Last news in Fakti

11 Юли, 2018 15:20 3 740 13

ГЕРБ и БСП се сдружиха с монополистите срещу гражданите

  • монопол-
  • монополизъм-
  • горива-
  • обществени поръчки-
  • търговия-
  • газ-
  • мартин димитров

Малките фирми изчезват, а картелите и монополите са все по-уверени

ГЕРБ и БСП се сдружиха с монополистите срещу гражданите - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу гражданите. Прякото последствие е, че малките фирми започват да изчезват, а монополите и картелите да получават допълнителна увереност. Крайният резултат са по-високи цени за по-лоши услуги.

Конкретните примери:

1.ГЕРБ и БСП заедно подкрепиха скандалния законопроект за горивата на първо четене, който въвежда изискване за собствен капитал от 3 млн. лева и образователен ценз. Резултатът ще бъде фалити на малки бензиностанции и увеличаване пазара на големите. За потребителите това означава по-малко конкуренция и по-високи цени.

2.Паралелно с това и ГЕРБ и БСП не смятат, че има картелиране на пазара на горива и избягват въобще да коментират „слона в стаята” – кой има достъп до данъчно-акцизните складове в България и съответно може да внася горива.

3.ГЕРБ и БСП заедно взеха решение за рестартиране на Белене, което извън всички останали негативни ефекти, ще има за последствие фалит на половината съществуваща българска енергетика и на много малки и средни компании.

4. България е тотално зависима от вноса на газ от Русия. БСП и ГЕРБ управляват в последните 17 години и този монопол беше грижливо пазен. Последните развития показват, че ГЕРБ работят за връзка с „Турски поток”, което означава заздравяване на монопола.

5. Големите обществени поръчки се печелят от малко на брой фирми. Очевидно е, че и ГЕРБ и БСП толерират процеса. Много малки и средни фирми спряха дори да кандидатстват по обществени поръчки.

6. Редица големи фирми въобще не плащат данъци или плащат съмнително малко. Това очевидно се толерира и от ГЕРБ и от БСП. Контролът е фокусиран върху малките, а за големите има политически „чадър”.

Мартин Димитров, Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седесарче

    19 3 Отговор
    Брафффо Мартин Димитроф брафо ффсички седесарчета които гласуфака за ГЕРБ да се фърнат ф редиците на СДС
  • 2 Енгелс

    13 6 Отговор
    хаха, ами нали точно това е смисъла на капитализма, който точно десните партии на Мартин Димитров подкрепят. Това е все едно да викаш ама защо в таратора има краставици, хаха

    Коментиран от #4

  • 3 Ленин

    13 1 Отговор
    Империализмът като най-висок стадий на капитализма :)
  • 4 Георгиев

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Енгелс":

    Дясната политика означава равни възможности! БСП и ГЕРБ водят лява политика.
  • 5 прУстакоФ

    2 0 Отговор
    А ??!! Невъзможно !!Не,не просто няма как !! Прав съм нали ??
  • 6 еиш

    23 1 Отговор
    Докато се управляваме от бивши мутри, биачи шефове на борчески групировки така ще е. Всеки народ си заслужава ористта. Пак гласувайте за същите нека ни серат в устите и 5 лв да стане бензина и 50 ст тока пак ще сме същите. Хайде , къде са патриотите, къде са им призивите? БЪЛГАРИ БУНАЦИ -БЪЛГАРИ БУНАЦИ. НЕ Е ПРИЯТНО НО Е ИСТИНА
    Една шепа хора въртят народа в продължение на години.
    НЕ НАРОД А СТАДО СМЕ НИЕ ! ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА
  • 7 Bahti

    19 1 Отговор
    Ае добро Утро! Че 300 фамилии кланови Ви баламосват с Политутка! А че ДС си властва е явно!
  • 8 Bahti

    2 1 Отговор
    И кво е тва Мекере поредно?
  • 9 Сатаната

    12 1 Отговор
    Пак никаква новина. Нали са едно котило.

    Коментиран от #11

  • 10 Кибик

    15 2 Отговор
    ГЕРБ и БСП никога не са се разделяли, за да се сдружават отново. В парламента се джафкат за заблуда на 80-те процента, а вечер и на уикенда ядат, пият и прекарват време в леглото заедно, и така до края на света.
  • 11 Антисатаната

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сатаната":

    Ти си виновен Сатанаиле, ти даде на тоя народ Боко Тиквата, СерГей, Гоце, Филип Д., Пасси, Симеон и още като тях, за да го крадат лъжат и съсипват. Покай се, Сатана и като разкаяние кажи на Патриотите, че те могат да спасят България. Но ще трябва един да се прежали и да стане джендър. И да вземе да наказва Боко, да наказва, наказва, дорде сите закони не се и опрайкат. Тогава ще се опраи и България. Сатана, покай се и приведи покаянието си в дела! ..... Амин.
  • 12 ПЕЮ

    9 1 Отговор
    БСП+ДС=ГЕРБ+БСП
  • 13 Ивайло

    2 1 Отговор
    На протест:
    - За какво протестираш?
    - Ми щото нямам работа...
    - Ето ти визитка, утре 9 ч. започваш при мен!
    - Еееее, ти пък от 3000 човека баш мен ли уцели?