Last news in Fakti

7 Май, 2018 17:11 2 794 0

Вече ще има легла в самолета (ВИДЕО)

  • airbus-
  • самолет-
  • модернизиране-
  • спалня

Към днешна дата звучи доста абстрактно, но една от двете най-големи авиостроителни корпорации в света – Airbus, възнамерява до 2020 г. да пусне в експлоатация самолети с ... легла. Първо това ще стане в моделите А330 и по-големия и най-нов – А350. Концепцията вече е разработена съвместно с френската компания Zodiac Aerospace.

Мястото на луксозните спални помещения ще бъде в отсега, който сега се използва за багаж. Там ще се разположат модулни клетки и в зависимост от броя на куфарите ще се определя колко спални модула да има на даден полет.

От Airbus заявяват, че вече няколко авиокомпании са проявили интерес към новата концепция. Ще има също така и модул за „Добре дошли!”. В него ще има рецепция, на която ще се посрещат пътниците, както и малка зона за забавление на деца и работно пространство. Също така е помислено и за бизнесмените, тъй като този тип пътувания отчитат непрекъснат ръст. Модулът на „заседателната зала” ще включва седалки и бюра, подходящи за провеждането на работни срещи. В „спалните” модули пътниците ще могат да спят. Те ще бъдат оборудвани с единични легла, където ще има място за дрехи и тоалетни принадлежности.

От Airbus отбелязват, че всичките видове модули няма да могат да се използват едновременно. Това се определя от нуждите на пътниците и от желанията на авиокомпаниите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА