30 Септември, 2019 11:28 819 0

България остана на 11-то място на Европейското

  • волейбол-
  • национален отбор-
  • българия-
  • място-
  • европейско първенство

За последно "лъвовете" са били на подобна позиция през далечната 1987 година

България остана на 11-то място на Европейското - 1
Снимка: БГНЕС

Волейболистите от националния отбор на България останаха на 11-о място в крайното класиране на Евроволей 2019.

Късно снощи Сърбия триумфира с титлата в Париж, след като обърна Словения с 3:1. Ден по-рано Полша победи Франция с 3:0 в спор за бронзовите медали.

България загуби на осминафинал от Словения с 1:3 в Любляна и отпадна от надпреварата.

За последно "лъвовете" са били на подобна позиция през далечната 1987 година, когато завършваме 11-и от 12 участващи отбори. Трябва да се отбележи, обаче, че пропускаме турнира през 2005 година в Италия и Сърбия, когато не успяваме даже да се класираме за континенталния форум. Също така това ще бъде най-слабото класиране на България от 2007-а насам, когато останахме 8-и на първенството в Русия след отпадане във втората групова фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА