Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 16:29 2 259 12

Краси Балъков подаде оставка

  • балъков-
  • бфс-
  • оставка-
  • съпричастност-
  • национален отбор-
  • изпълком-
  • президент-
  • михайлов-
  • българия-
  • англия

Йордан Лечков е натоварен със задачата да намери нов национален селекционер

Краси Балъков подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Поредна оставка беше подадена на Изпълкома на БФС. След куп ръководители и треньорът на националния тим Красимир Балъков си тръгва.

"Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде решено, кой ще е новият треньор", разкри Венцеслав Стефанов при срещата си с журналисти, излизайки от заседанието.

Минути по-късно на пресконференцията стана ясно, че отговорникът за националните отбори Йордан Лечков ще бъде натоварен със задачата да предложи варианти за поста на следващия Изпълком, чиято дата все още не е определена.

“Движим се по правилата на УЕФА, има срокове. Не е лесно, бързо се развиват събитията, много са динамични. Отговарям по правило за националните отбори, но нямам време да намеря толкова бързо нов треньор. Изразявам разочарованието, че се разделям с поредното голямо име, мой приятел, като треньор. Ще ми бъде много трудно за това кратко време да намеря треньор, няма да е лесно, но желаещи винаги има. Опитахме се да бъдем търпеливи, но за голямо съжаление резултатите липсваха - не само като голове, но и начин на игра, мотивация, желание за игра и т.н.”, обясни Лечков.

“Самият Балъков заяви, че ако се смята, че той е причината за слабите резултати, ще си подаде оставката. Цитирам дословно, той не иска да бъде пречка за развитието на българския футбол. Имаше дебати, ние сме колективен орган и колективно взимаме решенията.

Дайте ми възможност, аз съм натоварен със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома след президента си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си и два със свой екип, така че днес няма как да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане или ще го наследи", каза още Лечков.

"Аз съм от първия ден с г-н Михайлов и когато стъпихме в длъжност, футболният съюз беше в отчаяно състояние във всяко едно отношение. Президентът вече е говорил днес за това колко сме постигнали, което никак не е малко. Нека се даде равен шанс на всички кандидати, които мислят, че биха се справили по-добре. Нека видим дали някой изобщо ще се кандидатира в тази тежка ситуация, да не би да се наложи пак ние да се връщаме. На мен не ми е приятно, както на президента, да получавам само негативи, без да имам вина. Все пак съм си изградил име и репутация и в чужбина.", добави Лечков.

"Съжалявам, че аз като Йордан Лечков съм толкова успешен и сега обирам негативи. Кажете ми точно каква е моята вина за “краха” на българския футбол - с присъствие ли, с изказване ли? Говорим за вътрешното първенство ли, за националния отбор ли? Винаги може да се оптимизира състоянието на футбола, но това не е само наше задължение, защото БФС не произвежда футболистите. Ние нямаме един стадион, ако имахме нормален стадион, който не би позволил такива неща да се случат, те нямаше да се случат.

Не бягаме от отговорност, подаваме си оставките. И дори след това пак съм натоварен със задача за новия треньор, но ето че не бягам от отговорност и ще довърша задачата. Ако исках да бягам, щях да кажа, че си подавам оставката и си отивам.", заяви отговорникът за националния отбор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    22 0 Отговор
    А Лечков и Костадинов кога ще се разкарат,тия вредители???:):):)

    Коментиран от #6

  • 2 Защо

    7 4 Отговор
    пък и Краси?
  • 3 баш този

    5 1 Отговор
    тарикат?!.....
  • 4 Ами

    9 0 Отговор
    То верно Балъка беше грешката там!Сега с новия треньор като се разиграят тез златни момчета,ще вземем световната купа в Катар одма!
  • 5 ЧЕ СЕГА ДА НЕ БИ ДА НЕ Е В ДЪНОТО

    3 0 Отговор
    "Аз съм от първия ден с г-н Михайлов и когато стъпихме в длъжност, футболният съюз беше в отчаяно състояние във всяко едно отношение." Че сега да не би да не е в дъното, случайно? Я чипка и ти. И в един Люксембург футболът на предна и се разви. Не ми се обяснявай с какво не си наредил, а с какво си помогнал!!?
  • 6 Гробар съм

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Е Костадинов той и без това не мърда от онова заведение в Лозенец.... по цял ден кибичи и си чеши макарите. Пълен бокл.ук
  • 7 батко мафи

    1 2 Отговор
    БРАВО!!!И без това се чудех кога ще изчезнат лудогорските маймуни от националния.
  • 8 Боби

    4 0 Отговор
    Като няма футбол защо са ни заплатаджии.
  • 9 Некакъв

    4 0 Отговор
    Оставка трябва да подадат всички футболисти, които играят за националния отбор, а не Балъков. И да се спре шуробаджанащината. Тогава може да се оправи футбола. Аз лично имах съученик, който е по-добър от всичките, които сега играят за националния, но не можа да влезе в Черно море или Спартак , защото първо те питат на кой си познат. Дори не те пробват, защото носовете им са много нависоко. Насила добър футболист не се става. Трябва да имаш дарба.
  • 10 Нико

    2 0 Отговор
    ако закрият футбола ,ще има много повече пари за другите спортовеее
  • 11 ДДРОнег

    1 0 Отговор
    Не Балъков, а лечкофф трябва да подаде оставка, и той е същият като перукан !!!
  • 12 бегай бре

    0 0 Отговор
    ...ЛОШО..,мн ЛОШО...,прост човек като Лече,няма как да намери свестен треньор...,с почти непосилна задача сте натоварели сливенския капацитет...,