Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 18:14 1 015 1

Надал може да завърши годината като №1 в света

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт

Супер щастлив съм от сезона ми

Надал може да завърши годината като №1 в света - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал може за пети път в кариерата си да завърши годината като №1 в света. Ако успее да завърши сезона като ракета номер 1 в света, той ще се изравни с Роджър Федерер, Новак Джокович и Джими Конърс на второ място в класацията.

"Фантастично е. Предпочитам да съм №1 пред това да бъда №2, както и №2 пред №3. Ако завърша годината като №1, това ще е нещо специално, би било страхотно да се случи.

Проблемът с ръката ми се появи след US Open и не завърших Laver Cup така, както исках. После трябваше да спра за известно време. Сега се чувствам по-добре, затова съм тук. И съм тук с целта да играя на 100%. Това очаквам", сподели пред сайта на ATP Надал.

Испанецът има 12 титли на "Ролан Гарос", но нито веднъж не е триумфирал на Мастърса във френската столица.

"Не съм спечелил 12 пъти "Ролан Гарос" с късмет, както и не е лош късмет това, че никога не съм побеждавал тук. Много пъти в кариерата ми съм пропускал този турнир. Други пъти не съм играл добре, а в други случаи съперниците ми са били по-добри от мен", коментира испанецът.

"Разбира се, тук се играе на настилка, на която в миналото съм имал по-малки шансове. Мисля, че съм подобрил играта си, за да мога да се представям на ниво. Мисля, че тази година настилката е доста бърза. Но не знам, щастлив съм, че съм тук. Както всички знаят, това е най-важният град в тенис кариерата ми, така че обичам да съм в Париж. Този град винаги ме зарежда с положителна енергия", каза още Матадора.

Само две победи в оставащите два турнира от календара на ATP до края на годината са необходими на Надал, за да завърши за 11-и път в кариерата си с 50 или повече победи за сезона. Независимо какво се случи в Париж обаче Надал ще се завърне на първото място в световната ранглиста на 4 ноември.

"Супер щастлив съм от сезона ми. Започнах трудно, а после намерих начин отново да заиграя тенис на много високо ниво и да съм в ситуацията, в която се намирам днес. Много трудно беше да си представя това след турнира в Монте Карло. Затова съм много горд от годината, която имам и сега е моментът да натисна още малко", каза още Надал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.