Last news in Fakti

4 Март, 2019 05:15 4 122 0

Китаец влезе в историята на испанския футбол

  • ву лей-
  • еспаньол-
  • валядолид-
  • история-
  • гол-
  • китай

Ву Лей е първият футболист от Китай, който отбелязва гол в испанския шампионат

Китаец влезе в историята на испанския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път в историята на испанската Примера дивисион китаец вкара гол. Голямата звезда на азиатската страна Ву Лей се разписа за Еспаньол при домакинския успех с 3:1 над Валядолид в мач от 26-ия кръг. Нападателят беше точен в 65-ата минута за 3:1, с което на практика реши срещата. Ву Лей ще помни този миг, след като успя да влезе в историята.

Ву Лей дойде в Испания в края на януари от Шанхай СИПГ, където се беше превърнал в жива легенда. Дебютните му минути в шампионата на Испания срещу Виляреал на 3 февруари бяха наблюдавани в пряко предаване от около 40 милиона китайци.

Роденият през 1991 година нападател вече има 5 мача за Еспаньол.

"Цял живот ще помня този гол, много съм радостен. Изключително доволен съм от топлото отношение на феновете. Надявам се да вкарам още много голове, за да им се отблагодаря", коментира Ву Лей.

"Много е емоционално. Преди три месеца вкарах в китайската Суперлига, а сега в Примера дивисион. Признателен съм за помощта, която получавам от колегите ми. Половината от гола, който отбелязах е на Сержи Дардер, който ми даде асистенцията", добави китайската звезда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА