9 Юни, 2014 08:47 10 597 10

Осман Октай: Сега и БСП, и ДПС съжаляват за думите си, но вече няма връщане назад

  • осман октай-
  • дпс-
  • бсп-
  • съжаляват-
  • лютви местан-
  • сергей станишев-
  • предсрочни парламентарни избори-
  • задължително гласуване

Партията на Лютви Местан направи грешен ход, смята бившият втори в нея

Осман Октай: Сега и БСП, и ДПС съжаляват за думите си, но вече няма връщане назад - 1
Осман Октай
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Двете основни партии в управлението – БСП и ДПС, не се разбрали за разпределението на властовите позиции след евроизборите. Поради факта, че партията на Лютви Местан излезе почти наравно с тази на Сергей Станишев, първите решили да засилят натиска за разширяване на своето влияние. От „Позитано” обаче не били никак доволни, което довело до „непремерения ход” на ДПС с нервната позиция, че отиват на избори.

Така пред бТВ бившият втори в ДПС Осман Октай обясни развоя на събитията на политическата сцена у нас след провеждането на вота за ЕП на 25 май. Миналата седмица Местан изненадващо излезе с позиция, че до края на годината трябва да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, а БСП контрира с друго изненадващо предложение – за въвеждане на задължително гласуване, което според анализатори би ударило осезаемо ДПС.

„Когато се направи такъв грешен ход от ДПС, те са очаквали, че БСП ще се огъне. Но червените излязоха с най-лъжливия ход, решиха да покажат мускули. Действията на ДПС са отмъщение на Доган – досега те не са сваляли така никое правителство. БСП са на колене след управлението с ДПС, загубиха избиратели. Аз знам със сигурност, че сега и двете страни съжаляват за изказванията си, но вече няма връщане назад”, поясни Октай.

Според него ГЕРБ и Реформаторският блок ще бъдат със собствено управление в следващия парламент. Ако това не се случи обаче, бил възможен „германският вариант” на управление - между ГЕРБ и БСП, към което се вървяло и в ЕП.

„Просто задкулисните играчи прекалиха с консумирането на власт – настъпи голям разрив в отношенията между Цветан Василев и Пеевски. С проекта „Бареков” Василев наложи натиск върху политическите формации и те се скараха. А Пеевски никога не е бил злият фактор, той беше посредник за пренасяне на финансови изгоди към Сараите”, коментира Осман Октай, уточнявайки, че всичко в последните 10 години в ДПС и политиката „става със санкциите на Ахмед Доган”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    4 2 Отговор
    Червени бандюги - вън от управлението на България.
  • 2 Монго

    3 1 Отговор
    А, те само червените ако бяха бандюги..., "с мед да ги намажем", да ги забраним и да...цъфнем. Да, ама не...

    Коментиран от #9

  • 3 Николай Николов

    5 1 Отговор
    Тъпите комунисти си мислят още че БСП управлява,БСП не управлява от първата тройна коалиция насам,просто служи да замажи очите на народа докато ДПС управлява!
  • 4 wulkan

    3 0 Отговор
    Късно е либе за китка!!!
  • 5 Кристиян Иванов

    6 1 Отговор
    ДОЛУ ДПС. ВСИЧКО ТУРСКО И ЕНИЧАРСКО ВЪН ДПС ОТ БЪЛГАРИЯ.
  • 6 мария спасова

    6 1 Отговор
    Не може турци да ни управляват! Все пак Кубрат се е борил за тази държава да я създаде а ние с лека ръка , ще я оставим ли ?

    Коментиран от #7

  • 7 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "мария спасова":

    Всички русофоби са туркофили и дори по-лоши.

    Коментиран от #8

  • 8 Кристиян Иванов

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Ех Василе, Василе какви глупости говориш? Какво общо имат русофилите и туркофилите ? Май не си си пил хапчетата, а ?
  • 9 мечока

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    Всъщност сегашните червени не са толкова бандюги колкото нескопосани и безотговорни(което си е и престъпно нехайство, имайки предвид че елементарни подобрения в пътната инфраструктура например спасяват животи). Когато обаче ръководството нехае, по долните нива вече се ражда бандитизма !
  • 10 mtlb

    1 1 Отговор
    Не думай!!!Ашколсун за коалицията,комуняга,турчин и псевдо-националист.