8 Ноември, 2019 16:02 7 037 7

Порточанов: Сигурен съм, че Бойко Борисов съжалява

  • христо порточанов-
  • бфс-
  • бойко борисов-
  • расизъм-
  • оставка

Ако зависело от него няма да назначи конгрес

Порточанов: Сигурен съм, че Бойко Борисов съжалява - 1
Снимка: БГНЕС

Създателят на "Нефтохимик" и бивш член на Изпълкома на БФС Христо Порточанов сподели пред Sportal вижданията си за случващото се в българския футбол след катаклизмите с оставките в БФС и скандала с расизма.

"Не трябваше да се стига дотам. Група лумпени да предизвикат коментари, че българите сме расисти. Както и премиерът да казва, че трябва да има промяна в БФС, което не му е работа. Бургаският футбол агонизира. Не е достатъчно това, че Нефтохимик ще се върне на "Лазур" за бургаския футбол. Хората, които след мен управляваха, трябва да дадат отговор защо се случи това с бургаския футбол. Трябва да бъде почтен човек и финансово независим. Не знам дали ще има Конгрес. В устава е казано, че за провеждането на Конгрес функциите трябва да бъдат изпълнявани от заместник-президента. Неприятното е, че правителството в лицето на Бойко се намеси в това. Сигурен съм, че съжалява за това. Много е опасно да се замесваш с УЕФА и ФИФА. Може да последва сериозна санкция. Ако ни забранят да играем и контролни срещи, тогава какво правим? Трябва да сложим черта на футбола".

"Ако зависи от мен, аз няма да назнача конгрес. Предложения да се завърна във футбола имам почти всеки ден, но избягвам тези неща. Имам други приоритети. Футболът не ми липсва".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nyakoj

    11 2 Отговор
    Няма за какво да съжалява г-н Борисов, какво като са махнали г-н Михайлов, и в двата случая премиерът ще лапне парата голяма.
  • 2 Аврам

    11 4 Отговор
    Тоо кога излезе от панделата че и коментари прави.хората неса забравили кога размахваше пищове на мачовете.

    Коментиран от #3

  • 3 Nyakoj

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аврам":

    Сигурно се шегуваш?
  • 4 Кой68

    15 4 Отговор
    Лесно му бе да командва във ведомствен отбор и на практика със неотроничен бюджет.....Винаги имаше зад гърба си огромната финансова скала"Нефтохим"....Така че много да не плямпа...
  • 5 Чичо

    6 0 Отговор
    Порточановв се прави на ни лук ял ни лук мирисл, отдавна сложите чертата на българския футбол.
  • 6 Burgas

    3 3 Отговор
    Господин Ковачев Павел, отборът на "Нефтохимик" е създаден много преди г-н Порточанов да стане президент на клуба. Осведомете се поне малко преди да пишете статия.... И глупости...
  • 7 ооооооо

    2 0 Отговор
    Пуснете му актуална снимка на тоя измамник, тази е преди 25г. И сина му на нея да е - е по-стар. Ама, нямате, нали Факти?