Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 00:16 3 030 5

Ливърпул размаза Генк, но предизвика расистки скандал

  • ливърпул-
  • скандал-
  • генк-
  • ориги-
  • салах-
  • мане-
  • окслейд-чембърлейн-
  • одей-
  • шампионска лига

На трибуните имаше и български запалянковци, които опънаха транспарант, на който пишеше "Ние не сме расисти"

Ливърпул размаза Генк, но предизвика расистки скандал - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският клубен шампион Ливърпул се развихри и спечели убедително с 4:1 при визитата си на белгийския Генк в мач от третия кръг в група Е на Шампионската лига.

Още преди мача фенове на мърсисайдци предизвикаха расистки скандал с грозен плакат по адрес на своя играч Дивок Ориги, който е юноша на Генк. Български привърженици на Ливърпул пък опънаха по време на срещата родния трибагреник с надпис: „Ние не сме расисти!“, подкрепяйки страната ни след расистките скандали около европейската квалификация срещу „трите лъва“ преди десетина дни в София.

Алекс Окслейд-Чембърлейн (2) рано даде преднина на гостите след пас на Фабиньо и предопредели в каква посока ще върви срещата. Играчите на Юрген Клоп продължиха да доминират, но удвоиха аванса си след почивката, когато отново Окслейд-Чембърлейн (57) бе точен, но този път след асистенция на Роберто Фирмино.

Садио Мане (77) направи разликата класическа след подаване на Мохамед Салах (87), който пък сам вкара четвъртия гол за мърсисайдци. Малко след гола на Салах се стигна до попадение на Стивън Одей (88), който оформи крайния резултат след асистенция на Н‘Донгала.

След тази победа Ливърпул остава втори с групата с 6 точки и на една зад лидера Наполи. Генк е на последната позиция само с 1 точка.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво ли ще

    8 1 Отговор
    пише английската преса, какще реагира Англййскатафутболна федерация и най-важното Ше има пи наказания отУЕФА
  • 2 Баш бащицата

    13 2 Отговор
    Така е - ние знаем, че по-големи расисти ит англичаните няма. Само като им видим поведението през вековете към колонизираните народи. А и сега също

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баш бащицата":

    Не бе, те са най милите, добронамерени човешки същества на майката планета, то индианския вожд ги е казал мнооого отдавна, в един гьол стъпи ли ингилизки крак рибите почват да се бият, долни лицемери
  • 4 .....

    9 0 Отговор
    Май стана модерно на всеки мач да има “расизъм”. Онзи ден спряха мач в Англия заради расизъм...... всеки мач които е по новините и има нещо общо с расизъм е свързан с Англия или английски отбор...... случайност???

    Коментиран от #5

  • 5 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от ".....":

    има статии за расизъм и в мачове, нямащи нищо общо с никакви англичани. Но ти си прав донякъде - по-голям рейтинг имат тези мачове, които има английско присъствие явно защото не че има расизъм е новината, а защото някой има подкрепата на УЕФА да използва това в търсене на служебни и лесни победи. Разбираемо, явно англичаните доста са изморени напоследък от многото мачове, дето им се посъбраха и искат малко "платена почивка".