Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 18:03 1 049 1

Яя Туре: ФИФА изобщо не се интересува от расизма

  • яя туре-
  • манчестър сити-
  • барселона-
  • фифа-
  • расизъм

Това е срам, защо играете за Англия

Яя Туре: ФИФА изобщо не се интересува от расизма - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият полузащитник на Барселона и Манчестър Сити Яя Туре коментира наболялата тема с расизма в последно време и по-конкретно случилото се на европейската квалификация България – Англия в София.

„Това е срам, защо играете за Англия? Винаги само се говори „бла, бла, бла” и какво? Нищо не се променя”, каза Туре на събитие в Китай.

„Хората във ФИФА не се интересуват от расизма, защото само говорим за него, а той все още продължава. Не искам да кажа, че това не ме безпокои, напротив”, коментира четирикратният Футболист номер 1 на Африка.

„Играчите трябва да бъдат много по-сериозни по темата. Те трябва да предприемат по-сериозни действия, защото в противен случай расистите ще продължат да правят това. Играчите трябва да напускат терена, когато бъдат обиждани”, призова още Яя Туре.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    8 2 Отговор
    Расизма е като негрите - не трябва да го има.