2 Ноември, 2019 17:06 1 030 0

Грешна стъпка за Манчестър Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • борнемут-
  • висша лига

Бившият играч на "червените дяволи" Джошуа Кинг вкара единственото попадение

Грешна стъпка за Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: Twitter

Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Борнемут на "Виталити" в двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига. Така домакините постигна първа победа от септември насам.

Бившият играч на "червените дяволи" Джошуа Кинг вкара единственото попадение в 45-ата минута и сложи край на добрата серия от три поредни победи на Юнайтед като гост във всички турнири. "Черешките" заслужено взеха трите точки, а тимът на Оле Гунар Солскяер изигра слаб мач и едва в последните 10-ина минути се хвърли по-смело в атака. Гредата обаче спря гостите след удар на Мейсън Гринууд.

Една промяна бе направил Еди Хау. Хари Уилсън се завърна сред титулярите за сметка на Арно Грьоневелд. Оле Гунар Солскяер вчера твърдеше, че Хари Магуайър, Виктор Линдельоф и Маркъс Рашфорд могат да пропуснат мача заради контузии, които получиха в двубоя срещу Челси през седмицата. И тримата обаче бяха титуляри. Манчестър Юнайтед започна със същия състав, както и в двубоя срещу Норич преди седмица.

В първите 10-ина минути гостите започнаха по-добре под проливния дъжд на "Виталити". Даниел Джеймс направи няколко добри пробива отдясно, но Перейра, Фред и Марсиал не успяха да нанесат завършващи удари. Последва добър период за Борнемут, но също без големи опасности пред вратата на Де Хеа. В 16-ата минута Фрейзър падна в наказателното поле след единоборство с Йънг и поиска дузпа. Сигнал обаче не последва, а и играчът на домакините бе докоснал преди това топката с ръка. ВАР правилно също не се намеси.

В 21-вата минута Джеймс отправи плътен удар от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от целта. Борнемут организира добра атака в 27-ата минута, когато Фрейзър получи добро подаване, но избърза с удара и прати топката право в ръцете на Де Хеа. Това бе първият точен изстрел на "черешките" в днешния двубой.

Десетина минути преди почивката Марсиал падна в наказателното поле и поиска дузпа. Нарушение нямаше, а Лерма и Кук се нахвърлиха на французина заради неговата симулация. Настана суматоха и играчите започнаха да се дърпат и бутат, но всичко приключи с жълти картони за Лерма и Фред.

В самия край на това равностойно полувреме Борнемут откри резултата. Кинг си пое много добре след центриране на Смит отдясно, прехвърли елегантно топката зад гърба си пред погледите на Линдельоф и Уан-Бисака, обърна се и стреля от въздуха. Топката мина между краката на Де Хеа - 1:0. Това бе първи гол за "черешките" от 358 минути.

Борнемут започна по-добре второто полувреме. Удар от въздуха на Фрейзър попадна прав в ръцете на Де Хеа, а след това Хари Уилсън сгреши финалния пас при една хубава атака на домакините.

В 57-ата минута Юнайтед отправи втория си точен удар в мача. Нанесе го Перейра, но Рамсдейл изби. В 63-тата минута стана разбъркване в наказателното поле на гостите, но Хари Уилсън не успя да нанесе добър изстрел и Де Хеа блокира. 1/4 час преди края Де Хеа спаси Юнайтед от втори гол, след като изби много опасен удар по земя на Хари Уилсън от границата на наказателното поле.

В 81-вата минута изстрел на резервата Мейсън Грийнууд срещна гредата, а малко след това Рамсдейл спаси доста опасен изстрел на Мактоминей. Това бяха и най-добрите възможности за Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА