Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 19:14 717 0

Слаб мач за Сити, но все пак стигна до обрат срещу Саутхамптън

  • манчестър сити-
  • саутхамптън

Отборът на Гуардиола допусна гол в 13-ата минута

Слаб мач за Сити, но все пак стигна до обрат срещу Саутхамптън - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити не изигра един от силните си мачове, но стигна до обрат и победа с 2:1 срещу Саутхамптън. Отборът на Гуардиола допусна гол в 13-ата минута, когато Уорд-Праус откри резултата. "Гражданите" нямаха много идеи как да пробият защитата на съперника, но в 70-ата минута Агуеро изравни с първия точен удар към вратата на "светците". Кайл Уокър, който асистира за първия гол, се превърна в герой четири минути преди края, след като успя да отбележи победния гол.

Отборът на Гуардиола контролираше събитията на терена в първите минути, но в играта на тима нямаше типичната агресия и той не създаваше положение след положение. Във втората минута Агуеро стреля с глава от добра позиция, но топката мина встрани от вратата.

"Светците" се защитаваха дълбоко, като в началото се справяха отлично. В 13-ата минута те изненадващо успяха да поведат. Удар на Стюърт Армстронг бе отразен от Едерсон. Вратарят обаче не се справи много добре, тъй като Джеймс Уорд-Праус стигна до топката и я прати в мрежата.

Домакините имаха сериозно предимство по отношение владеенето на топката, но имаше проблеми да пробие защитата на съперника. Въпреки наличието на много креативни халфове, като Давид Силва и Де Бройне, положенията пред вратата на Саутхамптън бяха прекалено малко. Чак в 39-ата минута центриране на Гюндоган намери Стоунс, но ударът му с глава мина над вратата. На този етап Сити нямаше точен удар в очертанията на вратата. Гостите пък стигнаха до удар малко преди почивката, но изстрелът на Ингс от дистанция не затрудни Едерсон.

След почивката разликата бе, че натискът на "гражданите" се увеличи, а гостите се дръпнаха още по-назад. Реалните голови ситуации пред Макарти не бяха повече. Саутхамптън се защитаваше отлично и не позволяваше на съперника да застрашава вратаря. От друга страна, играта на Ман Сити не вървеше и обичайните комбинации не се получаваха. Въпреки това топката постоянно беше в играчите на Гуардиола и в 70-ата минута те стигнаха до изравняване. Уокър настигна една топка на аутлинията и я прати с остро подаване към Агуеро, който я засече за 1:1.

Попадението леко разколеба "светците". Макарти трябваше да спасява силен удар на Бернардо Силва. Вратарят на гостите се справи отлично, но малко по-късно създаде проблеми на отбора си. Той хвана топката с ръце, след като Беднарек му я върна. От наказателния удар след две подавания Де Бройне стреля, а топката мина покрай лявата греда.

Четири минути преди края търпението на домакините бе възнаградено. Центриране на Анхелино бе отразено от Макарти на пътя на Кайл Уокър. Бранителят успя да я прати в мрежата и донесе победата на своя тим. След като поведоха, домакините решиха да пазят преднината си в последните минути, което доведе до някои нервни моменти, но без реална опасност пред вратата им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА