Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 13:27 1 235 4

Дерменджиев: Целта е класиране за Евро 2020

  • дерменджиев-
  • бфс-
  • списък-
  • повиквателни-
  • изненада-
  • чорбаджийски-
  • чехия-
  • българия

Изненада в първия избор на новия национален селекционер

Дерменджиев: Целта е класиране за Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Новият селекционер на националния отбор Георги Дерменджиев направи първия си избор на футболисти за България. На официалния сайт на БФС беше публикуван списъка с играчи, подвизаващи се в чужбина.

Дерменджиев вика 8 легионери за предстоящата европейска квалификация с Чехия на 17 ноември. От публикуваната листа прави впечатление две изненади - завръщането на Божидар Чорбаджийски в тима, както и сравнително малкият брой "чужденци".

В началото на другата седмица списъкът ще бъде допълнен с играчи от българското първенство.

Повиквателни към футболистите, които играят в чужбина: Ивелин Попов (Ростов, Русия), Кирил Десподов (Щурм, Австрия), Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Симеон Славчев (Карабах, Азербайджан), Божидар Краев (Жил Висенте , Португалия), Божидар Чорбаджийски (ФКСБ, Румъния).

Дерменджиев не се уплаши от негативните резултати на трикольорите и постави голямата цел, за която всички в България мечтаем. А тя е националният ни отбор да се класира за Евро 2020. За да бъде изпълнена, Дерменджиев поиска пълна подкрепа към играчите, а лично той вярва, че те имат сили да я изпълнят.

“Шансът, който ни се отваря през март месец, трябва да го използваме максимално. По моя преценка нямаме право на експерименти. Едни искат подмладяване, други искат с по-опитни играчи. Аз казвам, че не е време за експерименти. Трябва да направим максималното, да подобрим психологическото състояние на играчите. Важното е да уважаваме играчите, които имаме, да бъдем реалисти и да подкрепяме тези момчета, за да дадат максимума от себе си.

Да бъдеш треньор на България е много голяма чест. Ние като българи трябва да си подкрепяме отбора. Вярно е, че има много трудни моменти, но имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме досега.

Важен момент е кои хора ще бъдат повикани. Ще ги видите, но аз мисля, че това трябва да са играчи, които могат да бъдат лидери, да помогнат до известна степен обстановката да бъде изчистена.

За контролата с Парагвай и мача с Чехия ще извикаме играчи, които мислим, че ще свършат работа, но за нас е важно март месец всички да са здрави и в добра форма. Тогава ще хвърлим всичко в тези двубои”, каза Дерменджиев по повод предстоящите решителни битки във финалите за Лигата на нациите, които могат да ни класират за Евро 2020.

“Ще имам индивидуален разговор с всеки един в националния отбор. Когато идват в националния отбор, те трябва да играят за националния флаг.

Треньорът на националния отбор трябва винаги да има цел, независимо кой е той. Чакаме март, защото България от много време не е била на голям форум. Дано не прегорим.

Когато един треньор си подбира екипа, иска хората да гледат напред, да не са страхливи и да имат една цел.

Това е държавен отбор, това е името на България. На никого не му е приятно да губи. Не можем така да се нахвърляме върху момчетата. Националният отбор обира всичко, което се случва във футбола. Имаме талантливи момчета. Преди сме играли на големи форуми. Отново ще имаме талантливи момчета, сега периодът е такъв, но съм сигурен, че пак ще имаме.

Футболният съюз не е виновен за това. Има школи. Пращаме играчи да се развиват в чужбина. Кажете ми един, който да е пробил. Първото нещо, което е родителите да му намерят мениджър и да го пратят в чужбина”, допълни новият селекционер на трикольорите, който добави, че предпочита Ивелин Попов да остане капитан на тима.

“Ивелин е капитан от много време и аз предпочитам той да си остане капитан, но като се съберем - ще говорим”, завърши Дерменджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Grafa

    6 0 Отговор
    Ха-ха, едно и също всеки път
  • 3 Последния софиянец

    5 3 Отговор
    Чичо Гошо съвсем е изкукал.
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.