Last news in Fakti

10 Август, 2016 18:22 888 0

Испания удари домакините на хандбал

  • испания-
  • бразилия-
  • хандбал

Испанският национален тим по хандбал за жени записа втора победа в среща от олимпийския турнир в Рио. Иберийките се налобаха с 29:24 над домакина Бразилияи вече двата отбора имат по 2 победи от 3 мача и си делят първото място в група "А" с тима на Ангола, който по-късно днес играе с олимпийския и световен шампион Норвегия.

Срещата във "Фючър Арена" започна по-добре за домакините, които поведоха бързо с 4:2. Испания обаче изравни при 5:5, след което "Ла Роха" постепенно увеличи аванса си и той достигна три гола при 15:12 на почивката.

През второто полувреме Бразилия направи всичко по силите си, за да запази перфектния си актив до момента, но не успя.

"Селесао" успя да се доближи до съперничките си само на гол при 24:25 по-малко от 5 минути преди края, но испанките не се поддаха на натиска и на свой ред вкараха нови 4 гола, за да спечелят с крайното 29:24.

Нереа Пеня вкара 8 гола за Испания, а Александрина Кабрал и Елизабет Пинедо добавиха по 6 за победителките. За бразилките 7 гола вкара Фернанда Франка да Силва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА