Last news in Fakti

9 Декември, 2016 13:27 673 0

Блатер: Инфантино не иска да говори с мен

  • блатер-
  • инфантино-
  • смърт-
  • фифа-
  • наказание

"Преди година лекарите мислеха, че ще умра", призна бившият президент на ФИФА

Блатер: Инфантино не иска да говори с мен - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер се оплака, че неговият наследник Джани Инфантино проявява неуважение и не отговоря на телефонните му обаждания. 80-годишният швейцарец призна, че е имал среща с новия шеф на световния футбол, за да обсъдят проблемите, които трябва да се решат в организацията.

„Инфантино тогава ми каза: Ще работя по въпроса. След това обаче не иска да говори с мен“, коментира Блатер пред програмата „Футбол Свят“.

„Това, което се случва във ФИФА не ми харесва. Не съм виждал организация, в която новият шеф да проявява неуважение към предшественика си.“

„След като избраха Инфантино, проведохме хубав разговор с него. Той дойде в дома ми и поговорихме. Казах му, че имам списък с неща, които трябва да се свършат. Пратих му писмо, звъня му по телефона, но нямам никакъв отговор. Все още имам този списък, но за момента говорим само чрез адвокати“, допълни бившият президент на ФИФА.

Сеп Блатер говори и за причината, която доведе до срив в здравословното му състояние в края на 2015 година, само седмици след отстраняването му от ФИФА.

„Беше на 1 ноември 2015 година. Бях на семейната ни гробница в селото, където живея. Почувствах се много слаб и изтощен. Не можех да мръдна, все едно къща се срути върху мен. Незабавно ме закараха в болница в Цюрих. Даже лекарите си мислеха, че вероятно в следващите часове ще умра. Говоря сериозно.

Една лекарка ме попита: „На кого да се обадя?“ Аз и отговорих, че няма нужда да се обажда и същата вечер ще се прибера у дома. Тя каза, че няма начин това да се случи. Тогава дойде друг доктор и той ни успокои и двамата. В болницата имах време да мисля доста – за живота, не само за футбол. Осъзнах, че най-голямата ми грешка беше вярата, че хората са добри, а те не са“, призна Блатер.

Сеп Блатер беше отстранен от президентския пост на ФИФА, след като беше установено нерегламентирано плащане на 2 милионна швейцарски франка на бившия президент на УЕФА Мишел Платини. Двамата отрекоха, да са извършили престъпления, тъй като имат джентълменство споразумение и плащането е заради консултантска дейност от страна на французина.

Въпреки това те бяха отстранени от футбола за 8 години. Впоследствие наказанията им бяха намалени на шест години. Платини подаде жалба в Спортния арбитражен съд (CAS) и неговата санкция беше смалена до 4 години. Молбата на Блатер за намаляване на наказанието беше отклонена преди няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА