,ама пост фактум.След,като целия християнски свят се надигна,не било Вечерята,а Бакхусовия пир.Ама друг път.Те хората пасат и ядат плодовете на Бакхус с дръжките.

    Коментиран от #83

  • 74 Сийка

    3 7 Отговор

    До коментар #53 от "Ко прайм ся":

    И баба Гуца харесва Путин - иска и нея да я върне 50 години назад.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Г Зобрък

    9 0 Отговор
    Общността на тези които обичаме да си бъркаме в гъ.... не бяхме включени и се чувстваме тотално изолирани и пренебрегнати. Къде отиде многообразието?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мими

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "погнусен":

    Всичко е вярно , но за мен най-отблъскващото тук е грозното, ама мнооого грозота и позор има в цялото им творение, нали французите са любители на красотата и финес , уж????
  • 80 Религията е измама

    2 12 Отговор
    Няма христос нема аллах религията е измислена от тайните общества управляващи земята с цел контрол и подчинение на обикновенните хора и да прелъщат мъките и трудния си животи експлоатация без бунтове.....богатите в рая бедните в ада 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #82

  • 81 Туземците и маорите инките майте

    1 8 Отговор
    Как живеят като не верват у христос и аллах😂😂😂😂значи живота е възможен и без религия без църкви жамиии молитви ритуали и колко требва да си примитивен че да изповядваш религия
  • 82 Бъркаш религията

    9 1 Отговор

    До коментар #80 от "Религията е измама":

    с етиката.Етика е дял от философията,която се занимава с нравствеността и морала.
  • 83 Историк

    0 8 Отговор

    До коментар #73 от "Айсамани":

    Аз теб ли да слушам, или да слушам какво казва създателя на самото нещо?

    Мисля, че отговорът е ясен.

    Коментиран от #84

  • 84 Поговорка :

    11 0 Отговор

    До коментар #83 от "Историк":

    ,,Не слушай какво говорят хората,гледай какво правят".
  • 85 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор
    Транссексуален до Христос – не, благодаря!.

    М,дааа сега си обяснавам "жестокоста" на Инквизията през средните векове.
  • 86 Мравка

    2 0 Отговор
    Тези, организирани поради сексуално различие са много стара организация. Влиянието им в обществото е много по-голямо, отколкото си мислиме. Хората, живеещи в семейства имат грижи каквито тези нямат. Много може да се пише по въпроса, но няма място и може да се окачестви като език на омразата. А аз не ги мразя. Това нещо го има в природата.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 евроценности

    7 0 Отговор
    франция територия на извратеност,деградация, разчовечаване и лицемерие ,Германия - страна на откровени военопрестъпници - тези двете са позор за човечеството. Нищо добро не са дали на света, освен гилотина и обикновен фашизъм .

    Коментиран от #91, #94

  • 89 Исус

    1 2 Отговор
    За Исус не е проблем да застане до транссексуален. Както не е проблем да стои до прокажен, до блудница и прочие.
  • 90 Религията е за религиозни хора

    0 5 Отговор
    А не за комунисти и псевдовярващи за 1-2 пъти в годината. Нека и аз да изкажа мнение. Гледам коментарите тук много възмутени, много критики, много нещо. А колко от коментиралите са истински вярващи? Откога феновете на комунистите в България станаха толкова набожни? Казвам истински вярващи, не за ден-два в годината. Истински вярващи без да псуват, без да завиждат, без да мразят други етноси и раси, без да употребяват алкохол, без да прелюбодействат а само със съпруг/а включен в религиозен брак, без да гледат голи чужди мъже и жени, без да лъжат ит.н. Колко от вас ги имат тези християнски ценности бре коментиращи??? Нито съм гледал някакво откриване на олимпиада, нито ме интересува кой каква слава на победител ще спечели. И какво е победил на Земята и в земния си живот??? Хляб и зрелища както се вика. Света е пълен с бедност, несправедливост, липса на вода и вместо да се организират да направят събитие, което да помага на бедните и нуждаещите се, да се занимават с проблемите на света, те с хляб и зрелища се занимават, но добитъка е си е добитък и само му дай сеир и безсмислени дела. Вярващите хора не се занимават с такива безполезни действия, гледания на олимпиади и безсмислени коментари, а действия, които да са в полза на световното население, което се нуждае от помощ във всеки един момент.
  • 91 Религията е за религиозни хора

    2 4 Отговор

    До коментар #88 от "евроценности":

    Не одобрявам Франция и Германия, но защо пропускаш също комунистите и комунизма??? Комунистите защо не вярват в Бог и не следват религията? Но това не е най-лошото. Най-лошото, че самите комунисти искат насилствено да налагат идеологията си на хората без право на техен избор на свобода на религията си. Докато на Запад, може и да са атеисти и всякакви
    , но поне имаш свободата да вярваш в каквото искаш, а не само в безбожната комунистическа идеология. Така кое от двете е по-добрия вариант?

    Коментиран от #93

  • 92 Вопиюща неграмотност

    2 0 Отговор
    Томас Джоли явно не знае , че точно християнството е направило огромна крачка кам толерантността и многообразието. Точно християнството е първата религия еднакво достъпна и за бедните,и за богатите, и и за жените, и за децата ,и за мъжете едновременно , и за черни, матови,бронзови,бели, и за всички раси и етноси. Събедените демондстрират вопиюща фундаментална цивилизационна неграмотност и нахалство.
  • 93 Не бяха толкоз гнусни

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Религията е за религиозни хора":

    Ноооо вече не е така откакто ъпгрейтваният и тунунгован марксизъм първо овладя университетите,после артистичните среди,Холивуд и накрая културата и науката в т.н. Запад. Който познава ранния болшевизъм в Съветска Русия знае, че и тогава християнството е подигравано и атакувано от най-известните им поети и интелектуалци - първите в света чисто голи гей паради в Петербург и Москва , комсомолска секс комуна, обобществяване на жените по места в много общини, веднага пълни права на сексдевиантите,задължително изучаване и прилагане на Фройд и фройдизма... Болшевиките не бяха толкова гнусни в подигравките към християнството , а претендираха научно да го и ,че го опровергават.
  • 94 В тази връзка...

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "евроценности":

    " Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири... " Казана и написано от Ботев преди повече от 150 години.
  • 95 Да, лесно е да се

    1 0 Отговор
    Подиграваш с християните. Ние сме толерантни европейци и няма проблеми🙄🙄🙄
    Но ми е любопитно защо не направихте и нещо за евреите и мюсюлманите. Да поставите транспве до пророка Мохамед например или Давид да е транс🤔🤔🤔
    Не трябва ли да включим всички религии в празника. Да видим после КОЯ е религията на мира 😅😅😅