Last news in Fakti

22 Септември, 2019 17:35 1 782 4

Нов медал за България на световното първенство по вдигане на тежести!

  • световно първенство-
  • вдигане на тежести-
  • тайланд-
  • нов медал за българия-
  • бронз

Медалът спечелен от Юндер Бейтула е бронзов

Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото в Патая (Тайланд) световно първенство по вдигане на тежести. Българинът грабна бронза в изтласкването, въпреки че незнайно защо бе определен от организаторите да вдига в група Б на категория 81 кг. Възпитаникът на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев направи безгрешно представяне с шест успешни опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, което му осигури първо място в група Б с 358 кг двубой.

Четири часа по-късно, след изявите на останалите щангистите в група А стана ясно, че Юндер печели бронз в изтласкването и се класира на престижното пето място в крайното класиране на категорията. Шампион със световни рекорди стана китаецът Лю Ксюаджюн с двубой 378 кг.

Юндер Бейтула, заедно с бронзовия медалист в двубоя на кат. 73 кг Божидар Андреев и останалите български щангисти се прибират от Патая утре, понеделник, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта, съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com.

Последният ни участник на световното в Тайланд е Васил Господинов, той заминава утре, понеделник, в 16 ч. с полет през Истанбул и по програма ще се състезава в група А на кат. 109 кг, която е насрочена за четвъртък от 14 ч. българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    1 0 Отговор
    Достоен наследник на другите двама български щангисти Шаламанов и Мотлу!
  • 2 Браво и от мен!

    2 0 Отговор
    Току що изгледах новините по БТВ и НОВА - нито дума за това постижение!!! И тук липсват мнения, но пък поредните простотии са благодатно коментирани!!! За жалост, каквито хората, такава и държавата!!!
  • 3 МАГАРЕ

    1 0 Отговор
    Браво ,Българино!!!.......Националните телевизии не го споменаха и като гледам и тук няма интерес, но ако беше статия за някоя кифла щяхме да блокираме сайта от четене.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.