16 Октомври, 2019 14:13 5 849 19

Преоблечени като охранители сътворили скандала на мача с Англия

  • уефа-
  • охранители-
  • фенове-
  • англия-
  • българия

Тези хора облякоха по един потник на длъжностни лица, за да се вмъкнат незабелязано покрай проверките

Преоблечени като охранители сътворили скандала на мача с Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Хора, влезли на Националния стадион „Васил Левски“ в ролята на охранители, са били сред главните замесени в нацистките поздрави и маймуските звуци срещу английски национали по време на мача в понеделник (0:6). Това твърди доклад на шпионите на УЕФА, които бяха разположени на стадиона, за да следят за прояви на расизъм. Според тях около 20 човека са се появили на трибуните с потници на охранители, които след това са свалили и са се присъединили към феновете, които са обиждали на расова основа Рахим Стърлинг, Маркъс Рашфорд и Тайрън Мингс.

Представители на партньорската организация на УЕФА за мониторинг на дискриминацията FARE са видели всичко това, но не са го заснели. Според техния доклад е редовна практика клубните и националните отбори от Източна Европа да наемат футболни хулигани в ролята на охрана на стадиона.

„Тези хора облякоха по един потник на длъжностни лица, за да се вмъкнат незабелязано покрай проверките. Това е изключителен пропуск и недоглеждане от страна на Българския футболен съюз“, обяви пред „Дейли Телеграф“ Павел Клименко, който е шеф на департамента за Източна Европа на FARE.

Той потвърждава, че наблюдателите са видели нацистки поздрави на трибуната, на която обикновено се настаняват феновете на Левски – клуб, който има лоша история в Европа относно инфилтрирането на неонацисти сред публиката. Там е имало и привърженици на Локомотив (Пловдив) – клуб, който също има наложено наказание от УЕФА заради расистско поведение. Маймунски звуци са били чути и от сектора, приютяващ фенове на ЦСКА.

„Когато се активира антирасисткият протокол на УЕФА, видяхме група от около 20-30 привърженици да се изнизват от стадиона почти без съпротива, което навежда на мисълта, че действията им не са били просто спонтанни“, коментира Клименко.

Човекът на FARE уточнява, че голямата част от скандиранията, които можеше да се чуят на стадиона, са били насочени срещу БФС: „Те бяха от сорта на „К*р за БФС“ и „К*р за Михайлов“. Българските ултраси – и на национално, и на клубно ниво, имат дългогодишен конфликт с Михайлов и с БФС като цяло, продиктувани от лошото представяне на отбора и други неща. Така че те мразят и президента на централата си.“

„Дори имат прякор за него. Наричат го Перуката, което издава, че нямат топли чувства. Но да отдадем всички тези действия само на намерението да наранят президента на БФС и централата като цяло, е прекалено конспиративна теория“, твърди Павел Клименко.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    12 2 Отговор
    А Зоро и Батман били ли са на трибуните.
  • 2 Митко

    21 2 Отговор
    Хахахаха, открихте топлата вода. Само деца набор 2018-2019 не знаят кой е перуката :)
    Приликата между маймуна и черен не е случайна...
  • 3 Бандюга

    11 2 Отговор
    Тия и като Дядо Коледа, Баба Яга или Шрек да се бяха облекли, нашите не са си свършили работата. Как днес можаха да ги установят,или са си правили пластични операции? Шепа хора ни докараха до международен скандал, благодарение на безхаберието на отговорните.
  • 4 Левски

    41 1 Отговор
    Режисиран сценарии. България е най-толерантната държава в Европа. Как тренжора на англия и медиите там знаят 1 седмица по-рано, че ще се случи това шоу. Изпратели платени викачи и подготвили стъпки за действие 1 сед по-рано. Целта е накърняване за пореден път достойството на Българите и набеждането им за поведение, което точно пияните и дрогирани англичани го проявяват ! Даже и политически мотив може да се усети. Изтрепаха милиони индианци, африканци, индиици и аборигени в Австралия, а сега създават лицемерен, двуличен театър !!!!!

    Коментиран от #9

  • 5 Жоро

    4 7 Отговор
    Всичко е нагласено от чичовото ясно е като бял ден.А бащицата тръгнал и той футбола да оправя все едно държавицата е оправил.
  • 6 Джеимс Бонд

    9 2 Отговор
    Жалък сценарии скалъпен в УК и как е чул маимунските звуци от сектор Г като тои беше празен.
  • 7 Тео

    8 4 Отговор
    Тези качулки ако бяха на стадион в Англия,щяха да са арестувани на втората минута и даже осъдени.ВЪВ БЪЛГАРИЯ КАКВО ГИ ГАЛИТЕ НЕ ЗНАМ.
  • 8 Санчо

    10 2 Отговор
    Заради ей такива типове стадионите вече са празни. Преди време хората водеха и децата си на мачове. Сега е ужас!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не вярвам

    4 0 Отговор
    Като охранители, на коя охранителна фирма"?
  • 11 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    5 0 Отговор
    Преди много години ходих на стадиона винаги когато имаше мач на нашият стадион.Започнаха ей такива хулигани да ти прецакват кефа и спрях да ходя.Дори смених спорта.Започнах да гледам и да ходя на ММА и боксови двубои.Ей тия хулигани където правят тези провокация да заповядат да направят същото.Интересно ми какво ще стане с тях...
  • 12 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    6 0 Отговор
    Със зелени жилетки и пише STEWARD на тя.Според мен не са никакви.Направили са си такива жилетки да изглеждат на охранители.На мен даже ми изглеждат на чистачите по улицата, и те така са облякани само че пише на гърба им ЧИСТОТА. Хахахаха Тия агенти големи маитапчий.
  • 13 D.E.A.

    6 0 Отговор
    Амфетковците от София -запад, знаят юдеиските си корени, а по-големи расисти от юдеите няма. За тях всички сме ГОИ(стадо). А за не ги обвинят в расизъм, си взимат за помагачи негри и цигани,като в случая са от ЛокоПд.

    Коментиран от #19

  • 14 Българин

    5 4 Отговор
    ,,Лефски" -свине, еврейски синове!

    Коментиран от #17

  • 15 Да кажа

    9 0 Отговор
    Ходих малко на работа у Англия и видях ужас чешмите с по 2 тръби поотделно за топла и студена вода прозорците се отварят навън че е тясно пълно с хлебарки и разни градини тесни улици де 2 файтона не могат се разминат а за колите проблем само техните мини кенефи. Магазините скъпи заплатите малки затова англетата кат дойдат тук са у рая. Там кутия цигари започва от 11 паунда а за бира да не говорим и храната е така но наемите сапо жестоки и още има къщи от слама повечето така живеят, свикнали само да крадат нападат използват. Кенефи са
  • 16 Иво

    3 1 Отговор
    Какво недоглеждане от БФС бе? Тия чуват ли се? БФС не е МВР! Недоглеждането е от страна на полицията! Какви са тия констатации? БФС! ПФФФФ! Михайлов и Лечков ли да проверяват за такива келемета?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Семки и бонбонки

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Санчо":

    И сега ги водят да се учат какво да си татуират и подгласят на отбора си занапред.
    Т.е. хора няма са станат и те.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.