Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 14:24 1 446 4

Кениец спечели 36-ия лекоатлетически маратон на София

  • маратон-
  • софия-
  • победител-
  • кениец

Мароканецът Юсеф Сбаай остана втори със същото време

Кениец спечели 36-ия лекоатлетически маратон на София - 1
Снимка: БГНЕС

Кениецът Хосей Туей спечели 36-ия лекоатлетически маратон на София. Туей триумфира по класическата дистанция от 42,195 км на новото трасе по улиците на българската столица с 2:15.59 часа.

Той изпревари във финален спринт мароканеца Юсеф Сбаай, който завърши със същото време.

Трети стана Алемайеху Лема от Етиопия с 2:16.58 минути.

Освен паричната премия от 8 хиляди лева за успеха си в София днес, Туей заработи и специалния бонус от 20 хиляди лева, след като през този сезон спечели и трите маратона от веригата "Бягането като начин на живот", след победите си в Стара Загора на 31 март и във Варна на 12 май.

В маратона на София се включиха над 5 хиляди бегачи от 52 страни в четирите дисциплини - масов старт, 10 километра, полумаратон (21.1 километра) и по класическата маратонска дистанция от 42,195 км, в която стартираха над 550 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 el telexeran

    8 11 Отговор
    Защо се допускат такива сачове да участват в български състезания?!?? Какъв паспорт има този?

    Коментиран от #2

  • 2 Ганя и навици на здравословен живот

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "el telexeran":

    ТЕ АКО НЕ СА ТЕЗИ САЧОВЕ КАКВО ЩЕ ГЛЕДАМЕ - РАЗНИ ПУШАЧИ И РАКИДЖИИ С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО И 4 ВИДА РАК ? ТИ КОЛКО ЧОВЕКА ПОЗНАВАШ СПОСОБНИ ДА БЯГАТ ?
  • 3 Коментатор

    7 2 Отговор
    Борбата за живот в Африка дава добри резултати в бягането .
  • 4 Масов спорт

    5 4 Отговор
    Вече такъв няма, а в този маратон участвахме още като деца. Децата от почти всички училища тръгвахме по маршрута на маратона. Първо тичаме докато ни стигнат силите, после продължавахме пеш, целта беше да се стигне финала. На финала бяха и учителите ни по физическо и се отчитахме, че сме стигнали. Убеждавате ни, че соца бил лош, но организацията и масовост в спортните мероприятия имаше, и хубавото бе, че не всичко в спорта беше пари. А сега, вижте на кой давате парите на софиянци. Истинска предизборна " реклама".