Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 13:48 1 778 0

Обяснение в любов към Федерер (ВИДЕО)

  • роджър федерер-
  • александър зверев-
  • южна америка-
  • чили

Швейцарецът спечели демонстративния мач със Зверев в Чили

Обяснение в любов към Федерер (ВИДЕО) - 1
Кадър: youtube

Роджър Федерер спечелия първия от серията демонстративни мачове срещу Александър Зверев в Южна Америка. Швейцарецът се наложи с 6-3 4-6 6-4 при първата си визита в Чили.

Първоначалните планове бяха Маестрото да се изправи днес срещу Хуан Мартин дел Потро в Аржентина, но аржентинецът все още не е напълно възстановен от операцията на коляното и в средата на ноември отказа участие в двубоя.

Публиката посрещна носителя на 20 титли от Големия шлем изключително емоционално, като в края на втората част при 6-3, 3-4 и 40-30 за швейцареца от трибуните се чу силен вик „Обичам те, Роджър“. 38-годишният тенисист реагира с чувство за хумор:

Срещата между двамата се проведе в Movistar Arena в Сантяго, която е с капацитет 17 000 души. Вижте как посрещнаха бившия №1 чилийците:

Турнето на Федерер и Зверев продължава в Мексико Сити, където на 23 ноември ще подобрят рекорда за брой зрители на тенис мач. Капацитетът на арената Plaza de Toros в столицата на Мексико е 41,200 души, а всички билети за събитието са били разпродадени за едва три часа.

До момента върховото постижение за брой зрители на тенис мач се държи от Ким Клайстерс и Серина Уилямс. Двете събраха 35 681 души по трибуните на демонстративен двубой в Брюксел през 2010 година, като рекордът е вписан в книгата на „Гинес“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА