Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 10:09 833 2

Още сребро за България на Европейското по таекуондо, наша съдийка избрана за №1

  • таекуондо-
  • европейското първенство-
  • вадим дурлеску

Сензация се казва Вадим Дурлеску

Още сребро за България на Европейското по таекуондо, наша съдийка избрана за №1 - 1
Снимка: БФ Таекуондо

В последния ден на Европейското първенство по таекуондо за кадети голямата сензация се казва Вадим Дурлеску. Българското момче, играещо за ТК "Херея", което живее и тренира в Германия, стана европейски вицешампион в категория до 61 кг.

Вадим победи последователно представител на Гърция с 16:4, на Испания с 13:12, на Германия с 30:10. На полуфинала Дурлеску отстрани състезател на Румъния с 8:6, но в битката за златото загуби от турски таекуондист, след като буквално трябваше да играе 5 минути след полуфинала и силите не му стигнаха.

Това затвърди страхотното представяне на българския национален отбор, който спечели общо 2 сребърни и 2 бронзови медала. България заема 5-то място в класирането при мъжете и 10-о в генералното общо класиране от общо 45 държави, взели участие на първенството.

България се гордее не само с големите успехи на състезателите, но и на реферите. Виктория Иванова се представи блестящо през всичките три дни и това не остана незабелязано за шефовете на съдийската комисия, които наградиха младата ни съдийка с плакет за най-добър рефер сред дамите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов

    5 0 Отговор
    Ама кой държи златото :О шшшшшт, да не чуят, че ще агресират :)

    Коментиран от #2

  • 2 Пилотът Гошу

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нов":

    Е де ... Когато са си го спечелили, спечелили са си го. Иначе тоя Дурлеску май е от северната съседка, ма нейсе ... Нека носят медали децата, поне нещо се върши в някои спортове, различни от стандартните футбол - баскет - волей ... Че у нас за други спортове рядко има пари ...