24 Октомври, 2019 10:58 2 055 0

Треньор: Лудогорец щеше да бъде в средата в Примера

  • лудогорец-
  • примера дивисион-
  • сравнение-
  • еспаньол-
  • треньор-
  • диас-
  • симеоне-
  • лига европа
Треньор: Лудогорец щеше да бъде в средата в Примера - 1
Снимка: БГНЕС

Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас бе потърсен от изданието в родината си "Мундо Депортиво" за предстоящия двубой с Еспаньол тази вечер. Разградчани привлякоха специалиста Атлетико (Мадрид) преди повече от година, а Диас сподели и какво най-много е научил от работата с Чоло Симеоне.

"Няма как да не попиеш от постоянството му. Освен това научих да влагам страст във всичко, което върша. Страстта, с която той работи, е заразна. Лудогорец ме взе и искаше да пренеса целия си опит от Атлетико. Има обаче една голяма разлика – българският отбор играе много офанзивно, а не защитно. Но успяхме да автоматизираме някои дефанзивни движения с футболисти, чиято основна цел е да атакуват", разкри Диас.

"Отборът е мотивиран за сблъсъка с Еспаньол. Разказал съм каквото знам за съперника и за новия му треньор Мачин. Той обича да сменя ролите на играчите си, затова трябва да бъдем внимателни. Не бива да подценяваме съперника, защото всяка седмица той играе мачове от високо ниво в Ла Лига."

"Ние пък осем години поред сме шампиони и влизаме във всеки двубой в България като фаворит. Мисля, че ако Лудогорец играе в испанския елит, ще бъде в средата на таблицата и ще се бори за квота за Лига Европа. Считам, че в такава конкуренция тимът ще израсне много."

"В груповата фаза на Лига Европа блесна централният ни защитник Рафаел Форстър, който вкара великолепен гол на Ференцварош от свободен удар. Марселиньо и Вандерсон са играчи, които винаги могат да променят хода на даден мач. В клуба ни се възлагат много надежди и на Недялков."

"Не бива да се забравя и Козмин Моци, който през 2014 година вкара тима в групите на Шампионската лига. Тогава защитникът застана на вратата и спаси две дузпи на Стяуа, вкара от бялата точка във вратата им – истинска лудост, феновете го боготворят", каза испанецът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА