Last news in Fakti

21 Септември, 2019 17:53 1 564 9

Ансамбълът ни с бронз в Баку, съдиите пак подариха титлата на рускините

  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • световно първенство-
  • баку-
  • многобой-
  • съдийски подаръци-
  • рускините

Българките се представиха добре в многобоя, но явно недостатъчно за критериите на съдиите

Ансамбълът ни с бронз в Баку, съдиите пак подариха титлата на рускините - 1
Снимка: sportal.bg

Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан) и спечели бронзовия медал със сбор 58.000 точки. За първото си съчетание на обръчи и бухалки, на което допуснаха една лека неточност, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 28.800 точки (20.300 за трудност, 8.500 за изпълнение), съобщи sportal.bg.

Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха още по-усложненото си съчетание с топки, за което получиха 29.200 (20.500 за трудност, 8.700 за изпълнение). От родния щаб беше подадена контестация за оценката, но тя не беше уважена и резултатът им остана същият.

Световни шампионки със сериозен подарък от съдиите станаха рускините. На първото си съчетание на обръчи и бухалки, където допуснаха неточности, те получиха оценка от 28.700 точки. Последва обаче пресилено висока оценка от 30.000 точки за изпълнението на топки, което също не беше изиграно чисто, и така съдиите на практика подариха световната титла на Русия с 58.700 точки.

Със сребърния медал в многобоя се окичиха японките с 58.200 точки. Те изиграха без грешка съчетанията си с пет топки (29.200) и с обръчи и бухалки (29.000).

Миналата година на световното първенство в София Русия отново спечели титлата в многобоя, втори бяха италианките, а трети българките.

Утре българките ще играят и в двата финала на отделните уреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az#ЛибераленКрах

    6 1 Отговор
    На ви сега "шпионски" обвинения и провокативни декларации от МВнР на България!

    Момичета, благодарете на г-н Хъбов и правителството му, затова че изядохте дървото!
  • 2 fasd

    2 10 Отговор
    Толкоз си могат нашите... боклучета.

    Коментиран от #5

  • 3 бобо

    7 2 Отговор
    С изгонването на Нешка Робева приключи и българската х. гимнастика. Близо три десетилетия от тогава слушахме Вера Маринова да ни обяснява колко много са ощетени нашите. И понеже целта на златните момичета стана шесто място, взеха да припадат при появата на ансамбъла. До този момент никой не знаеше, че той съществува. Сега пък тези са ощетени. На кой му пука за измислен спорт, в който няма метър, хронометър и конкуренция?
  • 4 Нина

    2 9 Отговор
    Пари корупция мафия,обичайното за русия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    1 1 Отговор
    Местя
  • 7 Кумчо Вълчо

    1 1 Отговор
    Айде пак тия съдии, утре сираковица ще ни обяснява за лошите съдии.Някой може ли да ми обясни зашо им викаме "златни", макар че златото не са го и помирисвали......
    Карай ще го преживеем ,боко да не забрави да им даде 1000лв. -пенсии.
  • 8 Уж все сме златни

    1 1 Отговор
    ама не точно. Пак приказки, хвалби и етикети от тренери, журналисти и деятели. Прекаляваме с това злато. И бронзът е добре.
  • 9 Woldemars

    1 1 Отговор
    Да бе, тия пияните грозните и тъпите рускинчета са тотално некадърни в гимнастика!
    Да имаш да взимаш.
    Само че с омраза българките не стават по-силни.
    Русофобия не е предимство!
    Хетърство не дава точки.