Last news in Fakti

12 Септември, 2019 09:17 1 600 15

Отново расизъм от българска страна, затварят ''Васил Левски'' за мача с Англия?

  • расизъм-
  • български фен-
  • българия-англия-
  • затварят васил левски?-
  • домакинство на англия

Български фен изкрещял на ''Уембли'': ''Стърлинг, ти си маймуна''.

Отново расизъм от българска страна, затварят ''Васил Левски'' за мача с Англия? - 1
Източник: БГНЕС

Привърженик на България е бил изведен от “Уембли” и предаден на полицията по подозрение в расистки обиди срещу звездата на Англия Рахим Стърлинг, твърди “Ивнинг Стандарт'', предава sportal.bg.

Медията допълва, че българинът е бил чут от стюард как използва расистки език по време на първото полувреме, когато домакините провеждали атака в близост до феновете на гостите. Той веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията, но по-късно е освободен без обвинение.

Англичаните веднага се оплакали и на делегата на мача, който от своя страна информирал УЕФА. “Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията”, казват по този случай от Футболната асоциация на домакините.

В Англия допълват, че два от първите три техни квалификационни мача са белязани от расистки скандали, след като Стърлинг и Дани Роуз бяха обиждани от фенове на двубоя Черна гора - Англия (1:5).

От ФА допълват, че ще бъдат нащрек преди гостуването на България в София на 14 октомври.

От своя страна ''24 часа'' пише, че Стадион “Васил Левски” може да бъде напълно затворен за мача на националите с Англия през октомври. Причината е поредният инцидент, свързан с проява на расизъм от страна на български фен.

Един от привържениците ни на ''Уембли'' в събота е бил изведен от стадиона и заведен до полицейски участък в Северен Лондон, след което бил освободен без обвинения.

Става въпрос за 60-годишен мъж, който се изправил в последната минута и на чист английски изревал ''Стърлинг, ти си маймуна''. Той бил чут от стюард и незабавно изведен от агитката ни.

За фена се знае, че е пристигнал от София в деня на мача. За инцидента е бил информиран дежурният делегат на двубоя Петер Лундстрьом от Финландия, който вероятно го е описал в доклада си.

В момента България е с две наказания за поведението на публиката. Едното от тях - затворени 3000 места за двубоя с англичаните е заради расизъм по време на мача с Косово, когато се чу ''Убий шиптъра''.

Последният ни двубой срещу Чехия пък трябва да бъде пред 5000 зрители по-малко заради националистически символ, издигнат по време на гостуването ни в Прага. Сега всичко зависи от УЕФА, дали ще предприеме светкавично наказание, или пък ще го отложи, което означава, че стадионът може да бъде затворен за второто издание на Лигата на нациите.

По-вероятно е обаче да се действа още за двубоя срещу англичаните, които реагираха много остро и предизвикаха сериозен отзвук. Британците вече издействаха наказание за Черна гора в началото на квалификациите, когато част от футболистите на Гарет Саутгейт бяха обиждани в Подгорица.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    15 1 Отговор
    Значи ако е негър, маймуна е расистко, а ако е бял е просто закачка. .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 dragula

    11 1 Отговор
    Ако беше извикал "Кейн ти си маймуна" щеше ли да е расистка обида?
  • 4 Шерше льо вулгар

    6 7 Отговор
    Като не могат да се прочуят на терена белите маймуни го правят извън него
  • 5 Несъстоялата се еволюция

    10 3 Отговор
    Не става директно от клона на авиона и хоп на стадиона
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хайде сега, пак плюйте по нашите

    7 0 Отговор
    Англия да наказва друга нация за лошо поведение на феновете й - от това няма по-голям абсурд! Но лицемерието е идолът на нашето време!
  • 8 Е да де

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "не на либерал идиотизма":

    Ама като те нарекат ганьо се обиждаш....
  • 9 Фризьора

    7 1 Отговор
    УРА!Да затворят и БФС-Български Фризьорски Салон!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голяма работа

    4 0 Отговор
    Човекът искал да покаже знанията си по английски! Ако беше го попътжал на български, щеше да си догледа мача!
  • 12 Радо Петков

    3 1 Отговор
    Умри, Стърлинг!
    Ми та ти си си маймуна, елате бре островитяни гадни...
  • 13 много важно

    2 0 Отговор
    Кой ще отиде на стадиона?!....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Георги Константинов

    0 0 Отговор
    Смятам, че поведението на част от българите е изключително грозно и обидно. За огромно съжаление, нашето представяне пред света са точно тези обръгнали, закоравели и недоразвити български ‘маймуни’, които смятат, че с омраза и расистки забележки, ще оставят своя печат в историята на света и футбола. Спете спокойно- никой няма да ви помни. Поне с нищо хубаво.