Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 07:21 1 483 0

Рашфорд отказа Челси за Купата на Лигата на Англия

  • манчестър юнайтед-
  • купата на лигата на англия-
  • стамфорд бридж-
  • челси

Големият герой в мача бе Маркъс Рашфорд, който реализира и двете попадения за гостите

Рашфорд отказа Челси за Купата на Лигата на Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финала на Купата на Лигата на Англия, след като постигна победа с 2:1 в сблъсъка с Челси на "Стамфорд Бридж" от 1/8-финала. Големият герой в мача бе Маркъс Рашфорд, който реализира и двете попадения за гостите. Той първо откри резултата от дузпа в 25-ата минута, а след това за втори път порази вратата на съперника в 73-ата минута с прекрасен гол от фаул в стил "Кристиано Роналдо". За домакините пък междувременно се разписа Миши Батшуай в 61-ата минута, но лондончани не успяха да направят нищо повече и се сбогуваха с турнира, докато "Червените дяволи" вече чакат да научат името на следващия си съперник.

Гостите стигнаха първи до голова възможност в срещата. В 13-ата минута при едно заучено положение след корнер Мактоминей засече топката от движение, но не успя да я насочи във вратата.

Десет минути по-късно Манчестър Юнайтед получи дузпа. Даниел Джеймс нахлу в наказателното поле и бе препънат в гръб от Маркос Алонсо. Маркъс Рашфорд изпълни 11-метровия удар и не сгреши за 0:1.

Като цяло обаче първото полувреме не бе особено впечатляващо. Домакините дори не успяха да отправят точен удар през първите 45 минути.

Челси засили натиска в началото на втората част. В 50-ата минута се стигна и до най-опасното положение пред вратата на гостите. Хъдсън-Одой получи отличен пас от левия фланг, но отблизо не успя да засече топката във вратата и пропусна страхотен шанс да изравни.

Три минути по-късно Пулишич опита удар през човек от границата на пеналта, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 57-ата минута лондончани имаха нова добра възможност. Хъдсън-Одой получи пас пред наказателното поле и стреля от воле, като топката профуча над напречната греда.

По-добрата игра на домакините донесе и гол. В 61-ата минута Миши Батшуай получи дълъг пас, пребори се с Хари Магуайър, напредна и с удар по земя успя да прати топката в мрежата за 1:1. Така Челси изравни с първия си точен удар в мача.

Манчестър Юнайтед обаче отново си върна преднината в 73-ата минута. Гостите си спечелиха фаул на около 25 метра от вратата, Маркъс Рашфорд изпълни наказателния удар в стил "Кристиано Роналдо" и заби неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:2.

В 82-ата минута Маркос Алонсо получи в наказателното поле и стреля по диагонал, като само добрата намеса на Серхио Ромеро попречи да се стигне до гол.

В 87-ата минута Матео Ковачич шутира от дистанция, но неточно.

В 90-ата минута "Червените дяволи" организираха интересна контраатака, завършила с диагонален удар на Антони Марсиал, който обаче за малко не намери очертанията на вратата.

В крайна сметка Юнайтед се поздрави с успеха и продължава напред в турнира, записвайки втора победа над Челси този сезон. Лондончани пък приключват безславно участието си на този ранен етап от надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА