31 Октомври, 2019 18:42 1 265 1

Славия записа четвърта поредна победа след куриозен гол (ВИДЕО)

  • славия-
  • витоша бистрица

"Белите" победиха Витоша в Бистрица с 1:0

Славия записа четвърта поредна победа след куриозен гол (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Славия спечели гостуването си на Витоша в Бистрица в среща от 14-ия кръг на efbet Лига с минималното 1:0. Единственият гол в срещата падна през второто полувреме и бе доста куриозен. Автор на попадението стана Йомов.Това бе четвъртата поредна победа на "белите" в шампионата.

Така Славия изравни постижението си от 2011 година, когато за последно записа четири поредни успеха.

Отборът спечели визитата си с минималното 1:0, след куриозен гол на Йомов, реализиран през вторите 45 минути на срещата.

Днешният двубой бе пропуснат от нападателя Илия Димитров, който е аут до края на сезона. Поради наказание извън сметките на домакините остана и звездата Емил Гъргоров.

Първото полувреме не предложи нищо кой знае колко вълнуващо на феновете, дошли да наблюдават срещата в Бистрица. Гостите бяха тези, които владееха топката през по-голяма част от времето. От това обаче не произхождаше нищо сериозно в тяхна полза. Славистите рядко достигаха до възможност да нанесат точен завършващ изстрел.

Галин Иванов на два пъти можеше да изостри атаката на "белите", но сякаш не получаваше очакваната подкрепа от своите съотборници.

Шоколаров и Долапчиев пък си заформиха страхотна битка, в буквалния смисъл на думата, в средата на терена. Двамата изчакваха удобен момент, за да провокират опонента. При една от тези ситуации те бяха официално предупредени. Самият Долапчиев можеше да стреля опасно малко преди края на полувремето, но се забави и предостави притежанието на кълбото на съперника.

При опит за центриране малко преди паузата топката "кацна" на напречната греда на вратата на Славия като никой не очакваше подобно развитие на ситуацията, включително и играчите на домакините, поради което до добавящ изстрел не се стигна.

В последната минута на първата част и двата състава получиха по една добра възможност, но не успяха да се възползват от нея, като не стигнаха до отправяне на точен изстрел.

Резултатът бе открит седем минути след почивката. Това се случи по повече от любопитен начин. Топката бе върната към стража на бистричани, който понечи да я прати силно напред. Вместо това обаче той намери тялото на Йомов и за нещастие на стража, кълбото влетя право в мрежата му. Така младият вратар хвърли сянка върху иначе безупречното си представяне до този момент.

В игра за "белите" до края на мача се появи опитният Илиян Мицански, който обаче не получи шанс за изява пред вратата на съперника. Домакините също извършиха няколко промени в редиците си, но не постигнаха търсения ефект с тях.

Така Витоша остава на последното място в класирането, с едва 3 точки в актива си. Славия е под номер 5, преди изиграването на всички двубои от текущия кръг.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    2 0 Отговор
    3:27 е гола.