Last news in Fakti

26 Март, 2018 01:00 1 527 0

Тенисистите от Ардино обраха медалите за Купата на Златица

  • тенис на маса-
  • ардино-
  • тенис

Много силен турнир направи 11-годишната Сиделя Мутлу, която се състезава в две възрастови групи до 12 и до 15 години

Тенисистите от Ардино обраха медалите за Купата на Златица - 1

Малките тенисисти от СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино се завърнаха с два златни, един сребърен и два бронзови медали от силния турнир по тенис на маса за Купата на Златица. Надпреварата се проведе през уикенда в Златица. В нея се включиха всички топ състезатели от страната до 10,12 и 15 години.

„Много силен турнир направи 11-годишната Сиделя Мутлу, която се състезава в две възрастови групи до 12 и до 15 години. При 12-годишните Сиделя Мутлу бе повече от убедителна, като спечели шампионската титла само с един загубен гейм.

В надпреварата до 15 години, Сиделя стигна до полуфинала, където по много драматичен начин загуби от по-опитната си съперничка Кристина Иванова от Стянстрой с 2:3 гейма и остана на трето място. След всичките тези срещи в двете възрастови групи Сиделя Мутлу успя да спечели и „Купата на Шампионите” където победи с 3:0 гейма Стефан Димитров от Дупница, шампион до 12 години при момчетата“, сподели треньорът Бейхан Емин (Майкъла). Той уточни, че при най-малките състезатели, неговите възпитаници са извоювали един сребърен и един бронзов медал. Даниела Сурчева е втора, а Беррин Хайрула е трета при момичетата до 10 години. При момчетата в същата възраст Арда Джебеджи се е класирал на пето място.

„Доволен съм от показаното и на четиримата ни състезатели на този турнир. При най-малките ни състезатели резултати те им са на втори план за мен по-важното е да ги науча да играят правилен съвременен тенис. Предстои ни финалният етап от отборното първенство до 15 години, където ще участват най-добрите 12 отбора от цялата страна. Макар да сме новобранци в тази възрастова група, ще се борим за медали с момичетата. Ако успеем да стигнем до финала, имаме самочувствието и нагласата да победим и фаворитите в турнира .При момчетата амбициите ни са да сме сред първите шест отбора“, заяви още Бейхан Емин. Той изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното съдействие за възраждането на тениса на маса в Ардино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА