1 Ноември, 2019 13:15 1 341 5

Бивш играч на ЦСКА: В България има расизъм!

  • цска-
  • симао-
  • расизъм-
  • обиди-
  • фенове-
  • признание

"Имаше много черни футболисти в ЦСКА и когато играехме у дома, усещахме расизма", призна Давид Симао

Бивш играч на ЦСКА: В България има расизъм! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият играч на ЦСКА Давид Симао заяви, че при престоя си в България често е чувал от трибуните обидни реплики като „негър” и „маймуна”. Португалецът даде интервю за „О Жого”, в което коментира расисткия скандал на мача между нашите национали и Англия, загубен с 0:6 на 14 октомври.

"Имаше много черни футболисти в ЦСКА и когато играехме у дома, усещахме расизма. Сред нещата, които крещяха, бяха негър и маймуна. Понякога ги казваха на собствения си език и българските ни съотборници ни превеждаха. Никога не съм виждал нацистки поздрави, но съм виждал различни символи, също и свастика", споделя халфът.

Симао игра в ЦСКА през сезон 2016-2017. Той отбеляза два гола при победата срещу Левски с 3:0 на 28 май 2017. В момента е футболист на АЕК Атина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    20 2 Отговор
    Що не си седят в Африка и да се гонят с лъвовете . Грешката си е наша да прибираме цивилизационно изостанали хора вместо да изградим школи само от млади и умни българчета .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нещо вече изживяно

    4 0 Отговор
    Това си е направо като ония от #MeToo - с години мълчание, с поемане на пачки срещу ... после всичките реват че насила са ги ...
    Памела Андерсън си им го каза в очите, че майка и я е инструктирала в никакъв случай да не отива на "прослушвания" в хотелски апартаменти, където някакъв чичко да посреща по халат.

    Та същата и на тия нежни афро-душици. Знаете къде сте тръгнали. Ако сте чули въпросните "расизми и обиди", разбрали и нито сте реагирали, нито сте си тръгнали ОЩЕ ТОГАВА, сега какво ми се правите СЕГА на ощипани моми?
    И още - кой ви знае колко по-обидни неща ви крещят в Африка, ама нали сте намерили къде да сте #MeToo - давай, реви и се оплаквай.
    Същата работа като в гетата в САЩ - като си говорят помежду си почти всичкото е псувни и "да те е*а" , обаче не дай си Боже някой бял да произнесе нещо, дори и бегло приличащо на расова обида или нещо срещу някой от 10000-та джендъра - веднага 1000000 организации "срещу расизма" или "срещу хомофобията" и започват да му стъжняват живота по най-сталинисткия начин възможен в наше време - атаки по социалните медии, съдилища и уволнения, което си е на практика дори по-зле и от смъртна присъда, защото там без работа губиш всичко - жилище, право на нормален живот и т.н.
    Изобщо "браво" на такива "боркини" срещу расизма, ама да си пробутват глупостите на запад, у нас тия номера не минават.
  • 4 Lonecheer

    2 0 Отговор
    Расизма и негрите трябва да изчезнат!
  • 5 Nyakoj

    2 0 Отговор
    Расизма си го има навсякъде, драги Симао.
    Но ако не искаш да вярваш, проблемът си е твой.