Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 21:40 2 369 0

Ново признание за Черно море: Още един юноша стигна до Националния отбор

  • виктор попов-
  • национален отбор-
  • илиан илиев-
  • мартин минчев-
  • исмаил иса-
  • георги дерменджиев-
  • черно море

Сред избраниците на Дерменджиев попадна 19-годишният талант на "моряците" Виктор Попов

Ново признание за Черно море: Още един юноша стигна до Националния отбор - 1
Снимка: fakti.bg

Селекционерът на България Георги Дерменджиев определи всички футболисти, на които ще разчита в контролата с Парагвай и европейската квалификация с Чехия.

Сред избраниците на Дерменджиев попадна 19-годишният талант на Черно море Виктор Попов. Десният бек на "моряците" е вторият футболист на Илиан Илиев, продукт от школата на варненския клуб, който получава повиквателна за мъжкия ни национален тим след Мартин Минчев. Нападателят вече направи своя дебют за "Лъвовете" срещу Черна гора от европейските квалификации за UEFA EURO 2020. В последствие записа минути и срещу Косово и Чехия.

Ново признание за Черно море: Още един юноша стигна до Националния отбор
Снимка: fakti.bg

Сега повиквателната на Виктор Попов идва логично след доброто представяне на бранителя в клубния му Черно море. Виктор Попов дебютира за мъжкия тим на "моряците" през миналия сезон срещу Ботев Пловдив. Станалият шампион с юношите до 19 години в Елитната група, започна титуляр срещу "канарчетата" на 18 май и впечатли с изявите, освен треньорското ръководство и феновете на тима. Оттогава се превърна в неизменен титуляр при Илиан Илиев, като взе участие във всички мачове на Черно море, с малки изключения. Не игра в последния мач за сезон 2018/2019 с Лудогорец, тъй като бе абитуриент. През тази кампания не взе участие само в две срещи - Етър във Варна и Витоша в Бистрица. Срещу тима от Велико Търново Попов беше наказан, а с Витоша наставникът на варненци му даде почивка. Тогава Виктор се присъедини към лагера на Черно море в София директно от Младежкия национален отбор, за който бе записал участие и в двете срещи на младите "Лъвове" от евроквалификациите със Сърбия и Латвия. Затова Илиан Илиев прецени да не претоварва младока.

Освен Виктор, с повиквателна за националния отбор за мачовете с Парагвай и Чехия е и нападателят Исмаил Иса. Основният голмайстор на тима на "моряците" също прави силен сезон със "зелено-бялата" фланелка, което не остана незабелязано от доскорошния национален селекционер Красимир Балъков и настоящия Георги Дерменджиев, който ще дебютира начело на "А" отбора в контролата с Парагвай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА