Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 08:54 2 178 0

Интересни битки в Шампионската лига и тази вечер

  • шампионска лига-
  • мачове

Футболните запалянковци ще могат да се насладят на интересни сблъсъци по терените на Стария континен

Интересни битки в Шампионската лига и тази вечер - 1
Снимка: БГНЕС

Третият кръг в Шампионската лига продължава с втората порция от осем мача в сряда вечер. И днес футболните запалянковци ще могат да се насладят на интересни сблъсъци по терените на Стария континент.

Мачът, който най-силно приковава погледите, е в Милано. Там Интер приема Борусия (Дортмунд) в сблъсък от група “F”. Двубоят е от огромно значение за домакините, които не започнаха кампанията добре и все още нямат победа в актива си, като са спечелили едва 1 точка. Нов провал днес ще усложни много ситуацията за “нерадзурите” в битката им за излизане от групата. В същото време германците се движат доста добре до момента и с 4 точки са на върха в класирането. Те ще опитат да си тръгнат с нещо и от това гостуване, за да направят нова важна крачка към класиране на 1/8-финалите. Междувременно в другата среща от групата Барселона гостува на Славия в Прага и ще се надява да си вземе трите точки.

Доста любопитен се очертава и един от ранните двубои за вечерта, който противопоставя Аякс и Челси. Срещата е от група “Н”, която изглежда доста равностойна и непредвидима. До момента холандците имат пълен актив от 6 точки и ще се опитат да продължат с доброто си представяне. Лондончани пък имат три точки и са длъжни да вземат поне нещо от този мач, ако не искат да се вкарат в неприятности. Другият двубой в групата е между Лил и Валенсия във Франция.

Тази вечер е и третият мач на шампиона Ливърпул в група “Е”. Мърсисайдци не са особено убедителни до момента, като допуснаха загуба от Наполи (0:2) в първия кръг, а след това за малко да изпуснат трите точки в домакинството си на РБ Залцбург (4:3). Затова днес възпитаниците на Юрген Клоп ще трябва да включат на по-висока скорост и да покажат, че и тази година ще бъдат фактор в турнира. В другата среща Наполи гостува в Австрия.

В група “G” също има любопитни сблъсъци. Бенфика приема Лион в Португалия, а в ранния мач РБ Лайпциг е домакин на Зенит. До момента руснаците и французите имат по четири точки, докато германците са с три. Единствено “Лисабонските орли” са с нулев актив и не могат да си позволят повече подхлъзвания.

Шампионска лига, 3 кръг:

От 19:55 часа:
Аякс - Челси
РБ Лайпциг - Зенит

От 22:00 часа
Генк - Ливърпул
РБ Залцбург - Наполи
Бенфика - Лион
Лил - Валенсия
Интер - Борусия (Д)
Славия (П) - Барселона


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА