Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 10:26 1 109 1

Вратарят на Левски влезе в Топ 10 на Европа

  • левски-
  • вратар-
  • милан миятович-
  • европа-
  • класация

До момента Миятович е получил 11 попадения в 13 мача в родния шампионат

Вратарят на Левски влезе в Топ 10 на Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Левски Милан Миятович не само успя да измести Николай Михайлов от титулярния състав, но се оказа, че в момента е част от Топ 10 в Европа сред играчите на своята позицията.

32-годишният черногорец дели осмото място сред вратарите, които имат най-много записани мачове без допуснат гол през сезона, пише "Тема Спорт". До момента Миятович е получил 11 попадения в 13 мача в родния шампионат.

С най-много мачове без допуснат гол са Йеспер Хансен (Мидтиланд) и Юкихито Сато (Славия Прага), които имат по девет „сухи мрежи“. Хансен е направил това в 13 мача, докато японецът в 11 срещи.

Интересното е, че веднага след Милан Миятович се нарежда бившият страж на ЦСКА Данте Стипица. Хърватинът бе при “армейците” миналия сезон, но не успя да се наложи в конкуренцията на Витаутас Черниаускас. Сега той пази за полския Погон (Шчечин). В бившия тим на Спас Делев той има 6 сухи мрежи в 12 мача за първенство.

Сегашният титуляр на “червените” - бразилецът Густаво Бусато, пък е с 4 мача без гол. С пет са двамата вратари на Лудогорец - Пламен Илиев и Ренан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    1 0 Отговор
    Абе този признак - "суха" мрежа не е добър !!!
    По-добре да следят колко удара във вратата е отразил и колко опасни са били !!!