23 Ноември, 2019 00:10 1 923 0

Мъките на Борусия Дортмунд продължават

  • борусия дортмунд-
  • равенство-
  • падерборн-
  • немска първа бундеслига

Задава ли се треньорска смяна и при другия гранд в германския футбол, след като преди седмици Байерн Мюнхен уволни Нико Ковач?

Мъките на Борусия Дортмунд продължават - 1
Снимка: БГНЕС

В първия двубой от 12-ия кръг на немската Първа Бундеслига опашкарите от Падерборн, които са последни във временното класирането, направиха 3:3 при гостуването си на Борусия Дортмунд на ''Сигнал Идуна Парк''. Нещо повече, от Падерборн трябва да съжаляват, че не спечелиха двубоя, тъй като водеха с 3:0 на почивката, но през второто полувреме допуснаха изравняване в последната 90-ата минута.

Още в 5-ата минута на мача чудесен пас на Прьогер отдясно изведе на чиста позиция Мамба и той не пропусна да открие резултата. Мамба бе бе точен и в 37-ата минута, удвоявайки резултата в полза на своя тим. До края на първото полувреме преднината на гостуващия тим стана класическа, след като в 43-ата минута Холтман от малък ъгъл препарира вратаря на Дортмунд Роман Бюрки, промушвайки топката между краката му.

В 47-ата минута Санчо върна Борусия в мача, а в последните 6 минути на двубоя Аксел Витцел и Марко Ройс оформиха крайното 3:3 и с това спасиха жълто-черните от голям резил.

Въпреки спечелената точка Падерборн остава на последната позиция, но вече с актив от 5 точки, а Борусия Дортмунд се позицинора на 5-ото с 20 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА