7 Декември, 2017 17:58 1 157 2

Звезда в биатлона: Наказанието на Русия е приемливо

  • фуркад-
  • биатлон-
  • русия-
  • наказание-
  • допинг-
  • пьончан

Мартен Фуркад привества решението на МОК

Двукратният олимпийски шампион и биатлонист номер 1 в света Мартен Фуркад приветства решението на МОК за Русия преди Игрите в Пьончан догодина. Французинът признава, че не е бил изненадан, а санкцията според него е адекватна за множеството нарушения, допуснати в последните години, като в същото време не е унизителна за Русия.

"Ако МОК не беше предприел нищо след събраните доказателства, нямаше да е коректно към всички останали. От друга страна пълно отстраняване на Русия би било унизително и излизащо извън рамките на спортните ценности. Има и недоволни, които смятат, че наказанието е твърде меко, но то е единственият приемлив вариант".

"Що се отнася до биатлона все още не знам как специалната комисия ще определя кои руски биатлонисти могат или не могат да участват на олимпиадата в Пьончан. Познавам ръководителката й Мадам Фурнейрон и смятам, че ще се справи със своята задача”, коментира Фуркад пред “Екип”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти

    8 4 Отговор
    Ще се радва ми, иначе медал през крив макарон.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Курти":

    явно не се интересуваш много от биатлон. Гадното Франсе ги маже последните две години - с или без рашъните, а най-големите му конкуренти отдавна са норвежци и германци. Един Шипулин пролет не прави, а тая година и той е гола вода.