Last news in Fakti

25 Септември, 2019 14:57 1 545 3

УЕФА обяви старта на нов клубен турнир

  • уефа-
  • турнир-
  • лига на конфедерациите-
  • мачове

Новата надпревара ще се казва Лига на конфедерациите

УЕФА обяви старта на нов клубен турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Голяма промяна ще настъпи в европейския клубен футбол през 2021 година, когато ще бъде дадено началото на трети турнир към УЕФА, в който ще се изявяват още отбори от различните страни на Стария континент. Това означава, че и повече български тимове ще могат да се изявяват на европейската сцена.

УЕФА официално обяви на днешно заседание на Изпълкома в Любляна, че името на новата клубна надпревара ще е Лига на конференциите. Регламентът все още не е напълно изяснен и в най-скоро време трябва да се обясни как и кои отбори ще могат да се класират за турнира.

Предполага се, че в новия турнир ще участват 32 отбора, които ще са разпределени в 8 групи. Победителите в групите ще се класират за осминафиналите, а заелите вторите места ще играят баражи с третите от Лига Европа за класиране в следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кълвач

    11 0 Отговор
    Чакаме Лигата на дебилите, да се включим
    с пълна сила!
  • 2 ужас

    7 0 Отговор
    Аз пък предлагам "Лига на слабаците". Там да попадат най слабите от квалификациите за ШЛ и ЛЕ. Такива като Левси, който отпадна със 7:0 от кипърци. И в тази лига да се определи най слабия отбор. Правят 8 групи от по 4 отбора. Първите 2 отпадат. 3 и 4 продължават на елиминации. Загубилия финал става най слабият европейски отбор.
  • 3 Меркел

    2 0 Отговор
    Супер предложение.