Last news in Fakti

14 Септември, 2017 08:59 10 588 25

Свидетел: Биха ме за подарък за рождения ден на Ценко Чоков

  • ценко чоков-
  • галиче-
  • свидетел

Побоят срещу мен бе поръчан като подарък за рождения ден на Ценко Чоков. Запалиха ми и 100 бали със сено месец по-рано по повод празника на сина му Мартин. Това признание прави брутално пребитият Емил Марков, пише "Конкурент".

На 29 август Емил е зверски пребит посред бял ден в центъра на село Галиче. Той е с пукнат череп, счупена ръка, крак, синини и охлузвания по цялото тяло. Откаран е в болница и 4 дни лекари се борят за живота му.

През това време роднини на пострадалия разказват, че мъжът е пребит от гардовете на частна охранителна фирма, която пази имотите на Чокови във врачанското с. Галиче. Те цял месец тормозели Марков и го заплашвали да оттегли показанията си по делото за организирана престъпна група, което се води в спецсъда срещу Чоков, сина му Мартин и още петима души от селото, но той отказал.

„Целият ми живот е минал в Галиче, там съм роден. Никога не сме имали близки взаимоотношения с Ценко Чоков. От 1989 година сме в конфликт”, разказва Емил Марков.

„През годините е заплашвал мен, жена ми Ивка, големия ми син Венцислав и малкия Емил. Той бе едва на 9 години, когато през март 2016 г. Мартин му се заканва, че ще го заколи, докато Емил си купува сладолед с братовчед си. По това време заплахите към мен и семейството ми много зачестиха, очаквахме, че този човек ще ни запали, така и стана”, обяснява още Марков.

„Два пъти ни е палил. Първият път беше май месец 2016 г., с очите си видях как Ценко Чоков ми запали две коли. Вторият път беше на 24 юли тази година, като подарък за Мартин за рождения му ден ми запалиха 100 бали слама, които бяха на улицата. За 28 август пък Ценко Чоков имаше рожден ден. Аз бях подарък за него, защото на следващия ден ме пребиха. Ето ме, вижте ме!”, разказва Марков.

По думите му проблемите между него и Ценко Чоков са заради малка полянка от 20 квадрата. Според нотариалния акт на Емил Марков площта е определена за озеленяване.

„Ценко Чоков твърди, че е земеделска земя, че щял да я изоре, че ще ми бутне къщата и ще ме остави на улицата”, разтревожен е Марков. Конфликтът между Ценко Чоков и Емил Марков ескалира в края на август. Тогава краварят Сокол, който живее при Марков, води животните, за които се грижи, на водопой на близката река. По невнимание ги изпуска и те навлизат в нива с царевица на Чоков.

„Две или три крави бяха влезли и стъпкали няколко стръка. Обадиха ми се и хукнах да му помагам да ги прибере. Докато отида, кравите вече бяха изкарани. Никой не е карал Сокол да влезе в пакост, станало е случайно. Дори не знам дали моите крави са били сред тези, които са стъпкали царевицата”, обяснява пребитият.

На другия ден един от охранителите, който пази имотите на Ценко Чоков и на другите арендатори в региона, отива при Емил Марков, за да му потърси сметка. „При мен дойде Валентин Петков-Вачо и ми вика: „Кравите са ти били в царевицата!”. Аз му обясних, че не е било нарочно”, казва Марков на охранителя, а той отвръща: „Сега кой ще плати за щетите?”. Гардът не дочаква отговор, а пали джипа си и отпрашва.

„В полицията няма жалба нито срещу мен, нито срещу краваря Сокол", обяснява Марков. - На другия ден рано сутринта тръгвам да закарам жена си на рейса, че работи в Бяла Слатина. По пътя се разминах с Вачо, той явно беше тръгнал за към нас. Явно Вачо ме е видял и е обърнал. Паркирам аз на спирката, а той спира зад мен. Слиза с една дълга тръба и ме започва. Първо ме удари тука по ръцете, опитах да го ритна, но не успях. Не успях да се защитя.”

Гардът на Чоков не казал нищо, но бил Емил в продължение на повече от пет минути. Заради счупения си крак пребитият не успял и да избяга. След побоя изпада в шок, после губи съзнание. Валентин се качва в колата и изчезва. Емил е категоричен, че ще води дело срещу бияча си, след като е подал жалба в полицията и прокуратурата. Под домашен арест пък бе пуснат охранителят Валентин Петков-Вачо.

Бабаитът работи като пазач на земите, които са собственост на скандалния кмет на село Галиче. Докато Емил Марков се бори за живота си в плевенската болница, биячът е разпитан и освободен. По-късно е задържан отново за 72 часа с прокурорско постановление. След тридневния престой в ареста съдът решава, че Вачо едва ли ще се опита да бяга или да бие отново, и го пуска под домашен арест в къщата му в родното му село Търнава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    117 1 Отговор
    Това си е опит за убийство прокуратура няма полиция също какво му остава на човека освен да си купи от Косово или Албания едно оръжие без мн.свидетели и в подходящия момент да потърси правдата.
  • 2 въпрос към полиция,прокуратура,съдии

    110 2 Отговор
    Тоя м.....л Чоков и малоумниците край него какво още трябва да направят за да влязат в затвора? Или чакате на някой да му падне пердето и да ги зачеше наред,всичките боклуци там.
  • 3 Андрей

    93 2 Отговор
    Държавата да си влезе в ролята и да спре тези цигани да безчинстват !!!!
  • 4 ХХХ

    56 5 Отговор
    Влиза си в ролята само ако някой заплаши ББ във ФБ. Добре, че има Господ и си знае работата. Господ гледа, ангелите пишат.
  • 5 пича

    3 95 Отговор
    Не вярвайте на тия м...ли - всичко е постановка са да очернят ЧОКОВ

    Коментиран от #19, #25

  • 6 кроманьонеца

    54 5 Отговор
    Комунетата и мутрите им върнаха България в епохата на феодализма, още едно царуване на Вожда и ще се върнем в каменната ера.
  • 7 незнайко

    39 1 Отговор
    Това наистина не е БЪЛГАРИЯ. Биячът независимо кой е той, вече трябваше да е зад решетките. Сега сигурно чакат потърпевшия, дали ще пусне жялба. Той от своя страна се страхува да направи това. Омагьосана работа като намаме правосъдие !
  • 8 Партизанин

    28 11 Отговор
    Няма правосъдие ли ?! Няма справедливост ли ?!

    Ми за вас няма, скоро няма и да има...щото дращите тъпите си простотии и оплаквания, седнали удобно пред компа, и чакате някой друг да раздаде правосъдие и справедливост вместо вас.

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вечния кмет

    7 20 Отговор
    Най-добрите коли, карат тарикатите!
  • 11 55555

    32 2 Отговор
    Държавата трябва да започне като в САЩ - назначава се следовател по случая Ц. Чоков, следовател с двама помощници и 2-3 патрулки с 12 полицая - наемат една къща в с. Галиче и разпитват всички докато не достигнат до становище, ако следователят се провали в преценката си се уволнява
  • 12 Ядеитн

    4 48 Отговор
    Секоя жаба да си знае гьола. Малък ли си - трай си и не се прави на ербап. Тука е така, било е така и така ша биде. Толкоз. Кой му не изнася - гит! Кеф му в Европата, кеф му в джендема.
  • 13 Гост

    32 2 Отговор
    Просто да го застрелят това е......няма смисъл да се пишем тук.Има хора за скромна сума просто да го застрелят.
  • 14 Кольо

    20 5 Отговор
    По-гнусен от тоз чоков не знам дали има, на бойко авера
  • 15 Иван Господинов

    23 5 Отговор
    Вече ми писна да ме занимават с тия безпомощни мърши в това село. Хем си го избират тоя дерибей хем се жалват. През ден някой нов изревава, че е пребит. Ами те станаха една сюрия хора вече не им се знае бройката. Тоя Чоко Боко да не би да е безсмъртен. Съберете се всичките бити вземете по един нож и идете и го накълцайте като не ви кефи. С тая умряла полиция и съд докато установят кой го е убил ще сте измрели от старост. Като виждате че няма държава вземете си оправете проблемите сами или просто умирайте
  • 16 mf2

    12 7 Отговор
    Демокрация, пичове - няма кво да протестирате.
    Демокрация по български...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бенц

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Партизанин":

    Ами ти какво правиш,да не би да си грабнал автомата.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ssяяяя

    9 2 Отговор
    Държавата е на колене пред един селски дерибей.........................................
  • 23 От Враца

    8 1 Отговор
    Чоков, както и цялото му семейство и приближените му мутри трябва да бъдат изтезавани, с години!!! Дано влезнат в затвора, а там дълги години да се намират по-яки от тях и хем да ги бият всеки ден, хем да ги е.ат. Живота им да стане ад, да бленуват смъртта си и да не я получават. Ден в затвора за тях да е като година! Не съм лош човек и пожеланията ми за тях не са добри, но те си ги заслужават! Цялото село пропищя от тях.И не, никой не го преизбира, или купува гласове, или по-вероятно заплашва хората и тия, които броят гласовете. Това е пълен мошеник, по физиономията се познава, с картофената си мутренска глава. Бог да пази България от тия изчадия сатанински, това са буквално деца на дявола! Боже опази!
  • 24 Моревизор

    1 1 Отговор
    Навсякъде си има такива. Навсякъде си има акули, паламуди, скумрии и цаца...а, и планктон
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.