Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 11:48 2 697 4

Сериозна санкция за Ливърпул заради расистки плакат

  • ливърпул-
  • шампионска лига-
  • расизъм-
  • плакат-
  • транспарант-
  • дивок ориги

Фоторепортерите уловиха плакат, на който нападателят бе обрисуван гол с огромен член

Сериозна санкция за Ливърпул заради расистки плакат - 1
Снимка: Twitter

Европейският клубен шампион Ливърпул е заплашен от сериозна санкция заради расисткия плакат на Дивок Ориги, който бе забелязан на двубоя от Шампионската лига срещу РК Генк, спечелен от "мърсисайдци" с 4:1 в Белгия.

Според британски медии, в момента от УЕФА събират доказателства по случая, а скоро ще започне и разследване.

Фоторепортерите уловиха издигнат за кратко плакат, на който нападателят бе обрисуван гол с огромен член. Този банер беше свален минути по-късно след намесата на ръководството именно на английския клуб.

Това действие може да бъде взето предвид като смекчаващо вината обстоятелство, но все пак европейските клубни шампиони са заплашени от санкция.

Най-вероятно е тя да бъде парична глоба, но не се изключват и другите две опции - затваряне на сектор от стадиона или на цялото съоръжение за някой от следващите мачове.

Интересното е, че на същия този мач български фенове на Ливърпул издигнаха родното знаме с надпис върху него: "Ние не сме расисти!". То дойде в отговор на случая с расистките скандирания по време на евроквалификацията България - Англия (0:6) на Националния стадион "Васил Левски" на 14 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🙊🙉🙈

    6 0 Отговор
    А чернокожите играчи на Ливърпул що не заплашиха да се приберат. Значи, ако расизъм има към тях вият като вълци, ама като има към колегите им от други отбори тогава одобряват. Но това не е анти расизъм, това е лицемерие.
  • 4 Дивак се оригва

    4 1 Отговор
    До 3: Дивок Ориги е играч на Ливърпул, бил е юноша на Генк..
    Феновете по-скоро са имали предвид че Ориги ще ги....с този плакат.
    Какво по дяволите му е расисткото? Един гол мъж с голям член...ако беше бял щеше ли да е расизъм за белите?