Last news in Fakti

25 Август, 2016 14:28 792 0

Адениджи: Искам Левски да стане шампион

  • адениджи-
  • награда-
  • левски-
  • титла

Нападателят на "сините" избран за играч на 4-тия кръг

Адениджи: Искам Левски да стане шампион - 1
Снимка: БТА

Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи бе избран за Играч №1 на 4-ия кръг в Първа професионална лига в традиционната анкета на футболните треньори, провеждана от Пресклуб “България”. Нигериецът заслужи признанието след добрата си игра и попадението във вратата на Славия при успеха с 4:0.

"В Левски сме едно семейство! Благодаря на треньорския щаб за възможността да играя за този отбор. Искам да стана шампион. Само Левски!”, бяха първите думи на Адениджи.

"Чувствам се добре вече. Тук всички сме като семейство, ако не сме така, не можем да постигнем нищо. Важното е да сме като семейство, независимо какви са очакванията, защото например в Англия всеки очаква Манчестър Юнайтед да е шампион. Трябва да играем така, както можем, за да спечелим титлата. Засега съм научил някои елементарни думи на български, които ползваме на терена. Животът в София е много хубав, много ми харесва тук." 

"Чувствам се толкова добре на мястото, където ме постави треньорът. Всички трябва да даваме максимума от себе си във всеки един двубой, трябва да покажем на какво сме способни", сподели още нигериецът.

"Целта на отбора е да създадем един страхотен колектив, за да спечелим титлата, защото толкова години вече не сме печелили нищо. Моята лична мечта е да стана един от най-добрите в Левски. Трябва да сме хладнокръвни, спокойни, както и да имаме целта пред себе си, за да можем да я преследваме".

Той говори и как е започнала кариерата му, както и направи сравнение между предишния му клуб Съншайн Старс и Левски. След което обяви, че въобще не мисли за трансфер извън Левски, защото едва започва работата си на "Герена". 

"Кариерата ми започна още в училище. Постепенно там видяха как играя и започнах да се налагам в отбора си. Това беше Съншайн Старс, който е един от най-великите в Нигерия, но Левски е много по-добър от него, защото играе във всякакви силни турнири по Европа. А ще се отнася до организация е на много по-високо ниво." 

"Не мога да кажа сега дали от Левски ще отида в по-голям отбор, тепърва започвам работата си тук, имам още много какво да правя и затова не мисля за следващ отбор", завърши нападателят. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА